Mám tri deti, 40tku na krku a čo ďalej?
Mam tri deti, 40-tku na krku a co dalej?
Mirenu som pretrpela 5 rokov a uz nechcem viac.. na tabletky som nespolahliva... Mama isla do prechodu v 60-tke a dlho trpela navalmi a naladami...
Uvazujem, co so mnou? Viac deti nechceme, uz ani MS nechcem... Proste uz som s reprodukcnymi vecami skoncila... Co by ste odporucili? Uvazujem o sterilizacii... Podviazanie vajecnikov? Odobratie maternice? Dalsie teliesko aj napriek problemom (dlhe a caste krvacanie, aj kazde 2 tyzdne na 2 tyzdne)...
@anjelicek26 a co vsetko moze papat aby ju nebolelo brusko?? dakujem pekne za radu 🙂
@janapiestany kasicky mliecne/nemliecne mozes psenove, ryzove, ovsene s popucenym bananikom, s uvarenym jablckom ci hruskou na sladko, to mas uz 9 kombinacii. Potom vsetku korenovu zeleninku a potom kombinacie...moji v tom veku milovali bataty, zemiaky, cukinu, spenatik, mrkvicku, hokaido a aj maslovu tekvicu. Od pol rocka dostali vajecne zltko (bielko este nie), pridali sme mrazene ovocie - marhule, broskyne (domace, odlozila som si)... ovocne vyzivky tiez postupne kupovane, predsalen bol januar, blbo sa zhanalo vsetko cerstve. Masko a lepok sme zacali od 7 mesiacov, od 8 mesiacov sme zacinali s jogurtami, od 10 mesiacov s rybkami a od 12 mesiacov s pitim kravskeho mlieka...korenit mozes od 10m - trolinka sladkej papriky, troska petrzlenovej vnate, podrvena rasca, to nikomu neublizi. Ale fakt to neni uplne nutne. Zabehnes sa do toho. Ale postupne. Skusit jednu zlozku - bez reakcie, druhu zlozku - bez reakcie - potom skusit kombinaciu. Ja som recepty s nasich prvych prikrmov s babami spisala na www.prikrmy.sk uz na tu webku nemam roky cas, ale stale funguje, hore zakliknut recepty, vek dietata (a vsetky nizsie mesiace) a vyhodi ti toho celkom dost...
@janickacrazy
@anjelicek26 dakujem krasne baby budeme skusat pokiaal to nespapa 🙂
@ella_smella mamine kvôli myomu zobrali všetko a malo to veľa negatívnych dopadov, neuveriteľne zostarla, musela začať brat hormóny, pribrala.. neskúsiš niečo alternatívne? Napr. Keď som užívala vitamín C, MS som mala kratšiu a slabšiu, ešte mi vtedy pomohlo uzivat kapsule s obsahom wild yam, malo to rovnaký efekt.. inak my sme s mužom 14 rokov fungovali na prerušovanej sulozi (on tak fungoval aj predtým bez sledovania plodných dni) a nikdy sa mu “nezadarilo”. Keď sme sa začali pokúšať o dieťa, podarilo sa nám na prvýkrát, takze my tuto metódu považujeme za relatívne bezpečnú bez vedľajších účinkov..
@anjelicek26 Oblicky ma dieta vyvinuté uz pri narodení. To len pre lepsiu informovanosť.😉
Teraz k diskusii-beriem HAK dlhodobo. Pred oboma tehu kombinovanu. Žiadne problémy, dokonca sa mi upravila MS. Pocas dojcenia som brala taku co sa smie dojcit. Nemala som vôbec MS.
Tiez už nechceme deti, uz nedojcim a nechala som si HAK Desirett-na odporúčanie lekara, pokial som spokojna a uz nechceme deti. Tato HAK obsahuje len male množstvo gestagenu, neobsahuje estrogen.
Nemam MS uz pomaly 5.rok ak ratam aj tehotenstvo-mozno som mala tak 2-3.Som max.spokojna.
@evittam poprisim radu tak skodi mojej dcerke co robim ze po trosku zo vsetkeho ja velmi nesolim mam ochorenie pecene ...
@janapiestany Diskusia je o inom. Ale ok. Ja som mojim detom kazdy prikrm ochucovala-rasca,bylinky a mala stipka soli-do prikrmu na cca 2-3dni a nie kvôli slanosti ale kvoli zvýrazneniu chuti zeleniny.😉 Nikdy som sa neriadila ziadnymi tabuľkami. Staci zdravy rozum a "zlata stredná cesta"😉.
@evittam dakujem aj ja davam len stipku a je spokojna chuti jej to....tak ja neviem sto ludi sto chuti
@janapiestany Nielen "sto ludi a sto chuti" ale hlavne každá doba je ina. Teraz sa mi zda bud jeden alebo druhy extrem-fanaticky na každej strane. Ja robím tak ako píšem. Moje deti nemajú problém s jedlom, zdravím,nicim-zatial,klop-klop.
Btw.tu ti už moje rady a nazory nevadia.😊😉
@evittam nevadia ked si takym stylom piseme tak budem sa radit tebou DAKUJEM
@janapiestany Radsej sa riad sama sebou a vlastnym rozumom. 😉
@evittam ved sa riadim ale zase to je moje prve dietatko a nechcem jej uskodit
@janapiestany Vies, cim menej budes čítať všetko možné tym lepsie. My sme napr.necitali nic a už vôbec pri prvom.😉 Lekarka mi dala nejaké instrukcie, kde-tu sme sa rozprávali s kamoškami a tu sme aj moje deti.😉 Živé a zdravé. Ja sa stále niekedy "divim" ako som ja len mohla otehotniet,vynosit,porodit,oddojcit, prikrmovat,kupat, prebalovat a neviem co vsetko aj bez MK. Nehovorim,ze je to tu celé zle-aj my tu pomohli ale ked niekedy čítam tie rady a nebodaj otázky, tak mi rozum stoji,ze niektoré ženy su fakt tak ......no povedzme "unudene"...😎😊😉
@domka3_3_3 mám miernu vyše roka a až teraz po vyše roku ms mám cca každý tretí mesiac. Po štvrť roku začala byť na slabá a upravovalo sa aj krvácanie mimo cyklu ( to som mala práve kvôli nútené, otec tým nie). Takže časom by sa to malo aj tebe upraviť. Ale aj tak nie som spokojná, pribrala som s ňou to som pocítila takmer okamžite také nafúknuté akoby a mávam aj nepekné akné, inak som ho nikdy nemala hádam v puberte naposledy ani je na tvári ako na hrudníku a za ušami na krku okolo vlasov. Už do mierny viac nepôjdem.
@evittam mne už gynekológ nechcel predpísať žiadnu hak kvôli veku. Keď mi dal takú z nižšou hladinou hormónov neudržalo mu to cyklus, tiež mi zistil myom a asi aj kvôli nemu nemôže hocičo. Tá tvoja hak sa mi celkom pozdáva. Najbližšie sa opýtam dr. či by som tú nemohla užívať. Kašlem celú miernu vôbec mi nesadla.
@ella_smella na to aby si nemala ms by pomohlo vybrať len všetko, ale podľa mňa ti to lekári neodobria, kvôli hormonálnej nerovnováhe čo by si potom mala. Musela by si brať hormóny, aj keď sú dnes aj krémy, ale na o tiež nesmieš zabúdať tak ako na tabletky hak.
A čo tak využívať svoj cyklus - tak ako to príroda vytvorila? Ja som nikdy nepoužívala žiadnu antikoncepciu, žiadne kondómy, žiadne krémy. Poznám svoje telo a viem, kedy som plodná a vtedy sa styku vyhýbame. Moje telo je zdravé, žiadne umelé hormóny, žiadne toxíny. Ak si telo tak nepoznáš, tak existuje napríklad Ladycomp. Ráno zmeriaš teplotu a ukáže ti červené alebo zelené svetielko a pearl index má vysoký. Najlepšia verzia pre telo.

@janapiestany isteze bez soli a cukru, nema este vyvinute oblicky, aby ti to spracovala. Zle jej predsa nechces. Maminu nepocuvaj, robili kedysi vela chyb, dnesna generacia ma najviac alergii, potravinovych intolerancii, obezity...trosku si o tom nastuduj... je este velmi malicka, chce to este cas... Aj na jogurty, to az od 8 mesiacov, privela bielkovin na jeden sup... co nepozna nemoze "vyzadovat" a ani chciet... ak menej papa, mozno idu zuby... hlavne klud a pohoda a vseto pomaly a postupne...nic vam neutecie.