icon

Manžel robí scenáre, že ide tretia svetová vojna

29. dec 2021

Ženy, mm ma strašne scenáre že ide 3. svetová vojna, úplne je o tom presvedčený. Ja rozumiem že väčšine z vás to príde smiesne (keby sa to netýkalo mna aj ja sa smejem) no dotýka sa to nášho spolužitia a manželstva. Manzel je ulplne zmagoreny z toho. Nemá chuť viesť normálny život lebo však na čo, nakupuje zásoby potravín a paliva. proste nočná mora sa u nás deje. Vykrikuje mi že ho neberiem vážne a že veď uvidím, ešte sa mu budem ospravedlňovať. Proste je presvedčený, je to na dlho, ale na každú otazku ohľadom toho ma odpoved a ja netuším ako reagovať. Dostať ho na psychiatriu asi nebude ľahke, keďže podľa neho by sa mali liečiť všetci naokolo. Nikdy taký nebol, toto všetko prišlo s dobou koronovou a konšpiračnými teóriami ktorými sa unáša.
Ja viem že poviete odíď od neho, je to vsak môj manžel a otec mojich deti, chcem to vyriešiť k spokojnosti všetkých. Chcem mu pomôcť, brala som si ho v dobrom aj v zlom. No už začínam byt v koncoch, nie som ockovana pretože by sa somnou rozviedol, neusmievam sa už rok a som psychicky vyčerpaná. Pred tým sme mali normálny vzťah, nič nám nechýbalo, ľúbili sme sa, fungovali sme bez problémov ako noemalna rodina. Posledné mesiace sú u nás hrôza, už to cítia aj deti.

elizabet173
30. dec 2021

@mamula20 ty si lepšia, ako vtipnejší vyhráva a predpoveď počasia dokopy

sticker
mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
30. dec 2021

@mamula20 podobné sprostosti nečítam, ale dokážem pochopiť, že ak nečítaš nič iné, tak už nie si schopná reálne uvažovať. V skupine, do ktorej patríš, ti už totálne vygumovali logické myslenie. Ale aspoň je na MK zábava. Ja sa neobávam vojny, ja sa obávam ľudskej sprostosti.

slovakboy
30. dec 2021

Manžel môže trpieť začínajúcou schizofréniou. Hlavne keď si spomenula tu poznámku o ostatných.
Vojna môže byť ale nepríde z Ruska. Rusi majú zdroje načo by tu šli. To skôr sa mozeme do budúcna obávať Číňanov. A to aj Rusko. Rusov je žalostne malo a musia brániť obrovsku krajinu. Konvenčné zbrane majú nedostatočné na vedenie nejakej väčšej vojny. Loďstvo tiež ubohé. Lepšie su na tom s letectvom a úplne najlepšie s jadrovými zbraňami. Iba USA sa im môžu rovnať a nikto iný vo svete. Ani Čína ani Kórea ani iné tzv. jadrové krajiny. Možno si to malo kto uvedomuje, ale Svetové vojny sa skončili práve vďaka jadrovým zbraniam. Už nemôže nejaká armáda sa vybrať naprieč kontinentom s tankami. To nejde. Vojenská doktrína Ruska je že pri konvenčnom napadnutí by reagovali jadrovo. Jadrové zbrane sú pre Rusko najlacnejšia varianta obrany tak veľkej krajiny takým malým počtom ľudí. Pakistan ma skoro dvakrát viac obyvateľov ako Rusko. A ma aj jadrové zbrane. Napriek tomu nemá šancu proti Rusku. Na to aby ste mohli byť jadrová veľmoc vam nestačí mat atómovú bombu. Musíte mať tieto všetky veci súčasne:
Možnosť obohacovať Urán 235 nad 95 percent vo veľkom množstve.
Musíte mat rakety krátkeho doletu a aj rakety stredného doletu a aj medzikontinentálne rakety. Všetky letia do kozmu ale tie posledné aj na obežnú dráhu zeme
Musíte mat jadrové hlavice schopne zasiahnuť ciel. U medzikontinentálnymi rakiet je toto schopne iba Rusko a USA. Vrátiť sa z obežnej dráhy prejsť atmosférou bez ujmy a zasiahnuť cieľ a vyhnúť sa obrane to dokáže len USA a Rusko a v tejto technológií vedie Rusko. Ďalej musíte mat obranu schopnú jadrové zbrane zachytiť a zneškodniť. V tomto zas vedu USA. Ďalej potrebujete mat jadrové ponorky schopne niesť a odpáliť aspoň balistické rakety. A musia byť neviditeľne. Hoci Čína už lieta na Mesiach a majú aj jadrové zbrane ak by sa rozhodli poslať pozemnú armádu na Rusko to by podľa verejne deklarovanej doktríny zaútočilo jadrovými zbraňami. Vďaka jadrovej rovnováhe medzi USA a Ruskom nie sú vojny. USA však porušuje dohody a snaží sa preklopiť rovnováhu ma svoju stranu. USA ma výhodu lebo okolo nich je more a najbližší prístup k ním je buď z jadrových ponoriek alebo cez severný pol a Kanadu. Naopak Rusko je z tohto pohladu nechránené. Ukrajina sa chce odtrhnúť z vplyvu Ruska pretože zo spojenia s Ruskom nemali žiadne výhody okrem lacného plynu. No pre Rusko je to neprijateľné. Jadrové rakety však nie sú ani u nás ani na Ukrajine. Ak si spomínate na radar ktorý sa mal stavať v Poľsku. Rusi veľmi protestovali pretože to by narušilo rovnováhu. Aj posilňovanie obrany je narúšanie rovnováhy. Radar sa nekonal nakoniec. Rusov som nikdy nemal v láske ale keď teraz študujem akcie Rusov aj Američanov po druhej svetovej vojne tak si nemajú čo vyčítať. Rusi boli hulváti so zločineckým režimom ktorý kaslal na demokraciu a dovolil sa rozšíriť kult osobnosti a rodinnej dinastie v Sev.Kórei vyzabijat pod záštitou komunizmu pätinu obyvateľstva v Kambodži. Do Afganistanu sa vybrali na základe patanoidnych informácií od Andropova a rozhodli o tom len 8 ľudia. Američania zas potom ako im naivný Gorbačov prezradil že sa idu stiahnuť z Afganistanu začali posielať Stingre Afgancom a vyslovene chceli aby vykrvácali. Američania a západ sa správal v histórii síce nie tak grobiansky ako Rusi ale úlisne a rovnako ak nie viac nebezpečne. Ma jazyku med a v srdci jed. Rusi nemajú so západom dobre skúsenosti. Ale ani západ s Ruskom. Litva a Poliaci by mohli hovorit. Mám na mysli vojny ešte v 16tom storočí o Smolensk napríklad. Rusi boli veľmi militantní. Teraz sme však v 21. Storočí a situácia je úplne iná. Čína je hospodárskou veľmocou zatiaľ ale nie vojenskou. Rusko je hospodársky na tom nie zle ale technológiami v civilnom sektore zaostáva. Vojensky neviem. Viem len že sú na tom najlepšie s nosičmi a návratovými hlavicami. Číňania zase využívajú umelú inteligenciu už aj pri vojenských stratégiách a USA tiež. Možno práve umelá inteligencia ukázala že rovnováha medzi USA a Ruskom už nie je. Ktovie, to sú len moje domnienky. Európa je jadrovo chránená USA Francúzskom a VB. Ako kvalitne to neviem. Včera mi kamarát poslal nejaký článok že Putin vyhlásil alebo v januári vyhlási že navráti socializmus a príde s vojakmi do krajín varšavskej zmluvy. A ešte bol podpísaný nejakou kravou ktorá to vraj len preložila jeho prejav. Toto môže napísať len človek ktorý nemá páru o tom čo to znamená- vrátiť sa s vojakmi kamsi. To nie je len tak. Na to potrebujete vytvoriť vojnové úsilie. Rusi by toto možno momentálne jediní boli schopní urobiť ale to nestačí len vojakov prihnať k hraniciam. Musíte zmeniť pred tým hospodárstvo a priemysel preorientovať na vojenskú výrobu. Ruské tanky sú zastarale a nás by tu určite vedeli obsadiť ale už s Poľskom by mali roboty na mesiace a všetky štáty to by nešlo. Hitler obsadil celu Európu pretože ju technologicky predbehol. Tankami a letectvom - bola to tzv. strojová vojna. Akonáhle tento ich náskok Rusi ale aj ini dobehli tak bolo po ptákach. Viac sa treba obávať Činy ako Rusov alebo Američanov. V histórii vždy začali vojny tie najsilnejšie národy aj počtom aj technológiou. Číny sa zatiaľ netreba báť. Je zameraná do seba si myslím. Ich vízia je šťastie nie vojna. Historicky patria skôr k mierumilovným národom. Nevlastnia fabriky na výrobu čipov. Jednu majú ale tie najzložitejšie čipy v dostatočnom množstve vie robiť iba Taiwan a USA. Len do doby kedy na takú fabriku nepadne prvá raketa. Nemaju dostatocne množstvo jadrových zbraní na to aby sa mohli brániť pred Ruskom alebo USA. Letectvo však veľmi rýchlo rastie a aj konvenčné zbrane su asi veľmi moderne sofistikovane. Cina sa momentálne zameriava na rozvoj krajiny.

liljana
30. dec 2021

@vanda323 "Či hrozí vojna...kto to vie? A kto nevie? Povedala by si že príde vírus čo zabije toľko ľudí?"
Toto sa ale predsa cakalo. Tieto epidemie chripky chodia kazdych 20-30 rokov a lekari uz dlho upozornuju, ze antibiotika su jedina zbran proti bakterialnym ochoreniam. Ludia ich jedia ako lentilky, bakterie sa stanu rezistentnymi. Ludia sa prestavaju ockovat proti chorobam ako kiahne, osypky, tetanu, .. a potom sa budu cudovat, ze sa tie choroby zase rozsiria. Masovo sa znecituje zivotne prostredie, vedci kazdy den upozornuju, ze sa to vypomsti. Potom pride nejaka aktastrofa a zase sa niekto najde, ze preco nam to nikto nepovedal. Ale povedal, len to nechceli pocut.
Ked je ludom prilis dobre, ze nevedia, co so sebou, tak nieco pride, aby im ten pocit zobralo a postavilo zase oboma nohami na zem.

prieloznicasi
30. dec 2021

Škoda ze sa ti nedá napísať sukromna sprava, nechcem to moc písať sem, lebo som si takým obdobím prešla ja sama. Niečo podobné ako tvoj mm. Lenže ja som si to zvládla v hlave utriediť ale cítila som že to nie som ja počas toho… a bolo to veľmi obmedzujúce. Určite sa trápi a chcel by sa tešiť zo života ale strach ho veľmi zväzuje a to je na tom najhoršie.
Nie každý sa dokáže cez to preniesť sám.
Všetky tieto hrozby sú reálne len tvoj mm ich nevie celkom dobre spracovať…

miriam11
Odpoveď bola odstránená
liljana
30. dec 2021

Nemas to lahke. Jedine mu dat ultimatom, nech sa da dokopy. Zivot prinasa dost vaznych problemov a ked ta niekto neustale zasypava tymi nerealnymi. Mat vedla seba niekoho nepouzitelneho v realnom zivote, co iba ulietava na hoaxoch, konspiracnych teoiriach, stihomame, ... a psychicky ta tym vyciciava z energie. Jedine drbnut dverami za nim. idealne, ked bude este medzi nimi. Mozno sa mu to potom v hlave trocha napravi.

mery333
30. dec 2021
marianarem
30. dec 2021

Zavolaj na nejaku linku dovery, tam su psychologovia a mozu ti poradit, ako ho dostat k lekarovi.

weronika171717
30. dec 2021

@1ivanka1 presne tak, po očkovaní neskutočne pribudlo infarktov..... Ale ľudia neuveria, lebo im to nezapnu v televíznych novinách. Tutlaju to ako to ide.

owecka
30. dec 2021

No mas to tazke. Nezavidim ti. Co by som ti poradila, dat sa zaockovat na tajnasa sice, ale dala aj deti, ak su v tom veku. aby si bola chranena ty a chranila tvojd deti. Co sa tyka tvojho muza-konspiracne teorie-z mojej skusenosti a vyskumov ludi, ktori sa nimi seriozne zaobereraju a nie su vysoka skola zivota-tam ide o to pustit kacicu do obehu, popridavaju viacero vedomych zdielani a jednoduchsi sa chytia. Ucel je jasny-rozvratit a zastrasit co najviac obyvatelov. Zial, poznam takychto ludi aj osobne-argumenty nepomahaju, su neskor agresivni, podrazdeni, maju len oni pravdu a moc s nimi nepohnes. Mozno skusit porozmyslat, co ti ten vztah dava, ci ho lubis, ako to beru deti. Ak nie si dlhodobo stastna, tak lepsie to uz nebude. Potom uz len rozvod/pauza.

1ivanka1
30. dec 2021

@weronika171717 sak toto.to v telke neni.take info tam nepatria

weronika171717
30. dec 2021

@1ivanka1 tak tak, všetko sa snažia uhladit a ľudia im v tom pomáhajú...... Ale keď to praskne, vtedy budem zvedavá co nastane. Ľudia sa zbláznia.

liljana
30. dec 2021

@1ivanka1 Ta informacia je odkial? Agentura JPP. Jedna pani povedala?
Inak uz aj v stredoveku boli hoaxy. Ak vas suseda nastvala, prebrala frajera, stacilo povedat, ze ju videli o polnoci v lese na kriznych cestach. Ta nevedela ani ako a uz ju skvarili na hranici. Ludska hlupost spolu so zavistou je nesmrtelna. A nebezpecna. Hitlerovi stacilo presvedcit, ze zidia a Slovania su "menejcenna hnusna" rasa a sfanatizovani idioti im hned zacali rozbijat okna a hlavy, natiahli si uniformy a vytiahli proti celemu svetu. A prisli s rozbitymi hlavami domov.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
30. dec 2021

@weronika171717 netrep, sú tu ľudia, ktorí pracujú v nemocniciach, ak nemáš overené info, nepúšťaj to do obehu

weronika171717
30. dec 2021

@elizabet173 ty veríš svojej pravde a ja verím svojej. Ver si. Ja ta nejdem presviedčať. Raz sa ukáže kto mal pravdu. Necháme sa prekvapiť. 😉

liljana
30. dec 2021

@weronika171717 A ako sa ukaze, kto mal pravdu? Precitaj si par clankov od lekarov. Priviezli im ludi chorych na covid. Cely cas neverili lekarom, ze maju covid. Videli okolo seba ludi chorych a umierajucich na covid. Potom ich dali na ventilaciu a zomreli s tym, ze nevedeli, ani na co zomreli. Ale covid to podla nich "urcite" nebol. Kto nechce verit ani vlastnym ociam, ten neuveri nikdy. A uprimne, koho zaujima, ci niekto veri, alebo nie svojej chorobe. Mozno este najblizsiu rodinu. Lekar musi ist dalej sa starat o dalsieho cloveka, co potrebuje jeho pomoc.
Nie nadarmo sa hovori o neveriacom Tomasovi.

elizabet173
30. dec 2021

@weronika171717 ja ťa nejdem presviedčať, ja som pri zdroji, takže sa dobre na tebe bavím

liljana
Autor odpoveď zmazal
ndrag
30. dec 2021

Toto o tej vojne pocuvam a citam odkedy mam internet 🤡. Najviac sa to hrotilo, ked si konspi-dementi vsimli, ze existuje migracia. Teraz mam pocit, ze to trochu polavilo, ale aj tak. Mainstream media za to vacsinou mozu len okrajovo, ale posahane konspiracne hluposti sirene ludmi, ktori by boli najradsej, keby to bola cele pravda maju na tom obrovsky podiel. Ale teraz uz vazne, manzel je asi slaba osobnost a nechal sa tym strnhut. Ale kedze to uz nieje len take internetove tliachanie, ale vam to realne obmedzuje partnerstvo, tak to treba riesit. Treba mu pomoct a mozno psycholog, alebo psychiater by mu aj pomohol. Ale manzel musi chciet.

mandala77
30. dec 2021

čudujem sa, s akou ľahkosťou tu ľudia vynášajú rôzne diagnózy. Čomukoľvek človek neprimerane venuje pozornosť a podľahne tomu, či je to alkohol, drogy, alebo rôzne názory, tak po istej dobe je to niečo, čo sa nedá ovládať a ani kontrolovať a má táto skutočnosť dopad na všetkých okolo, nakoľko sa ľudí okolo seba snažia presvedčiť o svojej pravde. Je to ako posadnutosť. Akoby úplne stratili schopnosť reálneho uvažovania. Taký zatemnený mozog posadnutý istými myšlienkami. Rovnako ako hlava alkoholika, ktorý je posadnutý tým, že musí mať ďalšiu dávku.

Konšpiračné teórie dokážu ľudí vtiahnuť, veria im, nachádzajú rôzne súvislosti, ktoré si pospájajú a dostanú sa do bodu, že sú presvedčení o svojej pravde a nedokážeš s nimi pohnúť. Vnímajú sa akoby nadradene, že oni vedia, a ostatní, chudáci, ešte len uvidia. Aj tu v diskusii nájdeš takého človeka, s ním debata je úplne zbytočná.
Ak by to bol známy, tak určite sa s ním nebaviť na takéto témy, ale je to manžel.

Keď začneš s tým, čo Ti tu radia, že je psychicky chorý, budeš si Ty túto myšlienku živiť v hlave, aj mu to povieš, to len potom začneš mať s ním problémy.

Otázka je, kde sú Tvoje hranice, ak sa necháš ním ovplyvňovať v Tvojom rozhodnutí sa dať očkovať. To nie je vec, ako ani žiadna iná v manželstve, že si od neho potrebuješ pýtať zvolenie.

Ak uvažuješ o akejkoľvek pomoci, tak ju hľadaj pre seba. A čas ukáže.

martul
30. dec 2021

@ladycat2021 veľmi múdro napísané, Rusi sú stále na svojom a keď majú cvičenie tak je to provokácia. To že amíci sa takticky rozliezaju všade na cudzom a provokujú to je v poriadku.

martul
30. dec 2021

Inak ho upokoj, že žiadna vojna ako voľakedy nebude
Nedávno som čítala taký článok, kde písali že načo vojna v dnešnej dobe, zbrane ako voľakedy, stačí jeden gombík tlačiť a bude po všetkom, ani bunker nepomôže.

bmuller
30. dec 2021

@elizabet173 podobnu temu nemala zalozit len autorka, ale tusim aj viaceri manzelia 🤔

basska_b
30. dec 2021

Môj muž mi raz dal čítať knihu, kde typek tiež nabádal k vytváraniu zásob a dával rady, ako prežiť kolaps. Hovoril, že do 4 rokov nastane vojna. To bolo v roku 2012. Niekedy mu to s úsmevom pripomeniem a vždy spomeniem aj tento nesmrteľný citát 😆

liljana
30. dec 2021

@martul To mas tak. Rusi obsadili KLDR, resp. tam vyviezli svoju ideologiu a je z nej najzaostalejsia krajina na svete. USA obsadili Juznu Koreu a je z nej najvyspelejsia krajina na svete. Rusi po 40 rokoch okupacie u nas moc nemaju sympatie. Uprednostnujem sa kamaratit s USA. 🙂