icon

Multi-kultúrne spolužitie po všetkých stránkach

vevesh
30. júl 2014

Tato tema je urcena pre kazdeho a akukolvek temu suvisiacu so spoluzitim viacerych narodov - po politickej, ekonomickej, nabozenskej ci kulturnej stranke. Nech sa paci, pridavajte akekolvek prispevky pozitivne ci negativne, usmevne ci "na zaplakanie", glorifikujuce ci kriticke, vitane su napr. aj multikulturne recepty, vychovne metody atd. atd...
Jedine pravidlo (ja viem "medzi nami zenami je tazke ho dodrzat..." ) je ***ziadne urazanie, osocovanie a nadavanie***! -aj ked ma niekto opacny nazor ako VY 😎

eva8
26. nov 2014

@katkabg verím, že sa bojíš

katkabg
26. nov 2014

@vevesh no kiez by sa dalo tak jednoducho mavnut rukou a ist dalej.Nemam z toho dobry pocit,verim ze tu sa take inic neudeje

eva8
26. nov 2014

@vevesh hovorili sme o zdravotníctve, nie o chémii, harašmente, agresii, domácnostiach

vevesh
autor
26. nov 2014

@katkabg pozri sa, my sme v kurdistane - polka znamych chodi bojovat... Take ze coby keby je veeelmi daleko a zbytocne sa bojis - ak aj nieco nastane, urcite to bude ine ako si myslis /predstavujes - jednoducho na to nemysli, uzivaj si zivot a problemy ries az vtedy, ked pridu.. 😉

katkabg
26. nov 2014

Minule som videela na fb jedno video kedze sa automaticky otvara,ukazovalo ako strielaju rad radom ludi v syrii,ako ich mucia na smrt,ako bicuju zeny,ako bili jedneho a ked uz bol bezsilny mu podpalili zaziva hlavu,no mne ostalo na grc...ludia tam komenttovali ze ake pohorsujuce,a ze to kde,a preco a zaco.Veru niektory ludia ani netusia co sa vo svete deje.Mna len zaraza ze kto im dava toto pravo robit.

katkabg
26. nov 2014

@vevesh to si dobre blyzsko a teda sa divim ze sa nebojis :/

katkabg
26. nov 2014

A dobre ja chapem ze sa bojuje,ale preco sa musia stinat hlavy,ci tyrat

eva8
26. nov 2014

@katkabg aby vyvolali strach

katkabg
26. nov 2014

@eva8 stale sa pytam ci ty ludia nemaju srdce :(((

vevesh
autor
26. nov 2014

@katkabg pozri sa take veci ako FC si videla, sa robilo aj predtym - robili to nacisti, robili to americania, robila to cudzinecka legia, .... Jednoducho to vzdy existovalo, len neboli zdroje, kt. By to podchytili ako v dnesnej dobe...
Napr. Moj muz zazil sam viacero takychto masakrov - a hovori, ze skusenost /zazitie ti otupi city...v minulosti, ked bolo viac vojen, ludia boli tiez obrneni voci takymto praktikam - len my sme sa uz "oducili " vdaka dlhodobemu mieru v nasich koncinach...

eva8
26. nov 2014

@vevesh vďaka dlhodobému mieru v našich končinách máme pochopiť násilie?!! Presne a pekne si napísala a je to smutne - také zážitky otupujú city

keziah
26. nov 2014

@katkabg tyrat a stinat hlavy- robia proste to, co robil ich dobry a svaty prorok mohamed, lebo sa mu chcu aspon trosku priblizit. ak sa ti chce do problematiky nahliadnut viac, preluskaj napr. blog tejto ex-moslimky: http://mokova.blog.sme.sk/c/328109/Sharia-4-Slo...

vevesh
autor
26. nov 2014

@eva8 pochopit... To sa neda... Ale nasilie, ci chceme alebo nie, ci sa mam to paci alebo nie, tu vzdy bolo, je a bude a jednoducho je sucastou prirody a systemov...
To, ze v nasich koncinach je mier, nas iba psychicky zhyckalo - ja som tomu nesmiere rada, ale takisto si uvedomujem, ze sa neda pred zlymi vecami donekonecna schovavat- Dozenu nas...a bohuzial nie son na spravnych miestach, aby som Vyvoj udalosti vedela ovplyvnit...

mariuskaa
26. nov 2014

@dalal myslím si ze všetci sme to pochopili
Ako to je. Bolo to jasne od prvej vety! Nenechaj sa provokovať.
Ty si doktorka. Pohybujem sa v tom stale.
Takisto ako pacient moze napísať "reverz" a moze ist domov na vlastne nebezpečenstvo aj ked by mal byt v nemocnici, tak isto moze napísať ze nechce dostat cudzíu krv! Tak isto ja som mala papier ze po pôrode nesúhlasím s VitaminǒM K pre moje dieta ani s vakcínou Hepatitida (teraz neviem na rýchlo ktorá) ta sexuálne transmitted!!!
Pokial ja nemám Hepatitidu tak prenos pri pôrode na dieta nehrozí ale tu povinne vakcinuju.
Povinne znamená ze možem odmietnuť. (Nie ako na SK) tu povinne znamená recommended. Ale nikto sa nepýta žiadne otázky.
Je to take iste aj u nás.
Ľudia zomierajú pri pôrodoch lebo ak su pri vedomí a podpisu ze nechcú krv ta im podaná byt nemôže.
Lebo si to nezelaju.
Pokial pacient nie je pri vedomí a ER ho donesie do nemocnice, je treated ako kazdy "normálny" pacient a
Vtedy sa robi vsetko pre neho na záchranu života.

eva8
26. nov 2014

@mariuskaa ja som sa stretla s tým, že keď pacient nesúhlasí s liečbou a neexistuje alternatíva, pošlu ho jednoducho domov, ako písala alica.
@vevesh pred zlými vecami sa nemáme schovávať, ale existujú iné prostriedky, ako brutalita (viď napr.spôsoby opovede na facku). násilie je súčasťou prírody, systémov. Násilie u zvierat je podmienené inštinktom. My sme ľudské bytosti 🙂 .... preto sa máme vyžívať v týraní?

vevesh
autor
26. nov 2014

@eva8 vyzivat v tyrani??? - to urcite nie! ....kazdy sme individuum a kazdy ma EQ hranicu niekde inde, to, co je uz v dna zakodovane, sa zmenit neda - len vzdy budu jedinci, ktori to budu vyuzivat/pouzivat nech ich myslienky dovody su akokolvek slachetne - a reakcia je bud hluchy slepy (nas sa to netyka, my sme daleko) alebo revans - a pred tym netreba zatvarat oci, lebo to tak jednoducho je... 🤐

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
autor
26. nov 2014

@demov kobane sa stale bojuje, kedze amici dodali IS zbrane 🤐 ale nie dajako silne, kedze par znamych tam slo pozriet, a aj sa v zdravi vratili 😅 ...ale kurdi ziskali v poslednych dvoch dnoch dve mesta na rozhrani arabskych a kurdskych uzemi patriacich IS...takze postup je... 🙂

demo
Autor odpoveď zmazal
demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
autor
26. nov 2014

@demo podpultova zasielka za predaj podpultovej ropy... cena jednej zbrane cca. 15-20 tis us$ 😝 ...
a peshmarga oslobodila mesta saadiya a jalawla... 🙂

mariuskaa
26. nov 2014

@dalal
Možno ta bude zaujímať ake steps sa musia vykonať v nemocnici v styku s pacientom.
V Írsku to bude asi podobne.
V každej nemocnici maju svoje body aj ked slušnosť a rešpektovanie je všade.

demo
Autor odpoveď zmazal
vevesh
autor
26. nov 2014

@demo samozrejme statna - vymenny obchod predsa existuje nie..?? ropa za zbrane resp. zbrane za ropu...predaju sa zbrane jednej strane, tej druhej trochu horsie, aby to tak lahko nevyhrali a nakoniec este dame kredity na novu vystavbu, na kt. sme kredity uz vlastne dali, ale sme to pomohli znicit - no vsak treba ropu, tak co by nie este do tretice, ked sa da.... 😝

dalal
26. nov 2014

@keziah ak akceptujeme pravo cloveka na autonomiu potom si moze vybrat ci chce alebo nechce transfuziu aj v ohrozeni zivota, rovnako ako si moze vybrat co bude jest a z akych pricin. To znamena ze by skola mala akceptovat vyber stravy rodicom ( ak su splnene zaklady rac. stravovania, dostatok kalorii atd.)...nikto nemoze nikoho nutit jest nieco co nechce... treba sa len dohodnut na alternative to znamena strava z domu alebo vynechanie masa atd... nevidim tu problem.... u nas nie je predsa prakticke aby kvoli takemu nizkemu poctu moslimov varili osobitnu stravu.

eva8
26. nov 2014

@vevesh dávam dve tvoje citácie dokopy: Veta :"reakcia je bud hluchy slepy (nas sa to netyka, my sme daleko)" znamená: "Take ze coby keby je veeelmi daleko a zbytocne sa bojis - ak aj nieco nastane, urcite to bude ine ako si myslis /predstavujes - jednoducho na to nemysli, uzivaj si zivot a problemy ries az vtedy, ked pridu.. emoticon" Viem, že obe myslíš v dobrom. Prvá citácia je v súvislosti so svetom, druhá utešujúca. ale obe spolu dosť súvisia. Prvá vyjadruje nezáujem o ťažkú situáciu, druhá, že situácia vlastne nie je až taká zlá. Len ja v tom vidím protirečenie, alebo v prvom prípade zovšeobecňuješ?

dalal
26. nov 2014

@eva8 to znamena ze ak pride tehotna jehovistka pred planovanou sekciou a podpise te nechce krv posles ju domov aby porodila a umrela? napr ked je plod napriec alebo je tam ina diagnoza??????

eva8
26. nov 2014

@dalal konečne padla veta :"u nas nie je predsa prakticke aby kvoli takemu nizkemu poctu moslimov varili osobitnu stravu" 🙂

eva8
26. nov 2014

@dalal neviem, nie som ani lekár, ani právnik. Pri sekcii je nutné podávať krv? Mne ju nepodávali.

dalal
26. nov 2014

@eva8 facka za potlapkanie nie je agresia ale primerana odpoved na uvedeny cin... sorry chrapun si nezasluzi nic ine... plus stazovat sa na prislusnych miestach... ja teda nie som jezis a rozhodne by som mu druhe lice nenastavila. A vychovavat v jeho veku je uz trochu neskoro.