icon

Má žena s kočíkom prednosť na pošte?

26. jún 2024

Maminky neviete ako to funguje na pošte? Jedna pošta na celom sídlisku, prišla som a 49 ľudí predo mnou. V kociku 2 mesačne babatko. Čakať? Alebo ísť k okienku a prednostne sa to vybavuje? Dakujem

lenkakravcova
27. jún 2024

@kristiii Tak ja som písala o nákladoch pre obchod. Buď je do ceny produktu zarátaná cena za platbu kartou alebo za odovzanie peňazí a spracovanie hotovosti človekom. Vždy je tam náklad za niečo takéto. Buď za jedno alebo za druhé.

maranco
27. jún 2024

@lenkakravcova áno všetky banky v krajinách kde je mena € musia povinne do 9.1.2025 prijímať okamžité platby a do 9.10.2025 odosielať
https://zive.aktuality.sk/clanok/ntXZriH/okamzi...

lenkakravcova
28. jún 2024

@beata_k posielam fotku ako to majú v Spišskej Starej Vsi na dverách

beata_k
28. jún 2024

@lenkakravcova Dobre vediet, ze to tak niekde maju. Dakujem.

hrasocek12
28. jún 2024

U nás na pošte majú matky s deťmi malinkými v kočíku prednosť ...jednak je to preto lebo keď začnú plakať od hladu ,tak im to vadí a za druhé také 1ročné im tam nevrieskajú a nebehajú.

maciatkolulu
28. jún 2024

@hrasocek12 aká matka sa trepe na poštu a hladným dieťaťom? Viac pijú nervy dve+deti vo veku 1,2,3🤣🤣🤣

mikadooo
28. jún 2024

Hmm ako žena s kočíkom som chodila v čase, keď bolo na pošte prázdno. Mne sa osvedčil čas pondelok-štvrtok medzi 10-11.00, nie termíny výplaty dávok. Horí to? V tomto prípade by som slušne poprosila ľudí, či by boli takí zlatí a pustili ťa. Podľa reakcií by som sa zariadila. Ak bábo spí a nie je problém, pokojne by som sa zaradila do radu, i keď je to otrava.

adaluc338
28. jún 2024

No urcite aj ked ta zo slusnosti pusti 1-2ludi tak 49 urcite nie 😀a ak teda dieta neplace a spinka si spokojne vyckala by som. Alebo isla v inu hodinu ked tam bude menej ludi.

medda_beda
28. jún 2024

Pustila by som ťa pokiaľ by ma netlačil čas.
Nemám s tým inak žiaden problém.

slovakboy
28. jún 2024

Ja vždy púšťam pred seba mamičky, ale raz som zažil zaujimavú a pre mňa poučnú situáciu. Čakal som v lekárni pred hlavnym vchodom vo vestibule, lebo kvôli kovidu tam púšťali len po dvoch. Bol som druhy v poradí a za mnou kopec ľudí. Prišla mamička s drobcom na rukách a prosila aby ju ľudia pustili. Všetci ju pustili aj ja, ale jeden starší pán predo mnou sa zamračil a neverbálne jej telom zablokoval priestor pred dverami. Tak sa teda postavila predo mňa a ja som na neho v duchu gánil, čo je to za hulváta. Keď som sa potom dostal dnu mamička bola pri jednej pokladni a on pri druhej. Dvaja sme čakali ďalší kedy sa dostaneme k jednej z pokladní. Započul som ako sa s lekárničkou ten pán celý smutný rozpráva o tom, aké dávky liekov od bolesti má dať ťažko chorej manželke, ktorá je chorá na rakovinu.

jablko1990
28. jún 2024

Tieto Maminy s kocarmi.
Akože aj ja som mala kočík a správala som sa normálne ako vždy.
Tu idem po obchode a ide “mamička s kočíkom” a divvze ma neprejde lebo sak som sa neuhla lebo ona ma decko s v kočíku.
Úprimne nikto sa z vás nepototo, že máte kočík či už ste v obchode, alebo v nákupnom centre v uličke a na ulici na ceste .
Samozrejme pokiaľ je to potrebné uhnem sa ako pri hociktorom inom človeku ale už sa uvedomte že neveziete kráľov alebo kráľovné ale obyčajne deti ktorých je milión.
To že máte kočík Vás neoprávňuje sa tváriť že ste VIP

cookie29
28. jún 2024

6 stran príspevkov a žiadna reakcia autorky. Žeby čakala na pošte?

Niekedy mi rozum zastáva. Ja som slušne vychovaná, púšťam sadnúť starších aj tehu v autobuse, v obchode púšťam dopredu ak mám plny vozík a niekto ma len pár veci…. atd. Ale skutočne nevidím najmenší dôvod prečo by som mala pustiť mamičku s kočíkom … môže ísť kedykoľvek, keď je veľa ľudí môže prísť inokedy väčšina veci sa dnes dá vybaviť cez IB, balikobox, internet atd….

ivana11232
28. jún 2024

ked som chodila s kocikom na postu v irsku, vzdy mna aj ostatne zeny s kocikom pustili uplne dopredu, a teda to som chodila po baliky casto a rady boli vzdy dlhe..myslim, ze je to normalne pustit zenu s kocikom, ale na slovensku sa take asi nenosi💁lebo ved je doma cely den a nic nerobi, tak nech si caka

jablko1990
28. jún 2024

@ivana11232 ja som žila v UK aj tehotná aj s kočíkom a teda nič špeciálne som nezažila ako popisuješ
Tak isto ako na sk to bolo

smejo111
28. jún 2024

Zaujimalo by ma, kde je posta, a 49 ludi pred tebou.

gabika20
28. jún 2024

Vieš len to by potom mali mať prednosť aj tehotné ženy, starší ľudia, ZŤP, kojace matky čo majú doma malé dieťa a pod.. pracujem na úrade a každa druha začína vetu čarovnou formulkou " mám malé dieťa" čiže vybavte má rýchlo, prednostne a tak..to je nejaká móda teraz🤔

luu1122
28. jún 2024

take som este nepocula, ja som vzdy cakala

gerrwie_girl
28. jún 2024

To je reálny prispevok? Vidím ze mamička ani na jeden koment nereagovala.

pocahontas63
28. jún 2024

Stiahni si appku Slovenska pošta, tam si vieš dopredu pozrieť konkretnu pobočku a koľko ľudí je pred tebou. Dokonca sa vieš cez ňu aj “postaviť do radu”. Okrem ineho 🙂

huginko
28. jún 2024

@mircalla pardon, zákazníci pokiaľ viem, nie sú zamestnanci obchodného reťazca... Prečo by si mali blokovať tovar? Však týmto prídu časom ľudia o prácu a obchodné reťazce ešte k väčším ziskom.. Určite..

mircalla
28. jún 2024

@huginko Neviem odkial si, v Bratislave velke retazce uz normalne pokladne takmer nemaju otvorene. Mna tam nebavi stat 10 minut v beznej pokladni, nemam na to cas. Pokial niekto ano, nech si tam stoji. Takisto nemam nervy, ked tam nejaka osoba zacne riesit, ze ale toto stalo 20 centov menej v akcii a ze teda nech jej to preveria, potom to nechce, pripadne si zacne niekto vkladat nakup to tasky az ked zaplati....Nemam proste vobec nervy a naladu na tieto prestoje pri klasickej pokladni a ani na hadky ludi (pomerne caste). Som rada, ze nikoho neotravujem a nik neotravuje mna, nablokujem si to sama a viem, ze ma nik neokasle, ci uz omylom alebo neumyselne. Plus mam lepsi prehlad o cenach. Ja na samoobsluznych pokladniach nevidim ziadnu nevyhodu.

petkavka
28. jún 2024

Velmi zaludna otazka. Pred tebou bude tehotna zena, ktora ma nevolnosti; chora zena s horuckou; zena, ktora skoncila v prvej praci a potrebuje to stihnut, aby bezala do druhej prace; zena, ktora len vybehla a cakaju ju doma male deti; zena, ktora ma leukemiu; stara zena; unavena zena....atd. ....a na druhej strane tvoje 2mesacne babatko moze zrovna krasne spinkat v nosici ; alebo moze vrestat jak tur a ty si celu noc nespala :/ ...a teraz rad 🙂

jeennyv
28. jún 2024

Pustim v obchode, ci inde ludi, ktori maju par veci ja metro nakup, ci sa potrebuju spytat info atd…ci vidim, ze niekomu nie je ok…to som ja..na oplatku sa ja stretavam s malou empatiou u ludi, no ich vec…ale neznasam som matka, kto je viac…ako vyssie spominane mam kociar tak nekukam…ma presla mamina skoro s kocarom..ano mam 1,57m atd kazdy ma doma dieta niekoho nieco atd…cize treba sa vynajst vybrat si cas atd…a necakat, ze kvoli kocaru sa niekto …

kleopatra114
28. jún 2024

nie , nemáš prednosť . Mozno 10 žien doma čaká malé babo a čaká na kojenie , možno dalších 10 žien má babatko v aute pred poštou a place tqm , lebo musí čakať , možno 10 ludom ide za 10 minut autobus domov a další ide o dve hodiny , možno 10 ludom je zle na odpadnutie ,….

vlastnynazor
28. jún 2024

@lienka.7 posty byvaju zvycajne v pracovne dni v case 9-11 a 13-15 prazdne. Matka na materskej moze ist kludne na prechadzku v tom case a vybavit postu, kedze jej nikto nekontroluje pracovny cas. Takze by bolo fajn, keby je ta empatia obojstranna.
A nie, nemaju prednost. Ak ju pustia zakaznici, tak samozrejme ok. Ak ju individualne uprednostni zamestnanec a nespusti to nevolu v rade, tiez ok.

huxy
28. jún 2024

Nie,nemá. Prečo by mala mať?

akvi
29. jún 2024

Aj táto téma svedčí o tom, že ľudia prestávajú vnímať realitu. Autorka - mamička s kočíkom by mala mať prednosť keď je na to dôvod. Tak, ako aj ostatní ľudia. Ale to by OBE strany museli vnímať. Ak by to tak bolo, tak mamička s kočíkom sa netrepe na poštu v čase, keď je tam natresk. A keď už nutne musí, tak opäť, ak jej dieťa spí, aký dôvod je, aby mala prednosť? Čo ak v rade čaká niekto, kto by tú prednosť potreboval oveľa viac, len to nie je na prvý pohľad vidno? Ak by ľudia boli vnimavejsi, tak by dokázali adekvátne reagovať, všímať si, nebáť sa poprosiť, ak to nutne potrebujú. Lenže miesto toho si na jednej strane budú vynucovať prednosť tí, čo nemajú dôvod a na druhej strane tí, čo majú, neotvoria ústa. A nevšímava väčšina sa bude tváriť, že tam nie je.
Mali sme skvelú sestričku u obvodného. Ráno sa v čakárni rozhliadla, keď sa potrebovala uistiť niečo, opýtala sa a brala ľudí podľa svojho kľúča. Poznala si ľudí a dokonca vedela, kedy komu ide bus. Raz sa jeden ozval, že prečo vzala pani skôr, ako jeho, že tam bol skôr. A na to mu povedala, že pani ide ešte na dve vyšetrenia a musí stihnúť bus. A že on je na dôchodku, býva dva bloky ďalej a má čas. Panko sklapol hned.

andy_sixx24
29. jún 2024

Nie nemyslím. Je to o ľuďoch buď ťa pustia alebo nie. Ja som chodila som synom v kočíku na poštu počas covidu kedy teplo-zima tak sa čakalo vonku koľkokrát aj pol hodinu a neubudlo z nás. Je iné ak sa bábätko rozplače ale v inom prípade fakt nevidím dôvod aby mali prednosť...

mircalla
29. jún 2024

@tomasisa Tak tebe asi nedopne nikdy, ze coskoro si mozes s cashom vies co....Mozno jedine v dedinskej Jednote ho pouzijes

lakebabe
29. jún 2024

@akvi u môjho bývalého obvodného boli utorky pre zamestnanych ľudí. Normálne mal na dverách napís ze prosí dôchodcov a matky na materskej aby prišli v iný deň. Bolo to super mohli by to zaviesť povinne. V ten deň sa dalo pekne prísť a načas objednať