icon

Na Slovensku po slovensky - diakritika

paulinam99
12. mar 2023

Vážení diskutujúci,

to je pre Vás skutočne taký problém používať diakritiku (dĺžne a mäkčene) pri písaní príspevkov na Modrom koníku ?

To si hovoríte potom Slováci a Slovenky ?

Takto o tú kultúru jazyka prídeme veľmi skoro.

Skúste si vstúpiť trošku do svedomia a začnite používať slovenský jazyk tak, ako Vás to naučili v škole.

Ďakujem za pochopenie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zorkahorka
12. mar 2023

@elizabet173 ja si myslim, ze o tie "experimenty" tu nie je nudza. roluj fora nizsie, v jednom by ta brali na kavu 🙂

paulinam99
autor
12. mar 2023

@viestta To nebolo od Teba pekné, ale čo už, každému sa niekedy jazyk "pošmykne". Nekaz si svoj imidž na záver. 😉

katkami123
12. mar 2023

Kks, to čo za pecky tu takto pred spaním čítam. Inteligencia sa meria používaním diakritiky, nebude zo mňa prezidentka, autorka má sama problém s používaním spisovnej slovenčiny a nakoniec vraj experiment. 😳 Wau, to čo za diagnózy tu behajú po svete?
Ja viem, že to nemá význam, ale samotna autorka netuší význam používania uvodzoviek a používa ich v mnohých prípadoch nesprávne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pukina
12. mar 2023

@paulinam99 ked chces diskutovat neanonymne, tak napis, kde sa stretneme, mozes tu tvoju inteligenciu predviest v plnej parade aj nazivo. ja sa nehanbim, prinesiem kludne aj to cervene pero. ;)

ankare
12. mar 2023

@paulinam99 "Pochodom vchod" si zabila.🤣🤣🤣

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 ja si nič nekazim. Ja mam ten dar, pomenovať veci tým správnym menom. Ja sa tu nehrám na pani Pavlinku Dokonalú ako niekto🤩

ankare
12. mar 2023

@paulinam99 Mne diakritika nevadí, skôr pravopisné chyby.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
paulinam99
autor
12. mar 2023

@viestta To šme še pobavili ...

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Si nejaká netrpezlivá ... 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bylinka25
12. mar 2023

@paulinam99 Už si v demisii.

pukina
12. mar 2023

o polnoci sa buchne aj sampano ked uz jej tu nebude?

paulinam99
autor
12. mar 2023

@elizabet173 Tak počkaj, aby si to stihla. Zhasínam a ruším účet na MK. Majte sa. 😉

bylinka25
12. mar 2023

@elizabet173 Máš už prichystané šampanské, ja áno. takže rátame ďalej.

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 moja zlata, vychodňare nemajú šme, aspoň sa nestrapnuj

pukina
12. mar 2023

@paulinam99 paulinka pockaj ved ja sa chcem stretnut a ty zrazu ignorujes moje komentare!!!

zorkahorka
12. mar 2023

baby, opustam experiment, rano vstavam do skolky. dobruuuu!
ps: a nepohadajte sa zas! 🙂

katkami123
12. mar 2023

Podľa mna si Martin Jakubec 😉

pukina
12. mar 2023

@katkami123 nieee toto by ale brutal sedelo. kamoska s nim ma osobnu skusenost, ked raz donho vrazila v obchode, tak ju tam neskutocne zacal poucat :D

viestta
12. mar 2023

@paulinam99 očakávame ta pod novým nickom. Tebe to nedá, ty sa sem prídeš kultúrne obohatiť 😍

pukina
12. mar 2023

@viestta pride novy experiment :D

katkami123
12. mar 2023

@pukina
Vidím a cítim tam silný mentálny závan experimentálneho prepojenia 😀

bylinka25
12. mar 2023

@pukina Ale príde pod novým nickom.
Pozerala som jej profil, 0 ľudí ju má medzi obľúbenými, 0 ľudí ona má obľúbených. Nenašla som tam dátum registrácie. Inak, teraz tak rozmýšľam, má nick paulinam99, nie je to pani Paulínka z TT?

pukina
12. mar 2023

Uz tu nie je, zo stretka nic nebude. a tak som sa tesila :(

@bylinka25 tiez mi to napadlo, ale zrejme to bol zamer :D ktovie co to bolo za individuum. ale priklanam sa blizsie k tomu Jakubcovi :D

bylinka25
12. mar 2023

@viestta Tomu chápeš? Ja som jej napísala, že je už v demisii a ona označila, že sa jej to páci, čakala som skôr, že ma skritizuje.

katkami123
12. mar 2023

A možno je to scénaristka nejakych C-čkovych alteranívno-futuristických telenoviel, ten zvrat deja kde sa grammar nazzi nakoniec tak domotá až sa označí za umelú inteligenciu a to všetko mal byť len nejaký experiment, tak to by aj sedelo 😁