icon

Naozaj je vykasanie rukávov na košeli moderné obliekanie?

arcticcode
21. júl 2019

Dnes ideme so zenou za krstnych a presviedca ma, zevraj toto je moderne obliekanie (vykasane rukavy a nezaonacena kosela v nohaviciach). Je to tak, ci budem za debila? 😀 ja som jakziv nepocul o tom, ze by sa vykasavali rukavy na dlhej koseli

Naozaj je vykasanie rukávov na košeli moderné obliekanie?
bibistec
21. júl 2019

@arcticcode uf to fakt? Uz to nerob lebo budes za debila

amelia000
21. júl 2019

@arcticcode no ak je toto moderne tak do riti :D bud jedna verzia alebo druha. A pokial mas zakasanu koselu mal by si mat opasok ktory ladi s topankami.

bibistec
21. júl 2019

Takze idete na krstiny do kostola tam to nie je o mode ale o konzervativnosti. Normalne zapnut aj vrchny gombik na koseli, rukavy normalne dole ako sa patri a k tomu aj sako inak budete fakt ze za sedlac. ak tak si kludne najdite ptavidla slusneho spravania tam by to mohlo byt. Druha vec je ci sa vam to zda moderne alebo nie. To je o inom.

dskjhfdlkdjhl
21. júl 2019

@arcticcode Si si isty, ze Ta o tom presviedcala manzelka, alebo len tento paskvil chces na nu zvalit? Stiahni brucho a rukavy a mozes ist do kostola.

nyusika
21. júl 2019

@arcticcode kravata krátka a rukávy na sedláka

bucko555
Autor odpoveď zmazal
zulumilo
21. júl 2019

Jedno slovo "dresscode" .... to je oblecenie vhodne na danu prilezitost. aj krstiny si vyzaduju dresscode. alebo tvoja zena ide v kratasoch,tricku a zabkach?? 😉😁

henikav
21. júl 2019

Mas klasicke nohavice a klasicku koselu, tak to sa nosi na klasicky sposob, inac vyzeras akoby si akurat domiesil kapustu vo valove a odskocil si od roboty zabudnuc si napravit rukavy. Ked chces byt moderny, kup si moderne nohavice aj koselu. Okrem toho na krstiny a svadbu sa nenosi nedbala elegance, ale upravena klasika

nyusika
21. júl 2019

@bucko555 košeľa s krátkym rukávmi možno tak na túru.

ladyblcha
21. júl 2019

@bucko555 drescode na svadbu vyzaduje dlhe rukavy, tam su iba dve moznosti, super lahka jemna kosela na leto alebo na sedlaka. Vecer mu uz teplo nebude, a cez den ma byt chlap chlapom a vydrzat. Videla si nejakeho manazera v kratkyvh rukavoch s kravatou? Nepripustne. Iba ak jehovisti co po domoch chodia 🙈

amelia000
21. júl 2019

@arcticcode uprimne ked som videla prvu fotku tak si mi prisiel ako sedlak po 5tich pivach z krcmy 5tej cenovej kategorie..a to som mlada a toto nikdy nebude moderne :D to uz sa len hodilo dat kravatu na hlavu ako na maturitnych vecierkoch ked si totalne ozraty. Prosim ta v obliekani nepovuvaj svoju zenu aj ked to mozno myslela dobre. Vyskusaj to tak ako som ti poslala fotky vyssie. Lebo toto je jedna katastrofa tvoja prva aj druha fotka

hettinka
21. júl 2019

@henikav by si sa čudovala, v com dnes ľudia chodia na svadbu. Nedávno tu bola téma, kde chlap plánoval ist na svadbu v karovanych kraťasoch na gumu a žena sa pýtala, akú košeľu k tomu 😂

bucko555
21. júl 2019

@ladyblcha tak potom pofotim kolky budú v krátkych rukávoch lebo čo vidím svadby v horku tak majú krátke rukávy a to sú aj taký pani podnikatelia

jaron
21. júl 2019

@arcticcode nie, nie je to vôbec moderné, je to veľmi zlé, ako ti už viacerí napísali.
- Každý druh obliekania má svoje pravidlá (čiže aj ten "moderný").
- Ak napr. chceš byť menej formálny, je možné mať krátku košeľu a nohavice.
- Kravatu iba v saku (a určite nie na krátkej košeli), i keď sa tu názory rozchádzajú.
- Sako iba s dlhou košeľou.
- Košeľa vypásaná iba určité druhy košeli (nie vyslovene oblekové košele) a nie s oblekovými nohavicami
- napr. je možné použiť tzv. chino nohavice a k tomu polokošeľu (vypásanú)
- ak chceš použiť, to čo máš (na obrázku), tak zapásanú košeľu bez kravaty (dlhú, alebo krátku), sviatočné nohavice, opasok farby topánok.

Skús si pozrieť niektoré stránky o obliekaní (etikete) mužov, prípadne aj obchody s oblečením, nájdeš inšpirácie. Tu je len jeden z mnohých článkov (nosiť košeľu zapravenú alebo nie):
https://www.stevula.sk/n/nosit-koselu-zapravenu...

suge
21. júl 2019

@arcticcode Fíha, do kostola vo flipflopoch a kraťasoch? To veľa úcty ku Kristovi prítomnému pod osobitným spôsobom nepobralo.

ladyblcha
21. júl 2019

@bucko555 pan podnikatel nie je vzdy pan podnikatel. Od spolocnosti v akej sa pohybuju to vidis. A ano, kludne aj za sedlakov chodia, za to ze su podnikatelia mozu zostat nadalej sedlakmi.

bucko555
21. júl 2019

@ladyblcha pôjdem teda pozrieť nejakú s dlhým rukávom nejakú tenkú vďaka za radu

henikav
21. júl 2019

@hettinka hihi, som sa dobre zasmiala, no ved preco nie, aj take svadby musia exitovat, casto na obleceni hosti vies posudit na akej urovni ziju. Len potom vydavat sedlacinu za in novy trend mi pride smiesne, sa rehocem ked si predstavim svadobcana v karovanych sortkach

ladyblcha
21. júl 2019

@bucko555 urcite ti poradia v obchode 👌 a vecer bude aj manzelovi ok. Inak podla dress codu by dokonca mal mat aj tielko. Je nepripustne vidiet bradavky a chlpy a uvidis kolko muzov to hrdo vystavuje, ako na pana sa citia 😁🙄🙈

nyusika
21. júl 2019

@hettinka alebo moje obľúbené karnevalove outfity typu čierna košeľa + kravata vo farbe plesovych šiat manželky

bucko555
21. júl 2019

@ladyblcha to viem o tielku to sme riešili aj na našu svadbu takže to viem

mareka49
21. júl 2019

Neviem, ci to je moderne, ale je to dost skarede. Pekne koselu do nohavic, ukazat peknu pracku opaska. A rukav ked je dlhy, nech je dlhy. Abo potom radsej koselu s kratkym. Kravata moze a nemusi..

viera27
21. júl 2019

1. Vykasana košeľa jedine k lezernym nohaviciam a to sú košele s oblym spodkom, nie rovným. S kravatou nikdy
2.kosela s krátkym rukávom je peklo. Nikdy. Nosia sa s dlhým rukávom a rukávy vykasane. Barrack Obama v tom bol prebornik. Ale to nie je ledajake vykasanie, ale má svoje pravidlá. Takéto košele zvyknú mat aj rozdielnu farbu spodnej strany manžety (ta vo býva normálne skrytá) a táto sa pri určitom style vyhrnutia ukaze.
3. Kravata uviazana dlhšie, musí siahať po pracku opaska približne. Daj si pekného motýlika a máš vystarane.

babi81
21. júl 2019

@arcticcode nez kravaty urcite, zakasat do nohavic, rukavy ok

sapetka
21. júl 2019

Preboha to je tak po polnocnom tanci na svadbe🤣pozdravujem manzelku👍😁

vendulka80
21. júl 2019

Prepac ale toto je oblečenie ala sedlak. To nema s módou nic spoločne.

stanzi
21. júl 2019

Nehnevaj sa, ale toto je strasne 😂 koselu zakasat, rukavy zhrnut dole, a kravata ti je kratka...

deti95060810
21. júl 2019

nemáš košeľu s krátkym rukávom? vyzeralo by to lepšie ako ten vykasaný rukáv...

skumavka
21. júl 2019

@ladyblcha že jehovisti🤣🤣🤣👍

arcticcode
autor
21. júl 2019

@ladyblcha ja chlpy nemam (uz) a bradavky nestoja za rec 😀