Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
matova díky no to je scifi vyvarovať sa prílišnej aktivite....si myslím, že to mám z toho proste naháňam ho stále, či už po byte alebo po vonku ..skúsim ten čaj díky za radu..
baby, mne tvrdlo brucho s malou odkedy ho zacalo byt vidno, teda cca od 4-5.mesiaca. A tvrdlo a tvrdlo.... aj 10-15x za den. A to som nic nerobila, ziadna namaha (ved som deti nemala), do roboty som tiez nechodila, vychutnavala som si nicnerobenie a poberanie slusnej podpory 😀
A ani lekar si z toho nic nerobil.
Ale mala som predsa len inu situaciu ako vy, lebo mne ked neprijemne stvrdlo, tak som si lazkala, vylozila nohy, pospala som si apod. Vy vsak uz mate drobcov, tak to je tazke si vydychnut, tazko hovorit o oddychu 🙂
Ja som si az teraz plne vedoma, ze druhe babo nechcem. Neviem si predstavit, ako by som to zvladala, my sme totizto s partnerom na vsetko uplne sami. Po ruke ziadna rodina, nic.... Vsetko daleko....
Preto vas obdivujem, ze pri tych narocnych prvorodenych detoch ste si trufli na dalsie dieta... 😉
mobilo: ja si musím vyhladať nniečo na tú bolesť panv. dna, teraz som to tam zahliadla ale "Režisér" už úraduje 😀 .
pekný deň všetkým 😉
suzik ja by som sa toho nebála viem, že to je normálne ale ja ho mám tvrdé strašne dlho včera večer proste aj 2- 3 hodiny a lahnem si , lebo mám super manžela ale mne to moc nepomože..
my sme druhé dieťatko chceli teda kým len plakával tak nie ale potom neviem všetko my stojí za ten úsmev a tak. Tiež sme na všetko sami, ale ako hovorím mám super manžela a viem, že s ním zvládneme všetko..A asi najťažší aj s náročným dieŤatkom je ten prvý rok,,,sme si minule hovorili, že keď už aj druhébude mať okolo 2 rokov začneme si užívať všetci spolu 😀 teraz si užívame s malým už ale zase príde drobčiatko..no a možno bude také, že budem chcieť aj tretie,,,,nejako mi je smutno, keď si pomyslím, žeby bolo posledné..no život ukáže
suzik: no prave- ako ktore, niektore su priam neziaduce a niektore prave pomahaju, ved aj tehotenske zmesi sa vyrabaju 😉
Je to z knihy Ingeborg Stadelmann- Zdravé těhotenství a přirozený porod- autorka je nemka- dlhoročná pôrodná asistentka a píše aj o konkrétnych prípadoch keedy sa napr. aj bylinkami, vhodním posilňovaním alebo masážnymi olejmi podarilo zastaviť nežiadúce príznaky alebo tiež aj naopak- povzbudiť nástup pôrodu už po termíne, aby neboli nutné chemické vyvolávačky.
joj moj ešte búva ja tu sedím potichu ako voška po chrastou 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 ani nedýcham,lebo viem, že potom bude služba zase prinajlepšom do 21. 00
No, baby vy mate starsie deticky a riesite vychovu, moj drobec ma zajtra 8 mesiacov a mam s nim problem! lozi o sto sest a stavia sa pri vsetkom o co sa ide postavit 😠 teraz dosiel ku stolu a zacal sa natahovat za mobilom tak som povedala nie, zacal mrnkat, ale stale sa stola drzal dalej a snazil sa ho dociahnut, dala som ho dalej a povedala,ze Filip som ti povedala nie!!! a on sa na mna pozrel sadol si a zacal nervacit! Chapete to?? Vzdy ked mu poviem na nieco nie alebo nesmies tak zacne zurit!!! Som prekvapena ako rozumie slovu nie a jeho vyznamu ale tiez ako reaguje!a toto robi a ma len 8 mesiacov ci bude ked bude starsi 😖 Ja nechcem byt mama co vsetko zakazuje a dieta nervaci! Uz sa vidim ako sa mi v obchode hadze o zem....
Inak aj mne v tehu dost tvrdlo brucho a Dr. mi kazala brat magnezko
bobket a ako ti spáva drobce asi nie moc dobre keď si v téme čo ja 😅 ja som pri synovi nebrala a minule som čítala, že keď žena berie magnezium v tehu tak vraj dieťa može zle spávať ale neviem, či to je pravda...mňa sa aj každý pýtal, či som nemala pri porode epidural lebo vraj aj z toho...ale nemala..a asi neverím takým veciam,lebo mám aj kamošky čo mali epi a tak a bábatko im spia stále..
no idem ja niečo robiť pekný dník a veľa dobrodružstiev s vašimi drobčekami 😉
@mobilo ja som brala magnezko ku koncu tehu a mala som epidural,ale neviem ci moze epidural posobit na temperament dietata, a to magnezko....neviem. Kamoska ma este narocnejsieho drobca a isla cisarom a magnezko neuzivala len normalne vitaminy tak neviem...neviem ci na tuto otazku dokaze niekto vobec odpovedat, ze preco mame takeho deti ☹ No, maly nespava moc dobre a stale tak po pol hodine a stale zaspava na rukach co som tu aj pisala, ale je to katastrofa lebo dlho zaspava a ma uz skoro 9kg tak meliem z posledneho a od zajtra ide manzel na sluzobku a to mame este aj psa tak uz teraz mam z toho nervy aky tobude tyzden!! 😖
ozaj, magnezium som brala aj ja. 3xdenne 1 tabletu.
mobilo - to je super, ze mas takeho manzela, ze ti pomaha. Ja nemam zleho partnera (co sa tyka spravania a venovania sa malej), ale nejaku pomoc v domacnosti od neho cakat nemozem. Vecer, ked uz mala konecne zaspi idem do kuchyne a upratujem... Rano to iste... periny, bordel co ostal velakrat aj z vecera este apod... citim sa ako vychovavatelka a upratovacka v jednom 🙂
@mobilo ja som rodila bez epi a brala to magnezko, ale chvalabohu, noci mame pokojne. zobudi sa na jedlo, ale nevystraja, niekedy trva dlhsie, nez zaspi, ale lezi, nemusi byt na rukach, dokonca niekedy lezi po jedle v postielke (vacsinou vsak medzi nami, to kvoli mne, ja sa bojim kvoli tomu refluxu). ale ked je velmi zaspata, tak jej dam flasticku rovno v postielke (jaj, ja som zabudla, ja nekojim, neni mlieko), no a ona na tej flasticke zaspi pocas jedla a zje to uz pocas spanku 🙂
takze noci si chvalabohu oddychneme. Niekedy nam prespi aj celu noc a zobudi sa az okolo piatej rano...
veva nášho keby nenaháňam tiež nič neje ☹ s jedinou vecou s ktorou sme nemali problém bolo jedenie..ale ako je vačší tak proste nemá na to čas...nemá čas na žiadne povinnosti 😠 takže ako som už písala všetko hrou a dá sa...slížiky čakajú na zelenú 😅 alebo musím natankovať motorku tak zastane a tankujeme a tak..ja sa nesťažujem chcem aby jedol...muž mi vždy povie, že ešte že ťa mám, lebo ja by som na to trpezlivosť nemal a on by jesť nepotreboval náš syn myslím...veď uvidíme
už sme doma vonku lejak a my s pršipláštom sme sa prechádzali tak teraz sušíme ale už ma volá tak pa
no môj nechce jesť vôbec a nepomáha nič: ani naháňať, ani vymýšľať rôzne hry, proste nič ☹ Keby ste niektorá mali radu ako na to, veľmi by mi to pomohlo, už som z toho fakt zúfalá. Maroško vezme do úst len to čo chce on a len vtedy keď chce on. A je toho hrozne máličko - ja mám z toho pocit, že on proste jesť nepotrebuje. A chce sa kŕmiť len sám - od nikoho sa nenechá už asi od 10 mesiacov. Ach jaj.
Výnimočná situácia - Maroško papá 😉
atrami: pije len čistú vodu a vyhladovať tiež nepomáha ☹
Ahojte, uz zaciname trochu papat, sice este berieme antibiotika, ale uz je to o stupen lepsie, nekaka pri kazdom prdnuti, zadok ma strasne cerveny, cakam uz kedy skoncia tie antibiotika, mne nastastie papa v stolicke, ale musia byt okolo hracky a musi byt pustený Elmo, alebo spievankovo na dvd. tento tyzden vsak skoro nic nezjedol, len som sa nervacila, vyhadzoval mi z ruky lyzicu, ked som si nedala pozor aj tanier s polievkou, vypil len v noci mlieko, ked nebol uplne pri zmysloch, aspon ze to, ale vcera uz zjedol nieco normalne aj dneska, konecne!
Jaj, mame tanecnika, na kazdom poklope na chodniku zastavi, vrti zadkom , bokmi aj ramienkami, ludia sa pristavuju a zabavaju a on sa smeje ako slniecko, zlatunke, este vie aj moon walk ako Michael Jackson, pritom to od nikoho nevidel, hadze oci na baby, hotove su z neho 😀
sanym a nejdú mu zúbky? lebo nám keď išli nechcel tiež absolutne nič papať...teraz zaberá toto ale ako ho poznám za chvíľku sa mu zunuje aj to a mama hor sa vymýšľaj novú hru.....
inak my sme nejak od roka pribrali najviac jedno kilo...ja neviem, ale on proste stále beží trénuje ale nevyzerá nejaké pierko...do tváre ma líčka ale telíčko chudé...
banány sme my strašne ľúbili a každý mi ich kupoval a tak sa ich prejedol , že potom jeden čas ich nechcel vidieť vobec...Potom mi pomáhalo dať do jedla pretržlen sušený sa vytešoval a zjedol...alebo všade cestoviny aj do polievky a tiež zjedol...stále vymýšlam nové veci..ale veď do osemnástky to tak hádam nebude 😀
manželová teta je učiteľka v školke a sa smeje, že majú jedného chlapca, čo keď papá musí sa prechádzať..tak s ním pani učiteľka behá aby sa najedol 😅
renika zlatučky 😵
ahojte,
tak u nás as dnes zopakovala situácia zovčera- mama musí ísť uspávať, ale tata musí do postele tiež presne vtedy- všetko pozhasínať...a plač zrazu nebol- vypil mlieko....vrtel sa, vrtel...až kým nezaspal. Ja som už len čakala kedy zalomí nech ten nekvapkajúci hrnček umyjem- no a neodolala som a som tu 😀 . Už ho vidím ako bude spať pri bábätku 😖 😲 .
mobilo: našla som ešte ďalšie veci, tak ti to hodím do IP 😉
vyhľadovať ani nám nepomáha on proste keď to nedostanem do neho nejak hrou tak on by jesť asi nepotreboval...ale niekedy si sám vypýta: mlieko, sini sini- cini minis tak to volá on...alebo jabko a melón ten chce stále kupovať a to mu chutí..
ok díky 😵
ja dnes sama a to je iná makačka....človek unavený ako koň a keď mu povie štvrty krát: mamička cikať, kakať tak mi šedivie vlas 😅 ešteže teraz toľko farieb na hlavu vymysleli...možem meniť potom.
a dnes zle zaspával..Aj náš vždy chce aj tatina ale ja mu vždy povie, že je v práci a to mu stačí ale zase on je zvyknutý že tatino pracuje aj v noci...
sanym skusala si dat mu pyridoxin? nam to poradili v nemocke a zabera,musim zaklopat. lebo tiez mame problem s nejedenim..

mobilo:proti predčasným sťahom maternice- tvrdnutiu brucha: vyvarovať sa šalvii (napr. čaj, alebo v cukríkoch), vyvarovať sa príličšnej aktivite- no ale to je u teba asi scifi takáto rada 😲
a potom že sú účinné bylinky- buď obsahnuté v olejoch na mazanie brucha alebo aj pitiečaju- viackrát za deň: zo zmesi chmeľu, baldryánu, tymiánu, ľubovníku (trezalka), majoránky a medovky. Majoránka je vraj veľmi účinná na uvoľnenie týchto svalov...