Máte strach z medveďov?
Útok sem, útok tam...bojíte sa ísť do lesa s deťmi alebo vás strach z medveďov neodrádza?
@miroslava21 Keby ich ľudia neprikrmovali, aby sa s nimi odfotili, tak by tam nechodili...nedialo by sa to.
@miroslava21 Presne tak.
@ysseba jezis, ani nestaras 😱😱😱 hlavne na jesen chodime na hriby. Musim sa spytat susedy, ta ma tatka polovnika.
Ja byvam pri Bojniciach a len nad našou obcou býva min. 7 medveďov a tak to je okolo každej obce, ktorá susedí s lesom. Niekde ich narátali aj 20. Keď si pomyslím, že som pred 4-5 rokmi sama s deťmi behala po kopcoch, lazoch nad nami a nebála som sa, tak mi to pripadá až neuveriteľné. Už nechodíme, bojíme sa. Každú chvíľu z okolia hlásia strety s človekom - s následkami, dobre že nie uprostred obce. Obľubujem turistiku, ale už lrn so skupinou aspoň 7-10 ľudí
Áno bojím sa, do lesa už nejdem.Suseda par rokov dozadu medved aj napadol, bolo to aj v správach, druhy krát sa narodil.A to bol len kúsok pri dedine
Ahoj, som z Tatier, deti mám už dospelé, ale všetci chodíme do lesa aj do hôr.
Som bežkyňa, behávam hlavne trail, čiže po lesoch, stretávam rôzne zvieratá, ale medveďa som nevidela, on mňa možno áno 🙂.
Bojím sa skôr zlých ľudí ako zvierat, ale zas mám rešpekt, behávam sama, sem tam zatlieskam, zaspievam.
Ale ak by som sa mala báť, nevyjdem ani z domu, dnes už môžeš zver stretnúť všade, dcére, ktorá žije v Lomnici, sa pred bytovkou pasú lane.
Chápem, že sa bojíš, ale to nemôžeš tak brať, to by si fakt nešla nikam, je toho teraz hodne o medveďoch v médiach a na ľudí to zle vplýva.
Natocene 22.04. , dedina pri Liptovskom Mikulasi
@miroslava21 fiha, hrozne, 3 mladata, to kedysi nemali tolko, ale ocividne sa im dari.
Chodíme už iba po frekventovaných tur. chodníkoch, najlepšie sú hromadne výstupy, cítim sa bezpečnejšie ako niekde úplne sama.
Slovenské 'riešenie" problému: https://domov.sme.sk/c/23480975/v-tatrach-chcu-...

No a keď chcem, aby som v lese mala svätý pokoj a všetci okolo mňa, či už medvede alebo ľudia, ušli na sto honov, tak spievam😆...a buďte si istí, že keď ja zaspievam, tak zdrhne aj Tyranosaurus Rex, nielen macko Uško😂😂😂