Mám strach zo starnutia
Tiez ste to mali podobne alebo preziva niektora z vas nieco podobne? Nemozem sa cez to preniest 😢
@kittykat22 prečítaj si ešte raz čo som napísala 🙂
Melatonin neberiem, 2 hodiny pred spaním si dávam okuliare čo blokujú 100% modrého svetla. Nevidím na to dôvod. 🙂 A zavislost nespôsobuje.
Poznám asi 4 ľudí čo melatonin berú roky rokuce. Keď idu spat mimo dom a nezoberú melatonin zaspia v pohode a kvalitne. Ale vo všeobecnosti ma melatonin nezaujima, keď teba zaujíma pozri si o ňom niečo na nete 🙂 ja by som ho použila len ak by som mala výrazný jet lag 🤷♀️
Beriem sulforaphane každý druhy deň. - tie dni čo necvicim
Beriem alavis kde je nejaký ten kolagen ale samotný kolagen neberiem
Psylium ani inú vlákninu si nedavam mám dosť v strave
Niacin 500mg apigenin 250g TMG 500mg po raňajkách
K2 D3 omega si dávam večer, pred spaním aj magnezium. Všetky tieto veci beriem asi 7 rokov, dávno pred tým než som vedela že existuju nejake take štúdie- preto lebo som vedela že D je problém a vacisna ľudí trpí jeho nedostatkom čo je čo sa zdravia týka dosť veľký problém, ale čo už,, nikoho to nijak nezaujima 👎, K preto lebo keď berieš D mala by si brat aj K keď chceš aby sa ti vápnik ukladal tam kam chxes a nie napríklad do ciev a omega tie si prerušovane dávam hadam od detstva aj keď jedávam dosť ryb, pomer omega 3:6 by mal byt tak do 1:6 a v našej strave je tak 1:20 ak nie ešte viac.
Zinok beriem len keď cítim že ide na mna choroba. Vysokú dávku. Niekedy choroba ani nepríde a vždy to pripísem zinku 😀
Ostatne neberiem a ani som nikdy nebrala. Ale on toto nema všetko, 2 veci tam tuším chýbajú a sú v tabuľke nižšie. Berie ich 5 dni v mesiaci.
Zda sa ti to veľa veci? Keď si dá niekto tabletku multivitaminu tak si dá toho 5 krát viac. Len ani nevie čo a prečo. 🙄
A minule moja mama priniesla “najlepsi miltivitamin cely z lesných plodov” kde bolo toho umelo pridaného tiež asi viac než beriem ja… nie je to vôbec veľa, nelogicky a neefektívne namixovame multivitaminy a iné zázraky, to je veľa 🙂
@gleep1 dik za skvelu odpoved. To je super, ze sa o seba takto staras 👍 Mna z toho co je zmienene online zaujal Creatine - pretoze mam problemy pri cviceni ale hlavne, ma zaujalo to, ze posobi aj na regeneraciu mozgu. Ako cvicim a mam problemy s pamatou, tak mi padol do oka 😀 uz hladam online, ktory kupit. On doporucuje 2500mg na kapslu, ale nedari sa mi najst toto davkovanie u nas. Hladam, ci sa 2 kapsle s mensou davkou = davke silnejsej a ci to ma ten isty efekt 🙂
Mas to pekne riesene 🙂 ja mam stastie ze vypadam velmi dobre - ale hodilo by sa mi nieco na kosti a na mozog. Tam by som prijala zlepsenie, lebo citim, ze sa po mne sape vek 🙂
Asi to bude v tom veku bežné, lebo tiež som mala rôzne pocity 😁 A teraz mam jednu známu, ktora ma 26 a mna vníma už pomerne staro, na čom sa len smejem, lebo “mladšie” som sa hadam ani nikdy necítila. Ak sa bavíme o deťoch, ťuká si na čelo, ako ja môžem uvazovat čo i len teoreticky o treťom, keď “mam uz svoj vek” 🤣 mam 35 a napíšem ti, že vidím uz aj nejake vrásky 😁 ale pocitovo vobec necitim, že starnem. Je to v hlave. Vieš, čo ma prebralo? 4cm hrča v krku, kedy som si uvedomila, že naco riesim blbosti, keď neviem, či tu budem “zajtra”. Našťastie to dopadlo dobre, ale snažím sa každý den byt vďačná za to, že som si ho mohla zazit. Bez ohľadu na vek 🙂
Neporadím ti, ako na to, zelam len zdravie, ale máš na vyber - cely život sa trápiť/strachovať zo starnutia a nakoniec zistit, že si život len prerozmyslala alebo sa proste na to vykaslat, starať sa o seba, prijať sa a tesit sa z toho, čo ti život ponúkne. A raz možno v 70-tke budes kdesi na turistike spominat, ako ti je len dobre 🙂 mame jednu pani v meste, ktorá ma po 70tke a zije tak aktívny život, ze nas schová do vrecka. Je to ozaj len o pocite a zdraví 🙂
@kittykat22 jej ja budem rada ak nejaký môj komentár zlepší kvalitu života čo i len jednému človeku. 🙂
Vidíš, ja som si o kreatíne zrovna nič nepozerala lebo ma nezaujal 😀 berú ho všetci spolicviciaci vrátane dievčat ale nejako išiel mimo mna.. vo všeobecnosti si toho pozerám veľa aj z iných sfér a na toto ešte nevyšiel časť v kombinácii s motiváciou 😀 ale ako si to tu napísala tak si to možno pozriem a zaradim ho tiež 😛
Na mozog som na výške cez skuskove obdobie brala https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/luc... môžeš si to pozrieť a možno skúsiť či pocitis nejakú zmenu. Ale podľa mna je na mozog najlepšie jeho namáhanie tak ako sa namáhajú svaly- a teda celoživotne učenie/ vzdelávanie sa. Snaha zapamätať si veci v bežnom živote ako nákupný zoznam, datum kedy idem k lekárovi… nie sa spoliehať len na to ze to mám niekde napisane.
A na kosti určite D3 a K3. To by podľa mna mali brat rad radom všetky ženy v menopauze. A aj pred ňou pre iné veci než len kosti 🙂
Ja ti tiež ďakujem že si trochu vzbudila môj záujem o kreatin, možno tak zlepšis kúsok život aj ty mne 😛 🙂
Ahoj. Tiež ma začínajú chytať podobné stavy, som približne v tvojom veku a už vidím prvé vrásky a nedokonalosti, čo som nikdy nemala. Pozri, buďme vďačné, že sme nažive a máme možnosť starnúť. Poznám ľudí čo zomreli v 25, aj skôr. Čiže my sme tí šťastní, čo môžeme zostarnúť v pokoji. Začni sa o seba starať - športovať, zdravé jedlo, lepšie prípravky na telo, a pozor na psychiku, tá sa tiež odrazí na tele.
to prejde. Viem, rada naprd, ale je to fakt. Ja by som sa zas uz bala byt mlada 😁🤣 Boooozinku, ako mi je dobre, ked uz neriesim blbosti 🤣

@gleep1 to jedavas denne vsetky tie supplementy? To je celkom maras. Nesposobuje dlhodobe uzivanie Melatoninu zavislost? Zaspi clovek ked ich berie kazdy den xy mesiacov/rokov?