Môžu mi zadržať vodičský preukaz po autonehode?
Dobrý deň .Stala som nehoda pri ktorej som predchádzala cez semafory a pani predo mnou zabrzdila a ja som do nej v plnej rýchlosti narazila keďže som sledovala semafor a slnko mi svietilo do očí a myslela som si ,že pani už prešla križovatku.Pani viezla rodičov na zadných sedačkách .Pána zobrala sanitka na vyšetrenie a hneď bol aj prepustený.Ja som momentálne PN keďže na druhý deň sa dostavili bolesti.Chcela by som vedieť či mi môže byť ešte zadržaný VP aj neskôr keďže na mieste mi ho nezobrali a čo všetko ma čaká.Ďakujem.
a prečo zastala?
@amonet lebo začala blikať oranžová...som si vedomá svojej chyby ale ja som ju naozaj nevidela......
Vodicak by ti zadrzali na mieste, keby si nafukala... O tom, ze treba mat v aute slnecne okuliare a ist pomalsie cez krizovatku v takejto situacii nema zmysel zacinat... ked blikne oranzova, ratat s tym, ze ten pred tebou uz moze brzdit a nie dupnut na plyn... ale to je jedno, bola to nehoda, daj sa dokopi, auto sa opravi, na toto mame poistky.
No neviem,ako to je už teraz,ale dakedy bolo vždy,že keď nedobrzdiš a "kukneš zadok" auta pred sebou,je na vine,kto nedodržal odstup a nesledoval pred seba. A nechápem, prečo zabrzdila pani,nie je to skôr inak? Že stala na červenej a ty nedobrzdila?
Môžu ale skôr si myslím že ťa max pošlú na preskúšanie a zaplatíš pokutu.
Ale v danom štate je všetko možne. Môj otec, mal tiež nehodu (taktiež nepostrehol auto skrze slnko, ale to je jedno) pred 10 rokmi, zaplatil pokutu nič iné s nim nik neriešil. Dokonca ho mnohokrát pomedzi to zastavili a kontrolovali doklady vždy všetko ok. Teraz po 10 rokoch pár mesiacov pred vypršaním premlčacej doby mu prišlo že mu jeho vodičské oprávnenie odobraté. A bude mu vrátene ak zaplatí ďalšiu pokutu a podrobí sa preskúšaniu.
mozu a dufam, ze ho aj na dlho zadrzia.
plnou rychlostou prechadza cez krizovatuy len retardovany debil, najma, ked ma pred sebou auto.
No neviem,ako to je už teraz,ale dakedy bolo vždy,že keď nedobrzdiš a "kukneš zadok" auta pred sebou,je na vine,kto nedodržal odstup a nesledoval pred seba. A nechápem, prečo zabrzdila pani,nie je to skôr inak? Že stala na červenej a ty nedobrzdila?
@zuzanita1609 nie pani nestála na červenej ..blikala oranžová pani som pred sebou nevidela keďže mi svietilo slnko a sledovala som semafor aby som mohla bezpečne prejsť križovatkou....Zrazu som pred sebou videla len auto stojace a už som nemohla nič urobiť len som narazila do nej....Mala som dodržiavate odstup všetkého som si vedomá aj to ,že som vinník nehody len všetci známy sa čudujú,že VP mi odobratý nebol ..Preto sa pýtam či mi ho môžu odobrať aj neskôr
@zuzanita1609 ono to môže byť tak ako píše, auto pred ňou namiesto toho aby keď už bolo rozbehnuté prešlo na oranžovú prudko zastalo s ona nedobrzdila....lebo nedodržala odstup a myslela si že to auto ešte prejde
Ak začala svietiť oranžová, ona ešte mohla opustiť križovatku.
Slnečné okuliare je tiež výbava v aute. Sadne do auta, na nič iné sa nesústrediť LEN na jazdu a predvídať.... si poučená. Skoré uzdravenie prajem.
Ak si nemala v sebe alkohol, nezoberú ti vodičský preukaz. Hlavne že sa nič vážne nestalo v aute pred tebou. Toho pána prepustili v ten deň, on sa asi len zlakol. Možno hlavu zaklonil dozadu, cítil bolesť... ale nemá následky
cize BLIKLA ORANZOVA a ty si sa rozhodla plnou rychlostou vpalit do krizovatky, kde bolo pred tebou ine auto, ktore si nevidela...realne by si teda prechadzala plnopu rychlostou na cervenu, ze ano - oranzova neblikla vtedy, ked si bola realne na urovni semaforov - ano, vtedy neflekujem, plynule prejdem krizovatku.
Slnečné okuliare je tiež výbava v aute. Sadne do auta, na nič iné sa nesústrediť LEN na jazdu a predvídať.... si poučená. Skoré uzdravenie prajem.
Ak si nemala v sebe alkohol, nezoberú ti vodičský preukaz. Hlavne že sa nič vážne nestalo v aute pred tebou. Toho pána prepustili v ten deň, on sa asi len zlakol. Možno hlavu zaklonil dozadu, cítil bolesť... ale nemá následky
@isis234 ona mohla...dalsie auto uz nie
Autorka môj brat tak raz nedobrzdil, šlo o tuknutie , vodičský mu nezobrali len tam bola situácia malo iná expert zabrzdil tesne pred semaforom hoci bola ešte zelená len si myslel že už naskočí červená lebo zdiaľky videl že už je zelená dlho. (Takto to dotyčný priznal policajtom) , vinníkom bol napriek tomu môj brat nakoľko nedodržal odstup. Ale vodičský mu ostal. Škoda šla ale z jeho poistky,zraneni nebol nikto
mozu a dufam, ze ho aj na dlho zadrzia.
plnou rychlostou prechadza cez krizovatuy len retardovany debil, najma, ked ma pred sebou auto.
@nyusika pani zlatá ja Vám nenadávam tak Vás poprosím aby ste vyjadrovali slušne . Ešte raz opakujem auto pred sebou som nevidela.Nesadla som ráno do auta s tým ,že to idem do niekoho napáliť.Dúfam ,že sa Vám nikdy nič také nestane
Nemyslím si, že by vodičák vzali takto po čase, keby ho brali, tak hneď ako sa niečo stalo.
Vodičský ti nezoberú, zaplatíš pokutu, budete mať normálne pojednávanie, tam sa ospravedlníš, uznáš svoju chybu a tým to končí. Ale môže to trvať aj pol roka, lebo polícia to bude vyšetrovať. Pokiaľ nikto nebude mať zdravotné problémy alebo nebudú účelovo riešiť PN a pod. Aspoň u nás svokor spôsobil dopravnú nehodu a malo to takýto priebeh. Samozrejme, ak nemáš nejaké priestupky, alebo nespôsobuješ dopravné nehody pravidelne.
@isis234 Pána prepustili hneď mal len šok a trošku ponaťahované plecia . Chvalabohu sa nikomu nič nestalo.Alkohol nebol žiadny.Ja som síce na PN ale to už je moja chyba
@nyusika Pani pred ňou by opustila križovatku na oranžovú- čo mohla urobiť a autorka by nemala pred sebou žiadne auto, takže by do nikoho nenarazila
@isis234 proboem je že autorka oranžovú nevidela a nepredvidala že šofér pred ňou by sice mohol ešte križovatku opustiť ale aj nemusel, keby prispôsobila rýchlosť a dodržala odstup tak by nenarazila.
Inak ja vždy keď mám auto pred sebou na križovatke dám väčší odstup lebo nikdy neviem ako dotyčný predo mnou zareaguje a teda už som videla všelijakých expertov ...
Vodičský ti nezoberú. Aj vodička pred Tebou urobila chybu. Na oranžovú mohla prejsť, aby neohrozila plynulý chod dopravy. mohla sa pozrieť do spätného zrkadla. Ak by videla, že za ňou ide auto, mohla opustiť križovatku. Plynule
Keď sadne do auta, jednou nohou v pekle a jednou v hrobe.. alebo on zapríčiní, alebo jemu... to sa tak hovorí.. Preto sa treba "ponáhlať pomaly", sústrediť sa LEN na jazdu a predvídať...
Ja by som sa veľmi neobhajovala, že som auto pred sebou nevidela a ze mi slnko svietilo do očí. To je skôr priťažujúce než ospravedlnenie
@isis234 proboem je že autorka oranžovú nevidela a nepredvidala že šofér pred ňou by sice mohol ešte križovatku opustiť ale aj nemusel, keby prispôsobila rýchlosť a dodržala odstup tak by nenarazila.
Inak ja vždy keď mám auto pred sebou na križovatke dám väčší odstup lebo nikdy neviem ako dotyčný predo mnou zareaguje a teda už som videla všelijakých expertov ...
@sense
fakt nevidela? autorka píše že blikala oranžová a ona pozerala na semafor a nie pred seba ... Takže to chcela preletieť len nečakala, že niekto pred ňou už zastaví
@sense ano, preto som písala, že treba sledovať premávku a predvídať. Súhlasím, odstup medzi autami treba na dlžku auta.... Ak by stúpila na brzdu a nestála na mieste, mohla trochu pootočiť volant na bok, aby do predošlého auta nevrazila...
Stáva sa všeličo... Kamoška s mužom nešli rýchlo, sledovali auto po pravej strane a pred nimi náhle zastal. oni doňho vrazili.
@autorka
Ešte dodám, že milujem ti zmýšľanie 'Ešte prebehnem' na semaforich pri prechodoch pre chodcov. Strašné nervy na to mám, lebo fakt asi vždy ešte jedno auto prebehne, keď už chodcom svieti zelená. Ja som dospelá a okrem semafor sledujem aj autá, či reálne zastavujú. Ale vždy si predstavujem situáciu, že pôjdu deti a tie skočila do cesty, len čo im zasvieti zelený panáčik.
Ale ist cez križovatku v plnej rýchlosti,aj keď je zelená,no neviem 🤔. Veď aj chodci,cyklisti chodia niektorí ako kamikadze.
Vodičský ti nezoberú, zaplatíš pokutu, budete mať normálne pojednávanie, tam sa ospravedlníš, uznáš svoju chybu a tým to končí. Ale môže to trvať aj pol roka, lebo polícia to bude vyšetrovať. Pokiaľ nikto nebude mať zdravotné problémy alebo nebudú účelovo riešiť PN a pod. Aspoň u nás svokor spôsobil dopravnú nehodu a malo to takýto priebeh. Samozrejme, ak nemáš nejaké priestupky, alebo nespôsobuješ dopravné nehody pravidelne.
@sima234 Ďakujem
@janai1 v príspevku 11:37 neskôr písala že nevidela ale tak kde je presne pravda vie len autorka
@sense no áno, ona píše auto ktoré zastalo nevidela ale ty si písala, že oranžovú nevidela. A tú videla a aj napriek tomu, že pred ňou ešte bolo auto tak čumela na semafor a asi dúfala, že to stihne len tým už nevidela auto ktoré zastalo.
Čo je inak celkom odvážne keďže oranžová je tak cca 3 sekundy a keď sa ešte stihla rozbehnúť na "plnú rýchlosť" a zároveň auto pred ňou zastavilo, tak museli byť pekný kus od križovatky ešte keď začala svietiť oranžová
Ešte dodám, že milujem ti zmýšľanie 'Ešte prebehnem' na semaforich pri prechodoch pre chodcov. Strašné nervy na to mám, lebo fakt asi vždy ešte jedno auto prebehne, keď už chodcom svieti zelená. Ja som dospelá a okrem semafor sledujem aj autá, či reálne zastavujú. Ale vždy si predstavujem situáciu, že pôjdu deti a tie skočila do cesty, len čo im zasvieti zelený panáčik.
@abbey1 Dnes rano som sla do roboty a naskocila mi zelena a kukam, auto oproti bocilo mojim smerom, uz svietila chodcom zelena, on uz musel mat cervenu, ale este preletel.
Hm, smeroval na juh, asi ho tiez oslepilo slnko, alebo este nebol prebudeny, alebo to bol jednoducho debil, ktory preleti krizovatku plnou rychlostou aj na cervenu, lebo vsak je tam rezerva.
Inak, mala som znamu na policii na odbore dopravnych nehod, ona nam vzdy take storky hovorila, ze v krizovatke zrazka a obaja vodici prisahali, ze sli na oranzovu 😒
@sense no áno, ona píše auto ktoré zastalo nevidela ale ty si písala, že oranžovú nevidela. A tú videla a aj napriek tomu, že pred ňou ešte bolo auto tak čumela na semafor a asi dúfala, že to stihne len tým už nevidela auto ktoré zastalo.
Čo je inak celkom odvážne keďže oranžová je tak cca 3 sekundy a keď sa ešte stihla rozbehnúť na "plnú rýchlosť" a zároveň auto pred ňou zastavilo, tak museli byť pekný kus od križovatky ešte keď začala svietiť oranžová
@janai1 som sa zmýlila, sorry som len clovek
Oranžovú videla , myslela že prejde ale nevidela auto pred ňou ktoré zastalo

a prečo zastala?