icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
6. jún 2010

mobilo: veď práve- tiež vidím že je unavený len ako to dieťa uspať...tiež nakoniec vždy zmäknem a dám ho naobed, lebo už sa teším že si nachvíľu sadnem...ale dovečera som zas kaput. Zas sa to dnes zopakovalo, unavený neskutočne a po mlieku mi zrazu zdrhol z postele a už tu frčí 🙄 . Ja už fakt neviem kedy mám žehliť- jaj vlastne viem- cez obed žiadne posedávanie a makať 😝 ...
Ale nám to dávajú tie deti 😒 . Dnes som bola rada že je taký "mumáčik" zatiaľ 😀 - boli sme v meste a tam tie deti na ihrisku brutal, len som čakala kedy mu niekto jednu uvalí....on tiež nechápal- pozoroval tie deti vyjavene...ani potom neprotestoval že už ideme preč 😀 .
Na mláky sa konečne aj my chystáme- dnes sme dostali- podedili gumáčiky, keď ich zbadal taaaak sa mu rozšírili zreničky 😀 😀 😀, ja som ho stále zahriakla a ťahala od mlák že v topánkach tam nemôže, nemá gumáky ako medvedík v knižke čo máme... 😉tak už len ten dážď zas 😀

sanym
7. jún 2010

Dobré ránko. Tak ja som sa konečne odhodlala, že trošku obmedzíme kojenie - zatiaľ cez deň. A takto sa včera zatváril, keď som mu prvýkrát v živote povedala, že mamka nedá cici. 😀

mobilo
7. jún 2010

matova ja to tiež nemám rada, keď prídeme na preliezky a rodičia sedia na pive dieťa pobehuje kade tade a robí zle....to sa vždy stane a príde také dieťa na šmýkalku a začne, že on nemože ísť že to je jeho šmýkalka a ja vždy reku áno, a kde je napísané, že je tvoja? veď je to šmýkalka pre každé deti takže pozor uprac sa, lebo keď drobec spadne budem veľmi nahnevaná... ja viem, že dieťa prechádza obdobiami, že moje a tak...v poho možno to bude za chvíľku robiť aj moj drobček ale ja by som ho ako rodič uzemnila nechceš pustiť iné detičky nepojdeš ani ty..a nie len pohodlnosť vyvaliť sa a nezájem, kde moje dieťa behá a tak lebo podľa mňa tie deti za to nemožu, proste sa im nikdy nikto nevenuje tak sa snažia úputať na seba pozornosť. Ale mám na to nervy minule sme sa tiež šmýkali a také dve asi 4 ročné baby maminka na pivku s cigaretkou - veď o to nejde ale nie žeby ho len nepustili ale ešte mu začali nohy ťahať aby spadol to som také nervy chytila hovorím, reku baby skončite , lebo sa viem aj nahnevať ak spadne tak uvidíte...a oni, že ten chlapček ma oca černoška a tak som nevedela či sa smiať alebo hrešiť maminky ich dokonalé pozerali, že čo ich deťom hovorím...ale no keď som ich videla ľúto mi ich bolo veď tam boli dlhšie ako my jedna šmýkalka maminka nezáujem, zúbky úplne zhnité proste obraz rodičov tak sme sa s mužom zobrali a išli preč ..

atrami
7. jún 2010

Dnes bol sviatok 🙂 Bola som pobehať po obchodoch aj s malým a bol dobručký ako med, ešte si aj pospal. 😀

matova
7. jún 2010

sanym: tak toto je výraz 😀 asi si prehodnocuje či to myslíš vážne alebo čo to má byť 😀
mobilo. hovoríš mi z duše. Bol tam chlapček, možno už 4 ročný, každému robil zle aj na väčšie deti si trúfol, ale nikto sa k nemu nehlásil, nechápem kde sedeli tí jeho rodičia...tiež som ho tam už uzemňovala a musím povedať že som bola normálne v strese z toho vreskotu a búchania .... 😕 .

Ja som chcela napísať, že síce malý sa nesnaží vôbec rozprávať, ale on sa snaží čítať 😀 . Už pár týždňov chodí a ukazuje na písmenká ??ee?? ee? ee? ee? ee? a nahráva si to do toho svojho hardisku- ukáž A, B, D, O, M,- už to vie- aj tie písmenká keď ukážem jednotlivo tak prečíta, a keď mu poviem nehc ich nájde napr. v texte- v nadpisoch, tak nájde 😕 😕 😕 😅.
My už sa smejeme že skôr bude čítať ako rozprávať 😉

matova
7. jún 2010

atrami. super 😉 . Aj môj je dnes ako med- zatiaľ- on začína až večer 😀 .
chcela som ti napídsať že ja dávam cez deň normálne mlieko ale vnoci Sunar, lebo my máme kuchyňu dole na podlaží a než by sa to tam všetko zohrialo, tak sa bojím že by sa malý dokonale zobudil 😒 . Len to u.m. ide do peňazí 😒

renika80
7. jún 2010

Ahojte baby, no aj my sme boli vcera u nasich v jednom podniku, kde je aj detske ihrisko, boli tamdve male deti moj syn a este jeden chlapcek o nieco starsi,tak sa zlato hrali, smykali sa na smykalke, potom tam dosli, take pubertalne baby, co uz asi ani neboli panny a normalne na drzovku sa tam zacali smykat a hojdat, tie decka nemaju ziadnu vychovu, ja uz sa bojim, ked mi pojde do skolky a do skoly, co za dobytok ho tam stretne, to je na tom smutne, ze takí ludia maju deti, co im je to neskutocne jedno ako sa sprava ich decko. 😠
Boli sme konecne v slnecnom pocasi na dni deti, strasne sa mu pacilo... 😀

sanym
7. jún 2010

matova: skúša celý deň, ale odolávam. Dala som mu cici len poobede na uspatie a potom už nie - výsledok bol ten, že spal 20 minút. ☹ Ale nevadí - dnes je celkom dobručký, dokonca sedel viac než hodinu v kočíku, normálne som nechápala.
A tie deti na ihriskách ma tiež štvú. A môj starší syn je taký, že sa nechá odvšadiaľ vystrčiť, predbehnúť - ja som už tiež pár krát takým deckám prehovorila do duše. Aj preto sme najspokojnejší v záhrade.
Najnovší hit - tlačenie v obstarožnom fúriku
🙂

atrami
7. jún 2010

@matova, ja dávam aj v noci obyčajné mlieko, trvanlivé prevarené, zatiaľ vydrží, uvidím čo bude, keď bude aj v noci horko. Inak mu stačí aj čaj.

@sanym, ja som sa divila, že vydržal v kočíku- 3 hodiny. Potom sme ešte išli na poštu, máme to 100 metrov, ale išli sme hodinu, všetko zbiera..............., ale veď to poznáte 😉

mobilo
7. jún 2010

ahojte
tak náš ešte nespí celý deň lietal a teraz sme sa s mužom vymenili v uspávani lebo sme si Ľahli a som sa robila, že spím a on začal rukou brať ako niečo zo steny a hovorí: mami páči špinka a dával mi to jesť...potom mi začal do nosa pchať prst som už nevedela, či sa smiať či čo tak som sa smiala.. Dvakrát už bol cikať raz kakať teraz skúša manžel ..
My v noci odkedy sme prestali kojiť nepijeme nič a cez deň francúzske mlieko.. Možno po dvoch rokoch skúsim dávať kravské ale ocino mi hovoril, že tie krabicové sú vyrábané zo sušeného mlieka a také v sáčkoch krátko vydržia tak uvidím ešte...On v podstate pije mlieko ráno, poobede a večer. Nejaké ticho je v izbe možno sa aj manžela dočkám 😵
😖 no už ho zase počujem 🤐

atrami
7. jún 2010

malému nerobí problém kravské mlieko. Chcem skúsiť normálne od kravičky- riedené. Ja som používala na varenie obyčajné mlieko a problémy nemal.

matova
7. jún 2010

tak môj malý nechápem- on dnes cez obed spal normálne 3 hodiny 😕 do 14:30, po 2h spánku som na neho položila ruku, či sa preberie, on sa zdvihol, kukol privretými očami na mňa, otočil sa a spal ďalej 😕 tak som ho nechala, celý jeho život sa predsa snažím o to aby sa vyspal 😀 po a pripravila som sa psychicky že pôjde večer neskoro 😉. Zaspal tesne pred 22h, ale boli sme sa tiež vonku vyvenčiť- až do 21h 😀.

mobilo 🙂 : a to som bola pripravená že ho dnes naobed nedám spať 😀. A tebe nespal cez deň vôbec??, 😕
atrami 🙂 : môj mal odjakživa problém s pitím, okrem mlieka- to chcel vždy, tak som rada že pije, kravské mu tiež nerobí problém. Pije aj okrem zaspávania cez deň, lebo inak len vodu so sirupom ríbezľovým YO. Nič iné do neho nedostanem.
sanym 🙂 : vo fúriku aj môj sa rád vozí, len sa musí nájsť otrok čo by ho tlačil 😉. A vnoci budeš tiež kojenie obmädzovať či zatiaľ ešte asi nie? hádam si cez deň rýchlo zvykne, keď to celkom takto zvláda, možno už zajtra pospí cez obed dlhšie 🙂

sanym
8. jún 2010

matova: júj, že 3 hodiny - ticho závidím, ale doprajem - snáď sa aj ja toho dožijem. S tým kojením cez deň sa celkom dá. Poviem mu, že teraz mliečko nebude piť - chvíľu mrnčí, skúša sa mi dostať pod tričko, ale keď neustúpim tak to pochopí. Ale to spanie je hrôza. Ľahneme si poobede do postele, vezme si cici a do minúty spí. Ja ho odvalím, krásne spí 20 - 30 minút, potom zasa cici a tak to pokračuje, ale aspoň medzitým spí. Keď mu po tej polhodinke spania cici nedám, viac proste spať nebude. A v noci to ani nehovorím. Čím viac sa blíži ráno, tým sa intervaly medzi kojeniami skracujú a nad ránom je na cici hádam každých 10 minút. V poslednej dobe skúšam aspoň párkrát s ním bojovať a nedať - niekedy zaspí asi po hodine a niekedy to vzdám ja. 😒

atrami
8. jún 2010

No ja našťastie uuuuuuuuuuuuuž nekojím. Som rada, že to išlo tak dobre. 😉

@matova, hlavne, že niečo pije 😉

matova
9. jún 2010

sanym: to bola výnimka tie 3h 😀
u nás asi to sa zmenilo, že aj keď spí cez obed kratšie- napr. včera 1.15, tak chce ísť spať neskoro. včera o 2. Psychicky som sa už nastavila ale fyzicky 😝 .
Ako zvládate horúčavy??, ja mám dosť, potrebujem aspoň vietor, ale neznášam keď to priamo páli, dnes aj včera doobedu ma malý povláčil na toľko miest, ja už som fakt nemohla. Ešteže včera poo bola nachvíľu búrka 😀 .
A nočník- furt nič, neznáša ho- teda na hranie to hej 😅 (máme aj nádsatvec na WC, ale to je to isté),
to mu mám dovoliť cikať a kakať na koberce? ke´d má len slipy tak mu to tiež nevadí 😢 .

zas si začínam v tomto pripadať ako neschopná matka, počúvam o nočníku už každý dň telefonicky od mamy 😔

matova
9. jún 2010

jejda, to je chyba, išiel o 22h, nie o 2- to už by ma fakt kleplo 😀

atrami
9. jún 2010

@matova, horká nezvládame ☹ Vonku sme ráno alebo až večer. Niekde ho ofúklo, tak kašle ako starý hrniec. Spí otrasne.
Nehodám na dlážku sa nevyhneš. ☹

mobilo
9. jún 2010

ahojte tak my tiež teplá - teda ja nejak nemusím a moj syn by bol stále vonku...ráno si pripraví botasky a jon...
tak sme doobeda a aj poobede v podstate stále, keď nespí...aspoň že teraz buva akurát cez tie najvačšie teplá 😉
matova my kakame už strašne dlho do šerblíka, a s cikaním sa začal pýtať sám , lenže vonku mu to nešlo 😲 ale od včera sa už aj vonku pýtal ja som to nejak nenáhaňala, v podstate v dvoch rokoch hovoria, že si to deti uvedomujú a majú s tým začať...akurát ten moj chce cikať vonku najskor chce ocikať kamienok, potom mravčeky, potom trávičku a stále...a ja kríže v keli. Ale snáď sa to upraví 😉
no a zaspávanie zase horor teraz zaspal 😨 a jedenie tiež ale pripisujem to tomu teplu aspoň piť začal viac 😉

matova
9. jún 2010

mobilo: to je super že tak chodí na nočník, a teda že chce všetko ocikávať- to je super sranda 😀 samozrejmä nie pre tvoje kríže 😉.
Čo sa papania týka, u nás sa to tiež ešte aj zhoršilo, z toho mála čo poje je zas menej, tiež to pripisujem tomu tel´plu ale dnes aj málo pil 😒, asi si to chce vynahradiť vnoci 😕. Minule sa vnoci s plačom zobudil, sedel na posteli a kýval sa akoby išiel na koni 😒 😀 😕
atrami. skoré uzdravenie malému 😉. Ja som dnes schovala jeho nočník, nechla som mu ten horší, s ktorým sa až tak nehral. Som zvedavá či ho bude hľadať- teda isto hej, ale budem mu vysvetľovať že mu je aj tak nafigu, chudáčik,prišiel o hračku 😀

matova
9. jún 2010

konečne má 11kg- v 20 mesiacoch 😅

atrami
9. jún 2010

Malý zalomil až teraz inak zaspí do pol deviatej, horko je ako blázon.
matova, aj my sme takí chrústik 😉

sanym
10. jún 2010

Pomoooc - my už dve noci takmer vôbec nespíme - neviem či zuby (ešte mu chýbajú posledné stoličky), alebo tá horúčava (v spálni 26 stupňov 😖 ). Ja už ráno ledva stojím na nohách, ale Maroško je plný síl - ja to nechápem ako môže fungovať bez spánku.
Horúco - nehorúco, my sme celé dni vonku - našťastie v záhrade máme tieň.
matova : môj má dnes 23 mesiacov a 11 kg aj s topánkami 😉 A krásna fotečka 🙂
A nočník nehrozí - sadne naňho len oblečený, akonáhle mu dám dole plienku a chcem ho tam posadiť, jačí. Ale nejak to neriešim, aj starší začal až v 3 rokoch a odvtedy sa hádam ani raz nepocikal.

atrami
10. jún 2010

My sme spali tak 2 hodinky ☹

@sanym, ten tieň závidím.My máme záhradu na západ.

mobilo
10. jún 2010

my máme okolo 14- 15 kíl 😉

matova
10. jún 2010

no teda ženy, to je hrozné keď vnoci krpčekovia a teda aj vy nespíte, a ja sa tu sťažujem že mi chodí neskoro spať 😔

sanym: fíha, málo detí je takto nízko na váhe v tomto veku- mne to teraz vyhovuje 😀 . A keď začne s nočníkom až v 3 rokoch tak to pomoc, mama ma dovtedy zožerie 😲 😀

sanym
11. jún 2010

matova: malý sa narodil o 5 týždňov skôr, možno aj preto - on nie je ani tak chudý, skôr drobný - ale lekárka ho minule merala a vážila a je síce trošku pod priemerom, ale stále v širšej norme - výškovo aj váhovo takže to nejak neriešim. Akurát je mu všetko oblečenie po staršom synovi veľké, lebo ten bol presný opak - vyšší aj ťažší na svoj vek a teraz je tak akurát.
U nás ďalšia prebdená noc ☹ Asi to bude tým teplom - dokonca ani cici veľmi nechcel, ale zato vypil hádam liter vody chúďa.

atrami
11. jún 2010

My sme nespali, malý hučal celú noc. Aj ventilátor frčal, ale nejako to nepomohlo. 23:00 bolo vonku 25°C.

My sme tiež chudunký, narodil sa v termíne váha 3700 g, zje za 2, aj najstarší je žrút a je chudunký. Asi to majú po mne. Kým som kojila mala som 78 kg, teraz 63 kg, takže ak to pojde takto ďalej, zasa budem podvýživená 😒

mobilo
11. jún 2010

my sme od roka moc nepribrali, narástol ale váha skoro taká istá 😉 on bol ako bábatko vždy taká gulička nikdy nie tučný ...a teraz je taký slíž, ale tiež asi po mne..a manžel mi vždy hovorí, že deti majú byť chudé, ved keď už dieťa je tučné, čo bude robiť, keď bude vačšie..a má pravdu!
a inak som pred synovým tehu mala 57 a veľmi skoro po porode o 10 menej ☹ ☹ ☹ sme sa koľko krát s mužom smiali, že ženy vačšinou po porode chudnú a ja som chcela pribrať 😉 všetky veci mi padali ale kým som kojila tak sa mi to nedarilo ale po kojení to išlo trošku hore...
bože moje dieťa konečne zaspalo a niekto začal vŕtať- nožík sa mi otvára vo vrecku 😨 😨 😨 😨 to čo? ty kokso ja mám toľko roboty ☹

atrami
11. jún 2010

U mňa to funguje nejako naopak. Kojím= priberám. Najstaršieho som dlho nekojila, druhého do 2 rokov, keď som prestala schudla som na 52 kg, 😒

@mobilo, ale váha je stále super!

mobilo
11. jún 2010

vidíš ja som chudla..ale neviem či kojením, alebo tým, že som rok a pol nespala a musela som byť so synom stále vonku na prechádzke aj v daždi alebo som sa prechádzala po byte 😉