icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

atrami
30. máj 2010

matova, boli ste na MDD? Aj my . Najmenší skákal na hrade, skoro ho tam prizabili, nato húkal pol hodiny , lebo som ho tam nepustila, prostredného som stále niekde musela hladať, ale inak pekný deň

Mne panvu meral pri 1. tehotenstve, vraj dieťa porodim normálne, také do 3 kg. Syn mal mal už v 30. t.t. odhadom toľko, vydupala som ci sekciu ak to nepojde normálne po 20 hodinách sa nado mnou zľutovali 😠 Ale muselo sa niečo skomplikovať, lebo ma intubovali- prerazili mi hrdlo, nasledovalo 24 hodín na ARE: Veľmi sa divili, že malý mal 4250 g. Druhý porod bol automaticky sekciou, ale už v inej porodnici malý 3950 g, 8 dní pred termínom, najmladší 3700 g, 2 týždne pred termínom.

sanym
30. máj 2010

mobilo, matova: tú panvu si určite dajte premerať, u nás sa to automaticky meria v poradni už si nepamätám v ktorom týždni. Ja som to mala ešte pri prvom tehotenstve napísané dokonca v tehotenskej knižke, že úzka panva. Práve preto som staršieho syna rodila sekciou a mala som mať sekciu aj pri druhom - lenže z ničoho nič sa pôrod rozbehol v 36. týždni v noci a lekárovi sa nechcelo zvolávať operačný tím tak sa na to vyprdol a tak to aj dopadlo. Ešte ma ten "mäsiar" tak úžasne pozašíval, že týždeň po pôrode mi to museli v celkovej anestézii celé rozpárať a nanovo zašiť - mala som to vnútri celé zahnisavené že lekárka čo mi to robila sa ma potom vydesene pýtala kto ma to preboha zašíval. No čo už - mohlo to dopadnúť aj oveľa horšie tak som rada, že sme nakoniec obidvaja v poriadku. Ale na tretie tehotenstvo by ma už neprehovoril nikto aj keď starší syn by strašne chcel sestričku. 😉

sanym
30. máj 2010

A dnes ráno som okrem Maroška musela nakojiť aj plyšového Macka Pú 😀

atrami
30. máj 2010

Mne panvu merali približne v 10 t.t., ale určite si ju dajte premerať.

@sanym, no pekne 😀 a chutilo mackovi?
Moj si z mojich pŕs urobil ,,terénku". Ja ho kojím a on po mne jazdí autíčkom.

Niektorí doktori a aj sestričky nie sú ani ľudia 😠 😠 😠 😠 😠 😠

sanym
30. máj 2010

atrami: asi chutilo, lebo pri tom robil mňam, mňam a nakoniec som od neho dostala aj pusu (teda od macka) 😀 A nakoniec sme ho museli povyzliekať z jeho červeného trička, aby sme sa pozreli či aj on má cici - no a nemal.
Inak Maroško má na svoj vek úžasný zmysel pre humor, takže keď odmyslím to jeho nespanie, nejedenie a záchvaty zlosti, tak je s ním sranda.
A vlastne my sme taká veselá rodinka, veď čo nám už ostáva, len to všetko brať s humorom 🙂
Minule sa starší syn strašne vážne zahľadel na mladšieho a hovorí mu: "Maloško, taký sme tu mali kľud kým si nebol na svete." 😀
Pekný deň všetkým, my ideme šelmy vypustiť do záhrady kým nezačne pršať.

matulka82
30. máj 2010

atrami- tak teda dobre velke deturence,ale hmotnostne klesajuca tendencia 😀 😀
sanym-ved este nema tak vela,bud len rada ,ze chce papat mliecko a ze mas 😉 co by som ja za to dala ,keby kojim,a to som po tom tak tuzila 😢
matova-aj "heja"je uspech 😀

sanym
30. máj 2010

matulka: kojenie samo o sebe by bolo v pohode, ja som aj staršieho kojila dva roky, ale to čo robí Maroško už ani nie je až tak o mliečku, on má moje prsníky namiesto dudla a najradšej by ich mal v puse celý deň aj noc.

mobilo
30. máj 2010

sanym aj u nás to nebolo o jedle ale dudlaní....dudlík nechcel urobil si ho zo mňa 😉

atrami
30. máj 2010

@matulka82, možno také 10. dieťa by som aj prirodyene porodila

@sanym, ste teda veselá rodinka 😉

mobilo
30. máj 2010

atrami tak sa na to spýtam radšej...no moj bol tiež veľký a nemerali mi ani v poradni ani v porodnici..Ja neviem, a potom keď im to človek povie, či by to mohli urobiť tak sa pozerajú na mňa ako na nejakú premúdrelu ženu...ale nechcem aby aj druhé dieťa kvoli ním zažilo to čo syn 😒

mobilo
30. máj 2010

matova podľa mňa to rozprávanie može mať s tým súvis. Fakt nám hovorila tá osteop, veľa vecí čo sú práve kvoli tomu...Veď skús zavolať tej do Ba a skús sa jej spýtať, ona aj nám odpovedala na všetko čo sme chceli vedieť akurát nechcela zobrať také bábatko až od 6 rokov..

matulka82
30. máj 2010

sanym-tak vie co je dobreee 😀 dudel nie je taky poddajny... 😀
mobilo-no dnes uz netreba pozerat na to ,ako sa na nas divaju,dnes si uz musime takmer vsetko vynutit,aj ked to nejde bez ich poznamok alebo hlupych a nechapavych pohladov..ono sa zvykne merat panv len pri prvom tehu,pri dalsich to uz len odpisu,malokto premeriava znova

mobilo
30. máj 2010

veď to hovorím oni mi hneď napísali do karty, že panva v norme 😝
ja viem, že to tak je som si svoje užila so synom, pretože mal všetko čo len bábatko može mať a nachodila som sa s ním po doktoroch a toľko nervov ma to koľko krát stálo, že až.... a aj jeho doktorka sa na mňa pozerala ako na neviem čo...ale mne to bolo jedno v prvom rade mi je zdravie syna a nie pohľadu doktorov a sestričiek...česť výnimkám pretože sme stretli aj perfiš doktorov

matova
30. máj 2010

sanym: pôrod 😝 , kojenie macka 😀
Môj malý tak zaspával, že chvíľu cici, potom cumeľ, zas cici, zas cumeľ, - ....aj 10x za sebou, kým nezaspal, a keď sa do toho prerezávanie prvých stoličiek vmontovalo tak začal už aj hrýzť...ja som mala talý tajný sen- tandemov dojčenie- aby som už nemusela tie peripetie so zápalmi prsníkov zasa zažívať pri ďalšom...ale som rada že sa to takto "spravilo".
na meranie panvy sa opýtam 😉
matulka: veru, aj citoslovcia sú úspechom , tak akurát na tie je asi náš expert, všelijaké pazvuky a somariny vykrikovať 😀
mobilo: s tou premúdrelou ženou- keď som už bola v pôrodnici na príjem, manžel mi nakázal sa opýtať či by v prípade akútnej potreby 😠 nemohol byť darca- on je univerzálny (0-), tak ma tam sfúkla dr....že až 😀 😀 😀 .
Chcela som sa ťa spýtať ako vy spíte- všetci traja na manželskej? ja by som potrebovala naučiť malého nech spí v strede (na letisku z troch postelí), ale on nechce byť pri manželovi (sa nečudujem, to chrápanie je des 😀 😝 ), ale mne by bolo potom lepšie na krajnej- pri postieľke. A to dlhé uspávanie, nemáš strach čo potom? ja sa bojím ako bude potom zaspávať, však bábätko nepočká, z vane tiež nechce von, dlho tam chce byť.....dnes mi dovolil sa tam umyť 😉

mobilo
30. máj 2010

matova áno spíme všetci traja na manželskej a my s manželom sme tí utláčaní 😅 😅 😅 😅 😅 začína tak, že drobec spí pri kraji ja v strede a manžel na kraji....potom to postupuje, že syn sa rozťahuje tak ja idem pri kraj a on je v strede..Potom idem na wc po príchode si už nemám kam ľahnúť..Manžel skoro padá z postele a náš syn cez celú posteľ roztiahnutý tak ho preložim do stredu no a tak stále inak...Koľko krát sa zobudím a neviem ho nájsť a on pri nohách.. Proste si neviem predstaviť, že on bude niekedy buvať na takej malej posteli to budú pády 😉

mobilo
30. máj 2010

matova ja som tak ďaleko s myslením ešte není 😀 😀 😀 😀 ja si totiž predstavujem, že oni budú asi s manželom a ja s drobcom vedľa v izbe lebo nechcem aby sa budili navzájom..no pokiaľ budem mať Spachtoška - čo očakávam 😅 😅 😅 😅 tak ja budem pri postieľke a oni vedľa..Alebo budeme všetci štyria na manželskej 😅 😅 😅 😅 😅
včera akurát drobec zase hučal strašne hlasno rozprával a muž mi hovorí, že ako to bábatko bude tuto spávať? 🤐 a ja že neviem 😲 neviem si to predstaviť, ale všetko sa vyvinie prirodzene nemyslím na to! Budem to riešiť, keď to bude 😉

matova
30. máj 2010

mobilo: 😀
my sme najprv spali na dvoch spojených ("manželská"), ale dali sme aj tretiu k našim, lepšie potom spával keď už do mňa nenarážal- teda ale ty už musíš byť dolámaná, ja som po pár mesiacoch "spania" mala hrozné bolesti chrbta....
A zboku je postieľka, aby s malý nevyvalil dole (pády pri nohách už má nejaké za sebou 😒 ). Malý si myslí že to tak zostane, že on bude spať naďalej pri postieľke a v nje bábätko (tak nám ukazuje na otázky že kto kde bude 😅 ). V poslednom čase ráno prelezie do postieľky a váľa sa tam 😕.
Ja neviem, sú dni keď som pokojná ale potom to na mňa dôjde.....idem vnoci na wcko, okamžite sa prebudí a musí so mnou, aj s plačom, večer sa zobudí keď neideme spať do cca 23, zbadá svetlo za dverami, už je hore a plače, prestane až keď pozhasíname všetko a dostane mlieko a tak zas zaspí. Ale to je na 2. str. super, aspoň nás vyháňa dobiť baterky, však to budeme všetci potrebovať 😀 😉

mobilo
30. máj 2010

no ja keď som len s drobcom tak keď idem v noci na wc a preberie sa tiež musí so mnou...
my sme spávali tak, že som chcela aby manžel spal vedľa stále bol v práci a ja som sa bála aby sa mu niečo nestalo...a keď bol syn stále hore tak som mu hovorila, že nech aspoň jeden je vyspatý ale potom mi povedal, že je to aj jeho dieťa a ja mám doma toho viac ako on v dvoch robotách a že chce spať s nami, veď sme rodina..A odvtedy spíme spolu, ale drobec on v noci málokedy plakal vačšinou som mu dala didi a bol ticho potom hojdala na lopte takže manžel sa celkom vyspal dúfam...no boli aj noci to som tu už písala, že sme sa vozili v aute, lebo sme už fakt nevedeli ako ho utíšiť 🤐
dobrý nápad s tou ešte jednom postelou to tam budeme mocť byt aj štyria 😅 😅 😅
strašne ma bolia kríže ale to nie zo spánku ale asi že sa maternica zvačšuje a vždy ráno ma bolí okolo pupka musím povedať doktorke, či to je normálne..ja sa jej aj bojím niekedy hovoriť, čo všetko mi je aby ma neposlala do nemocnice 😨 ale manžel povedal,že ak to nepoviem ja povie to on ide totiž so mnou a vraj by to zvládli pár dni aj bezo mňa

matova
30. máj 2010

mobilo: veru-tri postele to už vážne luxus 😉 , neporovnateľne lepšie.
môj muž tiež chce byť pri nás, on dsa hnevá keď sa ho spýtam či nechce ísť do druhej izby, ja by som ho nevyháňala nebyť toho chrápania 🙄 . No keˇd sa vrátim pár mesiacov dozadu, tak vtedy mi také čosi fakt nevadilo, jak som ľahla, hneď som vytuhla 😀
Dr. to radšej povedz. Mňa bolelo tiež okolo pupku pri prvom- bolo to z rýchleho rastu brucha-obrovské som ho mala, ja mám také strie- ako lúče slnka smerom od pupku 😎. teraz ma skôr po celom dni pobolieva podbrušie 😲

mobilo
30. máj 2010

no ja si tiež myslím, že je to rastom..so synom som toto nemala..ja som strie nemala vobec ani teraz zatiaľ nemám klop, klop..ale teraz mi bruško rastie úplne inak pri synovi som bola ako vždy zo zadu som ani nevyzerala ako tehotná iba brrucho...teraz mi to brucho ide tak do strany- dievčatko si myslím ja 😅 😅 😅 mňa strašne tie kríže ale brutal bolesť a podbruško tiež sem tam..veď hovorím so synom som takéto preblémy v tehu nemala takže teraz si zase odserkám tehu a bábatko si budem užívať 😉

matova
30. máj 2010

mne to brucho rastie ako pri synovi, ale si vravím, že tak je natiahnuté tak aj tak ide....A nebolia ťa triesla? mňa už teraz, pri malom až v 7mesiaci- ale odvtedy som sa nevyspala, tak ma to bolelo brutal

matova
30. máj 2010

ešte ma aj napadlo či tie kríže nie je aj bolesť z toho spania na malom priestore- lebo vtedy som povedala že jednoznačne chcem 3. posteľ k našim, že už sa to fakt nedá vydržať- spanie stále na tom istom boku pri malom.

mobilo
30. máj 2010

podľa mňa nie..Ja som inak v poho z toho spania. Tie kríže to ma bolí hlavne, keď uspávam drobca a on chce každých 5 minút cikať, kakať, a ja zliezam z postele, dole plienka, pripraviť šerblík, potom zase plienku obliecť a stále sa krčím a potom to príde, strašne koľko krát to tak pichne, že keď stojím a nechytila by som sa niečoho tak by som spadla 🤐
triesla zatiaľ nie. Iba tie kríže a ten pupok a hlava strašne často

matova
30. máj 2010

aha 😒 . joj.
Môj pupok je celý vonku teraz už od 3. mes- on sa mi totiž nejak celý po pôrode ani nevstrebal 😀 😝. Hlava to tiež, u mňa asi z nízkeho tlaku, neviem, možno aj málo tekutín, v tomto som lajdák 😔 . Horšie že vysoký tep mávam, aj to cítim...
Tak len vydržme 😉 , dobrú nôcku, radšej už pobežím, pááá

mobilo
30. máj 2010

aj ja idem dobrú nocku..ja tiež málo pijem i keď sa snažím ale niekedy nieje čas... musím sa polepšiť....zo mňa sa po porode stal anorektik takže mne rastie nanovo 😅 😅 😅 😅

ollski
30. máj 2010

Teda tu to zije 😉 dobru nocku, nech deticky co naj spinkaju!! idem trosku citat ako sa mate, nech som v obraze 🙂

atrami
31. máj 2010

@mobilo, treba si stáť za svojim, ja som si vydupala tak cisársky!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3 mesiace na mňa všetci pozerali hnusno lebo vraj doktori nemajú radi ak im niekto hovorí, čo majú robiť, že či oni študovali alebo ja. Po porode sa mi prišli ospravedlniť.
Ak sa ti niečo nezdá, alebo niečo bolí povedz to doktorovi, malý to bez teba zvládne.

matova
2. jún 2010

mobilo 🙂 : ako sa máš? už je to lepšie? 😕

mobilo
3. jún 2010

mám sa fajn len počasie asi ma z neho 😖 😖 😖 a drobec má náladu ako to počasie umrnčaný za všetko...
včera plač akoby som ho rezala a za čo? lebo sme boli vonku a total leják, že sme snáď mali mokro aj pod kožou lenže on chcel byť vonku tak som ho nasilu ťahala on kopal, ešte v ruke autíčko- odrážatko a plač no horor až vzlykal tak sme potom z okna pozerali kedy už prestane pršať normálne svalovicu mám ako som ho tam držala 😅 😅 😅
no a najnovšie si dáva koliečka...beží dookola dvora aj 50 koliečok a nieje unavený...minule bežali s mužom 2 hodiny a muž si potom sadol, že oddych a náš syn sa rozplakal, že ešte 🙂 sme nechápali jeden by povedal, že po takom výkone zaspí hneď ale kdeže veď viete ..
inak prosím, prosím pekné počasíčko 😵 😵 😵

mobilo
3. jún 2010

a aby som to upresnila on nebeží ale šprintuje veď rozmýšlame na nejaký šport ho dať, ale od dvoch rokov asi neberú nikam 😝 😝 😝 tak musíme ešte vydržať byť trénermi my 😉
pekný dník