icon

Mať dieťa okolo 40-tky - názory zo života

veronkaj
16. dec 2010

Viem, že sú tu témy mamičky 35 a podobne ale v mojom okolí čo mám kolegyne a známe sme zhruba vo veku 36-41 rokov sme skoro všetky znovu vydaté a túžime po dieťatku. Naši manželia sú bud o pár rokov starší alebo v našich rokoch a nie všetci sú zato.

Prosím ak môžete a myslím, že tým prispejeme aj ženám, ktorých sa táto téma týka napíšte sem len svoje názory na to čo si myslíte o tom, keď ženy okolo 40 majú dieťa a ich partner tým pádom tak do 45 rokov? Názory na nete sú rôzne ale ak môžete napíšte vlastné skúsenosti alebo okolia, práce.
Väčšinou takéto páry buď už majú svoje zázemie, finančne na tom dobre a odrastené deti alebo naopak sú presne na tom ako iné mladé rodiny, majú úvery lebo museli vyplatiť bývalého partnera, iné vyhliadky v práci do budúcna a pod.
Mám na mysli niečo v tom zmysle:
- prečo ste sa rozhodli mať dieťa alebo sa stalo
- ako dieťa prijal partner, deti, rodina, práca, okolie
- ako ste zvládali tehotenstvo, starostlivosť o miminko
- váš návrat do práce resp. nové pracovné miesto
- vzťah medzi dieťaťom a rodičmi
teda nie úvahy ale ako to je.

ďakujem vopred za všetky odpovede aj za ženy, koré sa rozhodujú plánovať dieťatko alebo keď sa stalo či si nechať dieťatko.

Strana
z6
cailinevelyn
16. máj 2018

ja mám. a nevidím žiaden problém a ani žiaden nemáme

sbear
Autor odpoveď zmazal
nevenka
18. sep 2020

@darkabarka23 no len k tomu dochodkovemu veku skusim...teraz mam pred 40, tretie dietatko cakame...manzelova babka sa stala starou mamou, ked mala 43 rokov, do dochodku sla tiez este "mlada"...kdezto, moje 2 deti maju este pracujucich starych rodicov, este im chyba nejakych 4-5 rokov do dochodku, syn bude mat 11, ked oni mozu ostat doma s vnucatami. A my tiez nepojdeme do dochodku v 50-ke, ani v 60-ke, takze doba je uplne ina. Nikto nevie, ako to bude, ci budeme vladat a tak...Keby som mala dieta v 23 (co bol plany poplach), tak uz by som bola "za vodou" asi. Ked sa spatne na to pozeram, kludne. Ale osud, Boh, vesmir to zariadil inak. Prve dieta som mala v 30, druhe v 32, tretie sa k nam vypytalo teraz po 5 rokoch. Mala som ho dat prec? A cwly zivot rozmyslat, ake by bolo? Navyse, deti sa tak strasne tesia na babatko, ze ma to dojima k slzam. Viac stastna ani nemozem byt...❤

aurelia1981
4. jún 2021

Ahojte. Tiež mám 40tku na krku a pozitívny neplánovany test.

silviaeli
11. nov 2021

@kattyb tvoje názory sa rozchádzajú..to ze ta rodičia mali tak neskoro je problem?? A predsa si sa ty rozhodla mat v takom veku dieta??alebo asi si sa mala držať porekadlá, ze nesud, lebo budeš súdená?!nikdy nevieme čo nám osud prinesie…
Myslím, ze by si mala byt vďačná, ze si ta rodičia nechali a vychovali❤️Ja mam 42 a veľmi túžim, takze podľa teba už nemam dat život ďalšiemu dieťatku ??

blbovina
11. nov 2021

@silviaeli ahoj. Áno, samozrejme, že máš mať dieťatko keď to takto cítiš. Ja som tiež mala posledného synčeka týždeň po 41. A nemenila by som, aj keď je neskutočne živý.

silviaeli
11. nov 2021

@blbovina mat 41 tak nevaham 😍vela nsmieciek nám v okoli max do 42r, lenze kym sa narodí budem mat 43🤭

blbovina
11. nov 2021

@silviaeli veď to nevadí, keď to tak cítiš, bude dobre. Držím palce.

kattyb
11. nov 2021

@silviaeli vobec si ma nepochopila🙂....pisala som ze v tom čase na nás všetci pozerali ako na nejakú raritu a decká v škole sa mi smiali ze moji rodičia su starí. Ale v tejto dobe je to normálne, vôbec to neodsudzujem, dokonca sme si teraz adoptovali štvrté dieťa, takže keby mám niečo proti tomu tak som mala na výber a nemusela som do toho ísť.

silviaeli
11. nov 2021

@kattyb aha, tak prepac..Ved práve, teraz je už ina doba aj my vyzeráme oveľa lepsie ako mamy v našom veku..dnes zeny vyzerajú tak dobre, že vek neodhadnes😄a dieta je stále Dar😍

silviaeli
11. nov 2021

@blbovina 2roky hore-dole nie??😉Dakujem pekne

blbovina
11. nov 2021

@silviaeli samozrejme

kattyb
11. nov 2021

@silviaeli je to podla mna na každého rozhodnutí, zvážiť si pre a proti a tak sa rozhodnúť. Ja som mala najstaršieho syna v 24 rokoch, potom som rodila v 33 a 36 a teraz ked sme si zobrali bambulku mám 42 a muž 40.Každý vek má určite svoje pre aj proti. Určite si dieťa užívam teraz viac ako ked som mala 24, aj fyzicky este vládzem aj keď uz ma začína hnevať chrbtica. Mám kamarátku rovesníčku, ktorá uz má deti dospelé, kúpili si s mužom motorky, každý vikend idú na výlet a tá hovorí že uz by malé dieťa nechcela, ze si chce ešte užiť života bez detí. Takže moj názor , ze ked niekto dieta chce a citi sa na to, vyšší vek nie je prekážka.

Strana
z6