icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

mobilo
17. jún 2010

no idem niečo robiť kým buva potom pojdeme von a prídeme až večer 😉
pri tomto pc ide tak rýchlo čas---a nič po mne nevidno...a keď niečo upracem bude lepší pocit..ale niekedy človek tak nevládze 😢 že len zapne počítač sadne a len bezducho hľadí 😅 ako ja 😵

bobket
17. jún 2010

maly sa pred chvilou zobudil tak pockam, teraz sa hra a ked bude mrzuty zoberiem ho do nosica a ideme von, to bude najskor pozerat a potom zaspinka kocik vobec nechce, co mna tak velmi mrzi ale co uz.
mobilo ja by som sa necudovala keby to u nas nefungovalo lebo u nas je vsetko akosi naopak ale aspon ten pocit ze to moze byt aj lepsie 😉
co sa tyka PC tak manzel tvrdi ze som zavislak, co nechapem ked vobec nestiham pri malom nic ani PC iba niekedy ako dnes 🙂

denduska
17. jún 2010

no aj my po kojeni, sa spanok ovela zlepsil...to naozaj...ale predtym sa budila, teraz sa nebudi ale ma nocne mory...aj ked sa posadi, ona spi, bud ma zavrete oci alebo len tak do blba hladi..
ale zlatucka je, minule sa Sarka v noci plackala, prebalovala som ju a Emmka sa na to zobudila prisla k nej, lahla si, chytila ju za rucku a hladkala ju a vravela, neplac Sarinka, neplac... jaj 😵

mobilo to s pc poznam..len preklikavam cez MK dokolecka a nic sa mi nechce 😒

mobilo
17. jún 2010

tak dnes zaspal za krásnych 45 minút ale bez ceremonií 😵 😵 😵 kde to napísať normálne mám z toho dobrú náladu a energie a energie asi niečo spracem či čo 😠
bobket u nás je tiež všetko naopak a keď som kojila nikdy by som nepovedala, že keď prestanem zlepší sa to...pretože on sa budil aj len tak proste si cucol chviľku potom som ho zase hojdala a tak dookola celú noc...takže tak..
Kočík sme ani my nepoužívali moc aspoň máme pre druhé 🙂 prvé tri mesiace absolutne len v nosiči, potom išla jeseň tak som ho musela naučiť na kočík, ale keby ste nás videli...Manžel s ním bežal alebo rýchlymi pohybmi dopredu, dozadu keď zaspal boli sme šťastím bez seba a zo strachom sa prechádzali, že keď vstane, čo to zase bude...No a od roka kočiar zase vobec nepoužívame 😉 proste nie a nie,,
Dnes som mu prvý krát kupila zmrzlinu tak bol taký rád, že ma asi 10 minút držal na prechádzke za ruku...No krásny pocit, ale potom mi oznámil: Sám a bolo...
denduska musia byť zlatučke...POdľa mňa je to veľmi ťažké mať deti po sebe obzvlašť keď je ešte jedno náročne ale keď potom človek vidí ako spolu držia, ako sa možu spolu hrať a vyrastať je to ten naj pocit!!!!! 😉

mobilo
17. jún 2010

Presne aj u nás on v noci spí a z toho plače to je horšie akoby bol hore...Lebo keby je hore utíšim ho ale toto je proste v spánku a len čakať ukľudňovať a tak

matova
17. jún 2010

Tak ja som malého včera pochválila aký je spavý, dne smanžel prišiel skôr z práce, táák som sa tešila že to rýchlo do večera zbehne, obaja ho unavíme.....hoci išiel malý na obed spať skoro tak večer nie a nie, skončili sme obaja revúci ☹ , ja v koncoch a on asi zo mňa 😔 . Nakoniec som sa aj zasmiala keď mi mm povedal že obaja plačeme rovnako žalostne 😀. Konečene spí a ja som ešte vyliezla, nech si trochu spomeniem kto vlastne som 😔 🙄.

My sme pri nočnom kŕmení stále svietili, lebo ja som odstriekavala, mm kŕmil a prebaľovali sme ho do pol roku stále aj vnoci niekoľkokrát, (on kakal a papal jak hodinky každé 3h)... Keď sa uchytil mal už 5 mes. necelých, ale stále som svietila lebo v ľahu som kojiť ešte nevedela- A doteraz mám bobky z toho- že ako staré dieťatko môže už byť kojené v polohe ležmo??? A čo odgrgávanie???? Aj z toho mám strach, my sme sa báli aby sa nezadusil vnoci tak sme ho nosili kým neodgrgol a veľmi často to trvalo 30, niekedy aj 45min. joj ke´d si tk spomínam až zle mi je zas 🙄

denduška: tiež tak plánujem, brvať malé do druhej izby v prípade potreby....len zatiaľ vnoci ani na wcko nemôžem, malý je okamžite hore hoci sa vytrácam potichu...

bobket: u nás keď prestala fungovať postieľka tak už nikdy vioac sme sa tam nevrátili. Jemu stačilo ho tam vložiť aj na pár úvodných sekúnd a vrešťal až domodra 😢 , takže som to nehrotila a spí vedľa nás už. Do roku a mesiaca som musela kočíkovať cez deň- v drsnom teréne, potom už som sa naštvala a naučil sa horko ťažko zaspať pri kojení- vedľa mňa na posteli. Neprekladala som ho už, hneď sa zobudil a nevedel už zaspať.....
Tiež ťa poteším- oveľa lepšie po odstavení vnoci spí- nepomerne lepšie 😉 , ale keď sa vnoci zobudí, robíme sunar- inak znovu nezaspí- aj cez deň pred spaním- musí mať fľašu 🙄 . Neviem ako budete fungovať na tej dovolenke 😒 . My radšej ani nikde nechceme ísť- kôli tomu jeho blbému zaspávaniu- aj cez obed v meste máme veľký problém- kľudne by mohol u mamy spinkať ale on chytá záchvaty...ke´d už je "napadrť" (ani vtedy nezaspí) tak ho naložíme do auta a tam zaspí.

renika: gratulačka k zúbkom 🙂 . U nás sa začína rysopvať prvá päťka, už dva dni má riedku stolicu a začína sa mi zas štverať na nohy, variť mi nedovolí...no už mám strach ako sa to zas bude stupňovať.

mobilo
17. jún 2010

matova ja som čakala zase že bude blbo zaspávať som celé poobedie nad tým rozmýšlala, že naobed zaspal neskoro a spal 2 hodiny zobudil sa až o 16.15 tak nejak teda to bolo aj dlhšie ako 2 hodky ale aspoň som požehlila
a celkom to ušlo...
to je horor, keď už robíš všetko preto aby zaspal a on nie a nie...fakt to aj ja už koľko krát by som aj plakala..
inak minule sme zase zažili komédiu...boli sme na ihrisku a syn vliezol do takého domčeka a on sa vždy strašne vytrča z okna a ja v strachu aby nevypadol na hlavu som letela za ním...a tak sa mi šmyklo, že som sa vytrepala na koleno a druhú nohu si tak natiahla, že ešte teraz ma bolí...viete aká bolesť? mne až do plaču bolo a moj syn vyšiel objal ma povedal: jubim ta pohľadkal mi bibinko pofúkal strašne bol zlatý...najhoršie bolo, že ma potom bruško bolelo ale našťastie iba chvíľku 😨 matova my ešte do toho októbra zažijeme grotesiek...už chcem aby bolo bábo na svete lebo fakt každý týždeň ďakujem, že zvládam 🙂
no idem dobrú nocku 😵 😵

matova
17. jún 2010

mobilo: no teda, veru že ešteže si tak spadla že z toho nebolo nič horšie 😲 . A reakcia tvojho malého- zlatušik, aýž ma to dojalo 😅
Ja tiež ďakujem že ešte som doma 😀 , ale zas dokonca ešte viac ako pri malom mám už veľké brucho, už mi prekáža aj to telo moje...
keby aspoň tie zuby ho tak neničili. A to že ho musím nasilu odchatávať a prebaľovať už má aj jednu východu - teda večer- jak je pokakaný tako ňom zrazu nevieme a normálne idem do sprchy ( manžel stráži aby sa kdesi nevyvalil) a už pritom nemá záchvat 😀 , chodí pozerať, to hej, berie mi spod vane papuče...nosí nazad, miule som zavudla uterák- priniesol mi ho 😵 . Konečne po takom čase sa asoň v relatívnom kľude osprchujem 😅 .
Dobrú noc, už som na odstrel 😎

matova
17. jún 2010

mobilo: ozáááj- aj moj sa tak vykláňa že sa bojím že spraví premet- robí kukikuki a otvorí okenice na dome až sa v páse prehne cez okraj 😲

denduska
18. jún 2010

hehe my mame tiez domcek a vedla neho psi pelech a Emmka veru presne toto robi...a na hlavu do toho pelechu 🙄

mobilo, ja sa vzdy tak rehlim, ty tak super pises...s tou zmrzlinou to bolo super 😀 ja som tiez minule prvykrat Emmke kupila a ona hned ze Sama a potom ze Mnam..taka bola zlata 😵

sanym
18. jún 2010

Ahojte. Tak dnes ráno som sa po dlhej dobe zo zúfalstva a únavy rozrevala a prvý krát som mala pocit, že sa asi normálne zbláznim ☹
Malý sa budil a kojil každých 10 minút a o 4.15 sa postavil a viac si ani nesadol. Asi to budú tie posledné stoličky, lebo aj cez deň je ešte ufňukanejší než obvykle.
A to nás dnes čaká návšteva lekára so starším - už týždeň ho bolí hrdlo a od včera aj bruško - celú noc mu bolo zle a napínalo ho na zvracanie - tipujem angínu 😒
Tak to zas bude - ako ich poznám najneskôr zajtra to chytí aj Maroško.
Prajem všetkým krajší deň než čaká nás. 😉

suzik77
18. jún 2010

ahojte, pripajam sa. asi mam tiez narocne dieta.
Niekedy by som to nazvala rozmaznanostou, niekedy narocnostou.
Ona je taka "uzasna", ze zaspava s placom. Ci cez den alebo na noc, vzdycky si to vyzaduje nejaky dotyk sprevadzany jej mrncanim. Malokedy zaspi bez toho, aby som ju ja alebo taticek drzali za ruku, najlepsie aj za obe ruky a hladkali po hlave.
Cez den nehrozi, aby som v domacnosti okrem prania a rychleho vyvesenia pradla nieco este urobila. Je udalostou tyzdna, ked mi cez den zaspinka na 1,5-2 hodky. Vacsinou ked aj zaspinka, tak je do 20-30 minut hore. Boli aj take dni, ze zaspala 10x za den na 10 minut. No na nervy. Zobudza sa vacsinou s placom, zaspava s placom. Ked sa jej clovek sustavne venuje, meni hracky, ma napady, tak je to jedno spokojne usmiate dieta. Vie sa zahrat aj sama, ale treba jej striedat prostredie (postielka, nasa postel, autosedacka, kociar, izba, kuchyna, aj v kupelni uz bola), okrem prostredia jej treba menit casto hracky, pustat hudbu alebo TV (potrebuje pocut meniace sa zvuky), skratka, ona asi potrebuje vacsiu spolocnost a ja jedina jej to neviem dat 🙂
Ked je doma aj partner, hned je to lepsie, jednak to dvaja lepsie zvladame, jednak je tu hned viac ludi pre nu a to ju uspokojuje...
Tak ja neviem, ci je rozmaznana alebo narocna??? 😀

matova
18. jún 2010

Mňa dnes dostalo že mohol aj dlhšie spať keď už išiel neskoro..
suzik: je veru náročná 😉. Môj sa presne takto správal, ale aspoň si pospal dlhšie keď už, no nespravila som o nič viac doma (keďže spal len von), ako ty 😔. Teraz ako je starší- stále potrebuje nonstop pozornosť, nové nápady a mňa už nič ani nenapadá....tiež na neho sama nestačím, nudí sa už so mnou, dnes som úplne k.o.

sanym: ach jaj, želám ti zo srdca nech sa ten váš deň rýchlo skončí a vnoci nech ti dá malý vydýchnuť 😉. Prvá päťka začína aj u nás, ešte je to len v začiatku- ani sa neprerezáva a už je to s ním zas oveľa horšie 😝

suzik77
18. jún 2010

@matova a to si si trufla na dalsie dieta? ci prislo to tak "samo od seba"? 🙂
lebo pravdu povediac.....ja si na dalsie netrufam.... ak by bolo rovnake, tak by som zosedivela o 15 rokov skor, nez mi je sudene 😀

denduska
18. jún 2010

sanym ☹ zelam pevne nervy.... my tiez nemame patky, uz sa desim toho, dufam zasa cez dovolenku vyjdu...minuly rok jej tak sli dolne dvojky a cela dovca na ho... 🙄 furt revala den noc

suzik..nasa starsia bola presne to iste..ako vravi moj muz - ona nie je rozmaznana, ona je osobnost 😉 😀 ale nasa je aj rozmaznana, lebo on je furt v praci tak sa jej to snazi inak vynahradit - vsetko jej dovoli, vsetko jej kupi. A potom ja si mam s takou diablicou poradit uz sama 😠

matova
18. jún 2010

suzik: netrufla 😀 . Prišlo to ako darček z neba 🙂 ja sa smejem že som v tom nevinne 😅 😀 . Ale až tak do smiechu mi zas nieje 😲
denduska. u nas je to opacne- ked nezaberie vysvetlovanie ani zakazy a nieje to nebezpecne tak aj dovolim a mm pride domov a sfukne ma preco mu dovolim to a ono 🙄

bobket
18. jún 2010

@suzik77 mne filipkospava rovnako a to trva az dodnes a to bude mat v pondelok 8mesiacov 😉 uz som si ako tak zvykla,ale nie je to boh vie co!!! nic neurobim a ani si neoddychnem.Dnes sme spali na houby!!!! strasne a to sa zobudil o piatej ! celu noc sa premiestnoval po postielke, sedel, vstaval a fnukal a fnuka aj teraz! ale skumala som mu pusinu a zistila som ze malemu sa derie zubok!!!!!! nie je ho vidno len take troska biele a ked som skusila zajst nechtom uz som ho citila!!!tak to si uzijeme a tom manzem ist na sluzobku na tyzden 😠 tiez si to dobre naplanoval, vie kedy odist z domu, vsak? 😖

suzik77
18. jún 2010

bobket - moja chvalabohu aspon noci prespi... Ked sa raz za cas aj zobudi na jedlo, tak sa naje a spi dalej.. Najskor mi vstava tiez o piatej, ale su krasne dni, ked sa zobudi az o 6.30, to je vsak vynimocne... Aj teraz mavam take a take dni. Su take ako pises, vela krat zaspi ale po par minut, ale su aj take, ze zaspi zo dva razy za den a spi po dve hodiny. tych je vsak malo.... A ani vtedy nic neurobim, lebo kazdu chvilu ocakavam, ze sa zobudi a ze sa mi nic neoplati nacat robit. potom si hlavu bucham do muru, ze ty kokso, mohla som nieco urobit, ved spala dve hodiny! 🙂

takze okrem toho, ze mam pri nej sustavnu sluzbu cez tyzden, tak cez vikendy mavam "upratovaciu" sluzbu doma. kopec pradla, spinave podlahy, spinava kupelna... no hroza... tak makam na domacnosti. v podstate som si uz 4 mesiace poriadne neoddychla 🙂

mobilo
18. jún 2010

suzik u nás upratovanie, a ostatné veci sú tak ako príde a výde čas...ja to už nerieším....Doležité aby sme chodili čistý, mali navarené a že nieje prach utrety no čo už...Prežijeme aj tak . Lebo keby mám utierať prach a malý mi pritom zjape tak by ma asi...ešte sa naupratujeme si predstavte, že naše náročné deti vydu z hniezda...čo budeme robiť? Teraz nám vyplňajú každú sekundu bože aká nuda to bude 😀 😀 😀 😀 😀 prvé týždne si to užijem a potom mi to bude chýbať tak si to upratovanie vlastne šanujem 😅

ollski
18. jún 2010

Ahojte 🙂 kukam ze nas tu je uz viac 😅
priebezne citam, len akosi nestiham pisat...kazdu volnu sekundu likvidujem pohromy, ktore moje zlaticka pocas dna narobia...
dnes som pri vareni rozmyslala, ze ako je to mozne, ze dni ked som mala len malu Simi si pamatam, akoby to bolo vcera, ale dni ked bol Kubinko malicke babo, mo akosi vyfucali z hlavy...uplna amnezia, ci co...???? na jednej strane je asi fajn, ze si poriadne nepamatam, na dni co spaval, presne ako pise suzik, len par minutiek, medzi tym plakal, reval, mrncal, ale je mi to aj trosku luto, ze su tie chvile ked bol malinky nenavratne prec...ked spal 1x 45 minut bola som ako v tranze a nevedela som co skor 😀 a vlastne som ani poriadne nic nestihla, ale bola som stastna, ze koooonecne dlhsie spal...
u nas sa to vazne lepsi a lepsi!! aspon co sa tyka spinkania, prave sa zobudil tahal vyse 3h, tak som ho uz musela zobudit, bo by nezaspal do 11 vecer 😝 no ked bol babo, tak take daco nehrozilo ani nahodou...v noci tiez spinka paraaaaadne, sice stale medzi nami, ale niekedy sa ani raz nezobudi 😎 zato, si stale mysli ze si vsetko vymrnci a vyreve, vsetko musi byt ako on chce...inac sa hadze o zem a pod.
strasne sa tesim z toho ako sa rozrozpraval, lebo si pekne pamata uz aj dlhsie slova...
...vela deticiek tu trapia zubky, tak drzime palce nech je to rychlo prec, lebo je to fakt na nervy, ked su este aj v noci hore, a nebodaj placu 🙄 u nas to klop klop klop uz dlhsie nebolo, ale vtedy vedel kubko kludne 2h v kuse plakat a nezaberalo nic, raz teda zabralo ked som sa zo zufalstva roplakala tiez, kukol, nechapal ze co??....lahol a spal...
ideme sa krmit, co u nas vyzera ako boj o zivot...asi pojdeme ku Dr lebo taketo jedenie nie je normalne...tak papa a nevne nervy a dobre deticky 😉

mobilo
18. jún 2010

inak my sa s mužom smejem , že u nás vládne anarchia 😅 😅 😅 náš manažer- syn si robí a my sa podriaďujeme ale len vrámci toho čo može...teraz práve vypustili škrečka čo dostal na narodky a behá po byte a syn má z toho záchvaty smiechu a kričí mu: škrečko poď sem...a nevie pochopiť, prečo ho nepočúva 😅 😅 😅 😅 jaj to by ste museli vidieť..
denduska ja sa tu tiež nasmejem na situáciach s našími deťmi, pretože viem ako to je aký je pocit, keď dieťa nie a nie zaspať a tak...

suzik77
18. jún 2010

mobilo - co je to prach? 😀 😀
a ani nevarim, kym mala papa mlieko, tak varenie neriesim. ked sa prechadzam, zabehnem do marketu a kupim uz navarene jedlo, dam si zabalit a doma to do seba hodim, alebo si vystacim s rozkom, syrmi, salamami apod.... 😉

mobilo
18. jún 2010

suzik akoby si hovorila o mne kým bol syn taký malý 😅 😅 😅 😅 ja som aj keď začal jesť príkrmy kupovala také z obchodu, lebo ja som nemala čas navariť ani tu mrkvu 🙄 a každý len, že keď to doma navarím, je to zdravšie a tak ale kedy to mám navariť mi nikto nepovedal....

mobilo
18. jún 2010

inak ešte nespí a zase plače tak zase idem nech mi manžel nezošedivie 😔 tak dobrú všetkým

atrami
18. jún 2010

Krpec je ešte hore, starší už ležia. Najstarší rozpráva nejaký príbeh a mladší počúva 🙂

Konečne sme našli cumeľ, ale keď vydržal 3 dni a hlavne noci, tak mu ho nedám.
Ja som bola zástancom doma vareného jedla,decká mali len jablká zo záhrady a podobne. A čo mi to pomohlo, keď najmenší má alergiu na ovocie, takže sú mi dobré aj výživy 😀

suzik77
18. jún 2010

@mobilo dnes este aj ta mrkva z obchodu je "umela", takze to mas jedno. mozno este lepsie, ked je to uz hotove, preslo to zrejme nejakym procesom podla hygienickych predpisov a tak.... 🙂
ja v kutiku hlavy tiez uvazujem nad tym, ze jej budem kupovat jedla, poradim sa s lekarkou, co ona na to, ked uz k tomu dojde...

veva1
18. jún 2010

ahojte
krasna tema 😵
nemam vela casu na chatovanie,ale troska to tu precitat som neodolala.
mam vedla seba tiez narocne ,ale o to perfektnejsie dietatko. Od narodenia cez den spinkal len v kociku pri prechadzkach na rozoranom poli,sme nachodili denne cca 15km(ja a moj syn) a v noci da sa povedat ze skoro vobec. Ked sa ako tak naucil ,ze v noci sa nema plakat,tak sa z kazdych dvoch hodin zacal budit kazdu hodinu a vyzadoval cicika.V dvoch rokov ,ked sme sa denneho spanku zbavili nacisto prespal konecne sem tam aj celu noc 😵 este stale kojim a asi ani tak skoro este neprestanem.
Tak isto vkuse menit aktivity,venovat sa mu na 100%,t 😵 ak zlatsie dieta nenajdete,ale to same poznate.
chcem este daj nadej pre maminky narocnych deticiek babetiek. ma to vyhodu,ze len lahsie bude. Cim budu toho viac vediet tym viac zabavy si najdu a trosku sa uspokoja. A dalsie podla mna tieto nase narocne deti su velmi sikovne,vnimave a ucenlive

matova
18. jún 2010

Ja som sa snažila popri tom všetkom ešte aj dopestovať aspoň trochu mrkvy, kaleráb, petržlen, paradajky- nech má aspoň čosi bio 😀 ...a zmraziť kým príde čas na prikrmovanie- vyzeralo to asi tak že ako zalomil na záhrade v kočíku, natiahla som gumené rukavice a už som sa rýpala v zemi 🙄 ....zabrechal pes, rukavice dole, malý rev a ja beh s kočíkom mimo dedinu 😝 ...
Aj teraz spoň trochu chcem dopestovať ale kurnik keby posedel aspoň 5 min na mieste, furt len beží inde...naša záhradka vyzerá asi tak ako tá domácnosť (burina a prach 😀 ). Aspoň po cvíľkach keď mažel chvíľočku môže tak tam bežím- ešteže ju máme za domom..
A príkrmy- to chystanie. veru na nervy- mixér ani náhodou- inak rev, takže malý vo vajíčku a ja pasírovanie cez sitko rovno pred ním, po lyžičkách a on to nakoniec vypľul ešte......ale že by si aspoň zvykol čakať- ani náhodou, doteraz neznáša trošku vydržať...ja už som z toho na nervy, u nás donedávna na večeru fungovali instntné kaše- však dnu zvonku ho nie a nie dostať a už keď bol dnu reval že hneď chcel jesť....teraz začíname trošku s chlebom, trošku s hustými polievkami, podľa toho čo máme , ale kaší máme v skrinke stále dosť 😀

matova
18. jún 2010

veva: obdivujem ťa 😉.
A tiež všetky čo tu píšete. U nás sa to zhoršuje z hodiny na hodinu a som z toho akosi hotová, už sa zdalo že sa bde fajn spať a teraz akosi nestíham sa naladiť...Veľký plač sme dnes mali pri zaspávaní a za 45min už sa zas s plačom zobudil....asi ten zub alebo neviem čím to. Ale mám už pocit že fakt nevládzem. Ja mám peľovú alergiu a dnes ma to po pár dňoch zas chytilo v plnej sile, ani lieky si nemôžem dať...malý chce vnku a ja som už normálne poobede nechcela ísť, nakoniec sme šli ale až o 18...už si trepal hlavu kade chodil 😔

veva1
18. jún 2010

@matova my uz papame rovno vonku 😀