Náramok proti urieknutiu pre bábätko
Zdravím, červený naramok proti urieknutiu musí byt aj posvätený ?
Nech nemusim nic pocuvat? Nie si nutna vyhoviet poziadavkam okolia,tu nejde o jednu tenku snurky,ale o princip. Takym stylom aj dietatu podvedome odovzdavas to,ze je lepsie sa "obetovat" a robit to co odo mna vyzaduju ini,bez ohladu na to comu verim.
@milanemila Kazdy niecomu veri. Ano, niekto veri v moc cervenej snurky a niekto veri v moc krstu. Tu ide o to, ze tieto dve viery sa navzajom vylucuju. Bud verime Bohu, alebo verime materii, nejakej veci (snurky, kamene, lapace snov a pod.) Aj z toho medailonu Panny Marie by sa pokojne mohol stat takyto nezdravy predmet viery, pokial by sa clovek nemodlil a veril tomu, ze ten medailon ma nejaku zazracnu moc. Ale clovek, ktory veri v Boha, veri Jemu ako osobe, ak da medailon patrona, tak ho aj prosi o pomoc, aby konkretne on orodoval u Boha a vyprosoval milosti, ktore konkretne potrebuje. Takze ano, clovek si moze vybrat, comu uveri, len by potom mal aj vediet, Komu alebo comu uveril a nesplietat to hore-dole, iste veci sa prosto zlucit nedaju.
@janetinka27 ibaže by tak.
@pribinak takto, urieknutie ako take existuje, aj prianie zla, aj prekliatie a niekedy staci, ze sa na babatkoniekto skaredo alebo so zavistou pozrie. Toto su veci, co existuju, ale pre veriaceho je podstatne to, ze naramok ziadny nepomoze, ale pomoze, ked matka vedie sviatostny zivot, dieta je pokrstene a moze ho v dobrej viere kazdy den pred cestou zehnat. Toto je ochrana proti zlym veciam u veriacich.
Neviem preco sa riadis radami ludi z rodiny. Tvoje dieta, tvoje rozhodnutia. Rodina nech si vesia na kocik hoc aj loretansku zvonkohru, ty sa zariad tak ako to vnimas a citis ty. Ale ked im chces vyhoviet, tak mu priviaz hocijaku cervenu snurku. Ako zistia ci zodpoveda ich posahanym ritualom?
@maja22 Vo viere platia pravidlá určitých skupín, ktoré si tie pravidlá vytvorili. Ak si vytvoria skupinu ľudia čo veria dajme tomu v premenu ropuchy na princa a pritom na chemtrails, určia si pravidlo že jedno nevylučuje druhé a premena sa može udiať iba vtedy ak sa objavia chemtrails, tak to bude platiť - ale pre koho?
@ckocka lebo v tebe popisovanej viere si take pravidla vymysleli... ale v krestanstve je iba jeden Boh, krestan nemoze sediet na dvoch stolickach. ak veris v jedineho Boha, potom verit v ineho boha znamena, ze ten jediny Boh nie je jediny. neda sa teda verit a odovzdavat svoj zivot Bozej voli, jedinemu Bohu a zaroven sa utiekat k inemu bohu, k inej sile, ktora ma ochrani pred zlom.
@ckocka pozri, nemusime tu riesit nesmrtelnost chrusta... Ja som tu zareagovala preto, ze autorka sa pytala na posvatenie naramku. Posvatenie - ak by islo o sluzbu zo strany katolickej cirkvi - predpoklada, ze ti ludia do tej cirkvi asi patria, ked nad tym posvatenim uvazuju. A z tohto hladiska treba mat jasno, ze rkc uci, ze verit v moc predmetov ako takych je hriech. Takze ak nieco vysvetlujem, tak katolikom, ktori nepoznaju ucenie vlastnej cirkvi. Ale to neznamena, ze teraz budem miliony ludi s roznym svetonazorom presviedcat o mojej viere, je to kazdeho vec.
@janetinka27 Samozrejme aj veriaci v ropuchy a chemtrails komunikujú so žabacím božstvom a podľa legendy spísal ich pravidlá Najvyšší z prehistorickej kaluže, ako inak by mohli takej debilite veriť?
@ckocka to je ale ich zalezitost, ja im to neberiem. vyjadrujem sa ku katolickej viere. autorka sa pytala na cervenu posvatenu snurku. nepisala nic o inej viere, ale skonbinovala dva zname a protireciace si symboly. mozeme sa samozrejme rozpravat aj v teoretickych rovinach, ale nemalo by vyznam davat vseobecnu teoreticku odpoved, ak sa z otazky dalo predpokladat, ze ide o cervenu snurku a krestanske posvatenie.
pripadne moze autorka konkretizovat, ako tieto symboly vnima ona, to vsak neuviedla a tak clovek pri odpovedani vychadza z urciteho predpokladu.
Pýtaš sa niečo, čo si odporuje. Tiež som to kedysi dávno pri prvom bábätku neovládala, babky mi pripomínali červenú mašličku na kočík proti urieknutiu. Pre ľudí, ktorí sa modlia za dobro, je ale tento symbol červeného predmetu totálny paradox a dávajú tým najavo, že neveria v silu svojej modlitby, pretože práve tá je najsilnejšou zbraňou proti zlu a diablovi. Takže načo aké červené symboly? Kočík som si vyzdobila brošňou z Ali, mala som ich veľa na striedanie podľa nálady. 😁 Skús sa zamyslieť a popozeraj..
@janetinka27 Máš pravdu, len teoretizujem.Prečo ak chcem aby niekto rešpektoval moju vieru nechcem rešpektovať vieru niekoho iného. Na margo čistého kresťanstva - myslím že všetci chápu že rôzne viery sa prelínajú, preberajú si a upravujú rituály a božstvá, preberajú si aj veriacich. Vznikajú odnože, pretože sa veriaci na niečom nezhodnú. Záleží už potom iba na popularite či sa etablujú ako registrované, uznávané štátom, nejako podporované. Myslím že ak by sa našiel schopný vodca viera v kresťanského Boha a červenú šnúrku by mala na Slovensku velkú šancu, aspoň podľa toho čo sa tu často objavuje.
Janobjednavam sponu na kocik so sv rodinou a straznym anjelom a nie cervene snurky ked som ich nosila furt som mala z oci😂od kedy nenosim lebo som silno veriaca uz z oci nemam
@ckocka nenutim respektovat moju vieru, skor to bola len odpoved na zadanu otazku. ludia si zvyknu personalizovat aj vieru, v podstate kazdy veri tak ako vie, chce a casto je v tom aj dobra vola, dobry umysel ale aj nevedomost ci nelogickost. poviem len za seba, ze ked sa pozriem naspat ci rok alebo pat rokov alebo dvadsat, vidim, ze som nemala jasno vo veciach viery, v ktorych teraz uz mam. a zaroven stale mam pred sebou otazky a verim, ze postupne sa dostanem zasa casom aj k dalsim odpovediam. clovek vo viere rastie, dnes nema jasno v snurkach, zajtra ano. nenarodili sme sa "hotovi", ale dokazeme vela ziskat uvazovanim, modlitbou, stisenim, pocuvanim. rovnako je to aj v beznom zivote, ked clovek rastie. treba chapat, ze kazdy je len na ceste, teda spoznava a teda nikto nie je dokonaly v poznani. a preto netreba sudit, skor mozno poskytnut pohlad, ktory sme nadobudli.
ludia, ktori o krestanstvo nemaju zaujem, dokazu byt posmievacni ci utocni - teraz myslim celkovo v zivote, aj tu na koniku. najdu sa ludia, ktori chcu diskutovat ci polemizovat a najdu sa taki, ktori zaujali odmietavy postoj ku vsetkemu krestanskemu skor utocia, ale v podstate na tom nezalezi.
@janetinka27 vnímam to presne takisto.
Nerozumiem čo tu stále riešite….opýtala som sa jasnú otázku stačila jasná a jednoduchá odpoved : áno treba/nie netreba 😃 vy tu rozoberate, polemizujete, navazate sa…hrozné vonku je teplo choďte sa radšej vyvetrať, opalit alebo s deťmi na vylet či dovolenku a nepolemizujte na modrom koniku 😎
Veď práve pri tom opaľovaní som si našla čas odpovedať Ti na otázku. Snažila som sa v nej aj zdôvodniť prečo nie posvätný. Tak teda nemáš za čo, rado sa stalo. 😁
Tak masám tu hodí medzi ľudí jednu vetu a potom sa rozčuľuje nad odpoveďami.
Nedávala by dom žiadne náramky, ešte aby k úrazu nedošlo. Dieta sa dade zatiahne za to a bude
My sme dcéru krstili až keď mala 14 mesiacov, dovtedy sa normálne vozila v kočíku, mala som tam takú červenú mašličku a korálky s menom, nič sa jej nestalo a to na ňu robil kdekto ňu ňu.
@wiccawicca a to jej malo nieco stat, ked na nu kde kto robil nu-nu???? 🤣🤣😂
@wiccawicca rovnako nič by sa jej nestalo ani bez červenej mašle a krstu, mám to odskúšané 😉
Ja verim, ze jedneho dna pride den, ked k vychove deti nebude mat pristup kazdy.

@maja22 aky je rozdiel vo viere, ze jej dieta pred zlom ochrani cerveny naramok a vo viere, ze ho ochrani ak mu farar poleje hlavu vodou? 🙈