Môžu lekári niesť zodpovednosť za ignorovanie pacientov?
Píšem to nerada, ale budú všeobecní lekári pykať že odmietali vyšetrovať kovid pacientov? Máme jednu z najvyšších úmrtnosti na kovid (máme, tí ľudia chýbajú). A stav sa nezmenil. Aj teraz odbijú choré dieťa bez adekvátnych vyšetrení a stále na kovid predpisujú NIČ.
Ja potrebujem slušné Slovensko plné inteligentných žien. 😉
Opäť sa ťa opýtam to isté, čo si ty urobila preto, aby tí lekári o ktorých vieš , že to robili zato pykali? Okrem napísanie tohto príspevku. Mna nezaujíma, čo si ty robila počas pandémie. Mna zaujíma ake kroky si podnikla k riešeniu tomu, o čom tu píšeš.
@fido69… a mužov. Tak si rozumieme, vidíš.
Neviem kde zijes ale teda ja som cele covidove obdobie bola denno denne v nemocnici ci na covid oddeleni ked bolo treba pomoct alebo na vlastnej ambulancii ,v nasej nemocnici mame nejedneho vseobecneho a je z tvojej strany nanajvys arogantne sa vobec na nieco take pytat! Pretoze vtedy robili vsetci co mohli, nasi vseobecni lekari dostali namiesto 1 svojej sestricky dalsie 3 cize dokopy 4 sestry kazdy jeden vseobecny, kazda dostala telefon do ruky a vsetko zapisovali lekarovi ktory sa nezastavil, denne mali vybavenych ci po telefone ci prisli aj pacienti bez covidu s inymi potiazami cez 100ludi,moj znamy vseobecny mal jeden den dokonca 185ludi za den vybavenych, ty si to evidentne nevies ani predstavit a odchadzali z ambulancii davno davno po ordinacnych hodinach a nedajboze niekto z nich ochorel a vypadol tak to bola katastrofa akoze realne si myslis, ze by bolo vhodne aby taki ludia chodili na kontroly? Aby sa personal nakazil, kto by tie atb potom predpisal? Sama by si si ich z prsta nevycucala, Akoze co chces aby sledovali? Kazdy druhy den odber krvi a kazdy den rtg?hovori ti nieco rezistencia antibiotik? Nastuduj si literaturu a nie clanky na plus7dni a potom bav mudru..
Podla mna je na svk zdravotnictvo este na dobrej urovni chod niekde inde do velkej britanie kde by na kasel dali mentolovy cukrik alebo do usa, tam bez poistenia by o teba ani nezakopli a mohla by si im lezat pred dverami
Ak sa niekomu stav nelepsil ci zhorsil lekar menil liecbu pridaval lieky ci atb, vsade fungovali covid ambulancie, infekcne oddelenia
Ja by som ta v tom najhorsom obdobi covidu posadila do ambulancie k tomu vseobecnemu lekarovi a nechala ta tam aspon 2 dni a potom by si inak rozpravala a nezakladala taketo blbe prispevky
@taktotedanie nie všade sú KE a BA 🤷🏼♀️. V ostatných častiach našej krajiny sa na pacientov štandardne serie.
No to si teda povedala riadnu blbost!
@taktotedanie ešte otázočka, akých pacientov ste to mali keď kovidových ste vybavovali iba telefonicky a k vám do ambulancie nesmeli ako píšeš?
@lalenka33 napísala som nejeden príspevok. Ty si robila čo? Osobne som lekárov upozornila a vyjadrila im jasný nesúhlas a odmietnutie ich praktík. Ty si čo robila hm? Vyskakovala si do tých, ktorí si do dovolili otvoriť ústa ?
Prepanakrala,prečo zovseobecnujes? Už som tu písala. Sťazuj sa na niekoho konkrétneho, ak mas poblem. Môj Dr. robil celú coronu normálne a normálne aj bral pacientov, OSOBNE tam boli. Na covid predpísal, čo bolo treba elektronicky. Ak má teraz niekto respiračné ochorenie, vždy si nasadia rúško aj pacient aj Dr. aj sestrička. Berú dnu po jednom. Aj teraz mi sám iniciatívne urobí covid test, lebo mam nárok na antivirotiká. Píšeš dookola svoje trápne reči a závery, ktoré adresuj na príslušné miesta, a nie tu zovšeobecniť a urážať lekárov, zdravotníkov a iných.
Ospravedlňujem sa výnimkám. Lekárom a setrám ktorí si plnili svoju prácu poctivo a som úprimne rada, keď ste mali niekto aj pozitívnu skúsenosť že vás vyšetrili fyzicky v ambulancii s kovidom.
@autor Mne ani nenapadlo ist s covidom do ambulancie. Naco by som to robila. Nemyslim si, ze obvodny lekar ti nejako pomoze. Bud to zvladnes sama alebo ides do nemocnice. Co akoze ocakavas, aby obvodny vysetroval, ked uz mas pozitivny test? Ci denne sledoval krv ako pises? No neviem, kazdy, kto mal covid (to som nemala zly priebeh), posledne na co som mala sil bolo chodit lekarovi na kontrolu. Ved je to na hlavu. Akoze lieky erecept, skutocne mi neni jasne, co ma ten obvodny sledovat a vysetrovat. Jedine ho nakazis a vyradis z obehu uplne, takze nevysetri uz nikoho, ani necovidovych pacientov
@mircalla nebudem ti tu vysvetľovať čo mali vyšetrovať ak tomu aj tak evidentne vôbec nerozumieš. Poviem len, že lekári veľmi dobre vedia čo mali vyšetrovať! Minimálne podchytiť začínajúci zápal pľúc a ostatok nehovoriac. To tak nefunguje ako si myslíš ty, že mám kovid, tak neotravujem, lebo je to vírus. Ťažko ti to ako laičke budem vysvetĺovať. Toto čo píšeš, si mohli povedať tak prvé dni keď ešte nebolo zrejme ako sa vírus chová.
Aby nenakazili lekárov? Veď sa dali vyhradiť hodiny pre kovidové kontroly. By ma moc zaujímalo, koľko tých nekovidových pacientov fyzicky mali, keď všetci sedeli doma a umierali aj na rakovinu. Čo k…a robili celú pandémiu okrem diktovanía do telefónu merajte si saturáciu a dajte si vitamín C, nehýbte sa prejde to (možno) a ak nie, tak sa choďte v konečnom štádiu ubytovať do nemocnice, lebo sme to nepodchytili. A…. ani nebola že k…a snaha.
@autor Evidentne tomu az tak nerozumies ani sama reps. to sama nevies, nakolko si to v celej diskusii nebola schopna objasnit. Ani naznak. Tiez si doteraz neodpovedala, ako ho mali liecit.
Co sa tyka toho podchytenia - tiez nie si schopna objasnit, co cakas od obvodneho lekara ako mal covid podchytit.
To snad vies, ze tam takmer vzdy doslo k extremnemu zhorseniu stavu behom hodin ci dokonca minut..
Moja mama inak v tom case (april 2020- oktober 2020) sice zomierala na rakovinu, ale doma nesedela, chodila na chemo. Takze tvoje tvrdenie, ze ludia sedeli doma, nik ich neriesil a umierali aj na rakovinu je totalny blud. Chodila som s mamou do Narodneho onkologickeho ustavu x krat do mesiaca a bol tam natresk. Rovnako bola dva krat hospitalizovana v nemocnici na onko oddeleni na 2 tyzdne.
@ivaa_ na kovid oddelenie a nemocnice som nenapísala ani slovo. Vy ste si to tam pekne odsrali a je mi vás skutočne ľúto, lebo keby fungovali ambulancie ako majú, aj vám by sa lepšie dýchalo a nie len počas kovidu.
@autor A este teda nieco tej diagnostike rakoviny predchadzalo - a to bol marec, april, 2020 ked to cele prepuklo. Obehala x lekarov, zacala u obvodneho cez internistu atd a vsade ju vystetrili.
Co sa tyka covidu, tak sa ten stav ozaj dokazal zmenit velmi rychlo. Ano, som laik, ale fakt neviem o akom podchyteni sa tu da vobec bavit. Mozno nam to vysvetlis, celkom ma to zaujima...
@mircalla 🙄prosím ťa. Naozaj ti tu nebudem vysvetľovať ako sa kovid chová a čo treba sledovať. Je toho plno na nete. Hĺadaj pod latinskými názvami a nezabudni na gramatiku ;).
Stav sa javil, že sa zhoršil zo dňa na deň. V skutočnosti sa dal priebeh odsledovať vyšetrením krvi, posluchom. Keby sledovali čo majú, aspoň u kritických pacientov, ver mi, že by to bolo lepšie.
@mircalla zvládneš aj sama. Si šikovmá, angličtinu ovládaš píšeš, aj odborné výrazy, tak šup šup.
@mircalla konkrétny parameter ktorý sa sleduje je hotový za pár hodín ;). Vidíš ako pekne ti to ide, šikovná si, aj SJ aj AJ aj vyhľadať si vieš. Mám z teba radosť 🙂.
No asi nikdy. Pozri sa kto a podľa čoho udeľuje licencie na ambulancie. To je skutočný problém zdravotníctva. Mladý doktor/ka vystuduje a aj keby chceli ostať podmienky (nielen platové) koľko môže byť ambulancii a nenazrani doktori co už sú pri koryte im to nedovolia.
@katka700 súhlasím, riadny bordel a ruka ruku myje. Najhoršie je, že do ambulancii sa takto často môžu dostať práve tí skorumpovaní lekári po známostiach. Kopec úžasných lekárov, ktorí by sa aj rozdali ALE nemajú známosti, alebo odmietajú hrať ich hru, tak majú smolu.
Daj si Persen, Xanax, niečo čo ťa ukľudní. Dúfam, že s vynesením rozsudku Haagskeho tribulálu si spokojná. Bolia sú vojny, za ktoré nikto nepyká. Ľudí posielajú na smrť a život ide ďalej. Covid bol neznámy vírus. Vidím, že ty všetko vieš, ako treba robiť, napomínaš, obviňuješ, súdiš. Nefunguje to tak ako by malo, si sklamaná. Teraz máme pozatvárať tých podľa teba neschopných lekárov, vziať im tituly, ambulancie, či čo? Ako by si ich chcela potrestať, že nepustili do čakárne covid pacienta?
@loliki …ako sa vyfarbili a za mňa si spravili vizitku. Odsúdili sa prakticky sami (oni vedia ktorí). Na hrubé pochybenia sa nezabúda vo vyspelom svete (ani na tie tenké), ale vyvodzujú sa dôsledky, zdokonaľuje sa systém.
Mňa hnevá, že sme si zvykli žiť v krajine, kde je úplne prirodzené že nič nefunguje ako má a pravidlá sú nič.
Zároveň, keď sa na pochybenia nebude zabúdať, v budúcnosti im môžme predchádzať. V mnohých štátoch si isto zobrali ponaučenia. Každá kríza odhalí čo nefunguje a čo ako funguje. Len žiaĺ, nič platné pre krajinu ako je táto.
Sme hlúpi? Nie, sme vychcaný a skorumpovaný národ. Keby sme boli aspoň hlúpi.
10-11 hod
@mircalla ? Lekár vie zavolať do labáku a niektoré vyšetrenia sú hotové za pár hodín. Keby trvalo aj 2 dni 🙏, stále nič oproti dňom nečinnosti.

@fido69 ja potrebujem fukčné zdravitnîctvo.