icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

bobket
21. jún 2010
mamusia
21. jún 2010

Hej,hej...v nosici je aj moja kludna...no ja mam do mesta 40 minut busom,alebo elektrickou a nechcem riskovat,ze mi bude cely cas plakat na cely bus......tak do mesta ani nechodim.

@bobket a nie je to trochu lepsie,ako je taky vacsi?Ze sa s nim mozes aj trosku zahrat?

bobket
21. jún 2010

a takto zas ja🙂 ja som neverila ze mu v nom bude dobre lebo som nemyslela ze dobre uvidi...ale ozaj je tam ticho ako pena

bobket
21. jún 2010

@mamusia aj ja som si myslela ze to bude lepsie, zacallozit uz v 7 mesiaci a teraz sa mi vsade stavia,ale ani to ho neuspokojuje!! stale mrnci a nervaci lebo nemoze nic dociahnut. hracky ho uz nebavia kasle mi na ne a uy ani čnozkovat len stavat sa stata vsade sa stverat a samozrejme vsade musim byt aj ja,ale to neznamena ze je spokojny.... 😠 Prave vcera som manzelovi vravela ze je to stale horsie a horsie, tak som zvedava co bude dalej 😔

mamusia
21. jún 2010

@bobket mmm,tak to mam radost,nam mala uz cuva po obyvacke 😀 ale aj pri tom sa jeduje,na nohy sa tiez stavia,hned ako jej len podame prsty,aby sa mohla prichytit a uz aj par krockov vie,teda prekladat si nohy....tak aj preto som si myslela,ze bude neskor lepsie,bo je strasne aktivna......ona je niekedy az taka nervna,ze ked sa hneva,tak iba napina nohy.....proste strasne.
Teraz mi zaspala,no potom zas bude rano o 5 hore - nelubim,ked spi pred vecernim spanim.........no lepsie ako ked sa tu rozkrikuje!! 😉
A uz vie Tvoj povedat aj mama? Ja som zvedava,ze kedy ta moja moze - nevies v akom veku asi?

mamusia
21. jún 2010

A samozrejeme,ze ak sa nauci hovorit mama...tak verim,ze bude po mne iba furt vykrikovat! 😠

bobket
21. jún 2010

@mamusia no neviem kedy deticky zacinaju takto rozpravat asi okolo roka roka a pol??? nas zatial nie,vie zatial tap tap tapusky 🙂 a stale nieco dzavoce ale nic konkretne. no aby spal celu noc to nejrozi.stale ho kojim ale raz somskusila mu dat bebu ze co to urobi,ale aj tak sa zobudil po 4-5 hodinach,on proste nevie spat celu noc 😒 ale uy som si zvykla a vzdy ked cuca tak nanho pozeram a vychutnavam si to,je tak pokojny a spokojny 🙂

veva1
21. jún 2010

@mobilo suhlasim na hojdanie a nosenie sa dieta nenauci ,bud si to vyzaduje alebo nie. Nas tomino nebol ani na rukach spokojny ked raz spustil. Pomahalo drepovanie,sme sa mesiac s muzom po hodinach striedali aby bol v noci aspon chvilu ticho. od toho obdobia som doslova dakovala za chvile ked moje dietatko bolo spokojne na rukach a zoberiem ho hore kedykolvek chce aj ked ma uz 16 kg
@sanym tomino okolo dvoch rokov prespal noc,ale az po vyradeni obedneho spanku,uz sa budi len tesne nad ranom na kojenie a to mu z radostou dam. do dvoch rokov sa budiol skoro kazdu hodku

veva1
21. jún 2010

@mamusia a ty to budes milovat ,ked na teba bude kricat 😵

mobilo
21. jún 2010

na mňa kričí mamička...
veva aj my sme mali aj noci, že sme sa vozili v aute, lebo ani ruky nepomáhali a chcela som nech aspon susedia sa vyspia pretože náš keď plakal ho asi celé sídlisko počulo..a teraz je z neho perfektný, šikovný, samostatný, inteligentný chalan...

mobilo
21. jún 2010

moj začal okolo 7- 8 mesiaca hovoriť jeho prvé slovo bolo : ham 😅 on bol strašny hladoš..a potom to už išlo..už teraz rozpráva všetko farby pozná, pesničky, básničky asi tak od roka a pol...

lucinka1104
21. jún 2010

my mame zase najväčšie problémy teraz v 2 rokoch nespí ale vobec trvá to od 9 mesiaca žiarli, rozbíja veci.....

matova
21. jún 2010

ahojte, ďakujeme všetkým za priania 😉 , dopadli sme fajn, na rehabilitáciu už chodiť nebudeme 😵 . Správanie malého- tak to bolakatastrofa- on totiž nad ránom o pol piatej buntošil a nevedel zaspať...nakoniec sme zaspali aj my, ťažko ho bolo zobudiť...a čo tam v čakárni robil- katastrofa- čakali sme fakt dlho než nás zoberú, a všimli si nás všetci ostatní- váľal sa celý čas po zemi, padal, spúšťal sa ako handra, utekal k dverám, chcel preč...už sme boli obaja s manželom hotoví že tam budeme ešte dva ďalšie roky chodiť 😀, ale dr. našťastie videla že svalíky sú vypracované, brušné tiež a našľapuje správne 🙂. Ešte sme sa boli objednať na tú neurológiu a tam majú voľné až koncom augusta- aj som rada 😀. Jasne že u mamy zas spať nechcel, ťahal nás k dverám...brm brm- do auta...zaspal okamžite po pár metroch ale nie tak dlho ako asi chcel, takže v obchode sa zas opakovalo vytieranie dlážky telom....

mobilo: včera som ti písala že malý nevykrikuje, tak dnes už vykrikoval aj náš šimon kade chodil: dá, dá, dá- to si pýtal papať 😀, muž bol v pomykove.- nezvyknutý- ja som sa smiala z toho, nech ho nechá, nech ho ľudia počujú aj som sa tešila že konečne sa začína aj hlasovo prejavovať 😉 . Inak od 8mes. vykrikuje mamá 😅

sanym: na rhb. aj neurologiu-kôli tomu že malý bol hypotonik- slabé brušné a krížové svalstvo...no hlavne ťže furt v pohybe bol odmalinka, to práve nechápem...a nakoniec sme sa dostali aj na gastro- lebo nepapá dobre a teda zaostáva na váhe- že vraj preto sa mu tie svalíky nie a nie spevnieť...

bobket: tiež už uvažujem nad liliputi.

mamusia: tak ja som síce nosič nemala ale malého som nosila na rukách už od perinky- keď nespal- potreboval stále čosi nové vidieť, len tak ležať nechcel...naberalo to na obrátkach ako nás tlačili z rehabilitácie- polohovanie na bruchu- on to nenávidel- nie z trucu asi mu to proste vadilo- tak záchvatil že modral sa pár sekúnd- takže nosenie- v autosedačke tiež len chvíľu vydržal...neskôr si tam aspoň chvíľku knižočky obracal. Hrozné to fakt bolo- lebo sa ani nezahral ani na bruchu ani na chrbte...a polohovanie v sede nám tiež zakázali, takisto aj chodák. Plaziť sa začal až v 9 mes., sedieť sa naučil zarovno s lozením a vyťahovaním do stoja- až v 11mesiacoch- dovtedy som ho prenášala vkuse....a potom zas len dávala bacha aby sa nestrepal niekde ako sa na všetko vyťahoval...chodiť sám začal až v koncom 16 mes. Behám a dávam pozor stále aj teraz- on totiž nepozná pud sebazáchovy (zatiaľ) a loziť by chcel všade kde sa dá. Takže je to ťažké. No musím povedať, že naozaj na to nosenie si nejak zvlášť nezvykol- asi preto že sa nevedel už dočkať prvého samostatného pohybu- a odkedy sa dokázal premiestňovať, tak už to nosenie nejak extra nepotreboval. 😉

matova
21. jún 2010

ešte som si spomenula na to, ako nám radili- porozkladať hračky okolo neho, nech sa za nimi načahuje a dávať ich ďalej, aby bol nútený priliezť za nimi... a furt nič a nič... a jedného pekného dňa sa malý zrazu pohol- začal sa plaziť s úsmevom- pozeráme za čím on to ide- a to nám mravce podliezli škárou cez dvere 😀 😀 😀

a jasné že ho nosím aj teraz- buď keď je hotový zo zúbkov, alebo v chorobe, alebo nevládze ísť....No a vnoci stále ešte- keď ideme robiť mlieko a na wc- keď ho položím tak veľmi plače- no radšej ho držím akoby som mala potom ďalšiu hodinu ukľudňovať 😉

sanym
22. jún 2010

Dobré ránko.
matova: tak to sme na tom podobne. Maroško mal hypotoniu dolných a horných končatín, ale cvičiť sme nikdy nemuseli - dalo sa to do poriadku tým ako sa začal sám pohybovať a teraz je to ok. A ako píšeš o tom pohybe, tak môj je tiež v ustavičnom pohybe. A takisto chodíme aj na gastro - staršiemu synovi v novembri zistili celiakiu, malý má zatiaľ výsledky negatívne, ale môže sa to prejaviť kedykoľvek. Ináč starší syn bol tiež hypotonický a až teraz vyšlo najavo, že to vlastne súviselo s tou celiakiou, keďže sa mu živiny nevstrebávali ani do svalov. Super, že už je Šimonko v poriadku 😉
A o tom čakaní v čakárni - to úplne chápem aké je to hrozné - tiež sme si pochodili a užili svoje.

sanym
22. jún 2010

matova: a ako píšeš o tom motorickom vývine, tak to je úplne ako u nás. Ležať nechcel nikdy, lenže náš sa nechcel ani nosiť - vlastne vrieskal stále - či bol položený či nosený. V 11 mesiacoch začal konečne loziť a sedieť a v 15 chodiť a odvtedy sa nezastaví ani na sekundu.

mamusia
22. jún 2010

Dobre ranko.

Dnes mame nejaky zazracny den, mala mi normalne spala do 7 rana (asi od pol 8 vecera),som sa rano budila a chodila ju pozerat,ze ci vobec dycha 😀 a uz je skoro 9 hodin a ona este neplakala...... Ale vcera bola tak strasne zla,len co som ju nachvilku polozila,tak hned spustila taky rev...tak sa asi aj unavila a preto tak dlho spala.

@matova co sa tyka lozenia,tak mne mala cuva po celej izbe,no ak ju nieco vynervuje,tak spusti a uz ju nic neukludni,bo sa tak vynervuje,ze konec! A to vacsinou preto,lebo sa cuvne dozadu a uz nemoze dociahnut hracku.....
Ja viem,ze to bude dost narocne,bo tiez to tak vidim,ze ak sa rozlozi a zacne chodit,tak budem len za nou utekat vsade.......no uvidime,ze ako bude

veva1
22. jún 2010

Mamky u nas cim bol starsi tym bolo lepsie. aj ked musim stale nieco vymyslat,sa mu venovat,ale uz aspon viem ako na neho ako ho zabavit,uz neplace furt a ja ho viem utisit. uz mozeme ist na vylet a je s nim velmi veselo bo ma zmysel pre humor a je neuveritelne chytry. posluchne tiez da sa povedat vsetko az na to bitie sa,len nie na slovo,ale na dohodu. je nutne cosi zaujimave vymysliet a je ochotny posluchnut. treba vsak predvidat,aby sme neprisli do konfliktu bo je tvrdohlavy a jasny vitaz

suzik77
22. jún 2010

fuuuuuuuuha baby, tak teraz mozem oponovat ja, ze ake narocne deti mate, ked stihate tu do noci pisat a potom hned o osmej rano!!!!
ja som vecer rada, ze padnem mrtva do postele a zaspim ako poleno a rano mam hned sluzbu... A ked mi mala z rana este prispi, tak som nadsena, ze mozem este hodinu prespat aj ja, co som taka unavena vzdy z predchadzajuceho dna!!!

🙂

mobilo
22. jún 2010

suzik no ale ja som hovorila, že u nás to od roka a pol nieje také sci- fi- pre nás,,,
ale dovtedy spinkal ak tak cez deň iba na mne a večer som si ani zuby nestihla umyť a bol hore a celú noc hore každú polhodku potom hodinové uspávanie..takže preto teraz pre mňa už nieje náročnosť to, že potrebuje ustavičnú pozornosť atď..
ale táto téma nemá byť súťaž o tom, kto má toho viac..zo začiatku tu písali maminy čo fakt mali náročné deti a nič si nevyčítali..radili si a je super keď ťa vie pochopiť niekto kto zažíva to čo mi, lebo len ten to pochopí... 😉
vačšinou sme tu už také, čo majú vačšie deti a s tým vekom sa to zlepšuje 😉

veva1
22. jún 2010

@suzik77 som prvy rok tomiho zivota pc ani nezapla.som chodila spavat o 7 spolu s nim. cez den ci v mraze ci v dazdi som behala s kocikom po poli. a teraz vlastne tiez nie len ked sion chce daco kuknut na nete. pripajam sa mobilom vacsinou len ked zbehnem k nasim.

denduska
22. jún 2010

ahojte tak vcera sa stal zazrak....Emmka zahlasila ze ide s babkou do hypermarketu, strasne som sa bala ale pustila som ju....volala som muzovi ten sa vydesil este viac....aj moj otec gulal ocami....ale moje dieta sa cely cas!!!! viezlo v nakupnom voziku, potom sa povozilo vo vlaciku, povedalo Domov a nastupilo do auta... ODPADNEM! 😲

veva1
22. jún 2010

@denduska svita na lepsie casy? drzim palce,aby sa taketo nakupovanie stalo pravidlom u vas.

veva1
22. jún 2010

@mobilo zasa suhlasim s tvojim prispevkom. este chcem dodat ze moje dieta nie je zle a nikdy nebolo. aj ked cele noci preplakal a dni som dobre po usoch nechodila aby bol spokojny,som nikdy nepomyslela ze moje dieta je zle,ze preco nemam dobre dieta,pretoze to moje je to najsamlepsie,najvynimocnejsie dieta pod slnkom. pravdaze pre mna

suzik77
22. jún 2010

ach, dievcata, ved nebudte take haklive, ved som to myslela uplne ale uplne zo srandy... vobec som s nikym o nic nesutazila ani nic podobne...
nebudte vztahovacne, lebo som do tejto temy prisla presne s tym zamerom, poradit sa, popytat sa, ak mam nejaky problem, vidiet aj problemy inych, porovnat, atd... tak nebudte prosim vztahovacne...

nedavno som definitivne opustila inu temu, lebo som tam "vbehla" tiez po rady, ale isti vztahovacni ludia sposobili, ze nemam chut ani naladu tie rady dalej pytat.... 🙂

tak pochopte, ze som to tak vazne nemyslela... len pred par dnami mi ktorasi z vas napisala to iste, ze ako to, ze som na pc, ked mam narocne dieta, tak som to len tak suplna "navratom" do eteru... nic vazne, nic konkretne...
a narocne dieta mam, za tym si stojim, len ako som spominala, dakujem bohu, ze spi v noci, inak by som to asi nezvladala... 🙂

mobilo
22. jún 2010

veva ani ja som ti nikdy na syna nepovedala a mala som alergiu keď mi niekto povedal, že bože aký je zlý...čo može byť zle na dieťatku? to, že chce byť stále na mamine ...neviem

mobilo
22. jún 2010

suzika každý si pod náročnosťou predstavuje niečo iné...ja vychádzam z článku v mamaaja pretože tam sa vo všetkých bodoch našla a aj iné baby čo sú tu ..ale nehovorím, že nemáš náročné dieťa akurát máš super, že ti buvka..ja by som vtedy za to dala čokollvek ale čo už..som si v noci zapla rádio a pri okne počúvala.
suzik veď v pohode my si tu ani až tak neradíme, pretože na také deti neplatia pravidla skor sa tu tak posťažujeme zasmejeme na tom, čo naši drobci vyviedli atď...takže v úplna pohoda..ja tiež nemám rada témy, kde sa háda a tak podobne veď sme ľudia a vieme sa baviť aj normálne aj keď niekto iný má na vec iný názor...každý človek má predsa nárok na ten svoj... 😵

mobilo
22. jún 2010

denduska no moj keď je s našími v obchode tak tiež im sedí v tom autíčku a síce kričí na celý obchod ale to asi preto, že je tam málo ...neviem my ho dáme aj do autíčka a chvíľku ho to baví a už dole...a uteká, behá no a nakupuj 😀

mobilo
22. jún 2010

suzik a to som nemyslela ja v zlom , ale je pravda to, že my tu máme vačšinou detičky od jedného roka hore ...takže ak ti naše rady padnú vhod a pomožu budeme len a len radi... 😉

mobilo
22. jún 2010

veva moj zo začiatku ani v kočíku byť nechcel my v nosiči celý deň po vonku jak šiši...a ohovárali ma, že bože ako tie deti nosia...šiši ľudia ale čo by som neurobila preto aby bol ako tak spokojný no nie? potom keď išla jeseň a v kočíku byť musel tak boli behy, alebo hore dole rýchle jazdy alebo cesta autom alebo len tak tancovanie pri hudbe proste hovorím aj wc s ním...ale aspoň si teraz vážim to čo máme...kámošky stresujú, vzdor atdď a pre mňa už ok...už sa dá dohodnúť, ísť na výlet, a keď vidíme s mužom ako ho to baví a je šťastný tak si hovoríme že všetko stojí za to 😵