icon

Mám autistické dieťa. Cesta a výzva zároveň

erikasadek
13. nov 2009

otvaram tuto temu kedze podobnu som nikde nenasla....

u nas to vyzera , ze asi ano. len cakam na vysledok je to ako cakanie ,ako na kata ☹

velmi sa trapim kvoli tomu uz dlho a bola by som rada , ak by s atu nasli mamicky ktore maju podobny problem...
myslim si ze by sa dalo o tom vela rozpravat a mne osobne dobre robi ak mozem o tom rozpravat a hlavne s niekym kto uz ma doma podobny problem alebo poznal niekoho...

bude to ako skupinova terapia, inak to ani nazvat neviem ale myslim ze sa tu snad niekto najde.. a budem esi mat co povedat...

myslim si ze je to tema, novodoba , ktora zacina trapit mnohe rodiny a nasu spolocnost...
nehovori s ao tom lahko , ani medzi partnermi alebo v rodine, tak uvitam , dobru diskusiu na tuto temu..

dakuejm Vam , vopred ak sa zapojite.. 🙂

lianka102
22. feb 2017

Môžem sa spýtať karnozin extra kvôli čomu ste brali

bebe02
25. feb 2017

Kto by mal zaujem, moze si zdarma stiahnut QUIET Book pre deti: http://porozumimautismu.cz/zdarma/

slnieckoma
28. feb 2017

Kocky co to znamena ked ma mala anti-batalactoglobulin pozitivny???

stanulienkat
28. feb 2017

@slnieckoma uplne vpravo mas referencne hodnoty. podla nich by to malo byt v norme.

slnieckoma
28. feb 2017

@stanulienkat ano?? Dakujem pre mna su to iba cisla..zmiatlo ma to,ze je tsm nap.pozitivny

lianka102
28. feb 2017

Malá bisom otázočku navas hodí vaše autisticke dieťa do nejakého špeciálneho zariadenia alebo niekde inde okrem škôlky mi hodíme do škôlky ale škôlka je len do obeda

nikulka79
28. feb 2017

@lianka102 my chodime na techterapiu do popradu,logopedicke,spec.pedagogicke a z vcasnej intervencie k nam domov

lianka102
1. mar 2017

Je tu niejaka mamička z Košíc čo má autisticke dieťa

sanny01
1. mar 2017

Ahojte chcem sa spytat, ci nahodou nemate niekto skusenosti s tym domacim eeg biofeedbackom? Rozmyslame, ze by sme zakupili...Ale tak nechceme kupit zbytocne, je to dost penazi...Budem rada za kazdu skusenost a radu😊 Dakujem

lubkalubka1
1. mar 2017

@sanny01 napíšeš mi, prosím, že koľko to stojí, tiež som rozmýšľala nad tým....už si si to asi zisťovala. Ďakujem

kzuzik
2. mar 2017

@lianka102 áno...

sanny01
2. mar 2017

@lubkalubka1 Tuto som nasla stranku:
http://www.colorlife.sk/ucenie/ponuka-pre-jazyk...
Ale rada by som pocula aj nazory na to, nez to kupime. Citala som o tom ake to je dobre a ako to pomoha. Ale rada by som pocula nazor od niekoho, kto to realne ma a pouziva to?🙂

narantuja
2. mar 2017

@slnieckoma predpokladam, ze jde o test na intolerance laktozy a bilkoviny kravskeho mleka, u beta laktoglobulinu je vysledek pozitivni, ale kdyz se podivas na referencni meze, tak zjistis, ze pouze hranicne

ghlouskova
2. mar 2017

@lubkalubka1
@sanny01 S Eeg biofeedbackom nemam skusenost, ale na tejto stranke ho najdete lacnejsie
http://www.naj-psychowalkman.sk/products/domaci...

lilitela
3. mar 2017

Baby, ako vam vyjadruju podporu vasi najblizsi? Babicky, tety, strykovia a pod? Ja som tu uz spominala, ze v nasej rodine sa uplne popiera, ze s malou nieco je. A ked som sa o tom rozpravala s muzom, odpovedal mi, ze co chcem od nich pocut, ze podla neho je normalne, ze mi povedia, ze nic jej nie je - vraj, to je ta podpora, akoze "povzbudenie". No ja neviem, ja to veru ako povzbudenie neberiem...

zuz1978
5. mar 2017

Ahojte, chcem sa vas opytat, ze ako ste zistili, ze vase dieta je autista. Ake malo spravanie? Ja sa s mojim chystam ku psychologovi, lebo ma 2 a pol roka a vobec nerozprava. Viem, ze to este nemusi to znamenat, ale vrta mi to v hlave. Dakujem

majkam6
5. mar 2017

@zuz1978 precitaj si tuto konverzaciu spatne do zadu je to stokrat opakovane.dolezite je zdielanie,ci zdiela s tebou pocity,zazitky,emocie,hracky a pod.

kzuzik
5. mar 2017

@lilitela niečo podobne je aj u nás 😕 a tiež ma to irituje, vôbec to ako povzbudenie nevnímam, skôr ma to štve ked počujem vety typu: No to nič nebude, však on z toho vyrastie, zerem kefu ked on je autista a pod...😒

majooocka
5. mar 2017

@zuz1978 nerozprava vobec vobec ani mama?

zuz1978
5. mar 2017

@majooocka nie, nic nepovie

majooocka
5. mar 2017

@zuz1978 pytam sa lebo moj ma 2,8 a tiez malo rozprava a tiez som na nervy z toho ale aspon mama tato povie plus par slov

andrejka1974
5. mar 2017

@zuz1978 moja sa do 2 rokov vyvijala v pohode par slovicok povedala, ale v 2 rokoch zabudla na vsetko isla som hned k neurologicke ta nas poslala do nemocnice na vysetrenie tam bolo podozrenie uz prve bud autizmus alebo porucha sluchu tu nam o 3 mesiace vylucili a ked sme mali 2 a pol roka potvrdili lekari detsky autizmus v aprili budeme mat 5 rokov nerozpravame, sme cisto plienkovany, nerozumieme, ucime sa pomalicky jest samostatne , vieme pit len s poharika so sosacikom , neukazujeme sme mentalne zaostaly na urovni 1 rocneho dietata mame to potvrdene aj geneticky chyba nam chromozom 12 co ma vsetko za nasledok

lianka102
5. mar 2017

Môj mali vedel rozprávať vedel povedať ako sa volá kde biva ako nenormálny 2.5chlalec mal 3rocki prestal rospravat nekcel do kolektívu medzi deti boli sme tiež poslani na Neurologiu bolo nám povedané decki autizmus teraz budeme mám 7rokov hodíme do špeciálnej škôlky posledný rok nevje rospravat prestal úplne 😔

lilitela
6. mar 2017

@andrejka1974 Robili vam aj genetiku? Ale to sa nie u kazdeho ukaze vsak? Teda myslim, ze mnoho autistov, kebyze si da genetiku, tak im to vyjde v poriadku, nie? A ak to mate geneticke, ako vysvetluju lekari, ze do dvoch rokov robila normalny progres a potom sa vratila akokeby spät?

lilitela
6. mar 2017

@lianka102
baby toto je strasne co citam, som netusila, ze to moze prist tak zrazu ako facka - clovek by povedal, ze v troch rokoch uz je vsetko ok, za vodou; som nevedela ze autizmus ma aj takuto tvar. Myslela som, ze proste to bud na dietati vidno od zaciatku, alebo proste zacne zaostavat vo vyvoji .

andrejka1974
6. mar 2017

@lilitela autizmus sa vacsinou prejavi az v 2 rokoch niekedy skor a genetiku nam robili pretoze to lekari chceli vediet na vysledok sme cakali rok a pol

lilitela
6. mar 2017

rok a pol? tak dlho to asi netrva, tolko cakatelov?

meesha
6. mar 2017

@lilitela rok je standard, je to narocne vysetreni

lilitela
6. mar 2017

@meesha No ja sa nevyznam , akurat si neviem predstavit, co tams tym robia 🙂

andrejka1974
6. mar 2017

@lilitela pretoze to ide do zahranicia a je vela cakatelov, bezne sa tolko caka ja som aj na genetiku volala a oni volali do nemecka a potom mne naspat, ze to sice posurili ale treba cakat je to podrobny rozbor dna co sa bezne nerobi