icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

denduska
25. máj 2010

ahojte, tak my sme s jedenim napodobne...beham s miskou po celom byte...ale v poslednom case si sadne aj do stolicky, dostane papu, pustime Macka Pu a normalne tam sedi asi 10 minut...to je vychova k papucovej kulture 😀 😀
a placky zboznuje aj Emmka 😀 aj medvedikovia zaberaju 😀
inak my vcera tiez uspavanie katastrofa, vecer ju uspaval muz a tiez mu to dlllho trvalo...ze vymyslala ako sa len da a v noci spala zle a malinka tiez...a este furt maju sople aj ked pomenej, nastastie 🙂

denduska
25. máj 2010

renika, bud rada, nebude mat vysoky tlak 😉 to nie ako ja...ja som solna princezna..coby..kralovna! a maggi do polievky 😀 😀

mobilo
25. máj 2010

no my sme tiež zlú noc mali...mňa bolí total hrdlo a mám kašel a syna asi tiež hrdlo, ale len v noci sa stále prehadzuje, plače zo sna ...a ráno sa zobudí odostrie mi žalúzie a že mami jano, slniečko....a začal skákať na posteli..a je po chorobe fakt on aj keď je chorý tak hneď mu to prejde---mojmu tiež až tak dochutené nechutí ale čo u nás zaberá keď niečo nechce a ešte ano neochutnal spýtam sa ho dám to tam pažitku? a on ano..a vtedy to papá--- a ešte keď nechce papať tak mi pomáha do všetkého dať cestoviny vtedy tiež všetko zje. inak ja mu zatiaľ iba solím aj to len trošku a koreniny, magi a tak to vobec vždy mu odoberem a nám dochutím potom...a naše jedlo je prisposobené jemu 😅 takže vypražané a pod my moc nejeme ale babky a palacinky už mal pár krát..ale napr. palacinky jemu vobec nechutia 😲
no idem sa presunúť do kuchyne niečo navariť a keď drobec zaspí tak si trošku oddýchnem..teraz išli z mužom vymeniť gumu na aute už druhýkrát po sebe máme defekt z klinca...neviem, či to niekto naschvál nerobí 😝
ja tiež keď ho uspávam tak som v predstavách pri kafe, s nohami vyloženými a keď to trvá dlho moja predstava sa vzdiaľuje a prichádza trošku nervozity ☹ no idem ahojte

atrami
25. máj 2010

Ja už si pripadám ako s ,,guľou" na nohe. Pohnúť sa od neho vobec nehrozí ☹ Jedine načo sá dá akotak ukecať je jedlo.
Ešte aj odstavujem, tak húkal celú noc. Jedoval sa, bil ma..... Kebyže je hladný, tak nepoviem, ale toto už je moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mobilo
25. máj 2010

atrami držím palce s odstavením uvidíš, keď odstavíte bude trošku lepšie- teda u nás bolo 😵 moj tiež pokiaľ je doma aj muž tak sa hrá pri nás manžel s ním, ale keď sme sami tak to musím byť s ním...včera som ledva navarila cestoviny s tvarohom 🤐

matova
25. máj 2010

atrami: veľmi držím palce, vydrž už keď si začala odstavovať 😉
renika: veru, to je práveže super keď nechce ešte soliť, soli je podľa výskumov úplne dosť pre človeka aj v chlebe, pečive a iných potravinách (syry...)

Malému sa snažím nesoliť veľa, tiež sa prispôsobujeme v jedení, používam soľ, Solčanku bez glutamanu), niekedy bio zeleninové bujóny - tiež bez konzervantov). Korenie nepoužívam, ozaj sem tam sójovú omáčku Shoyu. Ochucovanie bylinkami malý nejak nemá rád (hlavne že majoránka v plackách mu nevadí 😅 ), ale pridávam aspoň trošku trošičku petržlen. vňať, pór, rascu, trošku cesnak.
Cestoviny mi stále vypľúva a my máme už taký deficit, robievala som predtým veľmi často so všelijakými omáčkami, a tymiánom, oreganom, bazalkou---mňam mňam, teraz by som spravila hoci len pre nás, ale viete tu všetky aký problém je navariť len pre drobca 😀 . Palacinky tiež nerobím-bolo by to zbytočné, inak som tiež robievala aj so slanými plnkami.... 😵
jeden pokrok u nás- mäkký syr- trošku už zje, ale tvrdý ani náhodou.

atrami
25. máj 2010

babulky ďakujem. Cez deň už nepýta ani večer, to sa nám podarilo rýchlo. Len nad ránom si zmyslel 😉

My už solíme, ale málinko. Bylinky u nás idú aj také somarinky- ryžové lupienky, ovsené vločky.......
Malý zje všetko, pritom je to taký chrústik.
Palacinky robím nerada 😠 pri 3 deťoch je to také kvantum ako v školskej jedálni. Väčšinou robím takých 40 a za chvíľu sú fuč!

mobilo, pri druhom dieťati budeš stíhať viac. Ja som bola až prekvapená čo sa dá stihnúť.

janka
25. máj 2010

Ahojte, pripajam sa do klubu 😅 Aj ked vzhladom k narocnosti Misky asi nebudem mat cas prispievat 😀
Miska ma 10 mesiacov, porod komplikovany, rozkojenie tiez (2 mesiace aj som stratou a o5 rozkojenie) . A potom zacal narocny zivot: uplakane dni a hlavne vecery - nosenie, plac v kociku, v aute. Uspavanie na prse niekolko hodin som odmietala, tak som ju radsej nosila, kym som vladala. A do toho caste koliky (az do dnes). Nastudovala som hromadu literatury: kruzila s kocikom po namesticku, aby vobec trochu spala a pritom som hladala pomoc v knizkach. A vysledok: V troch mesiacoch som zrusila kocik a zacala nosit v manduce, strcila som Misku k nam do postele. A prestala som si robit starosti s uspavanim na prse... to sa casom skracovalo. A kazdy vecer bola Miska s niekym vo fyzickom kontakte, hlavne na gauci v obyvacke (aj ked ma to niekedy dost stvalo, lebo som nic neurobila). Teraz uz lozi, tak sa aj sama pohraje, a ked nieco potrebuje, pride ku mne 🙂
Takze teraz je to uz lepsie... ale stale narocne 🙂 Ked su dobre dni, tak ju uspim do 5 minut. Ked lezu zuby tak uspavam aj hodinu. a teraz zase rastu... :-/ Nechcem ju stale cpat nurofenom, tak skusam homeopatika.... zatial bez velkeho uspechu.
No a ja nestiham jest normalne, tak sa cpem blbostami (tie jej koliky nerobia) a pribrala som uz 7kg.

renika80
25. máj 2010

Caute, no konecne sme sa trosku vyspali, berieme 2 den sedaliu, uvidime dnes v noci, inac aj nas je chory, nadchu ma chuda a kasle, to ho teraz furt budi, objavila som nove nosne kvapky, uvidime ako zaberu, jaj ale strasne je zlaty, pusa sa mu cely den nezastavi tolko rozprava, len mi zacal liezt na gauc, aj mi z neho dnes padol, ma na cele cestny lisaj, nastastie len na koberec, este predtym som stihla prestahovat nabytok, ked ho muz zobral trosku kocikovat, uz ho nemozem nechat sameho ani na sekundu ☹

mobilo
26. máj 2010

tak Renika super 😵 nech je takých noci viac 😉
moj syn už je fit za jeden deň a ja stále k.o. kašel, hrdlo ma bolí a celkovo dosť bieda ....ja som bola zvyknutá, že drobec nemohol byť od narodenia bez dozoru tak mi to nepríde..
inak včera bol taký zlatučky 😵 boli sme na ihrisku a tam je taký domček on sa tam hral a my sme mu hovorili, že už pojdeme zlatinko poď a on nechcel....tak mi, že ahoj teda my ideme a schovali sme sa za strom, že čo urobí...no a naše zlato sa hralo v domčeku utrelo okná, dvere a potom sa tak zamyslel, vyšiel z domčeka otočil sa za ním povedal: domček ajoj zakýval a išiel pri auto normálne sám sem tam sa obzrel, či niekoho známeho neuvidí no ja som ho skoro zožrala on je poriadny rozumček moj 😵 😵 😵 😵 😵

renika80
26. máj 2010

jej mobilo, strasne je zlaty ten tvoj maly, inac skus na hrdlo panthenol cmulacie tabletky,ja som mavala tiez zapalene hrdlo v tehotenstve, homeopatika mi nezvykli pomoct, ale ten panthenol mi zabral, mame inac novy zvyk, do polnoci spi vo svojej postielke, potom sa zobudi preesne ako hodinky, postavi sa, spusti strasny rev a musime ho dat ku nam, tam sa este chvilu stavia, posedi si a za hodinu zaspi, potom sa uz budi len na mlieko, len my dvaja sme dokopaní, ale hlavne, ze uz spi 😀

mobilo
26. máj 2010

renika my sme dokopaní stále už nám to ani nepríde hlavne že buva 😉
som bola v noci na wc dnes prídem a nemám si kam ľahnúť manžel na krajíčku, a syn na celej posteli 😅 no ideme von kým neprší pekný dník 😉

ollski
26. máj 2010

Ahojte, renika, super, ze uz spinka lepsie 😎
presne toto sme mali aj my!!! 🙂 tiez najskor zaspaval vo svojej (kym nevedel potvoriak vyliezt) okolo polnoci revy krik, zobralal som ho ku nam a spankal dalej...jeho uz len to prelozenie upokojilo, trvalo to dost dlho( urcite zopar mesiacov)....kym sa nenaucil vyliezat, odvtedy zase nonstop v nasej posteli...no uz to nejak tragicky nevnimam, ked je tam len on, v poho. no dnes sme opat spali 4 vedla seba ato som rana akoby som ani nespala... 😝

matova
26. máj 2010

renika: fajn že už spinkáte lepšie 🙂

Môj spí pri mne - máme letisko z 3. postelí- postieľka je vlastne ako zábrana zboku. V strede nechce spať kôli manželovi 😢 -.
A z postieľky sa k nám dostal vo 8 mesiacoch, od 6 do 8 to bola hotovaá katastrofa s večerným uspávaním, ja som už pravidelne okolo 15h dostávala migrénu pri pomyslení že sa blíži večer...nič nepomáhalo, sedela som pri postieľke aj hodinu, na 100x vyberala a dávala nazad.......potom manžel keď ja už som bola v koncoch .........skúšali sme ho úpne nechať unaviť v priestore izby- ale to sa choval ako divý už keď bol vyčerpaný- úplne ako blázon- chudáčik môj, ale nezaspal nám na koberci ani raz....neskôr sa to prehĺbilo do záchvatu pri vložení do postieľky (presne ako cez deň už skôr, preto spal vkočíku za jazdy...).
Nakoniec zasplaparádne pri mne v posteli, najskôr som ho prekladala nazad do postieľka ale stále sa budil, trebalo zas nakojiť- bez toho nezaspal....až skončil u mňa v posteli a spinkal zrazu lepšie. Prišlo neskôr zas obdobie že s zas často budil ,nehovoriac ako ma už bolel ten môj preležaný bok, ani otočiť sa...tak sme dali tretiu posteľ k našim 🙂.
Mama mi vyčíta že jasné že nič neporobím, keď ho nedám do postieľky, tak ani odísť nemôžem...ale ja som rada že spinká s nami, však tam nebude do 18-tky 😵. Viac mi vadí keď manžel vnoci chrápe a to sa budí aj malý 😀

matova
26. máj 2010

mobilo: to je milé tá príhoda s domčekom 😀. Keď je môj niečí veľmi zaujatý (čo zas často nebýva), tak na to že idem pá mi odkýve pá 😀.
My sme mali víkend aj s pondelkom taký že doma až večer. V utorok bol malý na nepoznanie- hral sa krásne doma, všetko pozeral...a dnes pobede idylka skončila, úplne bol nervózny nesvoj, pobehoval bezcieľne, nič nechcel robiť- až na jedno- chcel ísť vonku,. ale tam to obehol doobedu, navyše pršalo....chytil zas veľký plač a manžel ho vzal v podvečer k svokrovcom, tam chytil druhý plač, chcel proste von. Tak som sem tam vykúkala z okien či ich nezahliadnem- chodili spolu vonku po daždi 🙄 😨
To dieťa chce neustále čosi nové, tu na dedine je to dosť ťažké, nič sa nedeje, ja vodičák nemám a do mesta mi v buse 45min nevydrží.

renika80
27. máj 2010

Caute baby, dakujem vam, no vcera vecer som chcela pisat, ale Martin uz o desiatej zahlasil, ze ale mami, tati uzaj do postele, tak sme museli ist 😀 , to pocasie je strasne, aj my sa trapime, nic ho nebavi, stale ukazuje len von a bucha na dvere, dneska ho zoberiem cvicit, esteze tu su nejake programy pre deti, nie je to nic moc, ale aspon nieco.
Musim nieco vymysliet na tu nasu postel, nejak ju zabarikadovat, lebo Martin sa tlaci celu noc na tatina a ten spi v malej skare 😅

mobilo
27. máj 2010

mne stále nieje moc dobre už aj nos zapchatý..ale čo prežijem 😉
uspávanie sa vracia do starých koľaji nie a nie zaspať.... 😨 ja to nechápem, čo to teraz zase má...fakt u nás, čo platí jedeň na druhý neplatí absolutne ☹ veď som ho teraz dva dni uhojdávala aby vobec zaspal...ale snažím sa hojdať tak aby som vobec nezaťažila bruško a manžel ho potom prenesie...horšie je, keď nieje doma..

renika80
27. máj 2010

to mi je luto mobilo, musis to mat tazke, hadam sa maly umudri, a zaspinka bez hojdania na mamickinom brusku, to je tak s tymito detmi, co jeden den funguje, tak to druhy den uz nie, clovek stale musi nieco vymyslat a najhorsie na to je, ze od unavy nikdy nezaspia same na koberci, my sme to uz skusali a bol hore az do rana, kym som ho neuhojdala

mobilo
27. máj 2010

renika v pohode ja sa nesťažujem malý je len raz a ja sa snažím vychutnať aj ťažké dni 😉 😉 😉 aj ja som raz čítala, že deti sa nemajú hojdať,že oni keď budú unavené zaspia aj na koberci 😀 😀 😀 😀 😀 sme sa s mužom zasmiali a hovorili si nech ten dokt. príde za naším synom a praktizuje to 😅 cez deň by nespal celý deń by ho musel zabávať, vymýšlať nové veci, celý deň sa mu venovať, nemať čas sa najesť, napiť, umyť a chcela by som ho vidieť akoby večer čakal kým mu zaspí na koberci 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 moj syn by nikdy nezaspal na koberci keď bol malý vobec , teraz zaspí aj v posteli ale potrebuje na to čas..a čím viac ho nechám unaviť- tým horšie zaspáva...čiže začarovaný kruh 😲

mobilo
27. máj 2010

a inak dnes zase zábava 😀 poobede zase uhojdanie, lebo on sa chcel hjať ....ale spal dosť dobre,,no a potom sme boli vonku, sledovali šrobašiky, zbierali kvetinky, bežali na lúke, v parku, pozerali psíkov, sledovali vláčiky, liezli na preliezky, hrali sa s deťmi, bežali dookola paneláka, a okolo 19 sme prišli domov ..lenže drobcovi, keď som po večeri povedala, že ideme buvať začal plakať, že on sa chce hjať...tak reku dobre hraj sa a ja budem pri tebe žehliť... a normálne som požehlila 😵 😵 som nechápala . Vonku videl také dievčatá ako mali deku a sedeli na nej..on si normálne zobral doma deku dal na koberec a sedel tam a hral sa . No a po žehlení tiež nevyzeral na spanie tak sme ešte povysávali celý byt ja veľkým vysávačom on takým ručným a keď ani potom nevyzeral unavený tak som ho asi o 21.30 začala hojdať a trvalo aj to hojdanie dlho 😔 to je to keď prešvihnem hranicu on tým akoby sa nabíjal znovu energiou. Ale už buva ja utriem podlahy a máme všetko porobené! nuž ale keď mám takého pomocníka 😉 😉

renika80
27. máj 2010

no aj my sme velmi tazko zaspali, na stvrty krat , hojdanie 3 krat, lebo sa furt prebral pri prekladani do postielky, potom uz som musela na zachod, tak som muzovi nakazala, chod tam, bud si k nemu sadni alebo lahni, ja musim riadi umyt, dozehlit a vyvesat pradlo, este sa aj umyt, strasne vrestal, Mato si k nemu lahol a za 10 min mu zaspal sam v postielke, no konecne 😝 , to mas mobilo super, ze ta uz tak napodobnuje a bavi ho to, ja ked zacnem robit domace prace, tak to sa mu nepaci ani nahodou, skusam mu to ukazovat, handricku, utrieme prach, pozri povysavame, ale asi ked uz bude trosku vacsi, tak ho to bude bavit, moj je trochu mladsi

mobilo
28. máj 2010

renika mojho to začalo baviť len nedávno..aj to musím vystihnúť jeho dobrú náladu 😉 lebo , keď ju nemá tak neurobím nič...idem vysávať vypína mi vysávač, stále a to je iné cvičenie nervov 🤐
včera , keď som žehlila tak on tepoval koberec 😀 😀 😀 😀 som mu dala trošku vody a kefu a mal pocit, že je veľký chlap keď to robí sám 😉
a inak on je strašne čistotný od narodenia...on, keď ma papierik, smietku alebo tak tak hľadá smetiak a hodí to až tam aj vonku..minule aj pochvalu dostal, že aký malý a aký rozumný..ale to bolo pred rokom. A najviac sa smejeme, keď na zemi vidí nejaký špinku...hneď mami špinka a tými jeho malými prštekami to vyberá 😅 a nehovorím o tom, keď ma špinku v ústach alebo vlas.

matova
28. máj 2010

mobilo 🙂 : presne tak sa chová aj môj šimonko, ešte ani loziť nevedel...- keď sa prešvihne hranica, zas sa akosi dobije a fičí ďalej, len problém je tú hranicu zbadať a hlavne vonku ke´d sme, to nikdy nechce ísť nazad dnu. Ja som kdesi čítala že pri prepätí sa telo dobíja hormónom (niesom si istá- kortizol?) a ten spôsobuje že telo fičí ďalej.
Gratulujem k požehleniu- to je super, len tak ďalej 😅.

mobilo, renika:
U nás stále ani ten vysávač nehrozí, hoci je tichý, malý ho nemá rád, cez deň ešte no-no. Keď sa spýtym či ideme povysávať kýve že nie, utečie, v zápätí mi donesie metlu 😀zlatúšik môj maličký 😵 . Aj smietky čo nájde ide sám hodiť do koša, všetko chápe ale rozprávať ani za duba, ale zaujíma sa už o písmenká, jednoznačne rozpozná A, B, O, Š - máme magnetky na chladničke: nepr. prines B babičke, ide, vyberie, donesie 😀
Presne- na koberci nikdy nezaspí ani na gauči ani na rukách. Pomáhať - to ho baví tiež ale asi tak 2 minútky 😀, zato dnes vonku 25 minút chodil po kamienky 10m a nazad k potoku kde ich hádzal, aj som bola rada že si nedonesie tých kameňov kopu naraz, aspoň som si sadla 😉 😀
Žienky, minule ako som tak varila (za 30min som to zmákla 😉), a malý sa mi hrabal v kredenci- zuby teraz nebolia, konečne cez deň sme boli po pár dňoch doma- tak bol kľudnučký- a tak som si pomyslela, to je paráda keď sa dieťa takto pekne hrá, koľko žien nás fakt vôbec nechápe, keď sa im deti takto hrajú a oni si v pohode porobia. A presne- na koberci nikdy nezaspí ani na gauči ani na rukách. S tým okúpaním sa ani to mnohé ženy nechápu, ýže oni sa umyjú a malé zatiaľ pri vani stojí a pozerá sa- hej- mne by sa tam malý zatiaľ zabil- vylieza na žehliacu dosku al. kôš od prádla...a aj tak neznáša zavreté dvere, hneď spustí rev.
My sme však včera poobede neboli nikde von, lialo, bolo pod mrakom, navyše sa zobudil skoro po obede, nikto u nás nebol, manžel v práci- a malý ma zrazu ťahal do kuchyne na večeru a k vani a mlieko kde zarábam...a tak som ho uložila a nakoniec aj zaspal už o 19h 😕. Ale noc bola zlá, stále sa budil, plakal...

mobilo
28. máj 2010

matova ja keď sa sprchujem tak moj syn mi za tých rýchlych pár minút pohadže všetko do vane...všetky šampóny, sprchové gely a keď už všetko je vo vani musím utekať, lebo nasleduje kefa do záchodu a to je vody všade 😅 😅 😅 😅
dnes krásny deň ideme von teraz neskoro poobede zaspáva a potom vstane okolo 15 a kým sa oblečieme a tak no fuška..
pekný dník 😉

sanym
28. máj 2010

Ahojte. Môžem sa pridať? Občas vás čítam, ale veľa času na písanie mi pri mojich dvoch čertíkoch neostáva. Môj starší syn je v pohode, ale mladší je od narodenia strašne náročný - úplne vo všetkom, ale veď vy to všetky dobre poznáte. Najväčší problém máme so spaním a jedením, resp. nejedením. Čo sa týka spania, kým bol menší cez deň spával v kočíku za môjho sústavného šprintu po nerovnom teréne. Odkedy sa vie posadiť v kočíku ho už neuspím tak spáva poobede na prsníku s tým, že sa nemôžem od neho pohnúť ani na krok. Cez deň mi to až tak nevadí, aspoň si aj ja trochu oddýchnem, horšie je to v noci. Budí sa na kojenie aj každú polhodinu a to má už 22 mesiacov. Keď mu cici nedám, tak sa rozruší, že do rána už ani nezavrie oči. A aj keď ho nakojím, jeho spánok je strašne nepokojný, takže aby aspoň trochu spal, celú noc ho vlastne striedavo kojím, hladkám a nosím. Tak som rozmýšľala, že asi by bolo najlepšie ho odstaviť, ale neviem sa odhodlať vzhľadom na ten rev ktorý spustí bez prsníka. Kočky ktoré ste už odstavovali, nemáte nejaké finty ako na to?
Ďalší problém máme s jedením. Od malička zje len to čo chce on a vtedy keď chce on, okrem môjho mlieka - to by mal v kuse. Kŕmiť ho nemôže nikto, zje len to, čo si sám dá do úst. Už je to niekedy fakt zúfalstvo. On je schopný aj celý deň nič nejesť. Kým bol menší pomáhalo keď som mu pri jedle robila opičky, hrala divadielko a tak, teraz nepomáha vôbec nič.
Inak je strašne rozumný, ale neplatia naňho žiadne príkazy ani zákazy. Najspokojnejší je, keď ho necháme robiť to čo chce on. Ale vždy ma musí vidieť - bez neho nemôžem ísť ani na WC. Ale za tie takmer dva roky sme si na to už celkom zvykli a snažíme sa to brať športovo, aj keď to nie je ľahké, keďže sa musím venovať aj staršiemu. Oproti prvému roku je to oveľa lepšie, predtým sme si ho celé dni a noci prekladali z ruky do ruky, už len keby sa zlepšilo to spanie a jedenie. Tak sa všetky držte a privítam akékoľvek rady.

atrami
28. máj 2010

Keď vás čítam, tak si uvedomujem, že u nás to nieje vobec zlé. Jedine, čo mi vadí je jeho závislosť na mne, na WC s ním, nevydrží ani pri manželovi.
S jedením ani so zaspávaním problémy nemáme 😉
@sanym, neviem ako Ti poradiť, takto sa choval najstarší syn, nejedol, nespal, žívý bol za 3 deti. Bol šikovný až príliš. Nikdy sa nevypýtal na ruky, všetko sám, nechcel byť v kočíku, do autosedačky sme ho tlačili dvaja. Všetko si pamätal, najradšej opakoval nadávky /aspoň kedy ich nevyslovoval, tak zreteľne/
Veľmi sa to zlepšilo nástupom do školky a narodením prostredného syna. AK bol v kolektíve detí, ani sme o ňom nevedeli 😵
Tak sa asi len obrniť trpezlivosťou.

matova
28. máj 2010

ahoj sanym 🙂 , s odstavovaním ti bohužiaľ tiež neporadím 😢 , ten istý problém sme mali, akurát že môj je mladší od tvojho, ale tiež už som toho budenia mala dosť....a to nemám staršie dieťa. Nevedela som ho odstaviť, kým som neotehotnela a prestalo mu asi chutiť....aj chcel aj nemohol, dokonca prijal radšej sunar, takže mliečkujeme ale už len v priemere 2x vnoci.
Ale myslím si tiež e by bolo lepšie už odstaviť ho. Držím palce.
atrami 🙂 :tak ja som si v poslednej dobe na tú závislosť tak už zvykla, že už mi prekáža len kôli strachu z odchodu do pôrodnice. Fakt sa bojím o malého.
mobilo 🙂 : 😀 😀 😀 kefu na wc 😀 😀 😀. Môj si teraz zvykol že musí stáť vo vani keď vylievam vodu z menšej vaničke v ktorej sa stále kúpe- raz som to spravila tak mám po chlebe.....tie jeho rituály sa nabaľujú kozmickou rýchlosťou vďaka jeho pamäti 😀. Ja som sa v poslednej dobe už 3 x postavila do veľkej vane k jeho malej vaničke a narýchlo som sa umyla 😀 ale musím povedať že z toho bol zatiaľ vždy pobúrený 😲
Dnes som sa potešila- dala som mu vedierko a veľký štetec a prvýkrát vodou čmáral po betóne, aj som si sadla, ale nebolo to nadlho, začal s tými pkšamentami potom už bežať všade naokolo a všetko natieral vodou a pozeral ako to mení farbu 😀

wild.horses
28. máj 2010

velmi si zelam, aby som mala viac casu a nasla nejaku zaujimavu odpoved pre sanym co sa toho odstavu tyka. my tiez po nociach stale uspavame na cici, lebo to proste inak nejde. pocas dna je v skolke. nastastie uz papa normalne, ale schudol velmi odkedy je v skolke. urcite to ma suvis aj so zubkami a intenzivnym stvornozkovanim a nedavnou infekciou uska.
my sa uz snazime do istej medze aj vychovavat. aby vedel kde su hranice. trebars mu nedovolim tahat psov za chvost a podobne malickosti 😉

atrami
28. máj 2010

@matova, aj ja som sa bála odchodu do porodnice. Nakoniec sa to zvrtlo tak rýchlo, že som nemala čas na to myslieť. Z oslavy mojich narodiek rovno do porodnice, nakoniec som to stihla- narodil sa presne na moje narodky. Bol chúďa y toho v šoku. Pri treťom som ich pripravovala, veľa rozprávala. Zvládli to super.
Ja už som bola naštartovaná na odstavenie 3 dni som nekojila. Nakoniec som to vzdala. 😉 Malému som povedala, že nedám a on si sadol na schodík na plakal. NO NEZĽUTUJTE SA!!!!! Je to moje posledné dieťa, tak vydržíme a po lete odstavujem 😉
Kamarátka sa sprchovala pred malým len raz. Ona sa vyzliekla a malý sa začal hrozne smiať. A smial sa vždy keď si len dala tričko dole.

kubka25
29. máj 2010

Ahojte,som tiež mamina s náročným synčekom.Má 1,5 roka. Tehotenstvo i pôrod boli bezproblémové.Šok nastal až po príchode domov,nejak som nečakala,že bábatko môže byť i také.Pomaličky sme sa snažili chápať ho i jeho potreby,dokonca aj to že takmer vôbec nepotreboval a stále nepotrebuje spinkať.Prešli sme rôznymi fázami,koľkokrát som si vyčítal,že som neschopná mama,nedokáže pochopiť svoje dieťatko,nemám dosť trpezlivosti a pod.,neraz som si poplakala,keď toho bolo na mňa veľa...Veď to asi každá poznáte.Cez deň je to už v podstate zvládnuteľné,Dokázali sme sa prispôsobiť Kubkovmu rytmu a potrebám,problém nám neustále robí noc.I keď cez deň i večer už celkom dobre a sám zaspinká-čo pokladám za naše veľké-malé víťazstvo,v noci sa pravidelne budí,niekedy o 24,inokedy o 3 a už do rána nespí.To sa nám zvláda asi najťažšie.Skúšali sme rôzne finty,ale ako to všetky poznáte,nič štandartné nezaberá.Neviem,či je možné,že i toto obdobie trošku prehrmí a bude aspoň trošku lepšie.Aké máte skúsenosti???