icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
18. jún 2010

veva: aj my ale len desiaty a olovranty. A lesné jahody 😀

mobilo
18. jún 2010

tak dnes sme chceli romantický večer...No a teraz dve správy jedna dobrá a jedna zlá...
Dobrá: Konečne drobec buva 😀 😀 😀
Zlá : Manžel tiež som ich uspala obidvoch 😅 😅 😅
ale aj v zlom treba hľadať dobre takže vlastne dobré že spí aj on, lebo ja som taká unavená, že idem umyť zuby a do postele 😅 teda ak sa tam ešte zmestím, lebo sa zase rozťahujú teda hlavne ten najmenší 😉
zajtra chceme ísť na výlet sa teším ale len tak potichu aby všetko vyšlo fajn

mobilo
18. jún 2010

suzik presne tak som si to odvodňovala, že predsa tá výživa musela prejsť konrólami aby spĺňala normy ..takže je zdravšia ako tá mrkva a zelenina, ktorá je posypaná hocičím atď....ale maminam dobrých detičiek by som týmto tvrdením nepresvečila 😵 veď predsa, čo je na tom uvariť mrkvičku, veď to je za chvíľku, lenže ja som ani tu chvíľku nemala...ja som vtedy nemala ani chvíľku ísť na záchod...koľko krát som tam išla so synom v manduce ☹

mobilo
18. jún 2010

mne dnes pekne papal....som mu vymyslela novú hru...reku slížiky chcú ísť do tvojho bruška..a on že musia počkať...a ja že tak čakajú---potom otvoril ústa a zjedol a tak dookola...rozprávali slížiky, museli počkať a tak...Jedli sme hodinu ale zjedol celú polievku aj cestoviny. Teraz si zvykol jesť rajčinu len tak nakrájanú ..uhorka mu tak nechutí a veľa ovocia je čomu som rada---minule našiel 2 centy doma na zemi sa zobral obliekať...a ja pozerám, že kam ideš? a moj drobec: našiel kojunku kupiť mejon ....teraz strašne ľúbi melóny, a aj jablka tak aspoň to sa mu snažím dávať alebo tie croisanty mu chutia..

veva1
18. jún 2010

zlate dobre vyzivky,sak tomo na tych masovych aj teraz fici,nie raz mi zachranili krk,ked tomo vyhladol.
on musi mat brucho stale plne a vtedy sa dohodneme na vsetkom. A papa prevazne varene veci ,tak o 10 musi byt obed hotovy,no a kedze aj zahrat sa treba,tak ako to vzdy stihnut? No uz je dobre uz vari so mnou

mobilo
18. jún 2010

mne ich už teraz nechce neviem..ale teraz on strašne vymýšla...jogurt len slniečkovy, jablko sladké, rajčinku osoliť a tak.. ale tie ovocné chutia to beriem, keď ideme na výlet buď to alebo banán .
zase sa mi nechce spať ...teda chce, ale keď si ľahnem bude hneď ráno a zase kolotoč takto mám aspoň chvíľku pocit, že mám aj chvíľku pre seba,,,ale idem nech som čerstvá ešte raz čím najlepšie noci vrámci vaších možnosti 😝

matova
18. jún 2010

mobilo: pekná hra 😀
my sme tak s mm dopadli včera 😀 . A dnes - mm tu chrní pri tv a ja tu vykecávam pri nete- hlavne bez večere, ale sa bojím ísť o podlažie nižšie čo ak sa malý zas zobudí s plačom a spadne z postele...
Na wcko- aj my všade total spolu doteraz ešte. Aj som si vyslúžila od tety, či som vadná, mám ho nechať v ohrádke, nech počká, som jej ale nemohla vysvetliť že keď ma niet tak začne revať že sa nevbie nadýchnuť- proste kto nezažil toto naozaj nevie pochopiť- že také čosi existuje a nieje to ani detský vrtoch ani rozmaznávanie rodičov.
veva: ja už varím na etapy- najprv príprava.....neskôr dováranie....niekedy začínam večer keď príde mm domov, stále je to v chvate...a máme to aj dva, niekedy aj tri dni 😔 . A hlavne jednoduché jedlá 😀

matova
18. jún 2010

mobilo: preeesne- kppa roboty- upratovaie, žehlenie, aj pospať by sa patrilo, ale tuto aspoň trochu človek zventiluje a takto oddýchne 😅

veva1
18. jún 2010

mobilo plne to chapem. Ja som sa aj s muzom hnevala,bo som furt len s tomom bola alebo spala a ked som sem tam zapla pc tak mal reci co si nejdem lahnut ked som vzdy unavena,som mu vravela ze ci ja uz len spat budem
ale nic nie je navzdy a toto je len kratky okamih nasho zivota. Ako som pisala je stale len lepsie a preto sa snazim vychutnat si kazdy nas spolocny den 😵

veva1
18. jún 2010

otazne su nase deti take podobne alebo my mamy? 😀

mobilo
18. jún 2010

ja už nerieším to, že je to rozmaznávanie...keď niekto začne aký je tak povie....aký by bol je náročný a také deti sú strašne inteligentné a poviem, čo už všetko vie a potom sklopia hlavu a sú ticho...totižto na mojho syna nebude nikto hovoriť, že je rozmaznaný alebo zlý...Keď urobí niečo zle prosím nech to povedia ale snažíme sa ho vychovávať tak aby bol dobrý človek...Vie poprosiť, poďakovať, rozdelí sa aj s posledným, ostatné deti nebije, je to zlatíčko fakt...dni sú náročné ale koľko krát sa tak nasmejeme ako sme sa už dávno nenasmiali tie jeho poznámky na všetko...takže mám náročne ale inteligentné dieťa...a keď niekto začne s tým, že kľudné matky majú kľudné deti tak na to poviem: že kľudné matky majú náročné deti, lebo ostatné by to nezvládli 😉...aj muž mi vždy povie, že ten hore vie, komu také dieta dá aby ho zvládol a tak...to sú moje odpovede, keď niekto chce urážať..Ja robím pre svojho syna viac a nikto mi nebude hovoriť o kľudných matkach,,Ja som kľudná až moc inak by som už bola na práškoch 😵 byť matkou je ta najťažšia úloha na svete a ešte ťažšia keď máme takéto deti, obdivujem každú matku ktorá vychová dieťatko a je z neho dobrý človek...

matova
18. jún 2010

mne tie hotove vyzivky uz nechce davnejsie- asi sa mu zhnusil ten mix a teraz ma rad ked je vsetko zvlast a vybera si raz to potom ono a dookola...Mam problem s desiatami, s olovrantom, uz neviem co mu davat- hlavne ked to treba vonku brat. Banany prestal mat rad. A inak rozne je vyberavy, raej bude hladny ale ked cosi nechce tak nebude...Cely den len tak zobka z kadecoho, len vkuse zistujem ci nieje smadny alebo hladny, on neda najavo, nepopyta, len je mrzuty...a clovek nevie co mu vlastne je, tak len testujem ako kriminalista.
Ja som bola z toho nestihania chystat jedlo uplne hotova...som byvaly vegetarian a zrazu jak sa maly narodil som nemala cas ani na zeleninovy salat...kolko sprostosti som odvtedy pojedla ach...preto sa este zubami mechtami snazim zahradkarcit.....tak aj vyzeraju tie nechty- nepoznam manikuru poriadnua ani kadernika, obsuchane veci nosim, hlavne ze je redkvicka 😀

veva1
18. jún 2010

@matova simonko je este malicky,este ho musis velmi strazit. No za chvilu ho pustis umyvat riad a ty v klude navaris. Potom len utries kuchynu prezlecies syna a vymyslite nieco aby si umyla kupelnu a prezlecies ho znovu 😉
dalsia vyhoda u nas tym ze bol tomo taky urevany tak som ho kocikovala len ja a manzel riadil. No a zostalo to tak aj teraz ,my ideme na nakup a on riadi v sobotu

matova
18. jún 2010

mobilo: pekne si to napísala, dúfam ze aj som kludná matka, lebo uz som tomu pretsávala verit...kazdý vraví ze som nervozna- no aby nie ked som na neho takmer vzdy sama a este bude dakto mudrovat....
byvala kolegyna mi aspon vzdy povie ze ty si kricala? ved ty si taka kludna vzdy... 😀

aj ja uz chcem aby rozpraval, kazdy ma strasi ze potom mu budem chciet pusinu zatvorit ale verim tomu, ze pre mna to bude konecne vyslobodenie, ked si maly povie co vlastne chce, co citi 😵

veva1
18. jún 2010

aj tomo ked ma nieco casto tak to uzoc nechce,tiez vie krasne rozpravat,plienku uz nema rok ani na noc pozna farby,ale jest a pit si navypyta. Len sa mu zhorsi nalada a ked ho necham tak dlho tak uz zje len varene,
no zato je bitkar a riadny a delit sa uz tiez prestal aj zdravit,ked si zmysli tak neodzdravi,ale to je obdobie,kto re tiez musime nejako úreskakat.

mobilo
18. jún 2010

matova aj ja som bývala vegetarianka...ale potom ma strašili, že keď nebudem jesť maso može sa stať, že nebudem mocť mať deti tak som začala. ale u nás vačšinou len kuracie alebo morčacie rezne a tak to sme mali asi raz čo spolu bývame už 5 rokov 😉 odkedy máme syna nejak zdravo sa stravujeme ale to je fajn aj sa človek potom lepšie cíti
veva moj keď mi pomáha tak mám miesto hodiny roboty 3 hodiny roboty...tiež čakám, kým bud mať viac rokov...ale zapájam ho jeho totiž baví upratovať a to strašne on je taký pedant nieje niečo na mieste hneď to upratuje...Minule našiel na gauči tatinové pyžamko lebo nás nechcel budiť, keď išiel do práce a syn sa na to pozrel zobral a išiel ho upratať pekne pod vankúš. 😀
matova ja už týždeň na seba pozerám, žeby sa mi zišlo vytrhať obočie 😅 a potom si poviem, veď to nieje ešte také zle..a tak podobne.

matova
18. jún 2010

dobre je mi tu s vami zienky, ale sa poberiem, este sa vnoci malý istotne zobudí a ráno ktovie kedy bude budícek...
tak dobrú noc vsetkým a drzme sa 😀

veva1
18. jún 2010

@matova to nie je pravda ked bude kecat tak budes uz mat riadneho partaka a budes bavit na jeho myslienkach cely den. Uvidis aky mudry je a ake postrehy ma
mobilo velmi dobre si to napisala 🙂

matova
18. jún 2010

mobilo: jej 🙂
aj mna strasili......u simonka som sem tam potom zjedla kuracie a rybu, ale teraz absolutne nemam chut na maso, tak ho nejem. Malemu a mm chystam tak raz do tyzdna na dva dni...
mne sa zda ze simonko aky bol pedanta kazde smietko mi podaval z koberca, tak je zrazu bordelar a nechce si ani hracku odlozit do policky- pritom to predtym robil rad- no hadam je to prechodne....on sa zas na nic nesustredi, musi to byt tym zubkom.
A fakt uz idem 😀 😉

veva1
18. jún 2010

aj ja uz idem,aby som zostala kludna mamina 😵
ste mi spravili naladu,je dobre najst nikoho so spolocnymi r 😵 dostami ci starostami 🙂

mobilo
18. jún 2010

ja viem, aj u nás može prísť také obdobie, že prestane zdraviť a tak uvidíme.. ale to je asi vzdor nie? už sme mali ale teraz mám pocit, že prichádza znovu ale to je najmenej 🙂 jab som tiež kľudný človek, ale tiež na neho kričím...ale s ním sa niekedy inak nedá proste celý svet je sranda pre neho ale keď zakričím má rešpekt..
a on strašne vie dať najavo emócie.aj keď sa hnevá, aj keď je smutný aj keď sa teší..
včera na neho sused kričí: Poď sem dám to jahodku..a malý to zbadal- on sa tak teší, že sa až trasie v úplnom krčí ako somalské dieťa keď vidí jedlo..a keď ho sused uvidel hovorí mi, že zoberte mu celý sáčok a ja že nie..mi to blbe bolo ale nakoniec nám to dal tak bol malý happy..
a inak dnes o 4 ráno zliezal z postele a ja pozerám, že kam ideš? a on že kakať.. 😅 tak som vstala dala ho na záchod hlavu si oprel o mňa a v polospánku kakal...potom sme umyli som sa bála, či zaspí ale v pohode..

mobilo
18. jún 2010

aj ja už idem naozaj keď aj vy!!!!
tak dobrú nocku všetkým aby už všetky zúbky vyšli a my sa tešili len z tých postrehov tých naších malým náročných anjelov 😵 😵 😵 😵

ja som si vždy hovorila, keď bol malý a stále plakal, že chcem si užiť aj to...aj toto obdobie trvá len chvíľku a koľko žien by aj za ten plač dali všetko ...a ja to mám krásneho , zdravého, malého anjela niekedy nevládzem ale aj to je len obdobie a ako sa poznám určite mi bude chýbať aj to aj všetko...nič nieje krajšie ako objatie od neho a jeho poznámky a komentáre fakt on pobaví snáď aj celé sídlisko všade, kde prídeme je stredobod každý sa na ňom smeje ...a koľko krát rozosmeje aj najdepresivnejšieho človeka na svete...

suzik77
18. jún 2010

teda zeny !!!!!!!!!!! a ja som myslela, ze len ja som ta sibnuta, co chodi s dietatom aj srat na zachod 😀
lebo ako pisete, niekedy reve tak, az ju zadusa a bojim sa ju nechat samu, radsej nech pozera ako kadim 😅

mobilo - tie emocie, to akoby si o mojej pisala... tiez extremy. ona ani nevie plakat, ona sa drie... kamaratka ju raz pocula, tak si myslela, ze mala sa dusi - no ona "plakala". a zas potom, ked sa zacne smiat, tak je taka rozosmiata, az sa zajakava od smiechu. vtedy je zlata 🙂

zuzana1971
18. jún 2010

suzik, aj ja som uz par krat rozmyslala zobrat maleho so mnou kadit, ale nevedela som si to predstavit "organizacne" 😀

veva1
18. jún 2010

@mobilo hovoris mi zo srdca a mame velmi podobne deticky 😵 😵 je na nich vidiet ze to co robime je mozno narocne ale urcite to najlepsie co mozeme 😵
a uz naozaj dobru este sem nakuknem

suzik77
18. jún 2010

zuzana - ja ju posadim do autosedacky-vajicka, a pekne si ju prenesiem do wc 😀
ale niekedy necham dvere dokoran a pocuvam, ci z izby ide plac, ale taky normalny plac. vtedy som pokojna a rychlo sa vykadim a sup sup k nej 🙂

veva1
19. jún 2010

ahojte
som vcera ponocovala a dnes to citim 😅 no som u nasich tak je o tomika dobre postarane.Manzel sa vratil z jedneho pivka o 4rano,tak som sla prec som sa rozhodla ze nebudem zasa sama na vsetko v strese zasa varit,prat okolo toma skakat. Boli sme na hriboch nasli sme dubaky,tak sa tomino tesil a cely les polamal. 🙂
inac moj mm je nazoru ze tomina rozmaznavam,ze som na neho makka a vsetko mu dovolim,preto je taky. Pritom mu nedovolim o nic viac ako on,len sa snazim nezakazovat,ale dohodnut. Viem ze nema vyznam ist proti nemu ze narobi scenu a aj tak nakoniec bude po nom.

suzik77
19. jún 2010

@veva1 tak mas problem nie so synom ale s manzelom 😒
to u nas to je naopak. ja som schopna malu nechat vyziapat, aj po dupe dostane, ked ma papierovu plienku, na nej latkovu a este aj ortopedicku 😀
a partner si zas niekedy mysli, ze som gestapo 🙂

co uz....
a to bolo dobre pivko, ty kokso... aspon 10-litrove 🙂

veva1
19. jún 2010

tak to mam 😀
@suzik77 a preco mas na zabku nervy? sak ona je este malilinka 😨

suzik77
19. jún 2010

@veva1 lebo ta mrska je uz taka vypocitava, ze niekedy to robi naschval. No predstav si:
nosim ju na rukach, cusi.
polozim na postel, zacne vrieskat,
zdvihnem ju, stichne.
zase polozim,
zase vrieska
No povedz, nie je rozumna? 😀
Tak sem-tam jej dam taku vychovnu. Ale neboj, ako pisem, urcite ju to neboli ani nic podobne, capnem jej po zadocku len ked ma niekolko vrstiev na nom a viem, ze jej to nic neurobi 🙂