icon

Na Slovensku po slovensky - diakritika

paulinam99
12. mar 2023

Vážení diskutujúci,

to je pre Vás skutočne taký problém používať diakritiku (dĺžne a mäkčene) pri písaní príspevkov na Modrom koníku ?

To si hovoríte potom Slováci a Slovenky ?

Takto o tú kultúru jazyka prídeme veľmi skoro.

Skúste si vstúpiť trošku do svedomia a začnite používať slovenský jazyk tak, ako Vás to naučili v škole.

Ďakujem za pochopenie.

paulinam99
autor
12. mar 2023

@pukina Len bacha, aby si nemala divoké mlieko. 😉

popoluskaxy
12. mar 2023

@paulinam99 prečo používaš “proste”??? To je čechizmus. Skús použiť “jednoducho”.

paulinam99
autor
12. mar 2023

@pukina Teoreticky môžeš mať pravdu ..... ale sklamem Ťa. Nie som ten "ví-ťaz", ktorého máš na mysli. MK by bola pod jeho úroveň. 🙂))

solange7
12. mar 2023

@paulinam99 preco to stale obracias na politiku? Ved si si sem prisla vyliat srdce kvoli gramatike.

pukina
12. mar 2023

@paulinam99 preco pouzivas narecove slova ako bacha a nie krasne slovenske lubozvucne pozor?

zorkahorka
12. mar 2023

@paulinam99 a nie je MK aj pod tvoju uroven?

paulinam99
autor
12. mar 2023

@solange7 ... lebo to bola reakcia na:
ibajaanikiny • Dnes o 22:28

@paulinam99 ospravedlnujem sa,budem pisat vsetko o polovicu dlhsie,aby som cez mobil natukala vsetky dlzne,makcene…bude sa ti spat lepsie? Mat tvoje problemy a prezidentov plat,som stastna osoba. Dobru

mircalla
12. mar 2023

Baby, naco na tohto primitivneho trolla vobec reagujete? Presne o reakciu mu/jej ide. Proste znudeny luzer. Ignorovat.

dskjhfdlkdjhl
12. mar 2023

@paulinam99 Ja mam zase dojem, ze Ty si pod urovnou MK. Aspon podla toho, co si sem uz stihla napisat😉

viestta
12. mar 2023

@solange7 gramatika je zastúpný problém. Asi všetky, okrem autorky, tušíme aký je ten hlavný, ale s tým my nespravíme nič.

dskjhfdlkdjhl
12. mar 2023

@viestta myslis, ze skocila na prechadzke do hovna a teraz to prisla sem sprijemnit aj ostatnym?😀

paulinam99
autor
12. mar 2023

@zorkahorka Uhádla si: MK je po 15 rokoch pre mňa veľkým sklamaním.
Tá úroveň MK išla neskutočne dole, čo sa týka obsahu tém i obsahu a častokrát žiaľ aj formy diskusných príspevkov. 😉

pukina
12. mar 2023

@mircalla bavi ma sledovat ako sa zamotava sam/a do seba viac a viac, ako sa straca a stale omiela dokola rovnake argumenty :D

solange7
12. mar 2023

@paulinam99 a to ta tak rozohnil ten komentar, ze si debatu "nenapadne" chcela obratit na politiku?
Inak tato tema sa ti vobec nepodarila. Takto sa to veru nerobi do psej matere.

paulinam99
autor
12. mar 2023

@viestta Súhlasím, ale skús sa obzrieť pár hodín, či dní dozadu sme tu riešili úroveň tém a aj Ty si to kritizovala. Takže v podstate si súhlasila s tým, že niektoré témy i príspevky sú na nižšej úrovni, ba až .... však vieš. 😉

bylinka25
12. mar 2023

@paulinam99 Tak to mňa musíš vynechať, ja som na MK len mesiac.
Ja určite kandidovať nemienim, bojím sa veľkých priestorov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
asocial
12. mar 2023

@paulinam99 áno, aj naďalej. Väčšinou píšem z mobilu a nebudem sa hrať na spravnacku. A keby bola madam Paulínka rozhladenejsia, vedela by, že aj v iných jazykoch je internetová komunikácia úplne iná ako spisovný jazyk. Ale Paulínka je asi samonasieraci typ ženy

bylinka25
12. mar 2023

@solange7 Tak, tak.

viestta
12. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl neviem co ju/ho naštartovalo ale ja osobne sa nesmierne bavím ako ma problém udržať myšlienku, možno už aj to druhe.

paulinam99
autor
12. mar 2023

@pukina Naozaj ? Ste sa do mňa pustili ... nestíham Vám odpovedať, preto stručnosť a možná nepresnosť. 😉

pukina
12. mar 2023

@paulinam99 ale no tak, take nieco nemoze tvoju dokonalu znalost slovenciny vyviest z miery! sklamana som.

zorkahorka
12. mar 2023

@paulinam99 ou, ou, slovo žiaľ - ved vies...

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 my sme sa do teba pustili? Však ty si začala a kopes a kopes. Bezmocne ale zúrivo.

bluemoon24
12. mar 2023

@pukina jo? A co “snazilka, snazilkovat” z toho bych si nejradeji propichla oci, kdyz to ctu 😅

dskjhfdlkdjhl
12. mar 2023

@paulinam99 No, tak tato burka v serbli Ti nevysla, nijako si nezvysila uroven MK, ale mozes skusat dalej.

bylinka25
12. mar 2023

@asocial a čo by robila, keby mala písať v chorvátskom jazyku?
Tam používajú ešte aj mäkké č, čo je ako naše a aj tvrdé, to sa píše takto: ć, ďalej používajú D s čiarkou na tej zvislej paličke.

zorkahorka
12. mar 2023

@elizabet173 mozno rada trpi. si ju viem predstavit - vytlaci si kazdy den vsetky diskusie a opravuje ich cervenou a este to aj oznamkuje 🙂 a rozculuje sa pritom do nepricetna :D

akbara77
12. mar 2023

@paulinam99 mňa skôr ako diakritika irituje pravopis. Tam tonuz neobkecas....

sticker
paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Nemaj obavy, dnes tu končím, Bol to EXPERIMENT, teda mnohé moje témy. Cieľom bolo sledovať správanie sa nickov tváriacich sa ako ženské, mužské a neurčité.
Bez ohľadu na to je veľký rozdiel v tom, ako skutočnosti vnímajú ženy a muži. 😉

Takže posledná moja otázka pre Vás:
Som paulínam99 ako ŽENA - MUŽ - ChatGPT

Môžete odpovedať písomne alebo sa nad tým aspoň zamyslite .... o čom je virtuálna realita a anonymita internetu.

Prajem Vám všetkým dobrú noc.

P.S.: Ospravedlňujem sa za všetky svoje "mrzké" príspevky, ale boli súčasťou experimentu.