icon

Mohla som narásť počas dospelosti?

23. júl 2023

Ahojte, lahka tema na vecer, mozno niekoho pobavi 😉 dnes sa deti chceli merat kolko cm podrastli a zo srandy zavolali aj mna, tak som sa odmerala a zistila som, ze mam o 5 cm viac ako som si 15 rokov myslela a kazdemu tvrdila 🤣 zo 170cm som isla na 175 😁 zostala som normalne sokovana 🙈 tak uz aj ta moja vaha vyzera lepsie pri tejto novej vyske 🤭
Stalo sa vam nieco podobne?

autor
24. júl 2023

@syslik81 joooj moja, no este raz si pozorne precitaj uvodny prispevok a hned pochopis, ze si neodpovedala na to, na co som sa pytala 😉 vdaka! 😘

simca06022011
24. júl 2023

nie, skor si myslim ze si sa v tej 18tke zle odmerala

toskanka
26. júl 2023

Ja som prestala rast v 21. roku života. Od 18 som podrástla ešte 2 cm.

zena666
26. júl 2023

Ano narastla aj noha aj vyska 😃 aj sirka 🤪 tiez cca 5cm ako mi meravali na strednej

emjee
26. júl 2023

@banyka zmensovanie je predzvestou nastupujucej menopauzy a hlavne osteoporozy ☹ sup na denzitometriu

autorka, bohuzial vela dievcat prestane rast s prichodom pravidelnej menstruacie, kludne aj v 12 rokoch - tiez som bola dovtedy jedna z najvyssich v triede a potom som uz prestala rast do vysky

ankare
26. júl 2023

@kvetinka75 nie je len pribratý?

zuzinka888
26. júl 2023

Tiez som pocula,ze pocas tehotenstva je to mozne. Ze sa zmeni hormonalny profil a mozes trochu narast. Zvycajne to zbadas ze ti narastla aj noha, co sa stalo aj mne a aj ostala mi 39. A nemoze to byt tym,ze v tehotenstve opuchnu nohy- to mne nikdy.

banyka
26. júl 2023

@emjee no, môže byť mám 40 rokov , čiže môže to byť aj toto 😒

dismonika
26. júl 2023

Ahoj autorka, poznám 2 také prípady, kedy ženy medzi 19-20 rokom narástli ešte o 5 cm. Jeden prípad máme priamo v rodine a druhý... išlo o moju bývalú kolegyňu. Takže možné to bude, ale asi iba v ranej dospelosti.

alana1
26. júl 2023

Áno narástla zo 171cm na 173 cm ...a to vdaka pole dance co robím 🙂

linki90
26. júl 2023

nie stále som krpaňa 🙈🤣

brendaa
26. júl 2023

Myslím ze možno aj mohla😅 pamätám muzovho bratranca rovesnici také "tintitka" v 22 rokov merali rovnako a rokmi bratranec priberal, zmohutnel a uz davno je popri mojom muzovi vyšší 😁...
Mne sa zdá ze veľa robí aj postoj, výška ramien a krku... Ja tiež vyzerám vyššia a pritom mam 164 cm.... Kolegyna ma tiež 164 a vyzerá nižšia, ked sme vedľa seba tak som pre zmenu trocha nižšia ja 🤦‍♀️🤷‍♀️😂😂😂.
Inak ja som počas strednej vyrástla ešte 2 cm....

akvi
26. júl 2023

Väčšinou je to jednak chyba merania a tak isto meranie v rôznej dennej dobe, ráno je človek vyšší. Na VŠ jedna vyucujuca robila celoživotný výskum o akcelerácii vývoja a tak každú triedu, ktorú učila, tak merala. Merali sme sa 6x v rôznych časoch v priebehu semestra a potom sa spravil aritmeticky priemer. Práve preto, že tie chyby pri meraní sa robia. Keď sa zmeriam doma teraz, tak sa moja výška líši od tej z VŠ cca o pol cm až 1cm, čo je cca tá odchýlka, ktorá vzniká pri meraní. Muži rastú do cca 21 rokov vraj, tak isto sa môže stať, že aj žena narastie aj v 20-ke.

mofa
26. júl 2023

A len tak zo zvedavosti kedy si dostala menstruaciu? Lebo dievcata rastu este tak 2 roky po prvej menstruacii a potom sa to zastavi.

kvetinka75
26. júl 2023

@ankare nie stale je rovnaky chudy

ivett29
26. júl 2023

To je zvyčajne u chlapcov
U dievčat platí že po prvej menštruáciu nárastu už len minimálne

senta_sofia
26. júl 2023

Mohlo to byt aj nepresnym meranim vtedy, aj lekari meraju dost od oka, ja mam deti namerane doma presnejsie

katkazocele
26. júl 2023

Tvoje telo sa vzpriamilo - schudla si alebo pôrod.

ada2623
27. júl 2023

@kiwi3 Žene príchodom menštruácie sa pozastaví rast a ešte podrastie 2-3 roky, ale u každej je to inak, že koľko cm.... Keď sme sa s detskou doktorkou o tomto rozprávali, tak hovorila, že je to od 2-6 cm. Ja som tesne pred prvovou menštruáciou narastá 12cm a to bol des, lebo to bolo behom jedného roka a bolelo ma všetko a to som mala 13 rokov a do 18-tky som ešte 4 cm narástla. A od vtedy už nie 🙂

alienkami
27. júl 2023

Ja som mala prvú ms okolo 12 rokov - neviem, koľko som merala, ale podstatne menej ako 170 v prvom ročníku na strednej (14 r.). Do 18ky som ešte podrástla na 177 a to mi zostalo.

ema22270
27. júl 2023

Mne naopak, mala som uz v 15stke 175cm a teraz mam 173cm, ludia sa vekom skor zmensuju 😊

apofys
27. júl 2023

Mne sa stalo presne to isté 🤔 mala som 170cm a mám 175cm aj okolie tvrdí ako to že som narástla. A to mám 39 rokov 🤔

chlpana
27. júl 2023

Jednoducho ked sa uzatvoria rastové strbiny v dlhych kostiach, rast je ukonceny. Tebe sa mozno uzatvorili po 18 roku, kedy si sa naposledy merala. Alebo si sa zle odmerala vtedy 🙂

tianna
27. júl 2023

Áno, muž hodne vyrástol, spoznali sme sa v 20, to som mu pri objatí mala hlavu akurát na ramene, po pár rokoch som si uvedomila že akosi už musím ísť výrazne na špičky aby som vôbec dociahla 🤣 opatkami to isto nie je, tie som pri ňom nikdy nenosila, v 18 som ich zabalila spolu s 1. frajerom 🤣

biolady
27. júl 2023

No presne kvoli takymto zenam chapem ten anonym. Aj v uplne normalnej, prijemnej diskusii sa vzdy musi najst ten rypalek ktory to zbabre.
Ja uz radsej nerobim diskusiu ziadnu, lebo aj za cenu anonymu sa clovek citi kvoli takym ludom blbo. Snad im to aspon posteklilo ego ze su nieco viac. Inak to nemalo ziadny zmysel sa sem zapajat...
A autorka, pozdravujem. Pre mna tiez zaujimave zistenia. 🙂

bazarik84
27. júl 2023

Pokiaľ viem, človek rastie do cca 21.roku života. Potom sa už iba scvrkáva, ako sušená slivka 🤪.
Mne sa noha “zväčšila” každým tehotenstvom, zo 40 som sa vyšplhala na 42-43. Parada

asod
27. júl 2023

Ked sa ti znici chrbtica t. j medzistavcove platnicky sa vysusia postupne, znizi sa ti aj vyska. A cim budes starsia, tym budes nizsia.Napr. zo 176cm budes mat 168-9 cm. Odporucam sportovat, posilnovat chrbtove svaly a nedvihat ťazke predmety.

falbala132
27. júl 2023

ja som na vysokej skole narastla zo 175 na 177 a minule som sa po 15 rokoch merala a mam uz 179 cm, co ma dost prekvapilo. posledny rok intenzivne cvicim jogu, tak mi napadlo, ci nie kvoli tomu.

zenulkaaa
27. júl 2023

Ja sa fakt cudujem ze ta od 18tky nikdy nenapadlo zmerat sa, alebo ta nemerala doktorka. Mna v ramci preventivky niekolkokrat merala, a aj doma ma raz za par rokov napadlo, ze sa odmeriam 😄 a teda nie nepodrastla som

domiborovska
Autor odpoveď zmazal