Mám strach zo starnutia
Tiez ste to mali podobne alebo preziva niektora z vas nieco podobne? Nemozem sa cez to preniest 😢
A pomoze ti nejako ten strach? Mozes sa iba snazit travit cas, aby si nelutovala naprazdno minute roky.
Ahoj, ja som videla na sebe že starnem, keď som mala depresie a úzkostné stavy...od 29 do 39 roku života som ten život len nejako prežila.
Každým mesiacom mi viac a viac vlasov sivelo...a tiež som si hovorila že už som stará.
No ale, účes mám pekný teraz, z tmavých som išla na sivé, blond.
Používam kozmetiku, očný krém... sérum vit.c, kyselina hyu. Pleť mám peknú...a nedávno mi terapeutka povedala, že nechápe že mám 41 rokov.
Také milé to bolo.
Ja sa teda moc netrapim kvôli vzhľadu. Som šťastná že som relatívne zdravá a teší ma život.
Fyzická krása pominie, ostanú po nás dobré skutky, spomienky...toto je pre mňa dôležitejšie.
Vôbec. Máš veľa možností ako starnutie spomaliť - udržovať sa mentálne aj fyzicky v dobrej kondícii je základ, k tomu dobrá životospráva, kvalitná kozmetika, estetických zákrokov od tých neinvazívnych až po plastické operácie je tiež veľa na výber. Takže nie je sa čoho báť, ale plačom do vankúša si nepomôžeš.
V tom veku som mala rovnaké pocity. Neboj, to prejde. Teraz mám o 20 viac a mám v paži. 🤪
Z čoho konkrétne máš strach? Z vrások? ... tie sú prirodzené ... zo sivých vlasov? To je tiež OK ... z toho, že nebudeš v takej fyzickej kondícii ako za mlada? ... to je tiež prirodzené ... jediné, z čoho mám z pribúdajúcim vekom strach ja, je choroba ... môj otec sa celý život o seba staral, mal hádam všetky možné zdravotné prehliadky, napriek tomu zomrel na rakovinu pankreasu ... videla som ho sa trápiť v bolestiach ... jedine z tohto mám strach, že príde takéto niečo a budem bezmocná ... vrásky, hormonálne zmeny, kilá navyše OK ... pokiaľ máš v 26-tke takéto problémy, potrebuješ, za mňa psychológa ... život treba žiť tu a teraz, neriešiť, čo bude zajtra, nestresovať sa, lebo všetko sa vie zvrtnúť v okamihu ... si mladá, je vidieť, že ešte nevieš, čo sú skutočné problémy ... aj to je prirodzené.
V 26 uz si stara korčula 🤣ale nie si este decko. Nikto nemladne . zub času nahloda kazdeho. Ci sa clovek s hrdostou necha nahlodat bez boja alebo sa da napichat Botoxom a vyplnit fillers ako morka 😉ak neumries mlada tak raz stara budes. Neda sa zit vecne a byt vecne mlada nie si upir. Zi zdravo akcne a nad starnutim sa zacni zamyslat o 50rokov. Naco sa bat niecoho comu niet uniku?
No fuu, v 26r som bola este plna energie, sily, idealov a lasky, starnutie ma netrapilo. Skor teraz v 38r to uz je u nas oboch s manzelom citelne ze nemladneme 😁 nezmenime to, cintorin to isti 😁
Ja mam 31 a tiez tym strachom trpim. Vobec neviem vstrebat ze mam vrasky uz a ze telo uz nema 21 ale 31 rokov..
Podľa mna je to v tom veku najhoršie. Bola si na vrchole krásy a teraz o to zacnes prichádzať. Trpia tým podľa mna hlavne krajsie ženy než tie čo sa uz davno zmierili s tým že nie sú najkrajšie (podľa mna, nedavam to tu ako holý fakt, nemusí mi tu teraz nejaka fešanda začať pisat že náhodou ona bola krásna a starnutie ju netrápilo 🙏🏼🙂)
Príde deň kedy sa s tým zmieriš. Strachovať sa ale nemá význam. Ak necvicis začni cvičiť aby si fyzické následky starnutia pocítila čo najneskôr (vedela si že 70 ročný človek čo dlhodobo mladého veku cvici je fyzicky na takej úrovni ako 30 ročný človek čo nikdy necvicil? - čo sa týka kondičky a pri silovom tréningu aj veľkosti svalov.
Zdravo sa stravuj, staraj sa o pleť. V noci používaj Retinol a každý den ráno si daj na tvar opaľovací krém.
Stresuj sa čo najmenej- strach zo starnutia sposobuje tvoje ešte väčšie starnutie.
Je to kontraproduktívne.
Ked ti to tak vadí skús aj estetickú medicínu. Lepšie než psychická nepohoda.
Raz keď sa môj kamarát gay co sa o seba strašne rad staral chystal pred zrkadlom, kremikoval sa a tak som mu povedala “pre boha M, veď ty sa rozplaces keď začneš mat vrasky” a on na mna prekvapene pozrel a povedal “tak to vôbec. Starne každý. Keby som zostarol ako jediný tak by som sa trápil, ale pre niečo prirodzene sa trápiť nebudem”
V 30 rokoch zomrel a napísala som to tu aby som si ho pripomenula ❤️
A tebe to ma povedať jedno- buď vďačná za to že starnes. Je to dar ktorý sa neujde každému.
Chcela by si nezostarnút? Chcela by si zomrieť?
Buď vďačná. Naozaj, dakuj za každú vrásku a za každú príležitosť. Za každý prežitý rok. Ďakuj
Ja som kedysi tiez mavala taky strach.
Ale teraz...ked mam uz 37, prve sediny, kruhy pod ocami, plet ani zuby uz zdaleka nie su co byvali, kila zhodit uz nie je zdaleka take jednoduche ako pred 10 rokmi...ale akosi som nabrala taky vnutorny pokoj a radost zo zivota, z kazdeho dna. Som vdacna aj za tie sediny, a aj za ostatne znamky starnutia, su skratka sprievodnym javom zivota a nie kazdy ma stastie starnut a zostarnut... ja som za to vdacna. Zijem, teda starnem😊
Teraz si viem ovela viac vychutnat caro momentu, krasny den, tesim sa skratka zo zivota, a som vdacna ze som tu a teraz...a chcem prezit kazdy den tak, aby som si raz, ked budem lezat na smrtelnej posteli, mohla povedat, ze ten zivot stal za to😊👌
Život máš len jeden! Starnutie je jeho súčasťou je to vec ktorú nezmeniš. Čo smrť alebo choroba ? Veď strach môžeš mať s toľkých oveľa vážnejších vecí...Pozeraj sa dopredu buď rada že si zdravá každý deň ži ako keby bol posledný...
Máš 26 a strach zo starnutia? Nieeee nerieš 😊. Známa mojej kolegyne sa bála a nechcela mat 40cat. A nedožila sa jej 😪. Takže treba život brať tak ako ide. Čas nezastavis...
Ak sa niekto 26 rocny trapi kvoli starnutiu, mal by co najskor navstivit odbornika 🙉
JOJ to si ešte veľmi mladá. Ja už mám krízu stredného veku. Ale v tomto ti dokáže pomôcť správny partner, alebo pozitívna kamarátka 🙂
@gabrielkaa kamaratku to tiez postihlo 😂 ale vsade pocuvam ze je to normalne v tomto veku tak to hadam prejde. budem sa snazit na to pozerat pozitivne
Su typy ludi, ktori sa trapia naozaj pre malichernosti, bud rada, ze mas len taketo problemy🙂🙂🙂starneme vsetci, niekto s graciou a niekto sa snazi zastavit to plastikami, mladym parterom ale nepomoze to….kym si zdrava, tak si uzivaj zivot naplno a snaz sa to zdravie zachovat, ver mi, ze nic ine Tvoju kvalitu zivota tak neovplyvni, ako zdravie
Vrásky sa dajú upraviť, vlasy na farbiť, športovať a v kondícii môžeš stále vvyt, dokonca môžeš strčiť do vrecka aj mladšie baby. Je to o pristupe k životu aj
Ked sa budes zdravo stravovat športovat vitaminy kozmetika aj v 50ke možeš dobre vyzerať, zalezi na genetike
Ja mam napr tiez strach zo staroby, uplne najvacsi, ze ostanem pasivna, prestanem sa o seba starat a uplne sa zovsujem vlastnou vinou ako podaktori ludia. A teraz nepisem o chorobe, to je iny pripad. Ze len sedia doma a cakaju, kym deti a vnucence pridu k nim na navstevu a jediny vylet prec su potraviny a lekar a zahrada. Dufam, ze si najdem aspon fellow tetky zo susedstva/domova dochodcov, s ktorymi budeme chodit po turistike a vyletoch kym budeme vladat. Casto stretavam take skupinky a dufam, ze aj ja tak dopadnem.
Inak málokto o tom vie, ale v súčasnosti už sa robia výskumy na dlhovekost a molekuly/substancie/ doplnky ktoré spomaľujú starnutie a predlžujú život.
Svetová jednotka a človek čo to začal skúmať je David Sinclair. Treba ho a jeho výskumy sledovať. Keď nevies po anglicky tak jeho kniha je v češtine, vysla nedavno vola sa tuším konec starnutí. Keďže výskum v tomto je na zaciatku tak 5 ročná kniha v tej oblasti môže byt neaktuálna. Ale nemá ešte 5 rokov. Tým chcem povedať že za 5 rokov už môžu byt iné lepšie molekuly/substancie alebo kombinácie molekul/ substancií.
Jeho ale aj iné výskumy ohľadom toho sleduje a vo svojich videách zhrňuje Dr brad stanfield.
Tu ma videa
https://m.youtube.com/c/DrBradStanfield/videos
A tu ma všetky veci ktoré berie:
https://drstanfield.com/my-supplements/
Prečo ich berie sa dozvieš v jeho videách alebo aj vo výskumoch Davida siclaira. Ti dvaja sa ale nemajú moc radi 😀
Viac ako polku z toho beriem aj ja, neviem či to funguje ale nechcem za 10 rokov zistiť že to fungovalo a že som to nebrala keď som mohla.
Oplati sa sledovať aj doktorku rhonda patrick.
Všetci títo ľudia ale stavaju cvicenie, zdravú stravu a psychickú pohodu na piedestál.
Proste plakať nad starnutím a nerobiť nič preto, aby si starnutie pocitila čo najmenej je ako plakať že máš piliny v oku zatiaľ čo si ich tam sama sypeš.
Ked máš 26 rokov je celkom dobra šanca že keď to nepokazis tak sa dožiješ 100 rokov. Nie alo výnimka, v tej dobe už ako normalka. Môžeš v 60 vyzerať na 40-45. Bez plastiky. Samé sa to ale nestane. 🙂🙏🏼

prečo by som sa mala trápiť tým, čo neovplyvním? Starne každý a spravodlivé je, že všetci rovnako. Život si treba užívať tu a teraz. Minulosť nezmeníš a do budúcnosti nevidíš 🙂