icon

Najlepšie mesto na život na Slovensku

12. sep 2025
Strana
z2
anonym_f46ce5
12. sep 2025

Breznica

enmery
12. sep 2025

Zbytočná otázka, všetci Ti napíšu, že Bratislava.😄

nelca84
12. sep 2025

Za mna Banska Bystrica, v strede Slovenska, priroda na dosah, krasne mesto, historicke centrum... za dve hodiny som ci v BA ci v Tatrach... a ked tu ma clovek dobru pracu, tak 👌

nelca84
12. sep 2025
@enmery

Zbytočná otázka, všetci Ti napíšu, že Bratislava.😄

@enmery preco myslis?

enmery
12. sep 2025
@nelca84

@enmery preco myslis?

@nelca84 Už som tu par takých otázok zahliadla a prevažne odpovede boli BA.

anonym_cb8aad
12. sep 2025
@nelca84

Za mna Banska Bystrica, v strede Slovenska, priroda na dosah, krasne mesto, historicke centrum... za dve hodiny som ci v BA ci v Tatrach... a ked tu ma clovek dobru pracu, tak 👌

@nelca84 Mne sa BB tiež pre život páči.

jablkovastrudla
12. sep 2025

Nitra (ale paci sa mi aj Banska Stiavnica kvoli prirode)

sissy27
12. sep 2025

záleží, aká je tvoja predstava ideálneho života. Mne vyhovuje mestský život, ruch, mať všetko blízko, netúžim po dome, záhrade, sliepkach a nekonečnom tichu. Takže pre mňa BA v rámci SK super. Ale ak pre niekoho ideálny život znamená v prírode, voda z potoka, vyrábať si vlastné ekobio mydlo a podobne, tak v tej BA bude trpieť, rovnako ako ja kdesi na lazoch. Rovnako treba brať do úvahy rodinné väzby, pracovné príležitosti vo svojom obore atď.
Takže pre každého je ideálne miesto / mesto na život niečo iné. Kľudne niekto môže byť šťastný a spokojný v Žiline, ale ja si tam život neviem predstaviť, lebo čo by som tam robila?

autumn1
12. sep 2025

Martin, Trnava, Trenčín, Košice, Žilina, Poprad, Piešťany, Banská Štiavnica, Banská Bystrica.... Každé mesto ti vie ponúknuť niečo iné.

petronelag
12. sep 2025

Každému vyhovuje iné mesto, niekto má rád južné oblasti a niekto okolie Tatier, niekto veľké mesto a niekto dedinu, to si musí vybrať sám, čo by ho k tomu mestu priťahovalo.

sisaka
12. sep 2025
@sissy27

záleží, aká je tvoja predstava ideálneho života. Mne vyhovuje mestský život, ruch, mať všetko blízko, netúžim po dome, záhrade, sliepkach a nekonečnom tichu. Takže pre mňa BA v rámci SK super. Ale ak pre niekoho ideálny život znamená v prírode, voda z potoka, vyrábať si vlastné ekobio mydlo a podobne, tak v tej BA bude trpieť, rovnako ako ja kdesi na lazoch. Rovnako treba brať do úvahy rodinné väzby, pracovné príležitosti vo svojom obore atď.
Takže pre každého je ideálne miesto / mesto na život niečo iné. Kľudne niekto môže byť šťastný a spokojný v Žiline, ale ja si tam život neviem predstaviť, lebo čo by som tam robila?

@sissy27 aha, takže mestský život jedine v BA, zvyšok krajiny vhodný len pre bio/eko/raw, čo perú na potoku a vyrábajú si domáce mydlá 🤦‍♀️

anonym_8927eb
12. sep 2025

@anonym_autor pre mňa je to Prešov ❤️

sissy27
12. sep 2025
@sisaka

@sissy27 aha, takže mestský život jedine v BA, zvyšok krajiny vhodný len pre bio/eko/raw, čo perú na potoku a vyrábajú si domáce mydlá 🤦‍♀️

@sisaka internetovo zranitelnejsi obcania ako ty by si mali najst inu zabavku… napr ucit sa citat s porozumenim 🙄
Skusim vysvetlit - napisala som, ze PRE MNA je idealna Ba, lebo mi vyhovuje mestsky zivot, a mam tu nejake socialne a rodinne vazby, pracu, nehnutelnost. Aky benefit by pre mna malo stahovanie sa do ziliny (nitry, banskej stiavnice, trencina - dosad si akekolvek sk mesto), ked tam nemam nikoho, rodina ostava v ba, nemam tam pracu, musela by som riesit nove byvanie atd?? Takze PRE MNA je ba idealna a pre ineho je idealna mozno prave ta zilina, lazy pod makytou, presov alebo cokolvek ine.
Nic take ako univerzalne idealne mesto neexistuje.

simona20201309
12. sep 2025

Jednoznačne Košice ❤️❤️❤️

tahomi
12. sep 2025

Pre mna je to Bratislava.

anonym_059ae3
12. sep 2025

Kosice
A mat vidiecky domcek na malej dedine kdesi na seberovychode SR
Za mna perfektna kombinacia

lenka.25
12. sep 2025

Aj pre mna je to Bratislava . Žijem tu cely život a nevidím jediný dôvod sa z neho sťahovať preč . Hlavne počas mojho aktívneho pracovného života . Nikdy som nemala problém s prácou . škôlkou , školou , sportove kluby , jazykovky pre deti atd … ale verím , že na Slovesnku je veľa takých miest . Jedine čo nechápem , keď si ľudia stavajú domy v hladových dolinách a potom vyplakávaju , že si nevedia najst prácu a už vôbec nie taku , aby to vedeli skĺbiť s potrebami detí

doriiis
12. sep 2025

Pre mňa juhozápad SR.Nitriansky kraj.Je tu teplo.

sisaka
12. sep 2025
@sissy27

@sisaka internetovo zranitelnejsi obcania ako ty by si mali najst inu zabavku… napr ucit sa citat s porozumenim 🙄
Skusim vysvetlit - napisala som, ze PRE MNA je idealna Ba, lebo mi vyhovuje mestsky zivot, a mam tu nejake socialne a rodinne vazby, pracu, nehnutelnost. Aky benefit by pre mna malo stahovanie sa do ziliny (nitry, banskej stiavnice, trencina - dosad si akekolvek sk mesto), ked tam nemam nikoho, rodina ostava v ba, nemam tam pracu, musela by som riesit nove byvanie atd?? Takze PRE MNA je ba idealna a pre ineho je idealna mozno prave ta zilina, lazy pod makytou, presov alebo cokolvek ine.
Nic take ako univerzalne idealne mesto neexistuje.

@sissy27 nepísala si nič o tvojich sociálnych väzbách, napísala si, že máš rada mestský život s ruchom a mať
všetko blízko, že nevieš, čo by si robila v takej Žiline, pričom Žilina je tiež mesto.
Ľudia, čo majú radi prírodu to v tej Bratislave asi zvládnu úplne v pohode, lebo nie v jednej téme sa píše aké je to v Bratislave úžasné, že si v prírode, samá zeleň, lesy… dokonca niektorí ľudia, čo majú radi prírodu majú normálne zamestnania, nie je len pásť kravy a ovce, tak možno aj tá Bratislava by im vyhovovala.
Ja nie som zraniteľný občan, je mi jedno, kto kde žije a aký má k tomu dôvod (i keď si rada prečitam, ktoré mestá/dediny sa ľuďom najviac pozdávajú na život), ale asi tu nie je téma o bývaní, kde mi niekto z Bratislavy “nezadrel” niečo také ako ty. Bratislava mesto, zvyšok krajiny sú lazy.

seli4
12. sep 2025

Liptov, Myjava, BB a okolie .. krásna príroda, blízko do mesta

larsen
12. sep 2025

Na inej planéte 😀

ktobytobolpovedal
12. sep 2025

Za mna: 1.Ba
2. BB
3. KE
🙂

anonym_037727
12. sep 2025

cudujem sa ze tu este nezaznelo ze na Sk radsej nikde 😜 a ked sme uz pri tom mne vyhovuje kludnejsi zivot takze ziadne velke mesto to rozhodne nie.Mam moznost pracovat z domu takze viacmenej je mi jedno kde by som bola.Len Ba to nie.Mozno niekde v jej kludnej casti.Ale to by som odtial nemohla ani nohu vystrcit pretoze tam je malo miest teda stvrti na zivot kde by sa mi fakt pacilo

anonym_f46ce5
12. sep 2025

Petrovany RULEEEEZ

anonym_25cc17
12. sep 2025

Najlepšie miesto na život na slovensku je za hranicami slovenska :D

enmery
12. sep 2025
@anonym_f46ce5

Petrovany RULEEEEZ

@anonym_f46ce5 😂

sella38
12. sep 2025
@sisaka

@sissy27 nepísala si nič o tvojich sociálnych väzbách, napísala si, že máš rada mestský život s ruchom a mať
všetko blízko, že nevieš, čo by si robila v takej Žiline, pričom Žilina je tiež mesto.
Ľudia, čo majú radi prírodu to v tej Bratislave asi zvládnu úplne v pohode, lebo nie v jednej téme sa píše aké je to v Bratislave úžasné, že si v prírode, samá zeleň, lesy… dokonca niektorí ľudia, čo majú radi prírodu majú normálne zamestnania, nie je len pásť kravy a ovce, tak možno aj tá Bratislava by im vyhovovala.
Ja nie som zraniteľný občan, je mi jedno, kto kde žije a aký má k tomu dôvod (i keď si rada prečitam, ktoré mestá/dediny sa ľuďom najviac pozdávajú na život), ale asi tu nie je téma o bývaní, kde mi niekto z Bratislavy “nezadrel” niečo také ako ty. Bratislava mesto, zvyšok krajiny sú lazy.

@sisaka strasne to prehanas 😀

procrastique
12. sep 2025

Ja si neviem predstaviť žiť na východnom ani strednom slovensku. príde mi, že je odtiaľ pre mňa všetko súce ďaleko.
Chcem mať " na dosah" lyžovačky v rakúsku, žrádlo v taliansku, medzinárodné veľké letisko na skok....a terigať sa xy hodín, kým sa dostanem na reálnu diaľnicu, to by mi aj zašla chuť niekam ísť.

andrejka2424
Autor odpoveď zmazal
joesvk
12. sep 2025
@anonym_059ae3

Kosice
A mat vidiecky domcek na malej dedine kdesi na seberovychode SR
Za mna perfektna kombinacia

@anonym_059ae3 Presne tak by som chcela dopadnúť/možno na dôchodku🙂/

Strana
z2