icon

Má právo policajt ísť so mnou do bankomatu vybrať peniaze?

princeznasevera
14. máj 2020

Stala sa mi taka nemila vec. V jednosmerke ked som cuvala som suchla pani zamnou auto. Samozrejme ja starsie auticko ona mercedes ale mala malinku odreninku a rozbite sklicko. Ja zosuchnuty cely lavy bok auto a posunuty zadok auta. Z auta vysla hystericka panicka vrieskala tam po mne ako mozem byt tak j*a a naburat jej do auta na co som jej vysvetlila,ze cez tu velku dodavku som ju ozaj nemala sancu vidiet pretoze tam bol mrtvy bod. No ale robila cirkus. Potom volala muzovi a bliakala do mobilu,ze co ma robit tak zavolala policiu. Policajti prisli behom 20 minut a pytali sa,ze koho je to chyba a ja vravim,ze asi moja ale potomm som im vysvetlila ako sa to udialo a policajt mi povedal za vidatneho bliakania pani dokonalej ze v jednosmerke sa necuva som zacala protestovat a on ze nech dame obciansky a potom,ze nech im dam 50€ ako pokuta. Lenze ja nenosim peniaze a on,ze tak mate bankomat chodte si vybrat a to este ten druhy policajt isiel somnou asi aby som im neusla alebo co. A ako co by robil kebyze nemam vobec peniaze? Totalne ma nasrali. Vraj v jednosmerke sa necuva ale ja sim im povedala,ze ako som mala zaparkovat ked predomnou bplo auto ktore odchadzalo a cuvla som aby mohol vist.
Ma vobec pravo policajt chodit somnou vyberat peniaze do bankomatu?

.

ciernysokol
14. máj 2020

@milanm_ jezismaria, ved citaj. Cuvala, aby auto pred nou mohlo vyparkovat. Teda neparkovala. Pise to v uvodnom prispevku.

princeznasevera
autor
14. máj 2020

Je to parkovisko kde je jednosmerka a parkuje sa zvysle takze ak je plne aprkovisko a a
Vidim ze ide cuvat auto predomnou tak musim cubnut aby som ho pustila. Tym padom by mal dostat pokutu kazdy kdo cuva v jednosmerke takze pan co predomnou cuval von aby mohol s autom odist, ja co som cuvala aby pan mohol vycuvat von a pani ktora cuvala v tom case ako ja.

@petulda333 predstav si,ze mam 3 zrkadla ale STALA TAM BIELA VELKA DODAVKA!!! TAKZE KED SOM JA CUVALA A POZERALA SOM VSETKYMI SMERMI CEZ TU BIELU DODAVKU SOM JU NEZBADALA ALE AZ KED SOM DO NEJ TUKLA!

princeznasevera
autor
14. máj 2020

Nieco take ako MRTVI BOD Vam asi nic nehovori,ze?

petulda333
14. máj 2020

@princeznasevera nechapem, pises, ze dodavka bola na lavej strane. Tukla si do auta za tebou. Cez stredne zrkadlo si ho vidiet musela.

petulda333
14. máj 2020

@princeznasevera mrtvi nie ale mrtvy hej. Ale neviem si predstavit ako si ho ty mala.

milanm_
14. máj 2020

Tak či onak, pokutu si mohla dostať aj za spôsobenie nehody/škodovej udalosti, kde je spodná sadzba od 150, tak si dopadla vlastne dobre..
Mŕtvy pod nie je poľahčujúca okolnosť.
Človek sa takýmito skúsenosťami učí byť lepším vodičom. Nabudúce to bude lepšie. Jedine, že by nebolo.

petulda333
14. máj 2020

Uz vidim, ze pises, ze pani stala za dodavkou. Tak zas nechapem ako mozes pisat, ze ta ona mala vidiet. Ty si ju kvoli dodavke nevidela ale ona teba cez dodavku vidiet mala. Ja neviem, toto cele je nejaky chaos 🙄🙄

princeznasevera
autor
14. máj 2020

V modrom bode je miesto kde sa uvolnovalo a kde som chcela zaparkovat, cerveny bod bola dlha dodavka a zlty bod bolo auto ktore cuvalo

nelca84
14. máj 2020

@princeznasevera v podstate je jedno ci si parkovala alebo cuvala, tiez je jedno ci si mala to auto v mrtvom uhle (to ta neospravedlnuje), ty si narazila do ineho auta, o tvojej vine niet pochyb, zmier sa s tym, pouc sa a chod si lahnut

zabina27
14. máj 2020

Úplne sa strácam 😀 chcelo by to lepší nákres a prosim, čo je to "zvysle" parkovanie?? Ale priznám si, asi by som si mala doštudovať novšie vyhlášky, tiež som bola v tom, že kvôli parkovaniu sa môže cúvať v jednosmerke

princeznasevera
autor
14. máj 2020

@zabina27 potom nechapem ako ma odtial clovek vist

petulda333
14. máj 2020

@princeznasevera napis na fb stranku policie. Oni ta usmernia. Kazdopadne nech to je akokolvek chybu si urobila ty.

ciernysokol
14. máj 2020

@nelca84 😂

ciernysokol
14. máj 2020

@princeznasevera ked neriesime, koho je to vina, lebo to je jasne, ale pokutu za cuvanie, ozaj neviem, ci sa cuvanie vztahuje aj ked pustas vyparkovat auto pred tebou. Tak asi zrejme ano, ale to by ozaj pokuty dostaval kazdy.

nikiki29
14. máj 2020

No ja neviem... ona cúvala v jednosmerke, ale trafila auto ktoré cúvalo z parkovanie miesta. Podľa mňa chyba na oboch stranách, keď niekto vychádza z parkovacieho miesta má predsa dať prednosť 🤷🏻‍♀️

petulda333
14. máj 2020

@nikiki29 ta poskodena ale necuvala.

nikiki29
14. máj 2020

@petulda333 veď o pár komentárov vyššie píše že cúvala... pri fotke. Ja som to pochopila tak, že cúvali obe. Jedna v jednosmerke a druhá z parkovacieho miesta. Inak by sa predsa nezrazili.

petulda333
14. máj 2020

@nikiki29 v prvych komentoch pise, ze stala za dodavkou. Takze uz neviem. Je to chaoticke. Lebo nikde nespomenula, zeby ta poskodena cuvala. Az tu oznacila, ze pani cuvala. Ale ci je to ta ista neviem

mondolina
14. máj 2020

@nikiki29
Keďže sa jedná o jednosmerku, má dať prednosť autu, ktoré cúva v jednosmerke?

nikiki29
14. máj 2020

@petulda333 neviem, nikto kto to nevidel tento problém nevyrieši... len mne to logika neberie. Proste keby cúva a autá sú len zaparkované v rade, ako by trafila práve toto keď dodávka vyčnievala viac? 🤔

veronikaszabova
14. máj 2020

Ty kokos, tato telenovela sa tu este riesi? 🤣🤣🤣🤣

petulda333
14. máj 2020

@nikiki29 to neviem ani ja. Nechapem to. Cele zvlastne

catherinah
14. máj 2020

Ja vôbec netuším ako sa mohli zraziť a hlavne ako to mohla NEVIDIEŤ

ciernysokol
14. máj 2020

@nikiki29 az po fotke som pochopila, ze aj poskodena pani cuvala. Aj ta ma dat prednost, ale len autam v smere jazdy. Lebo logicky nemoze davat prednost autam iducim v protismere. Aj ked je stale na vine princeznasevera, vyzera to, ze mala smolu, zhoda okolnosti, ze vhchadzala aj pani za dodavkou. Mohla to napisat skor, nemuseli sme ju tu tak lyncovat. Postup policajtovzrejme ok, dali jej pokutu opravnene, ale aj nemuseli, mala smolu

catherinah
14. máj 2020

@ciernysokol aha, už asi viem. Ona to opísala zle

petulda333
14. máj 2020

@ciernysokol a mne to nesedi. Ved viackrat pisala, ze pani stala za dodavkou a ked videla, ze cuva mala zatrubit. Logicky od cuvajucej to cakat nemohla, ci? Nerozumiem

nikiki29
14. máj 2020

@mondolina tento prípad nemá vo vyhláške žiadnu oporu, predpokladám, že nikto nečakal, že toto potrebuje niekto upresniť 🤷🏻‍♀️ zákon o cestnej premávke vyžaduje od vodiča vychádzajúceho z parkoviska, aby neohrozil ostatných účastníkov cestnej premávky... to je podľa mňa dosť diskutabilné či sa to nedá považovať za ohrozenie. Samozrejme neobhajujem viníčku, len podľa mňa pochybili obe

ciernysokol
14. máj 2020

Tak zrejme je to tak, ze pani za dodavkou zacala cuvat von z park. Miesta prave vtedy, ked princeznasevera. Kedze dodavka vycnievala, nevidela, ze auto zasvietilo a nastartovalo, kazdy si cuval svoje. Oficialne je na vine, ale realne mala jednoducho smolu. A zle nam to opisala.

nikiki29
14. máj 2020

@ciernysokol jasné, len to nikde nie je v zákone napísané, že prednosť má dať len autám v správnom smere. Mohol tam stáť človek, stáť auto... tých tiež nesmie ohroziť pri vychádzaní z parkoviska

nikiki29
14. máj 2020

@ciernysokol nešťastná zhoda náhod 🤷🏻‍♀️