icon

Mierový pochod

3. mar 2023

Ste na ňom? Boli ste alebo pôjdete?

aristka
4. mar 2023

@slovakboy reagovala som na nick hore ,nie teba ,co píše.

slovakboy
4. mar 2023

@mb2021 Nehovor že na Slovensku nemáš právo na názor. Idem po obchode a na pulte trafiky samé časopisy Zem a vek. Internet plný bludov a nadávok na vládu aj hlavu štatu. Každý tu môže čo len chce kvákať.

annm81
4. mar 2023

@aristka Tak napr. pre začiatok, prečo podľa teba máme bližšie k ruskej ako západnej kultúre. Na základe čoho si došla k tvrdeniu o fyzickej likvidácii ukrajinských Rusov, či naša ulica Dr. Tisa nie je to isté, čo Bander Party, prečo matky za mier vystupujú priateľsky k tomu, kto rozpútal vojnu v Európe a kto sa nám vyhráža, keď teda sú za mier... jednoduché otázky, nie?

ukulela
4. mar 2023

@vla_dan v spore rsu vzdy 2 vinnici? ako v 1968? aha ... cssr bola vinna, ze sa chcela vydat slobodnejsopu cestou, tak potom ano. aj teraz je UA vinna, ze sa chcela vydatr smerom na zapad a nie ako bielorusko ... tak takato logika ti sedi.

laurar1
4. mar 2023

@vla_dan
@aristka Tvarite sa, ze nie ste za rusko, ale papagajujete ruske vyhlasenia a propagandu do radu. Od sprostosti o fetakoch az po utlacanie rusov na vychode, vsetko 100 krat preverene vyvratene sprostosti, ktorym nikto s iq nad 60 uz dnes nemoze verit. Takze bud ste o tom naozaj presvedceni alebo vas za to platia, pricom netusim, co je smutnejsie.
@vla_dan Nie som za rusko, ale neznasam ukrajincov? To je nieco ako nie som na strane nemecka, ale nenavidim zidov a treba s nimi nieco robit?
@aristka Ja si nemyslim, ze USA je zem zaslubena, uz v sucasnosti nie. Mozno kedysi v 90. rokoch, ale tie casy su prec. A mozno ty sa citis viac k rusku ako k zapadu, ale nastastie ja nie a ani nikto v mojom okoli. Ako matka, ktora sa boji o svoje deti, sa naozaj musis kulturne stotoznovat s niekym, kto znasilnuje batolata. A skus si lepsie pozriet, co sa deje v tom tvojom uzasnom rusku, ako dopadnu ludia, ktori si povedia svoj nazor. Dlho by si nekrakala sprostosti, kym by si po teba prisli.
Mimochodom priemerna mzda v Moskve, co je najvyssia v rusku je okolo 20000 rublov, co je asi 250 eur. Neviem, odkial cerpas statistiku, ale na SK je daleko vyssia.
A ano, niektori Ukrajinci vyuzili moznost a sli na zapad. Ale niektori, a je ich velmi vela, iba caka, kedy sa mozu vratit domov. Napriek tomu, ze sa vratia do zdevastovanej krajiny. Rovnako, ako nie vsetci na SK chcu ist na zapad, pretoze aj tu vie byt dobre.
A posledna vec, kde si prosim ta, prisla na toto: "Nikto tu nebije rusa ,africana ,ukrajinca( len ti si tu trchu hadzu nozikmi) ,da sa povedat ,ze dokazeme byt multikulturny"? Lebo tu sa bezne pokrikuje po ukrajincoch, zabijaju sa na ulici filipinci, na mna kricali v autobuse, ze si mam dat satku dole a ist domov a to iba mrholilo a bola mi zima na hlavu. Ista skupina vykrikovala na matky s detmi, ze j* ich alaha. To ti uslo, kym si sa hybala v tvojej tolerantnej spolocnosti?

@slovakboy
@annm81 Obdivujem, ze sa stale snazite, ale konkretne tu to nema zmysel. Tito dvaja prechadzaju plynule od kovidu, ockovania, k politike a vojne, na vsetko odbornici. S takymito sa neda pohnut.

hiro
4. mar 2023

@starhawk "ze Rusko sa proste vojensky porazit neda"
Nikto nechce porazit Rusko. Kazdy kto je za mier len chce aby Rusko prestalo utocit a okupovat Ukrajinu. Vsak nech si ma svoje vojska a nech ich ma kolko chce - na svojom uzemi.
Cely svet (no, okrem Ruska samozrejme) to chce:
"Zhromaždenie zopakovalo svoju požiadavku, aby Rusko okamžite, úplne a bezpodmienečne stiahlo všetky svoje vojenské sily z územia Ukrajiny"

ukulela
4. mar 2023

@aristka zena moja, ved ja si ta pred rokmi pamatam v diskusiach ako sudnu zenu ... tak mi ozaj daj par dobrych argumentov, preco je rusko podla vas skvela demokraticka a slobodna krajina, preco tu hajite otvorenu vojnu .... to, co rusi urobili ukrajincom, urobili nemci cechom so sudetami ... akurat sa im uz nepodarilo zalozit protektorat a dosadit babku namiesto zelenskeho. fakt veris, ze to inscenuju USA? USA? kde roky pred tym bol rusofil trump? kde sa rusi snazili ovoplyvnit vysledky volieb?
mne je na grc, ked si len pomyslim, ako si tu rusi ukradli a glorifikuju vitazstvo nad fasizmom, slovensko pritom oslobodrovali sovieti - a medzi nimi tak v tretine ukrajinci, lebo tam sa fromoval front .. a tiez velku vcast juhu oslobodili rumuni. ale mi ideme dakovat puitinovi za zvrhnutie hitlera ... kristova noho. ludia tui mentalne ziju v socializme a nic ine si nezasluzia. nezasluzime si slobodu a moznosti dnesnej doby. odmietame ockovanie .. ok, opdmietnime aj anestezu, CT, MR, .... ako povedal klasik, "musi *ebat, chlapci, musi *ebat" :(

sticker
aristka
4. mar 2023

@ukulela prosim ta kludne mi tu cituj ,kde tvrdim co mi tu davas do ust o rusku ? Kľudne skreen...

aristka
4. mar 2023

@laurar1 teba platia ? Vies tieto sprostosti o plateni su uz dost staré a az trapne a zjavne nemas nic ine v retorike .Nikoho nehatam ,nezvysujem narodnostnu nenavist a respektujem pravo ludi na zhromazdenie ...a fakt sorry ,ale ak mi tu ide niekto hovorit tliachaniny o ukrajine a pritom neni davno sme ich mali za narod paserakov a najstrazenejsiu hranicu,mali vizovu povinnost ,taj neviem oci vyocit a dovolim si povedat ,ze vam chyba rozhlad... uprimne ,tak ako vas netrapi jemen ,sudan ,irak ,preco vas zrazu trapi vo velkom vychod ukrajiny ,ze dokazeme svoju vlast polozit na kolena ekonomicky a nielen to .Ukrajina nie je v eu ,nato ,je to krajina s ktorou sme mali mat preco strazenu hranicu .Nie som ukrajinka ,som slovacka a nemusim sa priklanat na ziadnu stranu ,neviem co je na tom nepochopitelne.

aristka
4. mar 2023

Hajit krajinu ,kde sa obchodovalo s deťmi ,boze ,matky roka totok su tu.

viestta
4. mar 2023

@vla_dan mas pocit, ze Ukrajina vojenskou silou vstupila na uzemie ineho suverenneho statu?

viestta
4. mar 2023

@aristka nahradne matky nie su legalne len na Ukrajine, su aj v tej tebou tak zatracovanej Amerike. Ak obchodom s detmi myslis prave toto.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
dadis
4. mar 2023

@aristka Slovacka? Som myslela, ze slovenka..Hranica Schengenu je chranena prisne so vsetkymi krajinami. Problemy s paserakmi rozhodne neboli len na hranici s Ukrajinou a ich obcanmi. A aj na SK mame problem s kriminalitou, snad by to nemal byt spolu s korupciou, narkomanmi a nackami v parlamente dovod vojensky proti nasej krajine zasiahnut..

oblecenie99
Autor odpoveď zmazal
annm81
4. mar 2023

@dadis Chlapec je riadny provokatér a má cit pre teatrálnu gradáciu myšlienky :D tak ale ako rodenému Rusovi, čo väčšinu života strávil v Rusku, mu to snáď rusofili odpustia - veď chcel mier... inak som bola svedkom toho, ako na začiatku vojny Rusi žijúci v západnej Európe nemali problém hrdo s ruskou vlajkou podporovať Putina. Na druhej strane poznám Rusov, ako tento chalan. Preto je pre mňa dosť na hrane tvrdenie, že by sme všetkým Rusom, aj tým utekajúcim pred režimom, mali zamietnuť vstup do EÚ. Naopak myslím, že potrebujeme čo najviac podporovať každého Rusa, čo chce z Ruska mať západnú krajinu.

dadis
4. mar 2023

@annm81 Suhlasim, ja som zasadne proti kolektivnej vine.

slovakboy
4. mar 2023

@aristka tam bojuje cela zberba celého sveta? Tak ja poznám jednu mladú Ukrajinku, ktorá tu prišla s prvou vlnou a ubytovali ju moji známi. Mimochodom Nemci. Žijúci už dlhé roky tu na Slovensku. Pred troma mesiacmi sa jej narodil synček a keď mal mesiac jeho ocko padol pri Soledare. Ja sa ale nedivím takým komentárom ako máš. Aj v 1940 tu bolo kopec gardistov ľudakov a sympatizantov Hitlera.

ivanis267
Odpoveď bola odstránená
ice8
4. mar 2023

A mali oblecene teplaky ?

ice8
4. mar 2023

@laurar1 Pozor na to, co pises. Aby Ta nebolo mozne oznacit za "ktorym nikto s iq nad 60 uz dnes nemoze verit. " alebo "odbornicka na vsetko"

Citujem Ta:
"Mimochodom priemerna mzda v Moskve, co je najvyssia v rusku je okolo 20000 rublov, co je asi 250 eur. Neviem, odkial cerpas statistiku, ale na SK je daleko vyssia."

Si si ista, ze si stojis za tym, co si napisala?
Navediem Ta - plat vyssi mame, ale hovori Ti nieco kupna sila?

annm81
4. mar 2023

@ice8 Samozrejme, že nám to niečo hovorí.
Purchasing Power Index SK 56.9
RU 38.9

ice8
4. mar 2023

@annm81
Ja mam ine zdroje.. A tie nesuladia s tymi Tvojimi..
Local Purchasing Power in Bratislava is 4.1% higher than in Moscow.

Tvdila si, "priemerna mzda v Moskve, co je najvyssia v rusku je okolo 20000 rublov, co je asi 250 eur. Neviem, odkial cerpas statistiku, ale na SK je daleko vyssia"
Zaujimalo by ma, co znamena "daleko vyssia" 4.1%?

Kurz mas dobre, ale..

Mas, prosim, zdroj na 20 000 RUB priemerny plat v Moskve?

ice8
4. mar 2023

@hiro Ten obrazok je sice fakticky pravdivy, ale popis je zavadajuci. Zabudlo sa na "zdrzali sa" hlasovania,
Dolezite je samozrejme "ZA" - tych je, co sa tyka poctu zastupujucich obyvatelov, vies kolko?
Okolo štyridsaťpäť percent. Cize mensina.
Takto podana statistika uz neznie tak super, vsakze ? Co to znamena?

annm81
4. mar 2023

@ice8 Netvrdila, pletieš si ma s niekym iným. Bratislava je na tom v kúpnej sile o niečo lepšie ako Moskva. Súčasne platí, že príjmová nerovnosť je na Slovensku omnoho nižšia než v Rusku.

ice8
4. mar 2023

@annm81 ano, prepac, to pisala Laurar1, nie Ty..

annm81
4. mar 2023

@ice8 V pohode, stane sa...

oliva276
4. mar 2023

Diskusiu som nečítala, ale podobná, spoločná akcia vo väčšom meradle sa pripravuje na 1.-3. mája v česko-poľsko-nemeckom pomedzí (Hrádek nad Nisou).

beataxxx
4. mar 2023

Za ten vcerajsi pochod y sa mali hanbit vsetci obdivovatelia Fica a Putina, to nebolo za mier, ale obdivovanie vojny, bohuzial som tu zberbu videla zblizka a zasnem, kolko debilov mame na slovensku…..to nie ze by som sa zucastnila, ale bola zastavena doprava a ja som sedela v aute