Mám ostať pracovať na Orave v Coop, alebo ísť do Lídla do Bratislavy?

lentilka640
4. jún 2020

Neviem sa rozhodnúť, či mám ostať doma a pracovať v Jednote ako predavačka za približne 600€ mesačne, alebo pôjdem do BA pracovať do Lidla za viac peňazí. Som z malého mesta na Orave a uvítala by som v živote zmenu, len neviem, či naozaj chcem odísť a či sa mi to finančne vyplatí. Prosím, poraďte mi.

veronikaszabova
4. jún 2020

@lentilka640 rataj s tym, ze zivotny standard v BA je ovela vyssi ako na Orave.
Ci sa ti ta zmena vobec vyplati

ovaaa
4. jún 2020

V BA sice zarobis viac ale budes mat ovela vacsie naklady ako doma. Ubytovanie aj strava drahsia, budes cestovat do prace obcas aj domov, kulturne vyzitie uzasne ale aj nieco stoji. Skor by si tym vyriesila zmenu, kt. v zivote asi potrebujes ale financne by si si nezlepsila.

dadka36
4. jún 2020

@lentilka640 za pokus to určite stojí, dôležité je však spočítať si náklady v, ktoré by ti vznikli v ba- podnájom od 300 (izba) po 500 za garzonku, ďalej elektricenka mesačná cca 27 (ak bude práca dalej od bývania)

daniela1911
4. jún 2020

@lentilka640 pokiaľ nebudeš finančne na tom horšie, A doma nemáš žiadne záväzky, tak môžeš skúsiť takúto zmenu kvôli novým ľuďom a zážitkom...

misulkar
4. jún 2020

Ak chceš naozaj zmenu, tak zbaľ caky-paky a vyraz niekam do zahraničia. Mne ani jedna z ponúkaných možností nepríde zaujímavá, ale záleží aj od teba, čo chceš v živote dosiahnuť (a aké máš ciele).

eliska13
4. jún 2020

@lentilka640 podľa toho aky si typ.Ak nastupis doma stvrdnes tam x rokov, ak chces naozaj zmenu choď do Ba, ale finančne určite nebudeš mať viac, ale viac na výber, iní ľudia, zalaskujes sa😊

xjakubikovak
4. jún 2020

Ba je strasne draha, neviem ako by si to riesila s byvanim ale len jednu izbu tu prenajimaju v rozmedzi 200-300€ takze si to treba riadne spocitat ci sa ti to oplati

lentilka640
autor
4. jún 2020

bývala by som u sestry, prispievala by som jej nejakých 100€ mesačne a zatiaľ by som tam šla len do konca augusta ...

fokuska
4. jún 2020

@lentilka640 Pockaj, ale ved vcera si pisala, ze si pracu najst nevies a ze anilen do tej Jednoty za predavacku ta nevzali. Z Lidla sa ti mali ozvat, ale ty si uz vedela, ze to znamena, ze ta neberu.

iwesska
4. jún 2020

Tak u sestry to je v pohode,vyskusaj. Ale sama do ineho mesta a vlastneho prenajmu by som robit predavacku nesla. Predsalen je to taka pozicia,ktorych je vela v kazdom meste.

lentilka640
autor
4. jún 2020

@fokuska ozvali sa mi včera najprv z Jednoty že ma berú a dnes z Lidla že tiež.. tak teraz mám opačný problém že sa neviem rozhodnúť kam ísť

marca12
4. jún 2020

Isla by som do Ba zvlast,ak si bezdetna a mas moznost byvat u sestry. Nevahala by som ani minutu. Vratit sa mozes vzdy. Navyse Ba ponuka mnoho moznosti a nemusis dozivotne robit v lidli,najdes si akukolvek pracu.

lucyluv
4. jún 2020

@marca12 uplne suhlasim 🙂

tenerifka
4. jún 2020

Urcite chod do Ba, nevahaj

fokuska
4. jún 2020

@lentilka640 No vidis a ako negativne si rozmyslala, ze urcite ta nevezmu ;)

Kedze chces robit do augusta co su necele 3 mesiace, tak to je akurat skusobna doba, tak by som si zvazila, ci sa mi oplati stahovat sa do BA. Ale ak skola, na ktoru chces ist, je v BA, tak je to fajn. Mas tam kde byvat, spoznas prostredie kym zacne skola a popri skole mozno budes moct ostat na skrateny uvazok alebo brigadu.

autumm
4. jún 2020

určite do BA, ani by som neváhala. Hlavne ked máš možnosť bývať u sestry. Kebyže by si si musela platiť podnajom tak to sa uričite neoplatí.

daganov
4. jún 2020

@lentilka640 ak máš možnosť bývať u sestry, tak to využi, zamestnaj sa, doštuduj a na Oravu chodievaj len na návštevu a na lyžovačku, lebo tam budeš mať s najväčšou pravdepodobnosťou problémy s prácou aj o rok, či o päť. Počas roka, keď neštuduješ si môžeš k práci zobrať ešte nejakú brigádu, keď ti to hodí len dve, tri stovky mesačne, tak to pomôže a na Orave by si brigádu zháňala asi ťažko.

hettinka
4. jún 2020

@lentilka640 vy tam LIDL nemáte?
Ja by som v BA bývať nechcela ani zadarmo, nepáči sa mi to mesto ... ale si mladá, máš tam ubytko, rodinu, tak choď, vyskúšaj a prinajhoršom sa vrátiš.

daganov
4. jún 2020

@hettinka ja by som tiež v BA nechcela bývať ani zadarmo, ale keď tam býva jej sestra a má možnosť bývať u nej za 100 eur, tak by som to brala všetkými desiatimi. Lebo ak pôjde kdekoľvek, náklady na život budú oveľa vyššie.

marca12
4. jún 2020

@hettinka mna to napr.za mlada len do mesta tahalo. Milujem vacsie mesta a ich caro,historiu,ruch,kulturu. Ale casom,ked sme dozreli,usadili sme sa na dedine. Mlada baba si ma uzit zivot,vyskusat vsetko,co ponuka. Ja som vyuzila kazdu prilezitost a nelutujem. Aj ked som velku cast zarobenej sumy dala na podnajom,bola som stastna,prestastna,lebo som bola tam,kde to milujem. Keby som mala ostat v dedinke,kde som vyrastla oj veru neviem,co by zo mna bolo.

bbebe
4. jún 2020

Robit v lidli je strasne, aby si neolutovala po prvom dni. Je to naozaj strasna robota

lentilka640
autor
4. jún 2020

@bbebe prečo to je také strašne ?

hankm
4. jún 2020

@lentilka640 co tak zacat na sebe pracovat aby si neriesila ci robit predavacku v jednote/lidli ? (Nic proti predavackam, je to potrebne povolanie) ide skor o to, ze ked si mlada, treba si dat trocha vyssie ciele.

hettinka
4. jún 2020

@hankm ved ale to má brigádu dievča...

danielinaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daganov
4. jún 2020

@hankm veď študuje, len si potrebuje zarobiť na ďalšie štúdium.
@lentilka640 moja známa tam robí zástupkyňu vedúcej, namakať sa teda namaká, robí aj niektoré soboty, ale ten plat nie je najhorší. Je mladá, dcéru má na výške, hovorila, že ešte tri roky potiahne, potom že si bude hľadať niečo menej namáhavé. Ale ty si mladá, rok vydržíš, niečo ušetríš, popri škole môžeš ešte brigádovať, alebo študovať externe.

evica01
4. jún 2020

Financne sa ti to neoplati.
Hladaj inu zmenu 👍

luccija
4. jún 2020

@bbebe v Lidli, Bille, Yeme zarobia predavačky viac ako sestrička, ucitelka v MS

luccija
4. jún 2020

@lentilka640 ak tu máš kde bývať určite choď!

bbebe
5. jún 2020

@lentilka640 robis tam ako otrok, od rana 5:30 sa vyslovene nezastavis, do otvorenia musia byt vylozene ovocie a zelenina co byva cca 6 paliet vysokych 2 metre, proste ziadne flakanie, potom vylozit maso tiez veeela a to popritom aj blokujes a chodis hore dole. Ked je akcia rano sa tam nahrnu ludia a to len blokujes a blokujes ( a popritom stale dokladas to maso ) potom sa vytahuju palety mliecneho to sa vyklada dlho lebo je toho vela a hlavne tam je to velmi prisne v tom aby slo stare dopreddu a nove dozadu tak pri vykladani este vyberas napr mlieka zo vcera, aby si tie dnesne dala dozadu a to je strasna makacka. Este mrazene vykladas, popritom ta stale volaju hore do pokladne .... Potom sa vyklada este iny tovar.... Proste nevies co skor a vsetko je tazke.... Stale mas nadcasy, kazdy den, nevies kedy v ten den skoncis, na obednu prestavku ides kolkokrat aj o 9 rano lebo proste musite sa prestriedat a tak to vychadza ze proste obedujes rano... Striedate sa po pol hodine presne na minutu.... Ludia nechavaju bordel vsade to treba vecer upratat.... No hroza... Ja som tam robila v roku 2016 a mala som 500 eur plat ( Bratislava ) nadcasy moc nepreplacali lebo na to maju 3 mesiace a za tie tri mesiace nemas sancu si to ustriehnut.... Fakt nikdy viac je to otrocina. Uz vtedy to bolo zle a teraz to maju este horsie