icon

Na Slovensku po slovensky - diakritika

paulinam99
12. mar 2023

Vážení diskutujúci,

to je pre Vás skutočne taký problém používať diakritiku (dĺžne a mäkčene) pri písaní príspevkov na Modrom koníku ?

To si hovoríte potom Slováci a Slovenky ?

Takto o tú kultúru jazyka prídeme veľmi skoro.

Skúste si vstúpiť trošku do svedomia a začnite používať slovenský jazyk tak, ako Vás to naučili v škole.

Ďakujem za pochopenie.

paulinam99
autor
12. mar 2023

Pre všetkých:

Bol to EXPERIMENT, teda mnohé moje témy.
Cieľom bolo sledovať správanie sa nickov tváriacich sa ako ženské, mužské a neurčité.
Bez ohľadu na to je veľký rozdiel v tom, ako skutočnosti vnímajú ženy a muži. 😉

Takže posledná moja otázka pre Vás:
Som paulínam99 ako: ŽENA - MUŽ - ChatGPT ???

Môžete odpovedať písomne alebo sa nad tým aspoň zamyslite .... o čom je virtuálna realita a anonymita internetu. A ako oduševnene dokážete diskutovať ani neviete s kým.

Prajem Vám všetkým dobrú noc.

P.S.: Ospravedlňujem sa za všetky svoje "mrzké" príspevky, ale boli súčasťou experimentu.

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 na ChatGPT boli tie tvoje témy úplne pod úroveň. Takéto hlúposti, hlavne také hlúpe odpovede umelá inteligencia nevyprodukuje. Na toto treba predstavivosť v prázdnej hlave na krku. A umelú inteligenciu nerozhadze "ste sa do mňa obuli" pretože tá nemá emocie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
12. mar 2023

@paulinam99 Tebe nepomoze ani umela inteligencia😉

paulinam99
autor
12. mar 2023

@viestta Logicky uvažuješ správne: ChatGPT nie som. 😉

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Rešpektujem Tvoj názor, dokonca aj to, že si diskutovala len tak zo zábavy. Každý rieši nudu po svojom. Aj Ty 😉

paulinam99
autor
12. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl Ty radšej netipuj, lebo tipovanie Ti zjavne nejde. 😉

deedol
12. mar 2023

Podobné "experimenty" sú podľa mňa neetické. (Odhliadnuc od toho, že je to zrejme len výhovorka.) P. S. Táto diakritika je len pre teba 🙂 @paulinam99

yvanielka
12. mar 2023

A kde uverejňuješ závery týchto tvojich neuveriteľne duchaplných experimentov, v nejakých prestížnych vedeckých časopisoch?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
paulinam99
autor
12. mar 2023

@deedol To vieš, niekto to nazve zábavou, niekto experimentom ... ale bolo zaujímavé (niekedy aj poučné) sledovať reakcie a spôsoby uvažovania niektorých z Vás, a to nielen v tejto diskusii. 😉

paulinam99
autor
12. mar 2023

@yvanielka Že vôbec váhaš. Ale nedaj sa, ešte pritvrď. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
12. mar 2023

@paulinam99 vieš čo bolo zábavné? Sledovať ako si sa sama dostala do vyvrtky. A teda to sa tak rýchlo hocikomu nestáva. Ty si presne to, čo raz Novotný presne pomenoval "samovytoč"

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Nemaj obavu, paulinam99 dnes končí ... Nepotrebujem sa ďalej takto "kultúrne obohacovať".

deedol
12. mar 2023

@paulinam99 Keď sa takto vyjadruješ, pôsobíš povýšenecky (lebo "zhora" sleduješ naše reakcie), čo podľa mňa výsledky tvojho experimentu alebo zábavky skresľuje, lebo ľudia túto povýšenosť cítia a reagujú na ňu. Pripadá mi to trocha smutné, ale čo už. Želám pekný večer.

majlo1234
12. mar 2023

Dufam, ze to mas niekde v exceli ulozene😄 tento tvoj experiment je prisamfakt jeden z mojich top zazitkov tu. Aj preto tu rada chodim, pre tu ludsku “roznorodost”😄

pukina
12. mar 2023

iste, dosli argumenty, tak je to experiment :D a to od 11/2021 zbieras data ci ako tomu mam rozumiet? mozme ocakavat aj nejake grandiozne vyvrcholenie v podobe vedeckej studie na temu diskusie na modrom konovi?

paulinam99
autor
12. mar 2023

@viestta Rešpektujem Tvoj názor, ale sklamem Ťa. Úprimne: Nemyslím si, že išlo o vytočenie, skôr iba o časový stres, keď ste sa pustili naraz toľké do mňa ... a časovo nebolo v mojich silách odpovedať všetkým rýchlo a obšírne. Snáď je to pochopiteľné a aj akceptovateľné ako protiargument.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Myslíš si, že stojím o to diskutovať v budúcnosti s nickmi: pukina, elizabet173 ? Ani nie. Možno zoči-voči by tá diskusia bola iná, ale vidím, že v anonymnej diskusii nie sme na jednej frekvencii.

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 moja zlata, keď sa púšťa do experimentov musíš počítať s kadečim. Aj so stresom, aj s neúspechom. Ani jedno ani druhe si nezvládla. Kúp si ihlice a vlnu a strikuj ponožky pre bezdomovcov. Tam budeš aj bez stresu aj úspešná. Experimenty prenechaj pripraveným.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
12. mar 2023

@paulinam99 nooo a si tam cervenou riadne podciarkni aj tu svoju chybu. si nemysli, ze len ty vies na MK pravopis a gramatiku :D lebo ako uz pisala jedna, ty tu robit chyby skratka nesmies :D

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Ach jaj, Ty "kolektív".

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
paulinam99
autor
12. mar 2023

@zorkahorka Nemyslím si to, nie som neomylný typ človeka.

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Ty si teda riadne číslo, elizabet173 ...

viestta
12. mar 2023

@elizabet173 dlho tu nebolo tak veselo. Vzdy to tak dopadne, keď si ho*no na polici namysla, že je čokoláda. 🙄