Mám starosti o dcérinu budúcnosť.
Prajem všetkým krásny a úspešný Nový rok 2020 🙂
Mrzí ma, že sem prispievam depresívnou diskusiou hneď v Novom roku. Mám dve deti- dcéru (čoskoro 29) a syna (26). Deti nikdy neboli na učenie, syn mal problémy so sústredením, teda má iba výučný list ako maliar/natierač, ale darí sa mu, pracuje ako živnostník. Dcéra má strednú školu s maturitou, Obchodná akadémia. Keďže jej učenie nešlo, vysoká škola nepripadala v úvahu. Hneď po maturite sa zamestnala, pracovala vo výrobe, ale práce striedala, nikde sa jej nepáčilo, nikde dlho nevydržala. V 20ke prišla s tým, že odchádza do zahraničia, že u nás na Slovensku pracovať nechce, že si chce zarobiť peniaze na bývanie. Samozrejme som ju podporila, keďže s tými platmi to u nás nie je žiadna výhra. Odišla do Írska, pracovala v hoteli, neskôr v domove dôchodcov. Bola tam 5 rokov, potom ju to tam omrzelo, prestalo baviť a vrátila sa domov na Slovensko. Čakala som, že si kúpi nejaký pekný byt, nájde si tu prácu. Miesto toho si kúpila chatku, pravda, prerobila si ju, zrekonštruovala, ale nechápem čo ju to napadlo bývať v chatke, tam sa predsa chodí rekreovať alebo na víkendy, ale bývať? Manžel ani ja jej krok nechápeme, ale teda dobre, kúpila si ju za svoje zarobené peniaze, nepožičiavala si na ňu. Viac ma mrzí, kam sa jej život uberá. Čakala by som, že si nájde prácu, za tie roky v zahraničí sa jazyky naučila, nemala by mať problém nájsť si prácu aj u nás na Slovensku. No ona chodieva do zahraničia za prácou. Na Slovensku nepracuje. Cez leto bola v Dubaji ako animátorka, v septembri pracovala na akejsi farme v Škótsku. Cez sviatky je doma. V januári odchádza ani neviem kam. Potom sa vráti na mesiac-dva, je doma, oddychuje a potom zase ide niekam preč. Nechápem tento jej kočovný život, je toto normálne, veď bude mať 29 rokov, čakala by som, že prevezme zodpovednosť za svoj život a bude chcieť niečo viac ako pendlovať medzi krajinami a robiť práce, ktoré zvládne aj človek so základnou školu a akýchkoľvek predošlých skúseností. Učenie jej nešlo, ale je šikovná, pracovitá, verím, že prácu by si určite našla aj doma. Neviem ako dlho chce takto žiť, čo bude robiť v 40-ke, 50-ke? Aký bude mať dôchodok? Mala by rozmýšľať do budúcnost, keď sa s ňou o tom rozprávam, keď sa jej snažím dohovoriť, len ma odbije, aby som ju rešpektovala. Čo jej na to povedať? Zbytočne sa potom pohádame.
Ako by ste reagovali, riešili by ste to? Viem, že je to jej život, ale ako matka sa, myslím, právom obávam o jej budúcnosť.
"" Veď panička bola lenivá na Slovensku robiť, tak radšej utiekla do zahraničia""
AKO TOTO MOZE NAPISAT MATKA O SVOJEJ DCERE 😳🙈
Dufam ze dcera bude mat dost rozumu a prerusi s tebou vsetky kontakty lebo lepsia ziadna matka ako takato
@veronikaszabova Je to pravda, robiť sa jej nechcelo. Tak radšej odišla.
Ja tak verim, ze si baba najde v zahranici super chlapa, ktory ju bude milovat a vazit si ju a nebude sa musiet vratit na Slovensko. Velmi jej to prajem.
@danielinaa Aká takáto? Ja som jej dala všetko, ona bola lenivá pracovať, prácu striedala ako ponožky, dala výpoveď a ani nám nepovedala.
A odisla co? Robit.
Toto hadam ani nemoze byt vazna tema, dufam, ze nejaky pubertiak si robi srandu cez prazdniny.
Lebo v zahranici vala sunky a preto si sama kupila byvanie bez hypoteky, lebo prd robi!!! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym.
Tak by som ti s chuti nieco napisala, ale zdrzim sa len preto, ze starsich si treba vazit. Typujem, ze si vo veku mojich rodicov.
@pajinka91 Pracuje, ale nemá stálu prácu. Ak by sa jej niečo stalo, nebude mať nárok na PN.
ale veď pracuje , chodí do zahraničia , veď neleží celé dni hore pupkom ....
alebo možno to , že "panička" robiť vo výrobe nebude ako ty , tak tým trpí tvoje ego
dievcata taketo matky existuju a nezavdacite sa im ani keby ste sa stali prezidentkou vzdy si najdu nieco v com je ini lepsi a preco ste vy neschopne nanic atd
@loginexistuje evidentne keby baba zlato srala aj tak bude neschopna... pardon za vulgarizmy
@basullinka ja mam taku mamu poznam to doverne
Dovrsenim 18tky uz nemusi nic ti hovorit, neni tvoj majetok a dat jej, co si jej dala bola tvoja zakonna povinnost a ak to tak beries co si jej dala, nemala si si robit deti. Ked si urobis dieta, mas povinnost sa o neho postarat a ziadne take, ze si jej dala vsetko. Praveze si jej nedala vsetko, lebo nedostala lasku a pochopenie.
@lenocka12345 Áno, ale keď príde domov na Slovensko načo sedí mesiac-dva doma? Radšej keby mala niečo stále, veď je lepšie ako takto kočovat.
@loginexistuje je mi velmi luto, ze take matky su. Drzim ti palce, nech sa ti dari. Ja mam stastie, bo moji rodicia nas vzdy podporovali a mama mna aj sesteu lubi a napriek tomu nas vzdy podpori, aj ked s nasim rozhodnutim nie uplne suhlasi
@loginexistuje smutne ze takito ludia splodia deti bez problemov a taki co by boli lepsimi rodicmi,velakrat deti mat nemozu. :(
A preco by si 2, 3 mesiace neoddychla, ked moze?
V čom by bol podľa teba jej život lepší a ona hodnotnejší človek, ak by vyštudovala napr tu sociálnu prácu a sedela by niekde 8 hodín denne za minimálnu mzdu?
@abbey1 lebo by susedke mohla povedat, ze dcera ma VS 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@basullinka Môže ten čas využiť a zarábať peniaze. Oddychovať môže na dôchodku, ľudia majú 21 dní dovolenky za rok na oddych.
@abbey1 Konkrétne sociálnu prácu neuznávam, to nech radšej pracuje, ale nie takto
@basullinka dakujem mne sa dari mam manzela, sikovnu dceru, dom a dobru pracu kde som sa vypracovala na mazersku poziciu ale aj tak to neni dost na to aby sa mohla mnou pochvalit ci to ocenit alebo aspon pri akomkolvek stretnuti spominat co dosiahli deti sesternic z tretieho kolena ale o mne nevie ani kde pracujem (uz xy rok) alebo v akom rocniku na anglickej skole je vnucka
ja som to misela dlho spravovavat na mamu myslim s uctou ale emocie tam uz nie su nejako
dobre , takže alternatíva by bola , keby robila v zahraničí a počas doby kým pojde do ďalšej práce by sa zamestnala na Slovensku ? Chápem dobre ?
Rychlym stylom zivota, neustalym nahananim sa, ktory vedie tato generacia sa tolko ludi ani k dochodku nedostane bo skonci s infarktom v truhle.
Máš zvláštne predstavy. Skús pochopiť, že sú to len tvoje predstavy. Dcéra je váš peniaze nepýta, je spokojná. Tak to akceptujte. Nerieš názor rodiny a hlavne si ty urob poriadok v hlave.
Jedine ludia ako ty takymi ako tvoja dcera pohrdaju, ale teraz budem hnusna, lebo som rada ze coskoro tato tvoja generacia vymre a aspon uz nikto nebude ludmi co pracuju v zahranici pohrdat. Dokonca pocet ludi co odide za pracou do zahranicia sa bude stupnovat.
@loginexistuje rozumiem 🙂 aspon, ze si si svoju rodinku zalozi krasnu, zalozenu na laske 🙂
Prepáč ani sa nečudujem, že si radšej kúpila chatu ako toto počúvať po návrate domov.Vyskusala si prácu vo fabrike a rozhodla sa...aj na to treba mať gule odísť von.Uz viac nenapíšem, lebo budem krutá a bolo by to škaredé čo by som Ti napísala.
Dala výpoveď a ani Vám nepovedala.....no tak si tak svoj život nepredstavovala, tak sa zariadila, keby robila v tej výrobe nemá chatu ani našetrené.Mozno má na účte viac ako ty za celý život.Stastnejsia by si bola, keby cvakala s tebou kartičku v praci a mala trvalú prácu a možnosť ísť na PN???potom by si sa nehanbila pred rodinou???
dávať jej rady si mala, keď dostudovala strednú skolu, aby išla na VŠ aj to by nemusela byť výhra.Az tak zle sa asi neucila, keď dochodila obchodnú akadémiu.Si nevieš ani predstaviť ako sa chyžná narobí.Vies vôbec koľko zarobila ako chyžná?
Ty jej jednoducho závidíš!!že si vybrala iný život a to, čo píšeš, že má zarábať peniaze počas voľna načo?zarobí si dost a moze si dovoliť oddychovať či pýta od teba na stravu?Áno toto je ten skostnately spôsob myslenia pracovať pre vlasť, lebo tak sa to má.
Celé je toto o tebe nie o tvojej dcére.A len dúfam, že syn si neplatí odvody z minima ako živnostník, aby mal dobrý dôchodok či syna neriešis iba dcéru, lebo sa Ti panička vzoprela?

@danielinaa Veď panička bola lenivá na Slovensku robiť, tak radšej utiekla do zahraničia. Ale stálu prácu nemá.