icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

sanym
29. máj 2010

Dobré ránko. Ďakujem za povzbudenie aj keď je mi jasné, že radiť sa asi veľmi nedá. Každá si musíme nájsť svoj spôsob ako na tých našich nezbedníkov. Čo sa týka toho odstavenia, myslím si že je to hlavne môj problém - ja proste nedokážem vydržať keď v noci jačí a kričí mamka cici - to mi proste trhá srdce. Kebyže plakal chvíľu, ale on dokáže vrieskať aj hodinu vkuse ☹
Manžel hovorí, že by som mala niekam odísť na víkend, že on by to s ním skúsil. Ale to si teda neviem predstaviť, keďže je na mňa prilepený vo dne v noci. Tak asi počkám do narodenín a keď sa to spanie dovtedy nezlepší tak niečo skúsime vymyslieť. Bojím sa, že keď ho nebudem kojiť, prestane mi úplne spať poobede, keďže to spí tiež na cici ale lepšie ako v noci - poobede pospí niekedy aj 2 hod. a ja s ním. Tak keby som prišla o tento oddych tak neviem, neviem ako by som skončila ☹

kubka: bohužiaľ neporadím, my sa trápime so spaním už 22 mesiacov a nedokáže ani zaspať sám. A to že sa ti malý budí a už nezaspí by mohli byť aj zúbky. Môjmu keď išli očné tak vydržal byť hore od 21.00 skoro do rána. 😒 Mysleli sme, že aspoň cez deň odkvecne, ale iste... Je to proste nezmar.

mobilo
29. máj 2010

wild horses aj my vychovávame on je až moc vychovaný...dokonca aj vzdorovanie sme zvládli celkom fajn ale veď my sme zvyknutý od narodenia takže toto bolo ok..
sanym zlatučky je Tvoj maličký...
Ja si myslím, že teraz nám tie deti dajú strašne zabrať, ale vrátia nám to...mne už to vracia proste je zlatíčko také náročné ale koľko srandy je kvoli tej jeho náročnosti....keď celý deň rozpráva, proste v kuse všetko, stále beží...keď nie sme vonku tak si urobil trať doma 😉 z jeho izby do obývačky a v kuse a dokáže tak bežať aj hodinu v kuse potom sa napije chce sa hrať samozrejme s nami potom von a proste stále niečo...ale oproti tomu čo to bolo je fakt toto už nádhera 😉

sanym
29. máj 2010

mobilo, vďaka - Maroško je čertík čo vyzerá ako anjelik 😉
My sme zatiaľ nezvládli ani vzdorovanie - on sa totiž hnevá za všetko čo nie je tak ako chce on - ale snažíme sa stanoviť mu nejaké mantinely. Našťastie má príklad v staršom bračekovi, ktorý je strašne zlatý a poslušný - tada väčšinou 🙂

bubelko
29. máj 2010

mobilo: nechcem ta strasit, ale vzdorovanie este len pride - teda aspon u nas to tak bolo 😉 bolo aj take uz okolo 18mesiacov, ale momentalne zazivame vrcholne cisla - od ja sam az po nepocuvam ta, rozpravam sa s tatinkom 😀
kubka: co sa spanku tyka - mne sa osvedcilo viest si spaci protokol, z ktoreho sme zisitli, kolko potreboval priblizne spat a nasledne sme to upravovali. spaval potom len raz denne a v noci. teraz uz cez den vobec nespava, chodi spat vecer o osmej a vstava rano medzi siedmou-osmou. (myslim ten starsi).

mobilo
29. máj 2010

bubelko...v poho my sme mali prvé niekedy okolo roka a teraz čo bolo tak to bolo riadne a keď ešte príde tak príde poradíme si aj s tým 😉 😵 bubelko mňa potom čím som prešla nenastrašíš fakt s ničím 😀

mobilo
29. máj 2010

obdobie vzdoru je medzi 1- a 3 rokom takže ešte možno príde a možno nie! ale pre mňa to vzdorovanie je fakt nič oproti tomu, čo bolo. Teraz viem, že je to preto že chce niečo dosiahnúť takže ja nepovolím...ale keď mi plakal ako drobček a nevedela som prečo to bolo niečo...

atrami
29. máj 2010

Náš by možno nejedoval, keby to nevidel u prostredného 😠

čo sa týka spánku, tak u nás zabralo uloženie do postielky ja si ľahnem na postel a on za 5 minút spí. Keď som ho nechala v izbe samého a chodila len pozrieť, keď reval, to trvalo aj hodinu- chúďa zaspával s plačom od únavy.

bubelko
29. máj 2010

to ti verim🙂 to dalsie je halt o tom, ze uz su tie deti chytrejsie a prefikanejsie. a ked jeden ustupi a durhy nie, tak koniec. uz nas maju 😀

mobilo
29. máj 2010

atrami my máme novú postieľku pre malé, kedže syn tam buval iba ako bábenko aj to len pokiaľ mal žltačku....potom len s nami. Keď som ho aj dala cez deň do postieľky hneď bol hore a keď som ho dala na postel tak spinkal o pár minút dlhšie...najdlhšie spinkal mne na ruke...tak som si potom povedala aby sa vybuval, že si aspoň pozriem nejaký film aby si aspoň trošku oddýchol. Podľa mňa není normálne keď také maličké bábatko nespí ja neviem...teraz už keď je starší je to iné.

atrami
29. máj 2010

Aj my sme tak spávali, keď bol malý- na mne alebo v babyvaku.

matova
29. máj 2010

Ja som sa tiež tešila že máme vlastne postieľku voľnú pre ďalšie, ale po pár razoch čo som mu povedala že tam bude spinkať bábätko tak sa tam malý čím ďalej tým častejšie chodí vyváľať 😕 😀 .
Aj my vychovávame, on rád počúva vysvetľovania čo a ako, akurát ke´d čosi chce...kým je to ok, tak ok, ale ak nie, hodí sa ozadu na zem- nieje to často ale...vezmem na ruky, vysvetľujem mojkám a po chvíľke ma mojká už aj on 😵 . Iste ešte budú oveľa horšie situácie, ale už sa teším kedy začne rozprávať a konečne povie čo mu vlastne je, ako sa cíti...dnes sa mi tak divne skrúcal po zemi a posteli, unavený bol pritom spal vnoci pekne, tak zas neviem čo to má byť 😕, včera večer bol naštartovaný ako motorová myš 😀, každý deň je iný.
kubka: my nemáme takéto skúsenosti s dlhým nočným ponocovaním ako vy 😒
atrami: veru aj ja by som sa zľutovala 😀 s tým koljením, zlatúšik malinký 😵 .
Ja sa bojím hrozne lebo malý bude mať len dva roky, manžel ho večer pomaly ani na ruky nemôže vziať- malý už je úzkostný a musí ma mať nonstop na očiach, akj cez deň síce ale večer tu už je brutal....nikto iný do postele uspávať...ja to vnímam asi veľmi citlivo no myslím že aj malý je taký, dokonca teraz som postrehla že už ani k svokre nemá tak blízko ako kedysi, keď začne rozprávať kto kedy čo a ako...a nevenuje sa jemu, úplne je nervózny a nevšíma si ju, už ani k nej nechce na ruky...a plakať on teda tiež dokáže veľmi dlho,prinajhoršom sa nevie nadýchnuť- minule som jej ho chcela nachvíľočku nechať a vybehnúť na poštu- bolo 10:30 (spávať chodí okolo 11:30) a taký záchvat chytil že za mnou vybehla k dverám že malý nedýcha, nevedela čo sním, jak som ho vzala na ruky už to rozdýchal 😔 . On mi také záchvaty plaču chytal už ako bábätko, ako sa zobudil po spinkaní, začal okamžite, kým som ho nevzala, nikto nechápal z toho, ani ja ☹

bubelko
29. máj 2010

mobilo - jasne, ze je to ine, ked clovek vie, o co ide. ked su taki malicki a bezmocni, a my nevieme, preco placu, je to ine. nastastie ma to v oboch pripadoch viac-menej obislo. 🙂
tak drzim vsetkym maminkam, ktore maju narocne deti, palce 🙂

matova
29. máj 2010

už topmu verím ako písala tu kedysi mobilo, že to bude aj ˇťažkým pôrodom, my sme mali veľmi ťažkú vypudzovaciu fázu , mali ma radšej nakoniec brať na sekciu. Nikto mi potom už ani o tom nioč nepovedal, len doktorka ráno že ma malý poriadne vytrápil - chudáčik a ako sa on musel cítiť uviaznutý? a potom ešte raz sestrička čosi že sa napil plodovej vody, ke´d som prekvapene kukla na ňu, už letela preč...
Ja som bola šťastná že žijeme tak som sa ani nedomáhala detailov, všetko minulé mi bolo už fuk 😉

atrami
29. máj 2010

@matova, aj náš má také záchvaty. Odprevádzam najstaršieho k autobusu do školy- zástavka, hneď pri dome a býva ho počuť až na ulicu 😀

matova
29. máj 2010

atrami- a že vraj deti ktoré majú starších súrodencov také niesú 😕 😲 . A ty si mala tiež zťažký pôrod?

matulka82
29. máj 2010

@atrami-aj ja by som bral take uspavanie 😉 to som mala pri prvom(jaj zlte casy..),teraz len natriasam v kociku a tak zaspava,vlastne odmalicka,len vtedy som ho natriasala na rukach 🙂 Babyvak som mala ale nikdy tam nechcel byt
😢 a to som sa zneho tak tesila..
@matova-take ze musi mat na ociach...to tiez poznam,uz mam niekedy toho dost,k nikomu nechce ist,ale ked je u mna je ok.Aj som planovla ist do prace,ale veru,neviem ako by to zvladol,nanho sa len niekto cudzi pozrie a oslovi ho a uz breci 😢 a pritom teda ho neizolujem,chodime do mesta...ale zatial aspon ,ked idem sama do mesta,vydrzi aj so svokrou,horsie uz ked sa vratim,to uz len na moje ruky a k nikomu inemu🙂))

atrami
29. máj 2010

@matova, všetky deti cisárskym

matova
29. máj 2010

matulka82 🙂 - natriasanie v kociku to sme mali aj my- musela som s nim vonku na turistiku a mimo dediny- vsetko mu vadilo okrem drncania, a dva az trikrat do dna za kazdeho pocasia aj v mrazoch a vetre to uz mi islo hore krkom, hlavne ze doma som nic nestihala urobit. Problém nastal akonáhle začal sedieť- to už tu niekto minule spomenul, to už bol neuspateľný- vytiahol sa do sedu a čumel kam sa ide 😲, to už boli moje nervy v keli a som si povedala že von už codiť nebudeme 😉. Po pár dňoch trápenia sa naučil zaspať doma- na prsníku, ale v ležacej polohe na posteli. Preloženie do postieľky znamenalo okamžité zobudenie.
a po odstavení bol zas problem ako ho uspať inak...
ozaj sanym 🙂 - to som ti chcela, že teraz vlastne zaspáva s nekvapkajucim hrnčekom po vypitií mlieka, bez um mi nezaspí, a to ešte s ním tak ako mobilo ležím niekedy aj hodinu v posteli kým zalomí...V noci sa už budí málokedy, ale keď sa zdvihne, nič nepomôže, musí byť mlieko, teda kojením človek čo to aj ušetril 😀 . A také že plyšáka do postele to tiež nehrozí- on sa s ním začne hrať a nakoniec letí plyšák von z postele 😀

matova
29. máj 2010

a už letím, už je hore a narieka, príjemný deň všetkým 😉

matulka82
29. máj 2010

@matova-urcite aj porod ma nieco do seba,mala som podobne problemy pri 1.porode.Narodil sa priduseny pupocnikom,ziadny plac,nic..resuscitacia...len som si zelala ,nech je zdravy.Neskor som zistila,ze to malo vplyv na motoricku zlozku,recovu...ale dobehli sme 😀
@atrami-3 sekcie ,teeeda mala si co robit 🙂

matulka82
29. máj 2010

@sanym-podareny blondulo 😀
@matova-tak ja som von nechodila,zozaciatku ano,ale ked zaspal ,nechala som ho pred dverami,a o 5 minut co som vosla dovnutra ,rev jak keby ho z koze drali...odvtedy som ho uspavala len vnutri,nastastie ,ked ho prelozim do postielky spi dalej ,a mozem si aj nieco porobit(cest vynimkam),no na hracku som sa snazila naucit aj ja 😎 ale vzdy ho vymrstil z kocika von,ale tusim znova vyskusam,mozno uz po case "zmudrel" 😵

denduska
29. máj 2010

ahojte, fiiiiha vy ste tu popisali, vitam nove mamicky 🙂 ja posledne dni nestiham, Emmka je ako cert, umrncana az hroza, vecer do desiatej nespi a rano o pol siestej uz vita slnko...len som chcela s tou postielkou, ako sa Sara narodila aj Emmka zacala vystrajat, nechcela ju tam pustit, vrestala ze Babo nie Babo nie, Emmka tam!! a podobne a tak to bolo so vsetkymi vecami ale nejak sme to zvladli, teraz ja sa staram o Saru a ona vtedy o babiku (ktoru vola tiez Saja), zakryva ju a tak..akurat klokanky v ktorej ju nosil tatik sa nevzda, tam Saru nepusti 😅 ale inak ma malinku rada strasne, akurat ze zo zaciatku mi pomahala, nosila plienky, ale teraz sa uz na mna vyprdla, mozem prosit prikazovat, kasle na to..

A ten vreskot tiez, hocikto je u nas, ked odchadza, Emma vrestiiii..vcera tu bolo jedno dievcatko s babkou a ta ked videla co Emma vystraja, povedala ze uz radsej nepridu.... 😅

sanym
29. máj 2010

matova: o tom zaspávaní v kočíku a potom na prsníku v posteli - to ako by si písala o nás. Ja sa najviac bojím toho, že keď prestanem kojiť ako ho vlastne uspím - poobede aj v noci (večer ho dodnes uspáva mm na rukách inak nezaspí a potom mi ho preloží rovno na prsník). Lebo keby prestal spať cez deň to by ma už asi porazilo. Síce zaspáva na cici a nemôžem sa ani hlbšie nadýchnuť nieto pohnúť, ale aspoň ako-tak spí.
A ako píšete o pôrodoch, tak môj bol tiež ťažký. Mám úzku panvu a napriek tomu že som rodila o mesiac skôr, mal ťažkú cestu von, pri narodení bol celý postláčaný, samá podliatina, očká podliate krvou no hrozný pohľad to bol. Asi mesiac sa mu to hojilo.
A takisto je fixovaný na mňa. Ostane aj s mm, aj s mojou mamou, ale len čo ma zbadá už ma len prenasleduje, mrnčí, ťahá ma za gate a "mamka cici" - keby som mu to dovolila, on by hádam bol na mne prisatý 24 hod. denne.

atrami
29. máj 2010

@matulka82, no to vieš je tenká/ už krutá minulosť/ deti veľké 😉

matulka82
29. máj 2010

@atrami-moja znama ma 2 sekcie-chlapov,a jej muz chcel este babu,ale ona,moc cita odporucania 😀 ze 2 sekcie a dalsie baby sa uz neodporuca,urcite nie si len ty sama ,co mas 3 sekcie 😉 a si tu zdrava a v pohode 😀
@sanym-komplikovany porod-o to viac citovo naviazane dieta 🙂

wild.horses
29. máj 2010

@sanym nadherny blondacik 🙂
nasemu uz tiez rastu take blondave kosierky za uskami 🙂
ja este tiez asi budem kojit do jesene a ked bude mat 1,5 roka, skusime odstavit. neviem si to predstavit, on ked zacne revat, ty kokso, tak to pocut snad v okruhu kilometra 🙂

mobilo
29. máj 2010

atrami ja som tiež bola veľmi chudá a syn veľký a nikto mi nemeral panvu..až keď sa syn narodil tak sa ma každý pýtal, prečo mi nerobili cisársky ..Mne je len zle, keď si predstavím, čo všetko sa mohlo stať synovi dávali kyslík ale keď si predstavím, žeby ešte chvíľku nevyšiel a niečo by sa stalo ☹ ☹ ☹ nemyslím na to radšej. No a teraz mi zase panvu nemerali asi preto, že som mala prvý porod- podľa nich normálny mi hneď napísali panva v norme 😒 tak neviem, či im mám povedať, aby ma odmerali či čo 😝
wild horses my sme tiež kojili rok a pol 😉
denduska veď som na Teba myslela, že asi máš toho veľa...ty kokso pozerám, že Sárka už má mesiac aj dva týždne strašne to letí 😵
no a inak moj syn sa dnes naučil povedať vetu : Toto je čo? celý deň....mami toto je čo? a na všetko a ja s tým mojím chorým hlasom som odpovedala...Ale zlatý je inak..Dnes bol tiež nejaký uplakanejší no neviem čím ..
bubelko áno najhoršia vec v živote, keď ti plače bábenko dokt. sa odvolávajú na reflux, koliku...ľudia okolo stále mudrujú a tak podobne...strašná vec ale už sme za tým, preto píšem, že ma už nič neprekvapí!!
no idem buvať..dnes zase dlho zaspával, ale už si na to aj zvykám 😅

matova
29. máj 2010

ach joj, fakt aspoň že človek vie že nemá sám také náročné dieťa 😉
ozaj, dnes ako sa mi zobudil, vybehol z izby ku mne a hneď na mňa s plačom, vyobjímala som ho a potom som sa ho spýtala prečo sa stále takto s plačom zobudí či sa bojí, prikyvoval áno, a že čoho, že tu nebudem? a on že áno, a začal zas plakať a objímať ma 😕 😒. Aj to musí byť šok že po pôrode to dieťa hneď berú od mamy preč, ani na chvíľočku som ho nemala, ja som len za ním kričala ako ho odnášali (ako šiši 😀): ty si to zvládol môj dobručký.....

chcela som nalísať že sme boli poobede v meste, manžel niesol cez cestu malého, ja menší nákup a nestihla som s nimi zarovno cez prechod, ostala som na druhej strane na červenú stáť- malý hneď chytil záchvat, vystieral ruky za mnou, , ľudia mna zastávke čumeli 😕.

denduska: vyzerá to že sa už celkom dobre zabehávate 😉, tá bábika je dobrý nápad 🙂
atrami- 3 sekcie, klobúk dole 😲
matulka: takže aj to zaostaávanie v reči môže byť dôsledkom? Môj neartikuluje, všetko to málo čo povie hovorí ako bruchomluvec- ale pripisovala som to hlavne cumlíku- vkuse ho má v puse a nechce dať 😒
Kočík- ja som sa snažila potom ten kočík zaparkovať nazad dnu ale sa mi vždy po chvíľke prebral, cítil iný vzduch určite- predsalen vonku bola vtedy zima...ale aj náročnosť uspávania v kočíku rástla, on síce ležal ale bol nespokojný ke´d len oblohu videl, plakal, ukľudnil sa keď som ho natočila aby videl napr. dom, múr...a neskôr plakal pri hocičom už a stíchol až keď sme sa pohli na viac ako 5 metrov hore dolu...iné ženy kočíkovali a pritom kecali a ja beh von z civilizácie do lesa 😀, aspoň som sa vyvetrala 😀, ale nohy už ma poriadne boleli.. .
sanym: hádam sa to nejak samé vyvŕbi a malý sa ti odstaví v pohode. Švagriná tiež dlho kojila, nakoniec todošlo tak ďaleko že jej necjcela dať kým nepojde malá spikať a tá sa naučila ešte aj blafovať, akože išla, napila sa a zdrhla. Potom už s tým natvrdo sekla.

matova
29. máj 2010

mobilo: presne ma to tiež napadlo či mám žiadať o pomeranie panvy. Ja mám síce boky široké ale boky sú boky a panvu nemeral nikto. 😲
toto je čo? 😀

matova
29. máj 2010

etš jedna radosť, no musím- malý šiel dnes na poníkovi, všetko inak deti strašie, manžel ho pridŕžal radšej zozadu, a povedal mu nech dvihne ruku a povie "hejá", a on to opakoval, tí cirkusáci čumeli a sa smiali že šikovný je , berú ho do partie 😀