Na Slovensku po slovensky - diakritika
Vážení diskutujúci,
to je pre Vás skutočne taký problém používať diakritiku (dĺžne a mäkčene) pri písaní príspevkov na Modrom koníku ?
To si hovoríte potom Slováci a Slovenky ?
Takto o tú kultúru jazyka prídeme veľmi skoro.
Skúste si vstúpiť trošku do svedomia a začnite používať slovenský jazyk tak, ako Vás to naučili v škole.
Ďakujem za pochopenie.
@paulinam99 prečo používaš “proste”??? To je čechizmus. Skús použiť “jednoducho”.
@pukina Teoreticky môžeš mať pravdu ..... ale sklamem Ťa. Nie som ten "ví-ťaz", ktorého máš na mysli. MK by bola pod jeho úroveň. 🙂))
@paulinam99 preco to stale obracias na politiku? Ved si si sem prisla vyliat srdce kvoli gramatike.
@paulinam99 preco pouzivas narecove slova ako bacha a nie krasne slovenske lubozvucne pozor?
@paulinam99 a nie je MK aj pod tvoju uroven?
@solange7 ... lebo to bola reakcia na:
ibajaanikiny • Dnes o 22:28
@paulinam99 ospravedlnujem sa,budem pisat vsetko o polovicu dlhsie,aby som cez mobil natukala vsetky dlzne,makcene…bude sa ti spat lepsie? Mat tvoje problemy a prezidentov plat,som stastna osoba. Dobru
Baby, naco na tohto primitivneho trolla vobec reagujete? Presne o reakciu mu/jej ide. Proste znudeny luzer. Ignorovat.
@paulinam99 Ja mam zase dojem, ze Ty si pod urovnou MK. Aspon podla toho, co si sem uz stihla napisat😉
@viestta myslis, ze skocila na prechadzke do hovna a teraz to prisla sem sprijemnit aj ostatnym?😀
@zorkahorka Uhádla si: MK je po 15 rokoch pre mňa veľkým sklamaním.
Tá úroveň MK išla neskutočne dole, čo sa týka obsahu tém i obsahu a častokrát žiaľ aj formy diskusných príspevkov. 😉
@paulinam99 a to ta tak rozohnil ten komentar, ze si debatu "nenapadne" chcela obratit na politiku?
Inak tato tema sa ti vobec nepodarila. Takto sa to veru nerobi do psej matere.
@viestta Súhlasím, ale skús sa obzrieť pár hodín, či dní dozadu sme tu riešili úroveň tém a aj Ty si to kritizovala. Takže v podstate si súhlasila s tým, že niektoré témy i príspevky sú na nižšej úrovni, ba až .... však vieš. 😉
@paulinam99 Tak to mňa musíš vynechať, ja som na MK len mesiac.
Ja určite kandidovať nemienim, bojím sa veľkých priestorov.
@paulinam99 áno, aj naďalej. Väčšinou píšem z mobilu a nebudem sa hrať na spravnacku. A keby bola madam Paulínka rozhladenejsia, vedela by, že aj v iných jazykoch je internetová komunikácia úplne iná ako spisovný jazyk. Ale Paulínka je asi samonasieraci typ ženy
@dskjhfdlkdjhl neviem co ju/ho naštartovalo ale ja osobne sa nesmierne bavím ako ma problém udržať myšlienku, možno už aj to druhe.
@pukina Naozaj ? Ste sa do mňa pustili ... nestíham Vám odpovedať, preto stručnosť a možná nepresnosť. 😉
@paulinam99 ale no tak, take nieco nemoze tvoju dokonalu znalost slovenciny vyviest z miery! sklamana som.
@paulinam99 ou, ou, slovo žiaľ - ved vies...
@paulinam99 my sme sa do teba pustili? Však ty si začala a kopes a kopes. Bezmocne ale zúrivo.
@pukina jo? A co “snazilka, snazilkovat” z toho bych si nejradeji propichla oci, kdyz to ctu 😅
@paulinam99 No, tak tato burka v serbli Ti nevysla, nijako si nezvysila uroven MK, ale mozes skusat dalej.
@elizabet173 mozno rada trpi. si ju viem predstavit - vytlaci si kazdy den vsetky diskusie a opravuje ich cervenou a este to aj oznamkuje 🙂 a rozculuje sa pritom do nepricetna :D
@paulinam99 mňa skôr ako diakritika irituje pravopis. Tam tonuz neobkecas....

@elizabet173 Nemaj obavy, dnes tu končím, Bol to EXPERIMENT, teda mnohé moje témy. Cieľom bolo sledovať správanie sa nickov tváriacich sa ako ženské, mužské a neurčité.
Bez ohľadu na to je veľký rozdiel v tom, ako skutočnosti vnímajú ženy a muži. 😉
Takže posledná moja otázka pre Vás:
Som paulínam99 ako ŽENA - MUŽ - ChatGPT
Môžete odpovedať písomne alebo sa nad tým aspoň zamyslite .... o čom je virtuálna realita a anonymita internetu.
Prajem Vám všetkým dobrú noc.
P.S.: Ospravedlňujem sa za všetky svoje "mrzké" príspevky, ale boli súčasťou experimentu.

@pukina Len bacha, aby si nemala divoké mlieko. 😉