icon

Milovníci čajíčkov. Aké čaje pijete?

feriva
20. feb 2010

Ahojte, som milovníčka dobrých a hlavne chutných čajíčkov, taktiež milujem bylinky.Milujem zelený čaj a taktiež rooibos. Podeľte sa aké máte radi čajíčky, dajte nám tipy na dobré, kvalitné a hlavne zdraviu prospešné čajíčky. Aké čajíčky popíjate?

monkula
24. feb 2010

ahojte..
ja akurát pijem na raňajky anglický čierny čaj tetley, mňam, je vynikajúci...

feriva
autor
24. feb 2010

Prosím poraďte, manžel mi bol v lekárni kúpiť čaj Pu-erh, doteraz som ho pila len porciovaný, poslala som ho do lekárni nech mi kúpi sypaný. Lekárnička ho upozornila, že vraj akú značku chce, pretože sú viaceré a podľa toho aj kvalita závisí. Aký čaj Pu-erh kupujete, presnejšie akej značky? Aký je najlepší a kde vlastne zvyknete v Bratislave kupovať. Kupujete aj cez internet alebo je najlepšie v lekárni? Aké máte skúsenosti?

babula90
24. feb 2010

blazka, chodím k diagnostičke, ona to má v počítači a meria nás, aj malá chodí.

reisi
Autor odpoveď zmazal
babula90
24. feb 2010

kde miešaju tieto ajurvedske?

babula90
26. feb 2010

kde ste čajíčkarky? 😖

feriva
autor
26. feb 2010

Ahojte,dne spostím a snažím sa očistiťsvoj organizmus, popritom si popíjam pu-erh a rooibos. Báječné čaje! Mimochodom pijete čaje zásadne sypané alebo aj porciované? Ja osobne dávam prednosť sypaným, mám pocit, že sú kvalitnejšie a silnejšie.

nikush
26. feb 2010

tak ste ma navnadili...kupila som si sypany rooibos s ginkom a cierny cas keemun alebo ako sa vola 😉 chutne suuu...zijem zdravo 🙂

babula90
26. feb 2010

sypané sú kvalitnejšie, ja to striedam, nie vždy mám čas a chuť hrajkať sa so sypanými a lúhovať tak ako by sa malo. 😉
rooibos milujem, je veľmi zdravý.

feriva
autor
26. feb 2010

poznáte čaje sayonara a hanassaki? neviem či sa to takto píše. Pije ich niekto?

babula90
26. feb 2010

ja nepoznám

marcca
26. feb 2010

jednoznačne sypané 😉 ...kdesi som čítala, že porciované sú smeti, ktoré ostanú po sypaných...ale aj tam sa to rozdeľuje podľa kvality...a samozrejme čím lacnejší, tým väčší odpad 😀 😝

daducha
26. feb 2010

ahoj,

tak najlepsi caj aky som kedy pila bol zeleny s jasminom zn.Julius Meinl, dali mi ho v Piestanoch v jednom hoteli a v obchode ho vôbec neviem zohnat 😠 .Inak mam velmi rada rooibois, z ovocnych iba Teekane - tie zimne su mnam,mnam a rôzne bylinkove.
Babula90, ja chystam na detoxikaciu Jonasom maleho,ma 4 roky a chcem ho precistit od toxinov z ockovacich vakcin.No cakame na leto, môzu sa mu totiz pri tom spustit napr. sopliky a to v skôlke maminam nevysvetlim, ze nie sme nakazlivy 😀 .

babula90
26. feb 2010

daducha, my sme na detoxe všetci, cca 3 mesiace, budeš mu dávať kvapky orálne? Lebo my máme také, čo je na nich napísané nevhodné pre deti, tak dávame na bruško, len neviem, či je to účinné, lebo 2x za den nemám šancu jej ich dať, nechce ☹
detské sirupy najprv chcela, potom nie, je to ťažké s deťmi.

lesnamacicka
26. feb 2010

feriva, ja poznám hannasaki, je to výborný čaj, raz mi ho dala kamoška a odvtedy si ho kupujem sama 😀 Tak mi zachutil. Až neskôr som si prečítala na obale, že je to čaj, ktorý pomáha ničiť tuky 😀 Tak teraz si môžem namýšlať že s ním chudnem 😀 Tiež je výborný tým, že sa zalieva ako káva, takže nemusím riešiť cedenie čaju, je to super keď sa ráno ponáhľam.

monkula
27. feb 2010

ja som si včera kúpila Roiboos s pomarančom... len "smeti sáčkové" 😀 ale keď to dopijem, tak beriem útokom čajovňu 😀 😀
A včera mi MM pripomenul čaj lapacho, mňam... 😵

babulka
27. feb 2010

Jeje, cajickove milovnicky 😀 Patrim medzi vas, aj ked som aj vyznavac dobrej kavy, rada si dam dobry a kvalitny caj. myslim skutocny, nie ovocne "infusions" co s cajom nemaju vela spolocneho (teda lepsie povedane nic) 😅
Zboznujem kvalitny cieryn caj, vzdy si ho donesiem z Anglicka...vyborny je Earl Grey, ale aj Lady Grey a Prince of Wales, velmi nemusim Darjeeling, aj ked ten je vseobecne povazovany za najlepsi. A klasicky English Breakfast tea - s mliekom, vyborne. 😵
Tiez mam rada rozne bylinkove, hlavne jednodruhove, medovka, mata, materina duska....ale to nie su caje, to su bylinkove vyluhy, ale asi sa aj to rata, ze? A potom este rozne zmesi bylinkovo-cajove, rooibos so vsetkym moznym (s matou, s vanilkou...).
Asi som cudny vyznavac cajov, ale zeleny mi nechuti vobec a biely iba vynimocne 😀

bubba
27. feb 2010

feriva sayonaru uzival kedysi moj manzel.nechutilo mu to a zakratko sa na to vybodol...

feriva
autor
27. feb 2010

a kde najčasztejšie v bratislave kupujete čaje, kde chodíte do čajovni?

monkula
27. feb 2010

feriva, ja už v BA nebývam, ale že vraj ej dobrá čajovňa v Dúbravke, niekde oproti skleníku

feriva
autor
28. feb 2010

Ahojte čajíčkarky, no čo nepíšete? Aký ste dnes mali čajík? Ja dlhodobejšie pije Pu-erh, dnes som ho akosi dlhšie vyluhovala a spôsobil mi riadne behanie. Máte nejaké skúsenosti s týmto čajíčkom. Teraz aj napriek neskoršej hodine popíjam zelený čajíček, ale sladený s hnedým cukrom, super chuť, mám totižto kombináciu zeleného čaju s vanilkou a ešte ten cukor, no lahôdka!
Ženy píšte!

babula90
28. feb 2010

ja som dnes nemala žiaden čajík, len ráno teda, cestovali sme.
debata akosi viazne ☹

marcca
28. feb 2010

feriva, mňaaam, číta sa to dobre 😉 ... musel byť sladučkýýýý 😀

ja dnes len ráno... zelený jazmínový...teraz sme uprednostnili červené pred čajíkom 😀 ...ale tak takisto pre zdravie 😎

romaroma
1. mar 2010

sáčkový smeť a ešte aj nie je dobrý - teekane sweet pear

feriva
autor
1. mar 2010

dnes som mala rooibos s príchuťou vanilka, bomba!

jaron
1. mar 2010

Teraz u mňa absolútne vedie sypaný čaj: baza čierna kvety (z lekárne), zarábaný asi lyžica do litra zovretej vody, nechať prikryté asi 15 minút, nemôžem sa ho nasýtiť.
A keď si teraz dám nejaký bežný sáčkový, zdá sa mi to proti nemu ako zafarbená teplá voda 😝 🙂

susanne21
2. mar 2010

akurát si vychutnávam medovku 🙂

francis
4. mar 2010

ahojte pridám aj ja svoj oblúbený zelený čajík so zázvorom a pomarančom je super odporúčam s medom 🙂

babula90
4. mar 2010

ahojte čajíčkarky 🙂 , ja osm dnes mala zelený so zázvorom a citrónom, mňam 🙂

feriva
autor
4. mar 2010

Čaute čajíčkári, dajtze nejaký tip sa super čajík. Už popíjam zelené, kadejaké bylinkové, pu-erh, rooibos. Chcelo by to nejakú chuťovú zmenu, dajte tip.