icon

Mám pocit, že prenajímateľ chodí do bytu počas našej neprítomnosti

18. apr 2022

Dobry den, mam taky zvlastny pocit ze nas prenajimatel nam chodi do bytu ked tu nie sme. Ideme v stredu na par dni prec a nestiham kupit malu kameru na overenie si tejto domienky. Existuje mozno iny sposob ako to zistit? Mate nejake rady ?😎😎

Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
18. apr 2022

@viestta ano na nieco podobne som myslela ale vlas je super, menej napadny ako papier🙂

zanetakovacsova
18. apr 2022

Vymeňte zámok a nepôjde 😀a keď sa bude pýtať poviete že ste stratili kľúče tak ste ho vymenili.

luccija
18. apr 2022

Malý kúsok papierika či toaletného strc do dveri

dkethe
18. apr 2022

@viestta daj dalsie tipy 😅 ja nepoznam ziadne. Som jedinacik samotar 🙈

luccija
18. apr 2022

Alebo kúsok spagatiku, nitky...

jaskolka
18. apr 2022

@zanetakovacsova môže sa to stať aj naozaj, ale o takej skutočnosti musí podnájomnik informovať majiteľa a dat mu kópiu kľúča. Aj v prípade, že by, sa zámok pokazil, zlomil kľúč a podobne,ze by menili zámok. Pripadne môže majiteľ namietnut, že v takom prípade mu mali zavolať a prišiel by im otvoriť a dat im urobiť nové kľúče.
Majiteľ musí mať kľúč od vlastného bytu alebo prinajmenšom byt informovaný o takej skutočnosti (keby sa hajili, že na poslednú chvíľu a nestihli dat kľúč)

hipuska
18. apr 2022

Rozsypat muku/krupicu podľa toho, akej farby je podlaha. Urobia sa odtlačky.

viestta
Odpoveď bola odstránená
slecnazkosic
18. apr 2022

@zanetakovacsova to by som neodporúčala. Nájomník nemôže vymeniť zámok len tak bez toho aby o tom informoval majiteľa bytu.

limoncino
18. apr 2022

Alebo sušienku pod rohožku 😁

liusa82
18. apr 2022

No tak vieš oni si myslia že ked je to ich nehnutelnosť môžu tam isť na kontrolu hocikedy sa im zachce.A stavim sa že tým by aj argumentovali.Ale ja chápem aj druhú stranu teda vás že sa vám to nepáči kvôli súkromiu.Navyše ktovie čo tam aj šmiruje a kde sa všade prehrabáva

laurika999
18. apr 2022

@zanetakovacsova Podnájomník zámok vymeniť nemôže.

surama
18. apr 2022

A on ako vie, kedy tam nie ste?

simca06022011
18. apr 2022

Skus hocičo, ak prídeš na to ze tam chodí ked tam nie ste, tak to ries. Aj ked je majitel, toto si nemôže dovoliť. Potrebuje nieco, ma si dohodnúť návštevu.

mariejenka
18. apr 2022

Mne tak chodila majiteľka, ked zavolala skor,len sme to uvítali,inak volala uz pred vchodom,ze ...dzifčence,idem hore😃

savoya
18. apr 2022

Ja som tiez byvala u jednej pani,a chodila nam do izby.Poznali sme to podla jej telesneho zapachu od staroby 😀

martinka13
18. apr 2022

@zanetakovacsova to by som nerobila. ... nemajú na to právo. Ak ich podozrenie nie je opodstatnené, budú mať problém.

autor
18. apr 2022

@surama lebo byva v dome v byte nad nami. A dnes sa stalo nieco take zvladtne preto mi napadla taka myslienka .. ze co ak..

rohypnol1
18. apr 2022

Daj rohozku dovnutra pred dvere, pripadne kobercek, na ktory musis stupit, pod nu oreo susienky a zatvor. Ak budu po prichode rozpucene, je to jasne ;)

slovakboy
18. apr 2022

Vymeniť zámok. A nemusíte nič vysvetľovať. Ak nemáte v zmluve uvedené že ma mat aj on kľúč tak mu ho nemusíte dávať. A ak by veľmi protestoval môžete mu ho dať ale v zapečatenej obálke. Môže ju otvoriť len v prípade nutnosti.a mal by ju mat niekto treti zo susedov.

eviq
18. apr 2022

A co stalo take zvlastne, ze mas podozrenie? Inak bolo by mi to fakt neprijemne, ktovie, v com sa hrabe...

janetinka27
18. apr 2022

kybel s vodou nad dvere😂🤣

tomi97
Odpoveď bola odstránená
autor
18. apr 2022

@tomi97 mame dva byty na svk. Ale zijeme momentslne v zahranici. Ale diky za radu😃

autor
18. apr 2022

@eviq nejdem to rozpisovat lebo takto sa to neda dobre vysvetlit resp ustne je to lahsie.

autor
18. apr 2022

Dakujem vsetkym za napady a rady. Nieco vyskusam urcite😎sama som zvedava. Mozno sa len mylim a bol to falosny pocit

jaskolka
18. apr 2022

@slovakboy nemôže vymeniť bez súhlasu, alebo vedomia majiteľa bytu. To je akoby ho "vyhodili" z vlastnej nehnuteľnosti (nemôže sa do nej dostať, teda zamedzili mu prístup) a to môže byť aj na žalobu na súd. Minimálne mu to musia oznámiť aj s dovodom, prečo a dat mu kľúče. V zmluve nič také byt nemusi, proste je automatické, že od vlastného bytu kľúč majiteľ mat musí.

vroni
18. apr 2022

@jaskolka, prečo by musel? Áno, robí sa to a je to bežné, ale v skutočnosti neexistuje zákon, ktorý by niečo podobné príkazoval. Do prenajatej nehnuteľnosti majiteľ bezdôvodne vstúpiť nesmie, to je zase na žalobu na neho.

jaskolka
18. apr 2022

@vroni to ano, nesmie tam vstupovať. Ale rovnako ani oni nesmú len tak vymeniť zámok a "nepustit ho" do vlastneho bytu, lebo tým pádom on už nesmie vojsť do bytu, aký mu patrí. A dupľom ak by tam on mal aj trvalý pobyt.Musí mat kľúč,teda možnosť vstupu, lebo je to JEHO byt.

Strana
z2