Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
ahojte, vraj to s vodou pomáha aj pri kojení aj pri um. Ja som ešte teraz unavená zo všetkých peripetií ku ktorým aj také časté vstávanie patrilo, to bola fakt hrôza- zachránilo ma až tehotenstvo 😀 . Ja som fakt na to nemala vydržať to a nedať mu- som v tomto slabá povaha (no ktovie, možno pár mesiacov alebo týždňov a tiež by som sa odhodlala lebo už to bol des, on nepil, on len cuckal a už aj hryzkal 😠 ). A vraj na čaj nieje dobré vnoci učiť- lebo niektoré deti potom vstávajú aj kôli čaju 😀 🙄
Caute, no neviem ja som asi na to slaba povaha, aby som vydrzala celu noc pocuvat Martinov rev, mne totiz medzi mliekom pije nesladeny caj a ked sa mu ho pokusim dat namiesto mlieka, tak mi ho vytrhne z ruky a taky rev spusti, ze ho chcem okabatit cajom, u nas by to asi neslo, Martin by nas asi vyvrazdil 😝 , v nasej rodine boli taketo deti uz aj pred 50 rokmi, tiez na ne skusali vselico, ale nic dlho neplatilo, ale vyrastli z nich kludni a vyrovnani ludia, aj moj tato bol vraj taky, do troch rokov mlieko v noci a vtedy boli rodicia prisnejsi za tvrdeho komunizmu, no neviem, neodvazim sa to skusit, Martin ma strasne silny hlasovy fond, teraz ked sme boli u usnej, hned po vysetreni ma s nim poslala von a zostal vnutri manzel, aby sa dohodli o dalsom postupe, doktorka pri nom skoro ohluchla, neviem, ci by som to psychicky zniesla, keby mi celu noc vrestal, ked mu nedam mlieko nepomoze nic, darmo ho aj mojkam, hojdam, hocico, ide mi z ruky vyskocit, take ma nervy 😕
ahojte, tak co sa tyka oducania, ja som malu naucila na vodu a doteraz ju pije v noci...zobudi sa, povie Vodicku, napije sa a spi...takze aj tak lepsie ako 12 krat za noc kojit...resp.nie kojit ale nechat sa hryzt...
ahojte mamicky narocnych deticiek.
snad sa mozem pridat ku vam, aj ked tu na mk moc nechodievam-nie je dostatok casu. 🙂
nas drobec si akosi nevie odopriet kojenie pocas noci. cez den je ok, ja som v praci a on v skolke, takze na kojenie si nespomenie. akonahle vsak pride na neho vecerna unava, spusti rev a sup ho, jedine pri cuckani sa upokoji a zaspinka.
ked som pred mesiacom nastupila do prace na full time, snazila som sa ho odstavit. neuspesne. proste nemam srdce ho nechat plakat. doslo to az tak daleko, ze sa az triasol, chudatko.
najmenej 5 razy pocas noci si cucne, no su casto noci, kedy kazdych 20 minut! a to uz teda bolo huste 😒 momentalne ma zapal usiek a ja z toho vsetkeho-unava a tak, 40tky horucky, takze je to vazne zabava, hmm 😖
uz som sa rozhodla neriesit kojenie a echam to az na neskor, ked uz bude rozumiet viac, co mu vravim.
my sme tiez na vsetko sami, kedze byvame 1600 km od rodicov, ale nestazujem si, na nieco je to dobre. naucilo ma to nespoliehat sa na nikoho ineho a aspon nezatazujem rodicov mojimi problemami vo velkom rozsahu.
No v tomto ja obdivujem mobilo- ze to vydrzala nepopustit. Ale jasne keby sa mi dieta az triaslo ako pise wild. horses, tak to by som nerobila. Mojmu sice moje "tehotenske mlieko" prestalo chutit, ale poplakal si aj tak... A nakoniec sa naucil na nekvapkajuci hrncek- lebo nahradku si proste vyplakal, plakal a plakal a skusal to moje mlieko este a zas plakal. A ja som to tiez proste nevydrzala, som pohodlna, chcela som spaaaat a spaaat, tak som nukala nahradku az si ju nakoniec vzal a terza sme na Sunare 😀. Ale je to ovela lepsie, lebo sa zdaleka uz tak casto nebudi a aj sa konecne poriadne uz napije lebo odo mna len cuckal a cez den nic ine absolutne nic ine nechcel pit 😝. A teraz sa s hrncekom mazna ked dopije mlieko a naustkom si hladi nos 😀 - Ale ked ma bolesti zubov alebo nevie zasapat (co je teraz velmi casto) tak si trepe hrncek do hlavy 🙄 .
Joj, baby, dnes to bola zas zabava...vnoci 6krat kojenie, permanentne mrncanie, rano o 6 budicek.....precikana plienka a aj nase periny a plachta.... takze okamzite do pracky....potom sa mi o 9 podarilo uhupat ju v manduce (na fitlopte odmietala)... a vravim si, ze aj ja zalahnem, iste bude dlho spat.... hm...bola totalne unavena, ale o pol hodku bola hore ...ze naco spat.... tak sme sli von...za cely den zjedla asi 10 lyziciek ryze a 3/4 vyzivy...inak iba cicik..aj to chcela iba jeden, lebo ten druhy sa jej dako prestal pozdavat (uz to tak bolo aj pred casom, ale sa to podarilo prekonat..asi iba nacas) potom poobede este spala pol hodku a zase hore ...do 9 vecer...do toho na seba vyliala vazu s kvetmi (este ze sa jej nic nestalo), pri uspava 2krat pokakala a chlap dosiel az o pol 10 vecer domov...prosto krasne straveny den... 🙂 este ze ide vikend.
Asi dnes zacneme znova oducat od nocneho sania...ale neviem, neviem, ci to zvladnem, lebo som zrela na odstrel..obdivujem, ze mobilo to vydrzala...ja mam pocit, ze my mala odtrhne ruky od pliec, ked ju budem hupat a ona sa bude vspierat (co sa deje stale)
Ozaj, som sa dnes bavila s kamoskou a vravela, ze ta info o tej kradezi dietata v tescu je poplasna sprava....chvala bohu!
Matova, to je take zlate, ze sa maly mazna s hrncekom, ked dopije mlieko...to je fakt super 🙂
A ozaj, uz dlhsie som uvazovala nad tym, ze sem piseme vsetky asi s podobnymi nazormi na vychovu...ze sme vsetky take dost emocionalne zamerane ..ze nenechame deti vyrevovat same, aby sa naucili spat a snazime sa im poskytnut naozaj maximum aj na ukor vlastneho pohodlia a niekedy aj zdravia.... asi sme aj my "ine" ...hm? 🙂
tak si uzivajte vikend s rodinkami a oddychujte, co sa da...
matova moj syn on pri odúčaní neplakal pokiaľ som ho celú noc nosila bolo ok... 😉 keby plakal ani mne by to nedalo ja totiž nie som za vyplakanie 😉 no idem Vás dočítať dnes náročný deň bolí ma hlava a strašne často a v tehu by vraj nemala...tak neviem
fanfan ako poplašná správa? moja sestra tam robí a ona mi to hovorila...
ako ja som bola prekvapená ako nám to išlo s odúčaním...proste som tu už párkrát písala, že syn bol závislák...V noci zaspal o polhodku bol hore pár krát cucol, ďalšiu hodku som ho uspávala po polhodke zase hore proste som nestihla zaspať a už bol hore..a cez deň tiež vobec nespal takže som bola chronická nevyspatá, ale to už bola fáza, že mi ten spánok ani nechýbal 🙄 🙄 🙄 v zime ráno o 7 už vonku susedia sa čudovali...
no a nikdyy by som nepovedala, že sa to zmení ked odstavíme, pretože on aj keď necucal sa budil proste potreboval hojdať, mojkať, nosiť a neviem čo..a potom som mu dala každý druhý deň, potom každý tretí a potom vobec a bolo..
no ale doteraz zaspáva tak, že má ruku vo výstrihu 😅 no chlap a keď sa v noci preberie proste len príde za mnou dá ruku do výstrihu a spokojne buva ďalej 😉 jaj tá moja hlava 😔 pojdem asi spať radšej
fanfan mne sa tak syn tioež vspieral pri uspávaní to ma išlo šibnúť ale potom si nejako zvykol a nerobil to..on sa inak vzpieral aj v perinke a keď bol bábatko v noci stále také mostíčky som sa bála,aby si niečo neurobil ale naštastie sme z toho vyrástli...a oproti tomu, čo bolo je už teraz super obdobie 😀 keď niekdy sme tak každý pozerá, čo to dieťa stvára, že koľko vládze- lebo veď všade beží, stále niečo robí, všetko baví len chvíľku a my sa smejeme s mužom, že toto je pre nás už super obdobie 😅 jaj no idem spať...
mobilo: to je super že sa ti to nakoniec takto podarilo a pri hojdaní aspoň neplakal, asi aj malému to odstavenie už pomohlo, keď to prijal takto 😉.
Mňa namiesto civania asi začal pred paním malý ovoniavať- ako ho pred uložením nesiem na rukách tak sa mi pchá do výstrihu a ovoniava a pozerá ana mňa a usmieva sa, chtá mi oboma rúčkami hlavu a zas ovoniava- to je zlatučké 😵.
fanfan: už aby tá fáza bola za vami, také noci dlhodobo vedia poriadne vyčerpávať...
veru sa tu vsetky snazime...aj na ukor zdravia a poriadku v dome ....minule mi mm zahlásil ze by som sa mohla aj o seba trochu starat 😠, no hej, len kedy, ked ani domacnost nestiham...? 😅 😉. Nechcem vidiet ako to bude vyzerat u nas v zime 😀 😝
matova znie to divne, ale ja sa teším na zimu 😅 a veľmi ..ono teraz už je syn úplne iný a uvidíš, že aj Tvoj bude to bude mať tak ako teraz moj 😉 stále ma potrebuje pri sebe ale v poslednej dobe zoberie autíčka stále mi rozpráva akej sú farby potom, že fejaji- ferari, mbv- bmv no zlatý je a už sem tam aj s ním niečo urobím dám aj jemu handru, dám mu nejakú úlohu a on celý rád mi pomáha ..
fanfan včera som bola so setrou a fakt sa to stalo v Pd a vraj niečo podobné v Trenčíne-ale to neviem isto...možno to je poplašná správa
dnes je zase počasie 😒 kedy už bude pekné slniečko?
ahojte tak ja som si vychutnala pritomnost mojho muza doma a uz zasa zdrhol a pride az utoroooook poobede, zeny ako to ja prezijem, keby aspon to pocasie bolo normalne, tak by bolo super, Emmku dam na dvor, drobca do kocika a super, ale toto?? a cely tyzden ma prsat!!! ach joj, to som cela ja, uz dopredu sa stresujem, ale po minulej skusenosti sa teda neodvazim hladiet optimisticky 🙄 ach jaj drzte palce...
ako tak citam tie prispevky vsetky, moj maly celkom nezapada do popisu narocneho dietata... odkedy nekojim je dobrucky, pekne spinka celu noc, pravidelne aj 10 - 12 hodin v kuse, nemrci, neplace, sam sa zahra chvilocku, len vacsinou musi pri tom nieco tlacit, stlacat, mixlovat.. problem ale mame az teraz, aspon ja si myslim ze je to problem, je to moje prve dieta, ale kade chodim, ho porovnavam s inymi v jeho veku a nikto sa mi nezda taky zivy ako on.... ked si niekam nahodou ze sadne a pocitam mu kolko to vydrzi, tak viac ako 3 sekundy to je malokedy... niekam si sadne a este poriadne ani nesedi a uz sa suka inam a takto dokolecka... uz tolko padov mal ze uz to ani nepocitam, VSADE vylezie, VSETKO musi chytit, VSADE musi byt, som z neho uz unavena... keby aspon chvilinku si sadol a hral sa, ale ani za nic, vsetko ho bavi nanajvys par sekund.. take ze rozpravku pozerat - 3 sekundy, ked sa tam mihne vrana alebo pes, alebo vlacik - proste nieco co pozna, tak to ho uchvati. pricom v aute ked ho priputam, sedi ako 5 penazi ani sa nepohne, v bugyne ked ho priputam tak sedi, vykukuje po okoli, nehybe sa, ked ho dam spinkat poobede alebo vecer, lahne, drzi si plienocku v rukach a "huzve ju" ale inak sa nehybe a pekne zaspinka, tak neviem ci to ma teda v povahe, ci z toho vyrastie casom, ci je hyperaktivny, ci nie, alebo len extremne zvedavy, ale ja som celkom uzasnuta z deti, ktore vedia sediet na kolenach rodicom chvilocku.. som s nim bola na lodi vyletnej v nedelu, NIKDY VIAC, neviem si ho predstavit sediet v skole :( dam si ho na kolena, v tom momente zacne byt v panike a trepat sa, az kym ho nepolozim na zem ;( a ani zmurknut nestihnem a uz je prec, niekde vylezeny, spadnuty, prizabity, ax) fascinacia z toho ze uz vie chodit to asi tiez nebude, kedze uz ma 16 mesiacov a chodi od 11stich sam...
ahojte🙂 tak a uz mame po vikende ..a aj pondelok je pomaly za nami.mala spinka, tak sa tesim ako blcha, ze chvilu posedim..alebo hned zalahnem aj ja.
mobilo, tak to je fakt realita?som sa tesila, ze len nejaka kacica vypustena do eteru....no, tak aspon, ze to dopadlo dobre...Inak, ten tvoj mali musi byt zlaty, ked fejaji a mbw hovori...by som sa z neho pocikala asi...heheheh..
denduska, pocuj, ten tvoj muz je ale stale prec. to ma stale sluzbu? des!!! ty musis byt uzasna, ked to zvladas!!! dufam, ze malinka uz lepsie spinka a tak vela nemrnci...
inak je fakt, ze pocet noci, kedy som sa aspon ako tak vyspala od momentu, co je mala na svete ( a vlastne uz aj predtym) by som mohla zratat na prstoch mojich ruk...uz som tak nevyspata, ze neviem zaspat ani vtedy, ked by som mohla...:( ...je to ako s tou nasou malou-ked preser... ten spravny moment, dalsich par hodin nemoznem spat a iba sa prevalujem
Ad nase odstavovanie- zase nevyslo...bola som KO, tak som ju nakojila a spala dalej...ale super bolo, ze v sobotu spinkala na svoje pomery uuuplne uzasne. Asi mi chcela dat darcek na den matiek 🙂 od pol noci do rana papala iba 2krat...supeeeeeeeeeeeeer!!! som sa normalne zobudila skor ako ona...bolo 6,44 a ja pozeram, ze dieta este spi. tak som potichucky chcela vyklznut z postele na wc...smola. Moj drahy si myslel, ze mala pada z postele a strhol sa tak prudko, ze malu zobudil....no, co uz!
Akaji, asi tvoj maly nie je "100% narocne dieta"podla Dr. Searsa, ale je urcite velmi aktivny...ci je hyperaktivny, to by asi vedeli posudit iba odbornici... kazdpadne sa zda, ze je iny ako vacsina deti naookolo 🙂 Najlepsie bude neporovnavat ho... kazde dieta je jedinecne..tak ako kazdy clovek...a to, ze je teraz taky akcny, neznamena, ze sa to casom nezmeni...ma asi vela energie. Ja som ako male decto tiez stale lietala, behala, liezla na stromy a skakala... suvisi to aj so zrelostou mozgu... dost dobra kniha, ktora sa okrem ineho zaobera aj tymto, je RODICOVSTVO JE VEDA od Margot Sunderlandovej
este pekny vecer a vela vela sil a dobrej nalady vsetkym 🙂
fanfan-ta kniha rodicovstvo je veda je fakt super , mam ju aj ja, pomohla mi pochopit mnoho veci, bola som z nej uplne pafnuta, ze fakt tie veci tam su pravda, teraz ma aj napadlo, ze som ju niekomu pozicala, dobra je aj od Harvey Karpa-najstastnejsi miminko v okoli a nestastnejsi batole v okoli, len tu druhu som este nestihla docitat, ale tiez je taka ludska 😉
No moj den matiek nedopadol az tak dobre, boli sme u rodicov na vikend, moja mama pracovala v sobotu aj v nedelu, takze som mala na starost aj jej domacnost plus uvarit aj pre dedka, pritom aj maleho na striedacku, aby si od neho ostatní umorení clenovia rodiny oddychli 😝 , vecer sme aj prisli domov, lebo manzel mal dneska skoro rano dohodnute pracovne stretnutie, Martin nam exceloval, asi zase zuby, ja neviem, mrncal celu noc, horko tazko zaspal o deviatej, ale uz rano o piatej bol hore, v noci som bola viac hore ako dole 😵 , este som aj u mamy vypila tri kavy, aby som cez den vydrzala, takze tie kratke okamihy spanku, ktore mi boli od syna umoznene sa velmi nekonali, ale rano ako dobra mama som ho zobrala do materskeho centra, nech sa vyblazni do sytosti, dufali sme, ze poobede nas necha aspon trosku spat, ale tiez sa nic nekonalo a teraz som zase ako rybicka, najhorsie je, ze do polnoci neviem spat hocijako by som to potrebovala, ale aj tak sa do polnoci Martin este 3-4 krat zobudi, takze je to jedno 😝
Renika- aj mne sa ta kniha strasne pacila... som si ju kupila na popud mojej kamosky.... prave som vtedy uvazovala nad tym, ze vyskusam nechat malu plakat, aby zaspala, hoci nie som za crying out metodu. No bola som uz na dne so silami (sama som si viackrat poplakala ...) No a ta kniha mi vlastne iba dodala silu, aby som prekonala tu strasnu unavu, a vieru v to, ze moje dieta raz bude sebavedomy a schopny jedinec, ktory sa nezlakne prekazok v zivote; ze z nej nevyrastie neurotik a citovo plochy clovek (myslim, ze pri tom mnozstve lasky, ktoru odo mna a aj ostatnych, ked su niekedy s nami, dostava, sa take nieco ani stat nemoze 🙂..)
Ta ista kamoska mi poradila, aby som pouzivala levandulovy olej do vonnej lampy- ze jej maly z toho uuuplne odpadol a spinkal az do rana... nam to az tak super nefungovalo, ale mala som pocit, ze trochu to zabralo... a tiez vravela, ze ho masirovala pred spanim..nie som si ista, akym olejikom, ale myslim, ze to bol kamilkovy extrakt...a vraj jej to fungovalo.
A ozaj, ty pijes kavu? A kojis, ci nie? Ja uz ked nevladzem, tak si rano spravim pol na pol (kofeinovu/bez kofeinu) a tot vse. Citala som este na zaciatku, ked sa mala narodila, ze u niektorych deti moze pitie kavy ich kojacich mamicie sposobit poruchy spanku...
No nic, mala sa uz zobudila, tak sa lucim
ahojte
denduška tak je utorok manželík i príde 😉 ako rýchlo to prešlo..
my sme mali teraz také 2 dni na prd...jaj stále mrnčal za všetko som nechápala už taký nezvykol byť sme s mužom pozerali, že bože takto to bolo kedysi 😕 ale dnes už je zase zlatučky upratovali sme dali mu úlohy tak pomáhal a nemrnčí za všetko...tieto dva dni: maminka mliečko tak som mu išla robiť plakal, kým sa robilo potom to už bolo dala som mu začal plakať, že kajík- čajík a tak stále niečo a ešte to počasie...ma dva dni hlava bolela 😀
akaji ja som si dlho myslela, že moj syn je strašne živý lenže veľa deti je živých moj proste neobsedí nikde ani v kočíku od roka nieje je proste tam plakal ako keby sme ho rezali behať sa ešte nenaučil on všade beží, ak všetkému potrebuje niekoho to je tá náročnosť, že on sa zahrá ale musíme mu rozprávať a stále niečo vymýšlať a tak...
fanfan je to brutal s tým dieťatkom fakt sa aj bojím do tesca chodiť odvtedy 😕 ale nie
no idem chlapi išli kúpiť jablka a ja ešte dorobím a naobedujeme syn pojde buvať a potom niekam spolu!!!!
Denduska dúfam žiješ a užívaš si už s manželíkom 😉
ahojte, jaaaj prekvapenie som v noci dostala, muzik prisiel o pol jednej domov 😀 😵 😵 rano sice odisiel do prace ale aj tak potesilo...
k tej kave - pri Emmke som nepila ziadnu a nespala dobre a teraz si dam, jednu rano a niekedy aj kapucino poobede a Sarka spi omnoho lepsie, takze podla mna kym si mamina naozaj nerobi nejake smrtaky, tak to nema extra vplyv.... ja teda predsa nenecham nase Dolce Gusto zapadat prachom 😀
no a tesco...ze v PD? tak to ste ma nepotesili, ak to teda je pravda, lebo my tam bezne chodime nakupovat a Emmka stale uteka, hocikedy sa mi strati medzi regalmi..ale ju keby niekto chytil, musel by byt veeelmi sikovny, lebo ta zacne vrestat na raty, len ked ju ja vezmem a ona prave nechce...na nieco je ten jej vreskot dobry 🙂
Ja teraz citam knizku Indigove deti a anjelska terapia..tak dajak sa vola...to je tiez zaujimave..teda citala som pred porodom, odvtedy nemam cas..
ja pijem kávu aj som pila vraj jedna za deň absolutne neškodí a dokonca mi to aj odporučili na tlak 😉
inak ja vždy hľadám vo všetkom negatívnom pozitívne a potom človek príde na to, že vlastne všetko je pozitívne 😉
na tom, že zaspáva hodinu som si našla to, že mu tu hodinu spievám, hovorím básničky a tak..no a dnes zaspával a pýtal si spievať mandarinku darinku tak som mu spievala a v každej vete som vynechala slovo a on ho doplnil ja som nechápala a presne vedel, aké slovo následuje..a potom som to skúšala asi na 15 básničkách čo si hovoríme a tak isto doplňal slova...
no a mne v nemocnici povedala jedna doktorka ked tak plakal, že áno sú aj takéto deti ...viem, že teraz sa vám to zdá neuveritelné ale raz vám bude robiť len radost, lebo tieto deti sú strašne šikovné a inteligentné..a ja sa o tom presviečam každý deň 😉
čítate tu myšlienky? včera som si pomyslela že sa vás opýtam či pijete kávu 😀. Ja som dlho pri malom nepila a aj tak spal nanič, tak som začala znovu a bolo to rovnaké. teraz stále pijem kafčo podľa počasia- mávam nízky tlak tak aj 2x, niekdy dokonca 3x ke)ď mám útlm.
Dnes som zažila veľkú hambu- poplietla som termín návštevy s ktorou som sa nevidela 15 r. Nič nebolo pripravené - navyše doma sme mali v každej izbe hrozný neporiadok, dnes som totiž nič pri malom nestíhala- Od rána len plakal (zuby zas) tak sme boli von, ani taniere z raňajok neumyté- cez jeho obedný spánok som sa zvalila k netu a zaumienila si že aj riad z obeda dám večer umyť manželovi- takže po obede nastal šok, keď bola návšteva zrazu u nás. A samozrejmä sa za tie dve hodky ukázal ako pokojné pohodové dieťa 😀 😒. Tak ja som vyznela ako žena ktorá si vymýšľa že sa to pri ňom veľmi nedá 😔
akaji: náš malý sa prejavuje tiež takto- ako si sadne už lezie dolu, tiež len čumím ako niektoré deti posedia na nohe...neznáša tiež zatvorené dvere a pobehuje v jednom kuse všade, zvedavosť tiež, v autosedačke ho treba tiež zabávať...akurát medzi ostatnými deťmi nieje často tak ak sa taká situácia vyskytne buď si ide po svojich trasách, alebo postáva a pozoruje ich - a to vyzerá aký je pokojný 😀
mobilo: no len dúfam že sa malý bude zlepšovať ako vravíš 😉. Súhlasím že také deti sú veľmi šikovné- Práda tvoj synček s dopĺňaním slovíčok 😅 . Náš hoci nerozpráva, pozná už naozaj kopu zvierat, každý len čumí keˇd mu poviem ukáž pandu, opicu, zebru, tuleňa, sovu.....no veľmi veľa už ich opozná... za týždeň vonku som mu ukazovala rastliny-kvety-len tak náhodne- minule som skúsila nech mi ukáže, ukázal už vyše 12 druhov...na návšteve u mamy v nedeľu- 10 min na balkóne s ňou- prišla som za nimi- a skúšala ho tam predo mnou- ukázal kde sú priesady- zeler, paradajky, paprika, uhorky, skalné ruže... 😀 😀 😀 . A svjhlavý to teda je - dvakrát neukáže ale keď poviem že ujovi alebo niekomu inému si to ešte neukázal, tak vtedy hej 😀.
Jeden deň som zažila cez víkend neskutočne neobvyklý dobrý deň- normálne sám asi 30 min hral, a celý deň bol kľudný- to mu predtým vyšiel ďalší očný zub, tak si asi vychutnával úľavu. Na ďalší deň už zas total brutal, lezie mu tretí očný v poradí a je to katastrofa s ním. A tiež má také sklony ako si písala o svojom- veľmi chce pomáhať, len toho veľa zatiaľ nedokáže 😉.
fanfan: chcem ti dodať nádej- ja som si myslela že sa fakt už nikdy nevyspím....ale konečne už malý spí neporovnateľne lepšie - tuším od roku a štyroch mesiacov. Keby to tak fingovalo že si spánku naberiem do zásoby, ale hja zas nejak do zásoby energiu naberať neviem.
renika. od H. Karpa- škoda že k tej o najšťastnejšiom miminku som sa dostala až keď mal malý rok a tú o n. batoľati tiež nejak nemám čas čítať 😀 . Ale prvá sa mi fakt páčila.
My sme boli dnes vonku a zase mi všade utekal, som ho naháňala a potom ma tak bolel spodok brucha ale už je ok..
no moj už vie povedať po anglicky ružová - pink, modrá- blue zelená green 😉 zlatý je nejak ho neučím ale on si to zapamatá keď mu to len tak poviem, tak využívam 😉
a dnes som tak unavená! aj vaše deti nie su moc spokojné v autosedačkách? lebo mi keď ideme do nejakej hodinky je ok kontrouje z auta motojky, busy, kamioniky autá všetky farby nám povie,pesničky si vyberá: tinu, hjonie- horehronie, badboys a tak...no a potom mu už je dlho a to začína 😕 strašne veľkú námahu musím vydať na to, aby sedel..začne sa rozopínať chce íst dopjedu a tak podobne 😠
matova ja si beriem veru spánok do zásoby 😉 mne inak veľa ľudí hovorilo, že takéto deti začnú spávať až v 3 rokoch, tak som bola zmierená a aha aké príjemné prekvapko sme dostali!!!! keby nespával ešte by sme asi s druhým počkali no uvidíme..
inak mňa poriadne ani nekope ono asi stále spí, či čo....syn kopal fakt stále 😵
ja som teraz čítala Chatrč super kniha 😉 a predtým som čítala veľa od Murphyho- Zákon myslenia a asi ešte 3..celkom také povzbudivé knihy 😉 inak milujem čítanie akurát teraz nieje čas 😀
denduska aj my chodíme do tesca do Pd tak keď budeš vidieť maminu s bruškom naháňajúcu chlapčeka tak sme to my 😉
chvíľku vydrží v tom autíčku,ale fakt len chvíľku a potom beží, beží, beží 😅
Ahojte mamicky!
fanfan, fakt ta kniha bol super liek aj na nase nespavanie, dodala nam silu, to co pises je svata pravda, ja uz nekojim, kojila som pol roka, potom som mala strasne stresy a mlieko mi postupne odislo a malemu prestalo chutit asi skrz z tych stresovych hormonov, odstavil sa v podstate sam, strasne ma to mrzelo, ale bohuzial nebola to moja vina, svokra ma likvidovala 8 rokov a potom som uz nevladala, skrz aj cez materske povinnosti a moje narocne dieta som jej uz poriadne vynadala, ale od vtedy mam aspon pokoj 😔 , kavu som pocas kojenia vobec nepila, bala som sa, ze mi Martin nebude spat ani tolko, co spaval, pritom musim, aj ja mam strasne nizky tlak
matova: predstav si, aj ja som sa k tej knihe o miminku dostala az ked mal Martin 9 mesiacov, strasne som to lutovala, lebo niektore finty z tej knihy mi fakt pomohli, len som ho uz akurat nemohla zabalit do perinky a prisla som na to, ze aj bez tej knihy sme robili niektore veci tak ako to tam bolo napisane, instinktivne, postupne aj prichadzam na to, ze mnohe veci, co sa tykaju vychovy dietata sa najlepsie riesia, ked to z nas vyjde same, z vnutra 😉
mobilo: o čom je chatrč?
autosedačka- my chodievame cca 1x týždenne asi 35km- prvých 10 min fajn, a potom už ho musím zabávať kadečím. Rozopínať sa chce tiež, doma máme ešte neodložené vajíčko a na ňom si študuje zapínanie pásov- tam vydrží aj 5 minút 😀 😉
ozaj a ešte nová zábavka- vedro s vodou- vonku-- hádzanie kamienkov alebo ponáranie rúk aj so svetrom 😀 🙄
denduska krásna fotka 😉 aj havko aj Emmka !
My tiež kaluže to je naše a čím viac mu hovorím aby tam neskočil s tým vačšou radostťou to urobí 😵
dakujem 😉 no ona chudera uz od Emmky boci, lebo ta ju "tyra"...dava jej prsty do nufaka, pocita jej zuby, vodi ju za chvost...esteze ze je to stelesnena lenivost, ten pes...

no ja som mala teda iného závislaka aj každú polhodku chcel cuckať, proste som mu nedala a áno pár noci som nespala ale ja naučené, pretože som nespala aj tak a potom bolo ok 😉
neviem ako to je s Um ja som kojila ale podľa mňa tak isto..a tak isto neviem, či pomože čaj, alebo voda pretože to mi len kámošky hovorili, viem, že na takéto deti neplatia pravidlá ako na ostatné ale možno fakt stačí pár noci vydržať a bude fajn 😉
ja som ho celú noc nosila hojdala a bolo proste som mu mliečko nedala, veď onby bol schopný aj do 3 rokov tak cuckať 😀