icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
20. jún 2010

ahojte, fíha, ale ste tu toho popísali zaujímavého 😅 .
Ja si myslím, že v podstate sa dá súhlasiť so všetkými- tiež chápem suzik 77 😉,ako to myslí, že neide o nejaké mlátenie hlava nehlava, ale tzv výchovné capnutie. Ja mám oboch rodičov učiteľov , takže z ich rozprávania som vedela že týmto smerom radšej nepôjdem 😀 (hoci pedagogic. minimum som si nakoniec urobila- pre prípad najkrajnejšej núdze 😝).
Ja si myslím že sú deti u ktorých to fakt zaberie, ale sú deti u ktorých ani náhodou. Hrozne veľa faktorov tam môže pôsobiť, ak vynecháme kopírovanie vzoru rodičov a najbližších tak iste podstatnú úlohu zohráva aj vývoj, vek dieťaťa ale tiež aj temperament. Mám švagrinu s 2 dievčatami a tá ich vychovávala natvrdo- teda žiadne bezhlavé bitie, ale vysvetlenie, zákaz, zvyšovanie tónu, aj capnutie. Teraz sú už puberťáčky a počúvajú ju ako hodinky. ALE ona samma mi priznala, že v takom malom veku vôbec neboli taký tvrdý orech ako náš šimonko....
Už si lámem s týmto hlavu čo bude ďalej, lebo tiež nechcem aby bol rozmaznaný a nevychovaný a skákal nám po hlave, lenže naozaj odviesť jeho pozornosť na niečo iné je veľmi ťažké- hlavne doma- kde všetko už pozná a ja už nemám ani nápady, únava si robí svoje s mojimi nervami...Ale capnutie nepomáha, horšie že akurát včera som si povedala, že musím už aj obmädziť krik lebo on už si na to asi jednoducho už zvykol, dokonca sa mi včera už aj smial 😅 . Verte že v hlave som myslela že ho už asi dobijem- že smiať sa mi teda nebude ale on to proste inak nevie ten odpor spracovať, tak som to predýchala (to už nacvičujem predýchavanie 😀 😉 ).
My bojujeme stále s tým, spaním- nespaním- dva dni mi hrozne plače ke´d ho ukldám do postele, odmieta tam ísť hoci už je fakt unavený...neviem čo sa stalo, či to sú fakt tie zuby...včera išiel až o 22:15., predtým o 20:30 mi zdrhol s plačom a plakať neprestal kým som k tv neprišla aj ja- pritom bol tam aj manžel...Som mu povedala že ok, ale ja budem žehliť a on nech sedí namieste alebo nech sa hrá. Jasné že mi stál za riťou a ťahal celý čas šnúru, na môj krik sa smila....tak som to zbalila...Nakoniec sme museli zaľahnúť všetci.

mobilo
20. jún 2010

denduska asi chcela ísť Emmka za tatinom do nemocnice 😅 zlatá...moj sa presne tak vešia na stol u nás doma tak isto sklenený ale vačšinou mu poviem, a keď neplatí tak ho nasilu odvlečiem a je to 😉
a inak moj muž tak chodí tiež proste syn plače- ale to už bolo teraz je kľud tak ho manžel chytil pod pazuchy a niesol ho a malý kopal však čo..a fakt ho to rýchlo prešlo možno to ešte príde uvidím ale bude sa riadiť tak isto....

matova
20. jún 2010

mobilo: ja ja sa pridám k tej "zlej mame" 😀 . Teda sukničku len po gaťky určite nie 😠 😠 😠
a studená sprcha? mňa keby tak niekto tam strčil, tak ho dobijem potom 😀

suzik77
20. jún 2010

@denduska ako stetky? 😀 😀 😀
moja rec...

suzik77
20. jún 2010

@mobilo aj ja mienim drzat dceru na kratko a predpokladam, ze v buducnosti to bude zadrhel, ktory nas s partnerom navzdy rozdeli...
nie preto, zeby on podporoval taketo "lahke" stetky, ale preto, lebo on si mysli, ze zvelicujem, ked poviem, ze dcera mi nebude behat po diskotekach, baroch, krcmach skor, nez bude mat 18 a ak ano (ze ju skratka neudrzime), tak to budem riesit cez socialne urady a napravne zariadenia.

znie to tvrdo, ale starsia neter narobila take problemy sestre v puberte, ze az.... ani pisat o tom nejdem...
to by ste neverili, ze jedna dcera toto matke urobi... uz z toho sice vyrastla, ale mnohych ludi si znepriatelila a odcudzila...

matova
20. jún 2010

suzik: tak my s mm nie sme ludia co sa vedia nudit a nejak nie sme typy ktore potrebuju chodit po susedoch, planovali sme ako ho budeme ucit spoznavat krasy priroduy , ale maly ma tak neskutocne tulave topanky a je tak spolocensky uz teraz, ze do lesa ist uz nechce a ja zacinam pomaly spoznavat po 11 rokoch ludi v dedine kde sme sa usadili 🙄 😀

mobilo
20. jún 2010

sanym tým, že dieťa robí to čo vidí u rodičov som nemyslela len hryzenie a bitie..neviem to asi správne opísať...dieťa to vidí aj na dvore aj v školke aj tak...moj syn je tiež strašne temperamentný strašne kričí to tak rozpráva ...až zachripnutý je koľko krát z toho..Dieťa k správnej výchove potrebuje podľa mňa hlavne : lásku rodičov, aby videlo, že sa rodičia ľúbia., že sa spolu rozprávajú , zažívajú pekné chvíľe a tak..i keď táto doba tomu nepraje a koľko krát sú spolu rodičia veľmi málo ale aj tie chvíľky, že trávia spolu..Poznám rodiny, čo aj keď je voľná chvíľka sú každý zvlášť alebo tak. A to je podľa mňa základ všetkého...Či dieťa dostane po zadku alebo nie je na rodičoch na ich princípoch výchovy to, že ja hovorím, že nie neznamená, že to je to správne a tak..
no a na to,že sa na mne pozerajú ľudia keď niečo tak na tom sa potom čo som zažila už iba zasmejem 😵 nech pozerajú každé dieťa prechádza obdobiami a pod..ja keď som ho nemala tak by som toľko vecí robila inak..Potom sa narodil a ja som prišla na to, že jednoducho pravidla nemožu platiť pre všetky deti rovnaké, pretože každé dieťa je výnimočné 😉 moj muž, keď sme ešte boli sami hovoril, ako bude na nástenku písať, kto bude upratovať, umývať riad a ako bude proste fasovať, keď bude robiť zle teraz sa na tom len smejeme..lebo prišlo naše náročné bábo a boli sme radi, že sme. takže ja netvrdím, čo je správne teda áno...Ľúbiť deti.... 😵

matova
20. jún 2010

mobilo 🙂 : áno, ten pokoj v rodinách a láska musia byť prvoradé.
Môj manžel chodí väčšinou až večer ale pred malým sa fakt nemáme kedy rozprávať, šimonko sa správa presne ako dospelý- ke´d príde, nechce byť zrazu mimo rozhovoru, on chce komunikovať s oboma. A to keď sa majú pretriasať udalosti v práci alebo nebodaj politika- hrozne zlý je na toto 😀 , ja už len musím stále mm napomínať nech si to nechá na čas keď už bude malý spať...ale to už zaspí aj mm 😅

veva1
20. jún 2010

@mobilo krasne si to napisala.

mobilo
20. jún 2010

ale vychovávať je strašne tažké..ja som vždy keď som nemala syna všetko videla tak ľahko...keď bude robiť to, tak bude to a tak na všetko...a teraz sa smejem na sebe s mužom. Lebo mi na neho len zakričíme a on keby ste videli jeho kukuč nechápavo pozerá a nám to je potom tak ľúto samozrejme nie pred ním ale keď zaspí si hovoríme, že bože veď on chcel len toto alebo tak..Inak ja som rada, že nám celkom zaberá odviesť pozornosť..
inak mne je smutno ja keď vidím, čo sa deje na diskotekách keď fakt mladé baby pomaly tancujú hore bez a ľudia ešte pomaly, povedia, že to je normálna vec ja fakt neviem. ale to je na inú tému..Potom uvidím ak budem mať dcéru a budú také problémy aká budem frajerka 😅

mobilo
20. jún 2010

matova veď my sa s mužom smejeme, že my sa nemožeme koľko krát porozprávať 😀 jednoducho on sa musí rozprávať s nami 😅 a keď vidí, že si ho nevšímame rozpráva kým mu neodpovieme... takže my sa musíme rozprávať všetci spolu..Minule sa ma manžel pýtal,že či je to nenormálne keď sa s drobcom rozpráva a ja že nie prečo? a on, že keď vidí rodičov s deťmi len tak potichu s nimi idú sem tam ich okríknu a že sa vždy na neho tak pozerajú pretože náš syn rozpráva strašne veľa ako fakt. Až unavená som z toho niekedy. a manžel mu musí odpovedať a rozprávať sa a tak.
no a mimochodom už aj v aute vydrží samozrejme sa musíme s ním rozprávať....manžel sa na mne smeje, lebo keď sme boli dvaja ja som bola v aute dj- ka 😅 no a teraz hudbu ani nepočujem iba tak potichu...niekedy chce aj syn počúvať..a ozi ešte som chcela, keď idete do reštaurácie ako vaše deti? lebo my sme sa zatiaľ odvážili asi 2 razy a dopadlo to tak, že samozrejme on neobsedí takže lietal pomedzi stoly tak sme jedli tak, že jeden jedol a druhý s ním bol vonku a naopak..

veva1
20. jún 2010

Si myslim ze sa zhodneme,ze pre svoje deti chceme byt tie naj. mamky a chceme z nich vychovat slusnych,uspesnych ludi. ja som len presvedcena o tom ze sa to da laskou,trpezlivostou a hlavne bez bitky.

mobilo
20. jún 2010

a ešte aj vaše deti tak kričia? Lebo minule ma jedna pani nastrašila, lebo on má zachripnutý hlas z toho a ona, že aj jej známej dcéra to mala, že tiež tak kričala a museli jej operovať hlasivky, lebo hrozilo že stratí hlas úplne ☹ tak som z toho bola taká

matova
20. jún 2010

Aj ja som to videla ľahko- mama nemala problém ani s kojením, ani uspávaním ani so zaspávaním v postieľke- a to sme boli štaria po sebe takmer rok po roku...(teda prvý jej cez deň vôbec nespal ale on aspoň vydržal a nebol unavený).
Si pamätám- keď už sa na nás zakričalo, to už bolo fakt zle, len som sa stiahla a čušala...O 19h za nami zavrelidvere- aj keď sme ešte nespali možno aj 2h, neodvážili sme sa vykuknúť....tv sa nepozeralo, len večerníček a páá. No, ešte aj hokej 😀. Dnes je iná doba, bude to ťažké 😢.
Ale keď si predstavím koľko mamiek túžia márne po deťoch alebo koľko detičiek je vážne chorýc... ☹ , tak to môžeme byť všetky šťastné 🙂

mobilo
20. jún 2010

a ozi denduska minule sme boli v tescu a samozrejme syn kričí na celé tesco a manžel niečo vyberal a potom nás hladal on nás vždy hľadá podľa hlasu drobcovho..a hovorí mi,že zostal v pomikove, že išiel za hlasom a doviedol ho k nejakemu dievčatku podobnému drobcovi, že tiež tak kričalo, rozprávalo a tak.. tak reku sa spýtam 😅 😅 😅 či náhodou 😲

mobilo
20. jún 2010

matova a inak ako sa cítiš? lebo ja dosť biedne nejako brucho mi tvrdne, kríže ma bolia ale neskutočne ja si ako invalid niekedy prídem..proste keď drobec spí tak radšej nič nerobím ja sa normálne začínam báť aby tam drobčiatko vydržalo do októbra

veva1
20. jún 2010

@mobilo my mame fakt podobne deti. oni potrebuju priestor,volnost,kdeze sediet v restike. a ja si pamatam od kedy sedel v kociku som s nim musela furt kecat,daco mu ukazovat,sme nikdy nesli potichu.

matova
20. jún 2010

mobilo: presne tak sme v reštike dopadli aj my 😀 , najprv sa musel napapať malý- a nebehal okolo stolov, spustil rev a chcel hneď von- on neznesie byť niekde zavretý.....mm do seby nahádzal, vybehol s ním, ja som to tiež do seby nahádzala a ešte som počúvala pritom rev spoza dverí než som nedošla aj ja 😝 😀 . Do nejakého hypermarketu sa dá tak na 5 min. Aj do obyčajného obchodu tu u nás sa mi zdá ísť fuška...Minule som len čumela ako pred nami len 5 ľudí,tam mamina s dievčatkom kočíku- za 10 min sa mu ani prihovoriť raz nemusela- ono si tam len sedelo a pozeralo (malo asi rok)...ja už som nevedela čo s mojím, nakoniec už ma aj ťahal za ruku ku kase 😝 ....
Jazda v aute- hej -môj nerozpráva ale aby vydržal tak musím ho vkuse zabávať, obkecávať...v živote som toľko nenakecala ako teraz 😀
Takže môj zatiaľ nekričí...ale ke´d mu vysvetľujem niekedy už s nervami keď chce niečo robiť čo fakt nemôže, tak normálne "papuľuje"- začne žvatlať žvatlaninyv asi v takom tóne ako ja 😅 😀 - tak si pomyslím- aha- môj odraz 😲

veva1
20. jún 2010

@mobilo Tomo krici len ked sa tesi velmi. a s tymi hlasivkami podla mna to je blbost

matova
20. jún 2010

mobilo. cítim sa tiež ako pred nástupom do pôrodky 😝 .
mňa stále bolí celé to panvové dnu zospodku, brucho sa mi zdá veľké- nejak nevnímam či tvrdne či nie- furt je také napnuté...Horšie že mám peľovú alergiu a akurát v týchto dňoch to prepuko tak je to hrôza. Svrbenie všade v nose, očiach, hrdle aj na tvári, soplenie a kýchanie, všetky vreckovky presoplené a ešte ma malý ťahá čím ďalej od domu...je to teraz ťažké.

mobilo
20. jún 2010

moj on má taký hlasný hlas po mužovi moj muž aj keď nekričí vyzerá to akoby kričal si možno susedia myslia, že ako ten po mne stále kričí..neviem mne to ani nenapadlo len ona mi to povedala že si mám dať na to pozor..
matova moj nevydrží ani ten obed v tej reštike zjesť on aj doma je tak, že za ním behám...ale ako som si naučila tak mám čo? ale čo hlavne, že papá---

veva1
20. jún 2010

Jaj ved vy ste tehulky. moje tak mate co robit. mate moj obdiv,ze to zvladate pri tych nasich narocnych

denduska
20. jún 2010

juuj, ved Emmka krici a pisti, to s hlasivkami je blbost. stava sa to ale profesionalnym spevakom, ze sa urobia na hlasivkach take uzliky, aj sa volaju spevacke a musia sa vybrat.
mobilo, no ak to dievcatko bolo s takym vysokym ujom s okuliarmi, tak to bola Emmka 😀 v poslednej dobe tam casto chodil muz s nou len sam

mobilo
20. jún 2010

matova už nech je október...no ja neviem či to je tvrdnutie poďla mňa áno..cítim sa ako keby nosím miesto brucha kameň 🙄 total to bol okolo pubka všade..bojím sa to povedať doktorke, že ma nechá v nemocke ale idem si dnes kúpiť magnezium vodu vraj to na to pomáha
vieš moj syn si teraz zmyslel, že nechce zaspať už s tatinom proste kričí:mamička, mamička, mamička až kým neprídem a ja som sa tešila že si zvykol zaspať aj s ním ale do októbra sa toho ešte pomení no nie?

mobilo
20. jún 2010

musím sa ho spýtať, keď príde zajtra z práce, či bolo to dievčatko s vysokým ujom 😅 no tak to asi bola ona, lebo takých detí je fakt málo

mobilo
20. jún 2010

veva človek zvládne aj viac ako si myslí .....stačí brať život tak ak príde....no nie?
no sú podobné tie deti preto sa dobre píše s ľudmi čo vedia čo to je...ja vždy tak pozerám s mužom, keď vidím niekde na káve ako dieťa sedí v kočíku, alebo rodičom na rukách..ale snáď zažijem čo to je pri druhom..i ked tak zase kope, že neviem neviem

matova
20. jún 2010

mobilo: nehovorim ze zje cely obed- musi byt hladny a hlavne musi to byt cosi ine ako doma 😀 😀 😀 ...ale on teraz zas len tak zobe kazdu chvilku zo vsetkeho a ja uz neviem, co mam so sebou vonku bravat, lebo on chce pit len mlieko a to sa rychlo vo flasi pokazi a tahat so sebou este aj termosky s teplou vodou to uz fakt neee 😀

to by bola fakt uz sranda keby to dievcatko bolo denduskine 🙂
veva: ked tak hladim na vek tvojho tomina tak stracam nadej ze simi uz o par mesiacov posedi viacej na zadku 😕

mobilo
20. jún 2010

matova neposedí ale bude ti pomáhať s bábatkom...ešte si budeš hovoriť že aké šťastie, že máš také aktívne dieťatko ako mi pomáha neboj 😉

matova
20. jún 2010

mobilo: tiež som počula že magnézium pomáha 😉 . Pri malom som to nevedela a tam mi brucho tvrdlo- zrazu stvrdlo v akomsi kŕči, tiež tak skoro- zač. 6 mes. keď to tak cítiš že zrazu stvrdne tak asi hej....Ja sa ti kuknem do jednej knihy ešte čomu sa treba pri tvrdnutí vyvarovať...
a zaspávanie- u nás je to stále rovnké, len so mnou 😔
A tiež som si predstavovala že s druhým si možno aj na káve posedíme ale aj keby mimi vydržalo tak kôli prvému si asi aj tak neposedíme 😀

mobilo
20. jún 2010

matova veď to manžel mi hovorí , že s druhým možno zažijeme to a to a ja že nie....my už máme jedno ktoré potrebuje stále akciu