Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
ahojte aj náš plakával zo sna aj plakáva..sú to vraj nočné more, vraj je to normálne u detí...jednoducho spinká a plače ale tak veľmi...a ja ho hladkám hovorím, že všetko je ok a on po chvíľke prestane...ale tak isto sa aj smeje zo sna...a smiech je nakázlivy 😉 koľko krát o jednej v noci my s manželom hore, že čo sa deje a náš synátor má výbuchy smiechu tak aj nás vždy rozosmeje 😀
fanfan typ na dovolenku pri moru nemám ..odkedy máme drobca sme neboli a ani si nejako neviem predstaviť s ním ďaleko cestovať ...lebo jeho v aute zabaviť- hotové umenie 😨 a ja celkovo nie som moc typ na more mna to nebaví každý deń ležať na jednom mieste..ja dúfam nám výdu Tatry to sa teším veľmi...
caute, dlho som sa neozvala, no ale hruza, co sa u nas deje, prestavte si moj syn uz vyse tyzdna spi 4 hodiny vecer, ked ho ulozim, potom sa zobudi, okolo pol noci a je hore az do rana, ked ho ulozime vresti ako zmyslov zbaveny, je aktivny, chce sa hrat, zabavat, jednu nocspol, normalne, tzn. ze sa budil len v trojhodinovych intervaloch, inac tot cely tyzden, nadranom potom zaspi este na dve hodiny a to mu staci, nejeziadne sladkosti ani cokoladu, ani dzusiky, nic take z coho by mohol mat zbytocnu energiu, cez den je aktivny, dnes vystavil 4 osoby svojim pohybovym vykonom, ja sa uz bojim, ze s spolu s muzom dostaneme od vycerpania infarkt*, teraz mi mimochodom chce maly tukat do klavesnice, a my sme dufali, ze cim dalej, tym bude hadam lepsie spat, no a stale je to horsie a horsie, ja uz mam za chvilu 30 rokov, mozno keby som mala o par rokov menej, tak by som to lepsie zvladala, esteze zajtra ideme k mame a trosko si oddychneme
renika, skus caj z medovky, ja som vcera Emme uvarila po dlhom case a ju to polozilo cez obed uplne...ale je pravda ze bol silny, som zabudla vybrat sacok 😅
diki denduska, ja ti neviem, ja mu varim kazdy den uz od jeho pol roka caj na kludny spanok, uz som skusila rozne znacky, ale u nho by asi zabral len morfium 😀 , poriadne zaspal az rano o siestej, zobudil sa o desiatej a normalne funguje, ja som asi v noci aj osedivela, esteze si farbim vlasy...
renika ja som skúšala aj taký sirup junior pre deti, ktoré sa často budia a majú sklon k hyperaktivite nám nezabral ale vám može..a tiež mi radili nejaké homeopatika ale to som ani neskúšala...neboj bude to fajn i keď viem, ľahko sa mi už teraz hovorí...najhoršie je to, že človek neviem kedy sa to zlepší..keby vie, že v 14 mesiacoch sústredí sa a odrátava ale tá nevedomosť je brutal
no ja som bola od včera u rodičov a tiež ich teda poriadne vyštavil ale seba nie energie a enerie...ale dnes už spinká poobede spal totiž len polhodku uvidíme aká bude noc, lebo keď cez deň zle buva potom aj noc býva tažká 🤐 držte palce
renika: fíha 😒 to je fakt brutal. Neviem poradiť, ak čaje nezaberajú...niektorí fakt používajú homeopatiká.
ja som sazas chcela pochváliť- odkedy vyšli malému všetky očné zuby, jeako vymenený, on sa normálne aj hrá 😅 . Akurát sa mu posunula doba spania na neskôr, a spí cez obed už aj dve hodiny, takže sa zobudí okolo 15h a dovečera vôbec nieje unavený, a keď ho fakt unavíme a vonku sa vybehá, i tak nezaspí skôr 😕 . Tak začínam mať pocit žemáme doma malého škôlkára.
Caute baby, mobilo, aj my sme uz mali ten sirup junior, ale hadam, bol z neho este aktivnejsi, to bolo len take placebo pre nas, ze to mozno pomoze, predvcerom nam dali v lekarni novy homeopaticky sirup sedalia, ale ako mrtvemu bozk, dali sme mu to, zaspal o deviatej vecer, o tristvrte na desat sa zobudil a bol hore az do rana do siestej, ja uz rozmyslam nad tym, ci nema nieco so spankovym hormonom, ci mu nechyba melatonin, alebo nieco podobne, asi s nim pojdem k doktorke, ved to nie je normalne, aby take dieta spalo 6 hodin denne, uz aj take somariny ma napadaju, ci nie je urieknuty ako stare baby hovoria
renika a neskúšala si ho v noci uhojdať? moj keď bol taký malý on by jednoducho nespal tak isto vobec keby ho neuhojdáme nasilu...ako fakt..každý mi len hovoril, len si nauč a tak podobne ale ja som chcela aby aspon trošku spal tiež mi to bolo choré, že inak by spal tak málo...my keď sme ho neuhojdali on bol celý deň hore - bez únavy a keby ho v noci neuhojdávam tak tiež nespí...skús ísť k neurológovi a uvidíš čo ti povie..možno má nejaký problém a ak nie tak skús hojdať ja som to robila donedávna a celkom som si to obľúbila a vobec nieje pravda, že si na to zvykol...proste teraz, keď je vačší tak ideme si ľahnúť trvá to hodinku ale zaspí bez problémov...
uhojdala som ho za 5- 10 minút a potom sme mali s mužom chvíľku pre seba, keby nečakám bábo robím to aj teraz, lebo uspať ho je strašne náročné, a potom som z toho ospatá aj ja.,,
no tie sirupy, čaje a tak to je podla mňa pre deti čo problém nemajú 😀 😀 😀 😀 😀 nám nezabralo nič úplne nič...iba hojdať, hojdať, hojdať...no a inak to som rada, že teraz je to hodinka boli časy, keď zaspával 3 hodiny...on akoby sa potreboval úple vybiť rozprávaním, spievaním atd, atd...
a poviem Vám my ho unavujeme dostatočne...je vonku on dokáže celé poobedie bežať doslova bežať, že ja som mrtva večer a on ešte hračky vyberá , že hjať 😅 😅 😅 😅
no letím pa zatiaľ 😉
ahoj mobilo: no aj ja ho uhojdavam od narodenia, uz s nasim hojdacim kreslom sme obhojdali viackrat zemegulu, inac by mi on nezaspal, ale ked nechce spat, darmo sa uz aj hojdame, vtedy sa zacne rehotat, stipat ma, kyve rukami aj nohami, vtedy to je zbytocne, mozem sa hojdat aj 3 hodiny v kuse, mas pravdu, tie sirupy su len pre tie deti, co nemaju ziadny problem, pre tie unudene mamicky, ktorym ked dieta pipne raz za mesiac a uz sa za hlavu chytaju 😉
renika tak tak....ja sa už smejem, keď sa mi niekto sťažuje, že až 3 krát bolo dieťa hore 😅 😅 😅 😅 😅 to by bol pre mňa raj v tom období aj keby sa budí 7 krát ale hneď zaspí...
no mne to pomohlo vzpieral sa ale potom zaspal i keď som si musela ľahnut s ním on mi na ruke, lebo keby cíti, že ho položím tak je hneď hore...bože ja keď si predstavím tie noci som rada, že je to za mnou!!!
inak dnes má svoj deń za všetko plače 😒 😒 😒 idem za ním
ahojte, renika, ja som tiez davala Sedaliu ale viem ze to zabralo az po troch dnoch...tak skus vydrzat..inak to je sila, Emmka mi sice spavala hrozne ale toto nerobila, fuuuha, konecne som nasla dieta ktore je horsie ako moje 😀 ale musi to byt brutal.....este skus magnezium, urcite je aj nejake pre deti, a ked nie tak sumive by som skusila..
mobilo, pridavam sa, dnes bola Emmka straaasne mrzuta, boli sme na Habakukoch, tak bolo fajn, ale inak len mrncala od rana doteraz...idem ju kupat tak snad pookreje....
Ahojte,
no teda renika...drzim palce nech to bolo naposled!!! a dnesna noc nech je ina, samozrejme lepsia!!! 😵
to by mna uz asi odviezli do blazninca....ked spim pod 5h tak som hnusna ne deticky, nevrla a nervna, furt hucim :P ...takze ti/ vam prajem naozaj DOBRU noc 🙂 aj certikovi malemu
ja sa s kubinom tiez chystam k dr...my mame problem stale ten isty...jedenie, furt mixovane, okren jogurtov a pudingov, vsetko don tlacim nasilu...podla mna to nie je oki...uvidim co mi povie, moc sa mi sice nechce behat po vysetreniach, ale uz fakt neviem ako ho naucit normalne jest 🙄 dnes je taky cudny den, Simi je v poho, no Kubo je divy ze az, neposlucha, reve, huci, hadze sa po zemi..z vonku prisiel ako dive prasiatko 😝 ...vlastne sak nic nove...
takze vsem krasny vecer a co najpokojnejsiu noc 😉
ahojte,
tie homeo vraj zaberaju az po viacerych dnoch uzivania. Ale nechcem nahovarat na to, je ich vela druhov a este sa tam aj rozlisuje viac druhov nespavosti. Je to sice prirodne ale aj bylinky sa velmi malym detom neodporucaju- mozne alergicke reakcie....
renika: tiez si myslim ze to nie je normalne ze takto nespi 😢 . Hrozne vam dava zabrat ten Maťko, velmi zelam nech sa to cim skor poriesi.
olski: ako som uz raz spominala, my sice nemixujeme ale jedenie je na figu. Uz to bolo celkom fajn, ale pri ocnych z. nejedol takmer nic 6 dni a teraz je zas mizerne....my sme kedysi koli nepriberaniu boli na gastre (vyter ok, krv super) dr. malemu predpisala Kreon- na lepsie travenie a fungovanie zlcnika, nasa dr, zasa vitamin B. Myslim ze kreon vtedy celkom zabral. Nedavno som kupila uz Dophilus- probiotikum pri hnackach a ich prevencii- (pri zuboch vkuse kakal tak uz som isla nasadit ale prestalo to tak ich mam v chladnicke)- a tam sa pise ze sa pouzivaju aj na lepsie travenie, rozmyslam ci predsa nedam...ale mi aj uz vyhovuje ze nieje tazký ked som tehotná 😀.Jediné co ho udrziava na váhe je uz len ten Sunar asi.
mobilo: aj mne vraveli ze si ho takto naucim....- ja som behala zasa s kocikom po nerovnom terene a zastat som nemohla- no inak by proste nespal a to bolo prvorade. On doma najprv spal v kociku musela som ho tam drncat, ale jak sa rozkukaval po svete, zacalo mu vadit ze stojime na mieste 😀, tak sme sa pomaly posuvali von za dom, a neskor z vozenia po useku 10m boli 2km vychadzky 😀. Ine mamicky kocikovali v dedine a aj si pritom pokecali 😅
Je to teraz zas tazke s tym uspavanim, tiez ako vas drobec je total unaveny uz vecer, a nie a nie zaspat...tiez lezime aj hodinu - dnes len 20 min 😵 , ale to bol extremne tazky den, spal len posediacky v rozhorucenom aute.......
denduska: a naco vlastne je magnezium? pomaha k nejakemu uvolneniu?
ahojte baby
ollski, aj ja som potom strasne nevrla, ked nespím, ale spanok je zakladna zivotna potreba, s tym nic nenarobis,
denduska-skusim mu este tu sedaliu davat viac dni po sebe, mozno to zaberie
no my sme aspoň s jedením problém nikdy nemali....akurát, keď išli zúbky nechcel papať a to som bola hotová..takže viem asi čo zažívate, keď deti nechcú papať...moj ten sa ráno zobudí, povie: mliengo, jogurt- slniečkový - musíme len žlté pre neho kupovať a tak papá pekne..mne akurát sa zdá, že on zase strašne málo pije,,,a tiež mám niekedy zlý pocit z toho,,,on proste nemá čas a pije tak, že popri hre mu dávam piť..sámeho ho to nenapadne ani keď mu hovorím aby sa napil...keď mu dám celkom vypije ale neviem koľko krát to nieje ani liter...a v noci nepije tiež..ale zase ešte aj mlieko mu dávam hádam to je ok,...pery suché nemá , podľa mňa je ok
asi boli dnes tie naše deti ako počasie - premenlivé 😕 😕 😕 nuž čo zajtra bude lepšie 😉 😉 😉 😉
teraz už buva autá sú zapajkované v posteli a pojdem asi zapajkovať aj ja....Renika držím palce, je to na nervy nespavosť, ale ja som si ku koncu už tak zvykla, že mi spánok nechýbal 😲
matova, magnezium je na take celkove uvolnenie, aj sa zistilo ze hyperaktivne deti maju nedostatok. Inak aj na krce, busenie srdca a tak..
My sme s jedenim teda problem mali, Emmka do roka nejedla takmer nic okrem materskeho mlieka a zacala bastit az potom ako sme jej to normalne okorenili a osolili ako nam 😀
ähojte dnes uspávanie katastrófa 🙄 🙄 🙄 som myslela, že snáď už ani nezapí..
od 12 sme začali a teraz zaspal...teda uhojdala som ho, lebo v posteli špekuloval, videla som aký je unavený a on nie a nie zaspať potom veľmi plakal už som bola aj nahnevaná ale potom som ho zobrala a uhojdala za 5 minút...a teraz mi je ľúto, že som bola nahnevaná...jaj špekulant moj som zvedavá dokedy bude buvať...
My zo zaspávaním problémy nemáme. V noci spí ako kedy 😖
Najhoršie to je keď idem so starším k autobusu do školy to ho je počuť až na ulicu, alebo stojí pri dverách a narieka, pritom s ním je doma manžel 😉
mobilo: to uspavanie fakt katastrofa. U nas vecer zas hodina- a to bol uz tak unaveny ze po velmi dlhom case ani vanicku netahal ze sa ide kupat....tiez len pri nom lezim a cakam, ale hojdat nemozem- nechce to- auticka neparkuje 😀, ale cosi ssa snazi spievat alebo zacne vymyslat, chyta mi nos....- on ked uz do tej postele lahne tak akoby sa uvolnil a je rad ze uz tam je a zrazu sa z toho preberie ci co. Pitie tiez na figu, ratala som ze len okolo 600ml tekutin (aj s mliekom)- tiez nema suche pery.
atrami: to je problem- idem k dr a ma ostat s manzelom- katastrofa- chyta zachvaty- ked ame spolu vsetci tak ok, aj sa hra s nim...Dnes som ho vzala na gynekologiu- len k dsestrickam zapisat vysledky- mal ostat s mazelom za dverami ale taky strasny plaac spustil- vlasne vrieskal az, neplakal ☹. Snazim sa mu vyhoviet ako len mozem- uz ani neviem ci je to dobre ci nie, ale sa bojim ho nechat v takom zachvatovom stave....
denduska: aj ja ked neochutim tak nechce uz vobec 😀
a to som bola na take veci na zaciatku ako pes- nechcela som davat nic sladke, nic solene....ale ked dieta nechcelo papat a nepriberalo....a vsetko k tomu dokopy...sam dr. nam poradila nech skusime prisolit, a to mal maly 10 mesiacov.
mizerny jedak- no raz doniesla svokra zemiakove placky - to sme vsetci zostali cumiet ako nedal pokoja kym sme mu z nich nedali, a chutilo mu velmi (a ona dokonca dava hrozne vela cesnaku, majoranky aj soli). Urcite tu chut mal zafixovanu odo mna - lebo tiez ich milujem a jedla som casto v tehotenstve 😀.
matova aj ja som bola na stravu ako pes 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 pekne krásne podľa tabuľky aj mi to dlho išlo....ale to preto, že pekne papal...inak u nás pekne papať znamená: behať za ním po celom byte a medzi hraním mu dávať do pusy lyžičky ...a on mi povie: mám, nemám akože v ústach 😅 😅 😅 😅 no som ja ale matka čo? takto papať som si ho ale naučila , lenže on v tej stoličke neobsedí a keby to nechám tak, že keď nechce nech neje tak by nejedol 🙂 😉 😉
no a sladkosti snažím sa veľmi obmedzovať,ale keď už nevládzem vyberiem tých gumených mackov reku nech je chvíľku kľud ale to nieje často..ale keď niekde sme kde nieje vhodný plač medvedíkovia zaberú!!!!kým sú v sáčku poslúcha ako sa dá 😝
vrátilo sa to našťastie do našich krásnych zlatých koľají večer zaspávanie hodinka...neviem čo bolo to poobede lebo poobede zaspí vačšinou lepšie ako večer..takže auta zapajkované, nojy, juky, šija, hlava, didiky, buško poškriapkané a konečne chvíľka pre seba 😉
mobilo: aj u nás lepšie zaspáva poobede, len nechápem prečo ráno vydrží väčšinou ť-žh a poobede si to ťahá 7-8 h a keď je fakt unavený, nezaspí rýchlejšie. "Iné" deti 😉 keď sú unavené, odkväcnú takme rokamžite...alebo na koberci... Me sa aj tá hodina zdá nekonečná- už mám v hlave ako nohy vyložím... 😀 .
A čo má potom povedať renika? 😕 😔
Vstoličke sedí kým má zábavisko a čo to uje- medzitým popozerrá nejaké knižočky, musí sa s ničím zaoberať aby zabudol že je...slké- u nás už keď fakt nič nechce jesť a poviem a koláčik? tak kývka hlavou že áno- väčšinou sú to lekvárniky 😔, alebo chlieb s medom.
oprava- myslela som od rána 5-6h
Ahojte ženičky, no zaspal mi asi pred pol hodinou, dala som mu sedaliu, uvidime, cez vikend sme boli u nasich, trosku sme si s manzelom pospali, aj Martin si pospal, aj sme si vraveli , ze u nich sa vyspí a doma bude zase diskoteka 😀 , ale minulí tyzden ani u nich nespal, takze asi nahoda. Dneska som mu kupila taku obrazkovu knizku o traktoroch, este to aj napodobnuje zvuk traktora a on traktory miluje, cely bol stastny, ledva to vedela predavacka nablokovat, lebo to nechcel pustit z ruky, tak som ho musela zdvihnut k pultu, aby to hodila do kasy. 😅
inac aj ja som bola taka striktna mamicka, co sa tyka jedenia, pol roka len materske mlieko, potom zelenina, zelenina maso, po mesiaci ovocie a tak, sol do jedneho roka vobec, teraz uz je vsetko, ked idu zuby tak nejeme takmer nic, vsetko mixujeme, niekedy zase zje take kusy, ze sa divim, strasne to je premenlive, voda tiez nic moc, asi 3 dcl nesladeneho caju denne, mlieko ako kedy, niekedy aj 8 dcl a to pije len v noci, ale v poslednej dobe znizuje davku, ked je hore po nociach tak vobec nechce, len v spanku, ked spi tak sa zobudi kazde 2-3 hodiny a vypije 2 dcl mlieka a to je ta lepsia varianta. 😀
Minule som sa stazovala, ze kazde 2-3 hodiny v noci pije mlieko, jaj len nech je to len tak akokeby bol hore celu noc 😝
Ozaj , predstavte si, že ma radsej nesolené veci ako solené, je to normalne?

ahojte Matova moj chodil spinkávať o 11 ale odkedy menili čas chodí od 12- 12,30 najneskor...a to ho uspím už za 20-30 minút...spinká hodinku vždy niekedy aj viac 😝 spí na našej posteli a tak isto cestuje stále, stále tak sa bojím aby nespadol...spadol zatiaľ len tri krát 😨 a to som skoro infart chytila taký buchot potom plač ani neviem ako som bola v izbe ..
raz som ho skúšala dávať na malú posteľ- takú jeho lenže on zo sna si aj sadne tak si tam sadol a potom sa išiel naspat uložiť ale netrafil sa a vytrepal sa z nej ...