Naozaj nie sú vajíčka v obchodoch?
To fakt nie sú vajíčka v obchodoch? Dlhšie som nekupovala tak neviem, ale nezdá sa mi to 😀
@klarissa25 bola som dnes ale nie pri vajciach 😀
Každý rok pred Vianocami je ich nedostatok.
@babababka no tak toto veru nie...toto si nepamätám že by boli takto prázdne regále...
Kde ako. V Michalovciach v kauflande majú za 6,99e 30ks M
No čo sa asi stane keď najväčší dodávateľ vajíčok musí pozabíjať sliepky?
@januska12323 Nuž musí ako musí. Zomreli by za chvíľu tak či tak...
Ale aj som dobre čítal tak tento najväčší dodáva aj tak len 15%
Ráno prosili ľudí v telke, aby nestresovali a zbytočne nevykupovali regále. Vajcia sú a budú, len logistický, aj kvôli tej vtáčej chrípke budú pomalšie zásobovať. Ale slovač je taka, aj keď sa mi to doma pokazí,nakúpim 100ton lebo Anča povedala ze vajcia nebudu
Mama mi povedala, ze v meste vobec neboli, ale ze nic a na dedine u nas plne regale, styri druhy. No logicky, lebo kazdy druhy chova sliepky uz roky. Tak tam to neni taky artikel. Keby neni, tak ides za tetkou a tetky sesternicou a mas 20 vajec.
@kiki68 tiež chovám sliepky na vajíčka pre seba a známych, ale nie je to tak celkom pravda, že ideš a máš. Teraz napríklad ide zima (menej nesú), mám starší chov a nemám veru na rozdávanie. A podobne to majú v zime viacerý chovatelia. Predsa aj sliepka je živý tvor.
V sobotu sme boli v Kauflande a v Lidli a nemali 🤷
U nas v Tescu uz tyzden prazdny regal a oznam ze z technickych pricin....
@janettdamian naše práve teraz nesú ako nikdy. Ale máme mladé sliepky. Neviem koľko ich je , muž sa tomu venuje , ale denne máme aj 17 ks.
Bola som pred chvìľou v dedinskej Cba, vajíčka mali (3.49 € 10ks)
Nie nie sú. Nitriansky kraj.
Idem sa pozriet
V Kauflande mali.
Teraz som kúpila v Tescu.v v Petržalke
U nas neboli cez vikend vobec v Bille ani Kaufl. Som zvedava na cenu, ked zasa budu..
Dodávateľ čo zasoboval 10% trhu musel vybiť chov kôli vtáčej chrípke. Ale reťazce nesklamali a akceleruju nedostatok za účelom zvýšenia ceny a zisku.
Ani som nevedela že sa čosi nedeje.. cez víkend som kúpila 30ks v Tescu myslím že boli aj na akciu.. a bolo ich tam kopec.
@janettdamian ano, v zime si musia odpočinúť. Ale, keď sme varili zemiaky v šupke, tie šupky sme posypali zvyšnou múkou z múčnikov, slížov, dali sliepkam a niesli vajíčka. Mali sme vždy dostatok. Aj pre sestru
Skus podporit drobnochovatelov a kup si od nich
..
@mateson2004 naše nesú nonstop, prisahám nonstop denne 100% ako sme ich vlani v máji kúpili...som ešte nezažila také sliepky ,aby nemali v zime útlm... nejaká dobrá sorta😅
@miskakyska super, mozem si dojst po nejake? 😂 ale nie, srandujem, my mame, muz kupil nejake bio vajcia. Take malinke su, ale ok
prišla som z Terna, 0 bodov, idem ešte do Kraja, ale veľké nádeje si nerobím..potom je tu jeden predavač, čo predava na trhu, ale nechcem vidieť tie fronty zajtra, budu stať až ku zastavke babky vyzbrojene velkymi kabelami
Veď každý rok pred Vianocami ten istý scenár, drahé vajcia, drahé maslo, po novom roku záhadne vždy padnú o polku ceny nadol 🤣, v lete to isté dovolenky tak len náhodou ide benzín a nafta hore, v septembri klesá žeby náhoda? 🤣
@liv1 hoci kedy,budem len rada😘

Tak chod do obchodu a uvidíš