icon

Mám 15 rokov a túžim po dieťati

paja0001
31. mar 2018

Dobrý deň, potrebujem asi sa poradiť mám 15 rokov a strašne túžim po dieťati viem že to je skoro a veľa ľudí sa bude na mňa pozerať divne... Bijú sa vo mne dve cesty byť psychologička alebo mamina ? Asi je rozumnejšia psychologička ale ja uz dieťa chcem od 13-tich a nemôžem vydržať nejako ma to veľmi ťahá a nemôžem si pomôcť... Za odpoved ďakujem

liv1
31. mar 2018

@paja0001 vieš zrazana sa cítiš pretože si ešte mladučká. To život ta naučí postupne, nebrať si osobne útoky takýchto prispevkov. A vieš čo? Možno niektorá z nich aj napíše drsne slova, ale v skutočnosti keby sa s ňou bavíš zoči voči bola by oveľa miernejšia a bavila by sa s tebou oveľa slušnejšie milšie. Uvedom si že toto celé je virtuálne, anonymne, ženy ta nepoznajú a ani ty ich. Môže sem prispievať úplne ktokoľvek. Preto si NIKDY take blbe reči nesmieš brat k srdcu, alebo sa nauč si to nevšímať. Navyše, často krát sú tu vymyslene nereálne témy, a toto môže byt pokojne jedna z nich. Preto tu už ženy čomukoľvek neveria. Ale myslím že z niektorých odpovedi si môžeš vziať aj niečo pre seba 😉. Držím ti palce.

paja0001
autor
31. mar 2018

Tak jasne... Ale vzhľadom nato že nie som jedina 15-tka ktorá túži po dieťati by tomu veriť mohli 🙂 a som ten typ cloveka ktorý dá 100 šancí len aby našiel v tom človeku niečo dobré a pochopil prečo robí to čo robí... Ak má chapeš... Beriem si všetko od iných ľudí a snažím sa im vyhovieť

sissy27
31. mar 2018

@liv1 prosím ťa a ty si aj čítala jej príspevky, ako si v nich na preskačku protirečí? Sú prázdniny, zjavne sa deti nudia. Som rada, že moja 15nástka má zmysluplnejšie hobby ako si robiť priblblé srandičky na diskusných fórach.

liv1
31. mar 2018

@sissy27 áno čítala. Písala že jeho rodičia by pomohli. Ale to nie je podstatne. Podstatne je, že aj keby bola 1% možnosť že téma je reálna, autorkou je 15rocne dievca/dieťa/mladá slečna, a slova treba tomu prispôsobiť. Veď v tom veku sú ešte takí zraniteľní... a nie že tu na ňu vyliať kybel blbých poznámok.

paja0001
autor
31. mar 2018

Bohužiaľ toto nie sú žartíky 🙂 ale podľa toho ako si sa ku mne zachovala tvoja 15-tka musí byť na to dosť zle

sissy27
31. mar 2018

@paja0001 moja dcéra je na tom očividne lepšie ako ty, hlavne má ďaleko lepšie vzťahy so svojimi rodičmi ako ty - prečo to vlastne neriešiš s nimi? Lebo by ti povedali presne to, čo počuť nechceš ale nemôžeš byť taká hustá ako cez klávesnicu? Alebo preto, že vlastne s nimi nie je čo riešiť, keďže si si vymyslela story na zábavku cez prázdniny? A vlastne prečo nie si teraz s frajerom?

liv1
31. mar 2018

@paja0001 este niečo ti napíšem aby si si nemyslela že to okolo bábätiek je len to krásne a úžasne. Je to aj veľmi veľmi náročné. Sú bábätka ktoré boli bruško, ktoré v noci vôbec nespia, ktoré si vyžadujú maminu deň-noc. Je to niekedy tak vyčerpávajúce, že žena netúži po ničom inom len môcť zavrieť oči. Každý soplik, každá teplota je stresujúca, keď dieťatko nechce piť alebo jesť, alebo späť, keď plače, keď nechce byt s nikým iným len s mamou, potom neskôr plače lebo niečo chce alebo nechce, niektoré deti sú veľmi náročné, iné menej. S niektorými sa mesiace nehnes z domu s inými môžeš cestovať. To nikdy nevieš aké babo sa narodí. Okolo mna bolo kopec deti. Ale keď sa narodili tie moje, bolo to niečo uuuuplne iné. Už nikdy nejdes nikdy nikam bez toho že by si nemusela riešiť kde bude tvoje dieťa. Keď trocha spoznas svet, môžeš byt raz ešte lepšou mamou ako by si bola teraz...

doriancorvo
31. mar 2018

Počkaj, myslí aj na to dieťa, keď aj nakoniec nepôjdeš na VŠ, ale teraz ešte počkaj, bude to lepšie pre teba, aj pre to dieťa...nečítal som celú diskusiu, ale predpokladám, že máš priateľa, tak nech si nájde stabilnú prácu, majte istotu bývania a ty aspoň zmaturuj...ja som tiež odišiel zo svojej vysnívanej výšky, lebo sme s manželkou (vtedy ešte priateľkou) chceli mať deti a neľutujem 🙂

ave17
31. mar 2018

Kašli na to,si mladá,počkaj do 18,je nezodpovedné,že iz teraz očakávas,že ti dieťaťom budu pomáhať rodičia počas školy,a prečo by mali?? Ako uvádzas vzťahy s nimi nemáš bohvoe aké super,otec alkoholik,mama kocovnicka.To fakt chceš dať takým dieťa,lebo ty chceš ísť do školy?? Fakt rozumnejšie počkaj aspoň do maturitneho ročníka.Bez školy sa o dieťa len ťažko postaras,a nikde nie je napísané ze s partnerom budes do konca života.V rodine si to mala ma prd,atak si chceš rýchlo udržať partnera a k niekomu patriť.Chyba.

paja0001
autor
31. mar 2018

Nechcem si ho udržať keď chce nech ide 🙂 nedrzim ho

ave17
31. mar 2018

@paja0001 vyberies si z prispevkov iba to,co ti vyhovuje,tu pomoc rodivov,čo som tam spomenula ani zmienka.mas zvláštny pristup.Vidím to tak,že bude trpieť ďalšie dieťa.

betulinka1
31. mar 2018

Nikto ti neporadi, pretože je to tvoj život. Jedno co vsak pre svoje dieťatko sprav je, že si urob aspoň maturitu alebo aspoň prvé dva ročníky výšky. Popri dietatku už výšku vieš dokončiť. To môže byť prvy dar pre tvoje dieta od teba.

misellka_23
31. mar 2018

@paja0001 nenapisala si zle vek? Neber to osobne. , ale v 15 tich nemôžeš vedieť ešte čo od života chceš . Ešte sa ti názor 1000x zmení, aj okolnosti. ...Na dieťa je to príliš skoro. Všetko príde v pravý čas , neboj ... Teraz len vydrž, len s tebou narábajú hormóny 🙂 Jedného dňa sa nad tým všetkým pousmejes, možno práve v okamihu, keď budeš držať svoje prvé dieťa, prvý krát v náručí . A povieš si, že sa oplatilo vydržať a počkať 🙂

paja0001
autor
31. mar 2018

Je to dosť možne len to vydrzanie je ťažké

sissy27
31. mar 2018

@liv1 písala, že má všetko, že aj JEJ rodičia by pomohli, zrazu je matka prelietavá a otec alkoholik za volantom. A ďalšie, nechce sa mi to všetko znova písať, proste veľa vecí nesedí. Škoda drať klávesnicu 😏
Inak po materstve túžiť je OK, veď aj malé deti sa hrajú s bábikami a snívajú o svadbe a o dvojičkách a vyberajú mená svojim deťom a kadečo, to je proste normálny pud. Ale čo slečna dáva okolo toho, to fakt nechápem, že jej takto žerieš. Veď to nemá ani hlavu ani pätu.

simca06022011
31. mar 2018

Veľmi sa musíš nudiť. Inak to neviem vysvetliť, nešťastné vzťahy doma, dlhodobý frajer, starší a tebe z toho proste preskakuje ( nič v zlom). Mala by si sa učiť, športovať, doma pomáhať atd a nie rozmýšľať nad dieťaťom, ktorému nevieš dať do života veľa.... S prvým a jediným chlapom ktorého si spoznala. Výdrž a po maturite uvidíš. A kopec žien 20+ ti potvrdí že detské sny v 15tich, vzťahy v 15tich Sú úplne iné ako realita neskôr, keď sa začnú veci menit. Vzdelanie, práca, vek, záujmy, novi známi, nové vzťahy.... Možno sprostredkovane vieš všetko o všetkom o deťoch, o rodine (myslíš si) ale realita keď sa to deje tebe je iná... Tonnievjdvze ja chcem dieťa a hotovo, ja chcem škrečka, ha chcem psa... Ti je človek, zodpovednosť, budeš preto dieťa vzor.... Budeš mu chcieť dať napr kompletnú rodinu takú aká má byť... Ako asi... V 15tich

paja0001
autor
1. apr 2018

Ja to úplne chápem 🙂 o deťoch sa učím atď čiže tieto veci mi vysvetľovať nemusíte 🙂 a už by si mohla prestať útočiť s tým že to je vymyslené 🙂 keď ti to nedáva logiku bohužiaľ 🙂 aj také musia byť ;)

veronikaszabova
1. apr 2018

@paja0001 boze moj, ty sa musis poriadne nudit..
Ak je tema realna, co fakt pochybujem - byt na mieste tvojej matku, tak ta tak prefackam, ze by si sa na mieste spamatala! Sama este nie si ani zodpovedna za seba a ty chces dieta???!!?? No nemam slov. Su prazdniny, tak sa nudis?
Uvedomujes si, ze dieta by aj tak pravne nebolo tvoje??
A inak mas super "dospelacke" zmyslanie 😉 prekrucanie faktov ti ide super ( rodicia, partner vsetko zabezpeci - na druhej strane dufas, ze ti budu vsetci pomahat...)
No nic, ak to myslis vazne, nesexuj 😉 😉
Ak si robis zo vsetkych prdel, tak si daj pohar vinka a relaxuj 😉 😉 nuda sa da zahnat aj inak, ako pisanim trollovych prispevkov na MK

paja0001
autor
1. apr 2018

Miesto toho aby si ma chcela prefackat tak si to rozmysli v hlave čo chces povedať a potom hovor 🙂 fajn beriem tvoj názor a som zaň rada ale skákať do mňa nemusíš ja mám tiež svoju trpezlivosť ;) a prefackat sa môžeš akurát tak ty 🙂 možno ti to robí nervy ale môžeš sa kľudnit a ver mi že ti bude v živote lepšie jak takto do každej skákať a píšem to po 30-ty krát nie nie je to vymyslené

beky1813
1. apr 2018

@paja0001 jaj dievcatko, tvarme sa, ze je to pravda. Ty si to predstavujes ako Hurvinek valku.V zivote si nepracovala, nemas ani zakladnu skolsku dochadzku dokoncenu. Tvoj priatel tiez nema skolu dokoncenu, nebyva sam, nema svoj byt, co je to praca z domu? Vies vobec, co stoji vybava, veci okolo dietata? A si si vedoma, ze pri tvojom zazemi a veku moze dieta skoncit v domove? A ty v polepsovni? Co chces dietatu poniknut? Aky start do zivota? A co potom? Ked pojde do skoly?

obsadenemeno
1. apr 2018

@paja0001 citujem " o deťoch sa učím atď čiže tieto veci mi vysvetľovať nemusíte".... vazne? Cize ty sa z kniziek naucis viac ako zeny, co tie deti uz aj realne maju???? 😝😝😝

Vies co, chod radsej prebalit tu cikajucu babiku co si dostala pod stromcek posledne Vianoce a ukludni sa. Ak mas naozaj 15, o rok, dva ta bude zaujimat nieco uuuuplne ine a budes "tuzit" po inych veciach.

veronikaszabova
1. apr 2018

@paja0001 prosim ta sa uvedom moja mila. Vyjadrujes sa ako dospela zena a nie ako dieta. Si myslis, ze sme tu vsetky vygumovane??

veronikaszabova
1. apr 2018

@obsadenemeno o chvilku mozme cakat zmazanu temu ;)

paja0001
autor
1. apr 2018

Iné asi neviete len skákať :D šak sa už uvedomte :D knižky ? Ak je študovanie psychológie pre teba knižka tak sorry no :/ povedali ste si svoj názor môžte ísť ďakujem ahoj 🙂 už ma vážne nebaví sa hádať so zakomplexovanými babami 🙂

obsadenemeno
1. apr 2018

@paja0001 pises "knizky o detoch". Nie ze studujes psychologiu. Trepes jedno cez druhe. Ono psychologia nie je len o detoch, vies? A knih mozes precitat aj milion, ale kym nezazijes, budes vediet len teoriu. A prax, ako ti tu potvrdi KAZDA MAMICKA je o niecom uuuuplne inom.
A noze, napis nazvy tych knih, co tu o nich tolko tocis, ty "psychologicka".....
Sama sebe odporujes. Ak by si aj "citala" psychologicke knihy, pochybujem, ze by si im rozumela, v 15tich. A keby si im rozumela, tak by si vedela, ze mat dieta v takom mladom veku, a len preto, ze "chcem" je blbost.
No ale co deriem klavesnicu, ty si proste ides svoje a kazda, co ti nenapise ze jasne, preco si to dieta nemala uz vcera je "zakomplexovana"..... By ma zaujimal, aky je to ten komplex, co mam, mozes mi to ozrejmit, slecna psychologicka???

beky1813
1. apr 2018

@paja0001 preco neodpovedas na vecne otazky?

obsadenemeno
1. apr 2018

@beky1813 no lebo odpoved nevie.... nedostatocna!!!!! 😉

paja0001
autor
Odpoveď bola odstránená
beky1813
1. apr 2018

@paja0001 no pekne sa vyjadrujes a nevies citat. Ta mama pisala o svojej dcere, ze keby dosla s takouto blbostou v 15-tich, tak ju prefacka. Tak citaj a nebud vztahovacna

obsadenemeno
1. apr 2018

@paja0001 cize ake knihy to citas? Daj nazvy, aj ja rada citam..... 😉