Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
Ahojte,
ja neviem, či mám doma ,,náročné" dieťa. Je síce na mne závislý až príliš / keď ma nevidí- reve/ aj keď varím alebo robím niečo iné, buď sa hrá pri mne, alebo vždy každých 5 minút pribehne.
atrami a tí dvaja pred ním boli akí?
ja tú náročnosť beriem hlavne keď bol bábenko, proste stále plakal iba na rukách nie nespal absolutne....teraz to beriem ja už ako fajn obdobie, stále nás potrebuje nestíhame pri ňom nič, ale beriem to teraz dosť tak, že v dnešnej dobe je strašne veľa detí živých neviem, čím to je ale je to tak...aj kámošky majú takých synov teraz že stále niečo potrebujú robiť ale keď boli bábatka tak proste stále buvali, plakali len od hladu a tak
mobilo, super 🙂 ja doma maturujem s tou satkou, zatial len nasucho 😅 neviem ci ja som blba alebo to fakt nie je take lahke...ale som aj vystresovana, bojim sa ju tam nejak davat a pchat..no ale snad sa naucim. Jej a kde je to fotene? take pekne hory v pozadi 😀
atrami neviem...mne sa Emma nevie pri mne hrat...ja nemozem takmer nic robit, musim sa hrat s nou 😠 ...vydrzi tak pol minuty a uz kriciiiiiiii
denduska u nás niekde nad Bojnicami 😉 my sme boli stále a aj sme niekde v prírode! príroda ukľudnuje 😉 preto sa divím, že tam chodí čoraz menej ľudí ale asi tým, že teraz človek musí robiť od rána do večera teda ak má to štastie,že má prácu 😒
na tu šatku by som si ani ja netrúfla neviem tento nosi je úplne super a keď som bola sama aj to som mala problém dať tam koľkokrát drobca, lebo veď on stále kopal, rukami hádzal...
moj sa tiež sám nezahrá a ak aj áno musímm byť pri ňom nič iné robiť nemožem...ale teraz už je taký,že keď niečo musím urobiť a poviem mu,aby mi pomohol pomože aspoň chvíľku
noo, tak to nemame k vam ani daleko 😀 asi nejakych 22 km... my sme predtym chodili stale von, kazdy vikend sme boli prec, no ale odkedy je Emmka na svete pomenej a teraz uz vobec, to maximum Gader 😀 ...snad na buduci rok to znova obnovime..ked moj muz je furt cez vikend v sluzbe a vobec, taky je dajaky uz...len robi na dome a v praci a dokolecka...asi starne 😅
Gáder tam chodíme veľmi často 😉 tam aj syn zvláda... no my sme chodili vždy niekam...odkedy sa narodil syn ešte viac, proste doma by sme nevydržali stále všade lieta tak ideme niekam do prírody a tam sa on vybehá a je super 😵 vačšinou v prírode nenájdeš rozboté fľaše a tak podobne ako na sídlisku ....na sídlisku už len trpnem, či si hlavu nerozbije o obrubník, ale nespadne na nejakú rozbitúˇfľašu a tak...
nie si na fb? mám tam veľa fotiek z naších výletov,...tuto to nechcem nejako zverejňovať 😵
v tatrách sme boli, keď mal 2 mesiace klokanka a ideš to mal obdobie, že v aute spal, nakojili sme prešli sa s klokankou okolo Štrbského plesa a nolo super
no, my sme tak boli v lete na dovci na liptove...Emma v klokanke na lanovke na Chopok 😀 a cestou dole spala 😅 aj na bobovej drahe tak sli s muzom, hroza, som trpla. a v Kvacianskej doline bola v krosnach, tak to tiez zvladla..som bola aj prekvapena, ci tam bude sediet, vtedy este nevedela takmer ani chodit.
Ale Gader je dobry, lebo to je dlhe rovne, akurat najprv furt isla do vody za psom, ale uz sa naucila a stale hovori - Aša može, Emma nono.. 😀
u nas je strasne pod mrakom, uz dve hodiny spia obidve, su nejake meteosenzitivne ci co 😕
jaj ja dúfam, že drobec tiež pospí,lebo ked bude pršat daleko bude do večera 😅
mobilo, ja som fungovala takto s babyvakom. 🙂
Ja dúfam, že malý z tej zavislosti vyrastie, keď ho dokojím 😉
moj nevyrástol 😅
No tí starší si ma všimnú len keď sú hladní 😀 😀 😀
dnes sme zažili nekonečné uspávanie 😕 až teraz zaspal...tisíc krát sa prehadzoval, chcel spievať, piť vodu- ktorú mimochodom čistú nevypije cez deň vobec večer keď má spať by jej vypil aj liter, potom cikať, škabkať nojy, juky, šiju, šbátik, a tak dookola...
ahojte, u nás dnes malý trhol na obed rekord, velmi som s bála dať ho skoro spať- už o 11.05, ale bol k.o., nakoniec spal 2:40 😅 aj ja som si stihla chvíľku zdriemnuť. Idú mu naraz oba dolné očné zuby, tak je oťapený amfyzicky hotový, dokonca sme sa večer boli po dlhej dobe prejsť aj s kočíkom 😅
Aj my sme sa nachodili po kopcoch kým bol malý, ale teraz už jak vidí že mierime k lesu- otáča sa rýchlo preč, nechce už, chce ísť na pieskovisko, medzi domy do ulíc....v meste keď sme- to je ohúrený. Na obrázku v knihe kde je viac druhov domov mi na otázku ktorý sa mu najviac páči ukazuje bytovku 😀. Vidno že deti idú za tým čo vlastne ešte nepoznajú 😉.
atrami: u nas sa po odstavení oveľa lepšie vnoci spáva ale závislosť je stále rovnaká, vzdialim sa trochu a už je plač...si na neho doma často len ty sama?
denduska: 😀 , tvoja mala ako sa tuli k psikovi- krasna terapia 🙂. Ozaj, kedy žehlíš? či pri staršej už sa aj dá?
mobilo: toho sa bojím- keď bude bábo a malý tiež potrebuje veľa času na zaspanie...no tvoj dneska teda potiahol dlho 😕
matova my hovor ja som si minule robila srandu a hovorím mužovi reku kúpime ešte jednu fitloptu o 20 sa presunieme pred telku on bude hojdať syna ja bábatko a dáme si súťaž kto skor uspí...jaj keby nečakám bábo tak by som ho uhojdala za 10 minút a mala trošku času pre seba ale takto som úplne k.o.
inak moj tiež poobede dosť dnes spal asi to bolo tým počasím
matova,
ono to bolo donedávna celkom vpohode, ale jednu noc som bola mimo domu a varoval manžel, prespal celú noc a ani na druhý deň nevyzeral, že by som mu chýbala. Ďalšiu noc ma stále držal za ruku. 😢 a teraz ma stráži.
On vydrží len s mojim otcom a pritom sú spolu dosť málo, ale vtedy mu nechýbam, on má celkovo radšej dedkov ako babky, keď ich zbadá, ani nedýcha.
Ono mi to vpodstate až tak nevadí, pokiaľ som s ním doma.
mojmu zase ja nejak nechýbam pokiaĺ je s niekým kto sa mu venuje na 200 percent..pri zaspávaní a spaní potrebuje len mňa ale cez deň v pohode vydrží aj bezo mňa akurát, ten čo je s ním je mŕtvy 😅 ale som rada, že sa naučil zaspávať aj s manželom predsa keby dačo mám takú istotu, že to zvládnu 😉
Ahojte akosi nestiham, tak idem vas aspon pozdravit 😉
u nas sa uz tiez "mama-zavislost" zaciana zlepsovat, niekedy chce zaspavat vyhradne s manzelom!!! co je pre mna super! mozeme ho konecne nechat u nasich, ked ideme na nakup...inak, minuly rok bol tyzden u nasich, my sme boli s malou v chorvatsku...zvladol to absolutne perfektne, ja som sa toho strasne bala, ale zavesil sa na deda, venovali sa mu na 1000%, a ja som si oddychla strasne moc...ale je pravda, ze mi velmi chybal...no bola som na totalku unavena z kazdodenneho zivota...
teraz sa mi obcas zda, ze je lepsi ako Simi, lebo ta trucuje, chce si presadit svoje...kubo sa uz konecne budi s usmevom, a nie so strasidelnym hlasnym revom 🙂 mam z toho velku radost!! klop klop klop !!!! 😀
drzte sa!! idem citat dalej 🙂
nám to, že može u niekoho byť prišlo až teraz..doteraz ho málokto dokázal zabaviť no a spať u niekoho to proste nešlo...mali sme obdobia,že keby ho neuhojdám proste by nespal a aj po uhojdaní spal polhodku takže to by asi nevydržal nikto 😨 ja som rada, že on bol taký a druhé bude iné...lebo podľa mňa to musí byť brutal, keď máš náročné dieťa a ešte k tomu staršie o ktoré sa musíš starať 😉 ja som si vždy hovorila, ked na mne vysel a ja hladná, že čo keby mám druhé dieťa ako by som sa mu venovala, varila mu, krmila ho atd. atd... ale ja si myslím, že všetko sa vždy nejako vyrieší 😉
idem spať dnes som tak unavená, že neviem či do postele prejdem 😝 😝 😔 😝 prajem čo najlepšie noci 😵
ahojte, mobilo, to s tym uspavanim, to je cista Emma! Len vodišku a pije a pije a tiez noja, uka, de je? tu jeee 😀 😀 😀 som sa dobre zasmiala 😀
matova, no prave vcera som historicky prvykrat zehlila s Emmkou-bdelou, kym drobec spal... a samozrejme sa Emmka prave vtedy pokakala..a to u nas = sprcha 🙄
Inak ja jej tiez nechybam kym ma nejaku obet...ale tu znici aj na molekularnej urovni... 😅
ahojte,ja som az teraz objavila tuto super temu.ja mam doma tiez takeho narocnaka a to ma este len 6 mesiacov ale za tu dobu ma stihol tak totalne znicit 😀 a ja stale som nechapala,ci je to vobec mozne,ze si neustale vyzaduje pozornost a furt sa musim tocit kolo neho 😀 😝 lebo to je taky nezmar.a vzdy ked som tu citavala v inych temach,ze ake kludne a poslusne babatka maju co len spinkaju a papaju som si myslela ,ze asi neni som normalna lebo stale robim nieco zle .. 😠 a teraz vidim,ze nerobim 😀 ...
ahojte, u nás je obeťou jeden z mojich švagrov- pritom chodieva k svokrovcom (ktorých máme za rohom) tak raz za dva týždne, za tri...veľmi ho má rád- sú na rovnakej vlne- obidvaja váhy 🙂
denduška- to aj u nás- nahrubo poutierať a sprcha- jak ten neznáša už prebaľovanie...ale pýtať sa nebude.
žehlenie zatiaľ u nás nehrozí s ním, je predsa menší ako tvoja- no z nožiek žehliacej dosky si robí- koňa-šmýkalku, šnúry chce preštudovať kam idú a tak 😀
inak s manželom a malým je to stále narovnako, nemôže ho ani prebaliť, je to tým že chodí až večer a to už nemôžem od malého ani na meter...ja neviem ako to zvládneme o pár mesiacov- kto s ním bude zaspávať- viem že nakoniec predalen zaspí ale je mi tak veľmi ľúto tej maličkej dušičky keď bude nešťastný, ktovie čo si bude myslieť, dúfam že to akotak pochopí že ho neopúšťam ale sa vrátim ☹ja som citlivk, je mi do revu teraz |-veľmi ho ľúbim
ewena73: vitaj v klube 😉
hm,dakujem za privitanie. 🙂
Ja tiež žehlím len keď spí.
Prostredný bol pravý opak! Pustila som mu DVD- Doba ľadová a ja som umyla okná. Dokonca som malovala pri ňom izby na dome.
Ale toto malé krpaté 😀 Asi si uvedomuje, že je to naše posledné dieťa- TAK NECH SI HO MAMA VYCHUTNÁ!!!!!
my aspoň s kakaním nemáme problém ,lebo kaka do šerblíka aj ciká, ale keď sa hrá tak sa mu nechce a povie mi: mami cikám a ja že rýchlo do šerblíka a on tu..
žehliť tak to nemám šancu s ním a koľko krát večer som taká unavená, že aj to čo sa žehliť má sa o týždeň žehliť nemusí 😅 😅 ale snažím sa 😉 my rozprávky ani zďaleka proste len mi povie jozpavku tak mu ju zapnem v nádeji a ešte si ani nestihne sadnúť a už vypína telku 😅
dnes zase bežal z obývačky do izby nespočetné veľa krát celý dopotený on on proste musí byť v akcii..no a teraz som ho zase dlho uspávala ...
atrami a moj vie, že nieje posledný a aj tak chce aby som si ho vychutnala..ale zase ako si užijem to druhé 😉 aj keď bude trošku uplakanejšie ako bežné tak pre mňa to bude čistá pohoda 😵
mobilo,
porovnávali sme s kamoškami-2. dieťa býva lepšie 🙂
Malý mi pri malom aj pomáhal- nosil plienky, dával cumlík....... 😉 teraz sú z nich super parťáci.
veď ja sa na to teším...a moj prvý syn je tiež dobre, perfektné dieťa akurát náročné...
no a Ollski to tak nemala Simi bola super a Kubík náročny..takže, ked ja mám náročne prvé druhé bude super ale v porovnaní s drobcom to horšie byť nemože 😝 ako fakt pre mňa už aj zle bude dobre...

to ak my keď prídeme k starkej chudák škrečok ...
náš syn búcha a kričí stále: škečok vstávaj, klop, klop, hallo, ajoj no zlatý.
a sestra máá psa a ten ho dvakrát kusol som sa bála aby sa nebál psov ale nevyzerá naštastie...no a sestrin to je taký malý chlpačík s copíkom