Máte záujem o donášku potravín z Rakúska?
Ahojte, žienky. Chodím každý týždeň pre určité potraviny do K1 Kittsee, prevažne kvôli synovi, ktorý má špeciálnu diétu (delakto, bio aď) a napadla ma taká vec, či by nebol záujem u iných mamičiek, ktoré z časových dôvodov nestíhajú, aby som doniesla nákup aj im. V rámci Bratislavy a okolia.
Viem, že je to dosť špecifická ponuka, veľa ľudí tam chodí hádam aj ako voľnočasový program a užíva si ten proces "lovenia super úlovkov" (preto sa sobotám už vyhýbame), no možno niektoré podobne ako my máte zoniekoľko svojich obľúbených produktov, pre ktoré tam pravidelne chodíte, no nie vždy stíhate, možno iný dôvod.
Dávam preto takúto ponuku aj podnet na diskusiu, či je to pre vás zaujímavý nápad, aká by bola za takú službu férová cena atď. Ja si myslím, vzhľadom na cenu donášok v rámci BA, čas aj vzdialenosť, že 15 eur by bola férová cena za takúto službu za väčší nákup a 10 za menší.
Technicky si to predstavujem najľahšie tak, že záujemkyňa mi pošle túto sumu na účet a v maili zoznam, ja to kúpim, doručím a za nákup zaplatí proti bločku/bločkom (ak z viacerých obchodov). Chodím zväčša v utorky alebo štvrtky doobeda, obehnem Spar, Hofer, dm, niečo Billaplus. Prípadne aj keby niekto ste mali záujem poradiť, čo sa tam najviac oplatí v ktorom obchode, mam to za rok nakupovania už dosť preskúmané 🙂
Doručenie by mohlo byť v daný deň večer alebo aj hneď podla dohody.
Podotýkam, že zatiaľ toto nie je nejaký veľký "biznis plán", keďže som limitovaná aj svojimi možnosťami - som mamička na predlženom rodičáku s neškolkárom-autistom a vlastne zväčša som rada, ak mi pri tých výletoch dovolí nakúpiť všetko podľa nášho zoznamu 🙂
Ale napadlo ma, že možno by takáto služba mohla aj uľahčiť život zopár ďalším ľuďom, aj troška pomôcť nám, keď už tu cestu aj tak pravidelne merám.
Zároveň, ak by sa náhodou ukázalo, že záujem je väčší ako 1-2 nákupy týždenne, budem to určite riešiť aj oficiálnou cestou (obnovím si živnosť atď).
Vdaka vopred za každý názor a pekný deň prajem 🙂
Ja som tam prestala chodit prave z dovodu, ze co som chcela byvalo casto vypredane. Bolo jedno, kedy som isla. Co by si robila v pripade, ze 90 percent veci bude vypredanych?
@alica009 nie je pravda kopec je od polska. nuz. je to tak
@alica009 prepac si zistna a vobec sa ti toto cele neoplati.
mrzi ma ze mas chore dieta ale ti pisem, ze toto sa ti neoplati. a mas syna ci dieta ktoremu sa treba venovat.
ak clovek usetri na akcii, tebe zaplati na benzin., aj sebe by zaplatil na benzin ale kopec ludi sem chodi len proto ze ma vylet. 🙂 a vzdy kukne aj daco ine.
suma sumarum, citila si biznis, ale toto sa ti naozaj neoplati.
@muchotrafka298 presne, maju vela vypredanych.
@alica009 ľudia skúšajú všeličo.Mne sa to nezdá zlý nápad, ale netreba od toho nič čakať a premyslieť to.Zaujimalo by ma ako ostatné nakupujete mäso a jogurty to všetky chodíte s prenosnou chladničkou a namrazenymu kockami v lete?
Neviem si predstaviť, že Ti niekto pošle zoznam a peniaze na mail a zase polka veci nebude a budeš sa hrabať v zozname, účte a vraciat peniaze.
Ale nedaj sa odradiť sú ľudia čo by chceli iba prášky, iba bezlepkové veci, psie konzervy atď....veď nemusíš nosiť jogurty.Moja kamarátka takto chodila pred x rokmi kupovať Next oblečenie vo výpredajoch do Anglicka a potom predávala ďalší majú eshop z potravinami z Chorvátska ľudia majú záujem o všetko
Za 15 eur viem, že niekto mi to odsoferuje, naloží, vyloží vystoji radu a ja nenakupim veľa iných hlúposti čo vždy tam človeku niečo padne do oka
Domysli to úplne zlý nápad to nie je.Mne na stránke FB stále chodia fotky avivazi, práškov, tabliet do umývačky, ale oni už majú nakúpené dopredu.A okrem toho veľa ľudí cez týždeň nemôže a v sobotu je tam milión ľudí, takže to uvítajú.Len vieš ako to je s ľuďmi chcela som menšie balenie atď....ja, keď idem do Parndorfu a vidím niečo za dobru cenu kúpim a vždy to predám či tenisky pre deti, tričko..a mám aspoň niečo späť;)nie každý má obchody blízko a je z Ba kamarátka tam chodila kupovať drahšie kabelky, bundy a ľudia ďalej od Ba si pokupovali.ale ona to mala ako hobby je taká nákupná maniačky niečo predala aj po pár mesiacoch
To je tiez pravda, napisem si zoznam za 100 eur, vopred chce 15 eur na ucet a realne mi donesie tovar za 20 eur, lebo bolo vypredane. Kto uz by len na toto pristupil.
A prečo by si im to mala voziť?nech si prídu sami pre tovar
@luccija Nie, nechodim s kockami ladu, ale kupujem pre seba, nie pre cudzich. Ak sa mi cestou pokazi, je to na moje riziko. Je rozdiel nieco kupovat sebe a cudzim za proviziu.
@luccija Hej? Zaplatis 15 eur za dovoz a este si mam preto prist? Vsak chciet mozes 😂😂😂
@karolinakr niekto kto to komentoval tu aj zije takze vie ze co sa oplati co nie ;)
@luccija vela tovaru je vypredane dana osoba by musela predkupovat vopred.
@natalienka12 kupovať jogurty je fakt hlúposť to sa oplatí na iných veciach.A nie, že sa jej jogurty prasknú v taške atď ..Prečo vieš koľko žien tam nechce ísť s dvoma deťmi, mužom nakupovať v strese?z okolia by som si pre to prišla.A k sume som sa nevyjadrila.
@luccija Ake ine veci napriklad?
@luccija áno od apríla do októbra nosím prenosnú chladničku v kufri auta a tašky so zasobnikmi ľadu na nákup
@bublinka1426 neviem, prečo vsetci mna označuju, ja by som nič nerozvažala, nemam to čas, cenu 15eur som nestanovila, ako pevnu, len tu boli navrhy, napady, tak som dala do plena nejake pripomienky a vsetci začali mne odpovedat
Ale ak by som už bola v tom Rakusku varena pečena, a niekto povie, kup aj mne, ok, prečo nie, ale ver tomu, ze za 5eur by som sa netatarila do Pezinka
Vlastne vôbec neviem, akoby to malo cele prebiehat
Tuto jeden zo Šamorina vozi ovocie, zeleninu, zemiaky, med, ludia si v spravach objednaju tovar a on to v sobotu vozi zastavka Rača, Račianske, Billa Bajkalska, Vrakuňa, a Podunajske Biskupice
Tam ti hodi 10kg zemiakov a jacha preč, vôbec ho nezaujima, či to maš ako odniesť
@karolinakr asi som len reagovala na daky tv komentar.
@bublinka1426 jasne, chapem
@natalienka12 kolko je realne vonku 35 stupnov? Omg 😁 5 dni za rok? A ty si v com nosis nakup ked ides z Rakuska. V prenosnej mraznicke 😁
@liv1 to si nevedela, že každy si nosi z Kauflandu v kufri auta prenosnu mrazničku?
@natalienka12 Este v zivote sa mi nikdy, NIKDY nic nepokazilo. A to ja teda termo tasky nepouzivam absolutne, dokonca ani nanuky nekupujem s termo taskou. Ten nakup je ale v aute max 20 minut, keby bol dlhsie kupim termo tasku. Nakup ukladam logicky, chladene a mrazene veci davam spolu do tasky. Ale len v lete, mimo leta je to uplne jedno.
@karolinakr 😂👍 nevedela no
@alica009 samozrejme ze sa netrepem do kitsee kvoli 80€ nakupu na to zamestnany clovek cas nema chodit tam kazdu chvilu
idem raz za tri -styri tyzdne a nakupim poriadne mam proste veci co pravidelne kupujem ci u masiara ci prasky pre psov konzervy atd atd a plus mavaju akcie casto nakupim aj do mrazaku zvyknu mavat aj plechovky v akciach cestoviny
ty mozno chodis do rakuska pricasto na nakupy tak proste to obmedz daj do mrazaku a nebudes tolko minat na benzin
ja obcas nakupim kamoske ale teda bez provizie 😉
je pravdou aj to ze casto byva vypredane najma letakove
@mamina7070 inak ta priprava zoznamu nie je na skodu, lebo neviem ako ty, ja ak idem “len tak” hoc viem co chcem varit, aj tak kupim aj blbosti. Tu ten problem odpada a blbosti by som nekupila.
@alica009 co sa tyka sumy za nakup. Mali dnes dnes zdaleka najplnsi kosik z okolia, vyslo ma to 150. 250 miniem tak pred Vianocami, alebo ked sa robi velka oslava s jedlom aj sladkym aj vsetkym. Nemyslim si ze by si ludia bezne objednavali nakup za 250 eur
@liv1 priprava zoznamu a presne vypocitat cenu nakupu podla toho (aby som jej to dopredu + reviziu mohla poslat su dve rozne veci mi mame v kuchyni taku foliu tabulovu kde piseme co chyba to si fotim prebehně letak a kupujem tam uz roky tak viem cca co ale zoznamu sa ja vobec nebranim 😉
ja chodim do intersparru a radatz a zo sparru mam appku tj blocky mam v appke uz ich netlacia a tam vidis vsetko aj prehlady
za mna 250 € na mesacny nakup vobec nie je vela a teda plus zeleninu chlieb pecivo ovocie dokupujem a este hovadzie maso na farme
@liv1 Ty si tuším dnes obedovala vtipnú kašu. Vieš, je rozdiel, či si nakupujem pre seba alebo pre cudzích za províziu. Ak kupujem pre seba, viem, čo kupujem a viem, ako si to prepravujem domov a za akých podmienok. Tiež nenosím mrazničku ani termo tašku a s mrazeným tovarom alebo aj chladeným utekám rýchlo domov. Tak ako ty, max. 20 minút. Ako ja mám vedieť, či táto mamička nekúpi chladený tovar o 10.00 doobeda, potom sa ešte zastaví do Bipy na drogériu, z Rakúska vyrazí o 12.00, medzitým sa bude decko pýtať 2x cikať po ceste a príde do Bratislavy o 13.00? A ešte jej mám zaplatiť províziu za takú službu? Prečo musia mať zamestnanci reštaurácie hygienický preukaz a doma keď si varíš pre seba ho mať nemusíš? Pretože robíš služby pre cudzích ľudí, za odplatu a zákazník musí mať predsa nejakú záruku, že mu dodávaš tovar taký, aký si objednal. Nedá sa porovnávať nakupovanie pre seba a pre cudzích.
Potraviny nie. Ale napr svokre tak nosi z nemecka jedna co robi tusim opatrovatelku alebo nieco.
A za kazdym ked ide domov nakup avivaz. Prasok. Uz ma niekolko stalych a niektore predava postupne. Toto sa ti nepokazi a vies to predat ak budu vediet. Darmo-prasok-avivaz-plienky su tam casto lacnejsie a kvalitnejsie.
@zuzana76 to asi tazko . na to su online eschopy.

@alica009 Urcite si nikto u teba neobjedná nákup za 50 eur a zaplatí ti províziu 15 eur, ved to by sa nikomu neoplatilo.