icon

Mám právo na vypožičanie auta zo servisu?

10. dec 2024

Ahojte. Keď mám auto v servise konkrétneho značky po škodovej udalosti, kde ho budú spravovať ( nie mojim zavinením) Mám pravo na vypožičanie auta zo servisu na ten čas ? Ďakujem

Strana
z2
gab1sol
11. dec 2024

Nabúral do nás kuriér. Naše auto išlo na cca 2 mesiace do servisu. Za ten čas sme mali nárok na náhradné vozidlo v tom modeli ako je naše, alebo v nižšom modeli. Faktúra za prenájom sa posielala do poisťovne vinníka. Tá nebola nízka, keďže išlo o Teslu.

autor
11. dec 2024

@gab1sol uvidíme ako ti dopadne, pani nemala ani havarijné poistenie. Bude ju to stáť dosť.

aandrea9
11. dec 2024

Nebolo by jednoduchšie zavolať do toho servisu?????

autor
11. dec 2024

@aandrea9 nevybavujem to ja ☺️

aandrea9
11. dec 2024

Ten kto vybavuje nemá ústa alebo telefón?

tiezjedna
11. dec 2024

@autorka muž keď musel dať do servisu úplne nové BMW M440i GC, tak dostal na tri dni ten ich nový tank X7 v plnej výbave za totálny nezmysel. Prémiové značky sa vedia o klientov postarať dobre, ale záleží samozrejme aj na poistných podmienkach.

autor
11. dec 2024

@aandrea9 to sa tu človek nemôže ani nič spýtať?

aandrea9
11. dec 2024

Ale môže 🤷‍♀️ len mi príde logickejsie volať do konkretneho servisu ako tu vypisovat. Eto vsjo.

autor
11. dec 2024

@aandrea9 tak mne príde logické aj toto, keďže to ja jastarosti nemám a manžela sa nechcem stále niečo vypytovať

maciatkolulu
11. dec 2024

Tak keď ste v autorizovanom servise,tak vám snáď aj "autorizovane" poradia,pomôžu,poskytnú. Nechápem,čo sa pýtaš tu. Veď snáď komunikujete so servisom,pri takom aute,snáď máte ako vip zakaznik aj služby vip. Stačí jeden telefonát, VIP😉a nie tuto,ľudí s bežnými značkami a bežnými službami sa pýtať,sa uvedom🤷.

betulinka1
11. dec 2024

Ano dali mi nahradne vozidlo ale musela som si to vyžiadať. Islo to z PZP vinníka. Take auto nemali ale tak dali mi ine SUV s automatom. Najprv, ze maju iba nejaky maly Peugeot s manuálom. Hovorim, na manuál nejazdím 20 rokov ale tak ok, hlavne potrebujem auto. Vsetky auta kupujem od nich, k nim chodim na servis uz roky, tak vedeli. Potom prisiel majitel, oni maju viac značiek, tak mi dali potom z inej znacky predvadzacku. Ale keby neprisiel, tak mozno elektricku kolobezku by mi dali 🤣🤣🤣

maciatkolulu
11. dec 2024

@melanta ale ani,lenže uznaj sama,že komunikuje s zo servisom a nepytas sa na koňovi. A servis ti sám ako reálnemu VIP klientovi poskytne služby. Toto je trošku zvláštne.

fairyy
11. dec 2024

vzdy ked auto muselo ist do servisu sme dostali nahradne vozidlo v tej cenovej kategorii ...niekedy starsi model, niekedy predvadzacku, niekedy iny typ auta, ale rovnaka cenova kategoria...ak to islo z pzp vinnika tak nam tusim dali oni nahradne vozidlo bolo inej znacky ale opat rovnaka cenova kategoria

gab1sol
11. dec 2024

Jasné, že v Porsche vedia dať náhradné vozidlo, ale v servise nemusia vedieť úplne presné info, čo v prípade, keď je v prípade rozbitého auta vinník iný a ten nemá havarijné poistenie.
Autorka, rieš to aj s poisťovňou. Servis bude chcieť mať náhradné vozidlo zaplatené, ale je mu jedno, či to uhradíš ty, či poisťovňa. Nie som si úplne istá, ale v našom prípade to tuším išlo - oprava auta z našej havaríjnej, ktorú si následne naša poisťovňa nárokovala sumu od vinnikovej poisťovne. A cestu do a zo servisu, ako aj prenájom náhradného vozidla išlo tuším z vinníkovej PZP.

Strana
z2