Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
Ahojte...zase nestiham citat 😀
uz som tu niekolkokrat pisala, ze ja mam do Kubinkovho roka amneziu, velmi malo si pamatam...lebo nespal cez den, v noci len nacucnuty na mne s budenim minimalne 2h...nespal ani v aute, ani v kociku, vsade reval ako tur...vonku som ho nosila v nosici alebo na rukach, v aute zase pricucnuty na mne...lenze vtedy ziadne clanky o narocnych detickach neboli a stale som teda uvazovala co mu je, preco tak strasne vela place...ci ho nieco neboli atd...snazila som sa ho aspon naucit na cumel ale bezuspesne...na pc som chodila, ale samozrejme chlapcek zase so mnou..uz to bol vlastne taky ritual, ze som ho kojila pri pc, ked zaspinkal snazila som sa ho prelozit, no nie vzdy sa zadarilo...no z su to len spomienky 😉
ja neviem vlastne ake to je venovat sa jednemu narocnemu babetku...no teraz je to uz ine, napr aj teraz akurat zasopavaju a bezim varit....
suzik ja som tiez nevarila, kym nebolo treba varit pre deticky, lenze tym varit prosto musis, aj ked padas od unavy...taktiez zbierat kopy hraciek, upratovat neporiadok, co narobia kym su hore a prave nie su von...nevravim o upratovani, na to zvysoka kaslem...len o uhadzani najnutnejsieho, poutierani rozliatej malinovky, povysanani rozdupkanych tyciniek...aby sme sa neprizabili na kockach, autickach atd...uvidis casom ako bude, mozno sa mala zmeni, co ti prajem, isto aj ostatne kocky...
nemyslim, ze sme tu niektora vztahovacne, len citlivo vnimame nase deticky, po roku a viac si proste zvyknes nespat...
ked su deti vacsie maju ine potreby a denne rezimy...mozem zodpovedne povedat, ze ked sa teraz pozriem okolo tak je mi dorevu, aky je tu neporiadok, ze neni este nevarene, ale akurat zaspinkali tak mam 2h freee, tak letim, no som rada ze aspon par minutiek sa mozem odreagovat, postazovat, pochvalit popisat s niekym kto mi rozumie 😉 idem dat varit a popri tom citat dalej 😎 😎
@mobilo tomino bol v kociku len na spanie s velkym revom sme nastartovali uhadzala som ho na strasnom terene a vozila az kym sa nezobudil a zo starasnym revom dnu. Ked bol hore tiez len v nosici a a vkuse hopkat. Som sa smiala ze ma detektor pohybu v zadku. neskor uz aj v kociku vydrzal nejaku polhodku za ustaleho zabavania,ale ked som ho vozila tak potom zasa nespal ked mal a mala som chaos kedy bude chciet tak som ho radsej nevozila a poriadne vystavila radsej
ved pohodka, ja som to len vysvetlila 🙂
a obdivujem vas, ja by som to nezvladla, keby mi mala ziapat este aj po nociach.... mozno je to aj tym, ze som si dlhe roky zila v pohodlicku a starala sa len sama o seba a svoj byt, a teraz hup ho... vsade spina, bordel, ja nervy, mala nervy... no hroza 😀
varim vajcia, tak sme boli s malou pozriet, ako "skacu" v hrnci 🙂
dieta spinka ,manzel v BA tak uz len navarit na zajtra a hura krasny den opat za nami 😵
tomasko uz 3 dni je posediacky za stolom ,az kym sa nenaje 😵 .dalsia vec co sa sama spravila a nebolo ju treba nasilne riesit 😵
moje ešte nespí 😕 ale manžel zase išiel skúsiť,ale vačšinou to vždy musím v poslednej dobe dokončiť ja tak využívam chvíľku voľna....veva gratulujem, že papá v stoličke ja tiež dúfam, že sme ju nekupovali nadarmo a využijeme ju ešte 😵
suzik určite je to tým...
moj manžel mal tiež s tým problém, pretože bol vychovaný v bavlnke a zrazu prišiel do života a ešte náš náročný syn ale už si zvykol 😅
ja som mala šťastie deti zbožnujem kočíkovala som snáď všetky u nás v dome..a mala som o dosť maldšieho brata, ktorého som prevbaľovala kočíkovala, kŕmila atď takže ja som mala ako taký obraz i keď u nás v rodine také baby nebolo
Dobre sa to cita, ze v tom nie sme sami 😉 . Myslite, ze je mozne, ze aj druhe dieta bude narocne?
Hovorim si, ze sa to 2 x predsa stat nemoze... 😒 Ake mate mamicky s viacerymi detmi skusenosti? Su aj tie narocne?
ollski ako bolo v časopise mamaaja: neporiadok v byte spokojné díte 😉 sa toho držím....keď je čas a má syn náladu pracujeme, keď nie nerieším to a nezamýšlam sa tak, či tak to neurobím a poviem si, že zase bude mať nabudúce náladu tak sa urobí.,..
no už začína mrnkať a kričať na mňa takže idem ...
dobrú nocku .....
janzurka ja dúfam , že nie...vraj je nulová šanca, že sa také deti narodia do jednej rodiny...tak dúfam, ale v októbri ti poviem z vlastnej skúsenosti....ale aj tehu je náročné s náročným dieťatkom ale veď už mám polku za sebou a za chvíľku budem na to všetko len a len spomínať 😉
Mobilo, tak Ti velmi drzim palce, nech sa statistika potvrdi 😉 . Nas je super narocny, nevymenila by som ho za nic na svete, ale ako kompenzacia by mohlo byt druhe super kludne 😉 😉 😉
@mobilo, matova, denduska mate moj obdiv!! 🙂 naozaj!! tehu s dietatkom narocnym na cas, aj energiu...a potom starostlivost o babo, drzim palce!!!
tiez @veva1 sa ku tomu tak s nadhladom a pozitivne staviate 🙂 ja tiez Kubicka straaasne moc lubim, tiez Simi, no teraz su taki strasne neposlusni...ja si mozem aj pluca vykricat a nic ☹ , asi nemam autoritu alebo co 😝 nervy mam na prasknutie :P
nevravim to Kubinove jedenie je des 😔 😔 ziadna zelenina, ziadne ovocie, ale ani cukriky...lebo on nic nechce ochutnat...ja uz neviem ako nan...vse iba mixovane a nasilim...
mate zlatucke deticky...kazdy ma svoje muchy...o nasej Simi si vela ludi myslelo a asi aj mysli, ze je hyperaktivna... ja ten dojem nemam, je len zdravo zvedava a neposedna, to ze stale beha, nieco riesi je podla mna normalne, aj ked tisko zavidim mamickam na kavicke, kt sa dietko mota okolo noh...mne by tie moje v momente zdrhli 😅
a uz neviem co som dalej chcela...prave predychavam, bo sa Kubik dusil 2centovkou...ja neviem co este vyvedie...je rychly ako blesk a napadaju ho same blbinky...cakam na tu chvilu kedy sa umudri 😕
@janzurka myslim, ze dve narocne deti sa v jednej rodine nenarodia ;) 😎
dobru nocku vsetkym 🙂
denduska: 😀 😀 😀 jej, tak aby bolo takých dní viacej 😉
sanym: áno- to som tu kedysi písala- jedna výnimka u nás bola- náš malý často neplakal, nosiť sa nechal. On keď bol nespokojný tak normálne vrčal ako havo 😀, aj plač by bol ale ukľudnil sa keď som ho vzala. A s celiakiou- joj, to musíte mať ťažké, toľko práce kolo detí aj bez toho- to musíš staršiemu synovi chystať všetko zvlášť- iné, však? 😒
Ja beriem to pc ako ventil a samozrejmä v prvom rade som šťastná že vidím, že pojem náročné dieťa existuje a že ešte aj horšie to mohlo byť a že tie malého "fanty" alebo ja hovorím že monkovčiny- je ako Monk- tisíc vecí mu vadí aby sa sústredil alebo aby pokojne zaspal.....že to všetko nemám na svedomí...lebo je fakt ešte aj smutné neustále o tom presviedčať aj vlastnú mamu ktorá mi proste neverí 😔. Keby som to skôr zistila že existuje aj definícia...iste by som bola psychicky aj viac v pohode...
suzika: to je práve to- ja si rada prečítam ako je to inde, porovnám, často si pomyslím že to je tam lepšie a iné zas oveľa horšie...Ja som do polroka malého bola ako chodiaca mŕtvola, závrate...spala som v priemere asi 4, 5 h denne....Minulé leto keď sa blížil večer ja som okolo17h normálne dostala silnú migrénu že zas nebudem vedieť malého uspať niekoľko hodín...keď zaspal do polhodky už bolo fajn.....fakt sa to vekom zlepšilo, niektoré veci odbudli iné zas pribudli... 😉 . A teraz by som mohla už aj viac pospať ale sa tu odreagúvavam a keď si ľahnem okolo polnoci tak nepím aj hodinu ešte...alebo sa už malý budí a ideme mlieko robiť... Ale už je to fajn, a ako píšu iné maminy tu- keď už máš od bábätka konečne silnejšiu spätnú väzbu, to už je väčšia radosť 😉
😀 😀 😀 zrazu pozerám že som ešte poslednú stranu nedočítala 😀 . My sa tu teraz naťahujemem s mm kto pôjde riad umť- jemu sa nehce, chodí z práce až večer a mne asi taktiež 😀
olski: veru: ty zvladas dve deti, teba treba obdivovat 😉.
mobilo, suzik: veru ze to bude aj tym ako clovek zil predtym...ja som sice nezila v klude ale v pracovnom neustalom kolobehu, ale v case volna aj ked minimalneho nohy vylozit, knizka do ruk, pohodicka...Kolkokrat uz som skonstatovala ze hoci praca bola narocna ale to materstvo absolutne nezvladam 😕....
Ja som toto vzdy robila- akokolvek narocny den- teda pokial mi nebolo vyslovene na odpadnutie.- tak na zaver dna aspon na polhodinu v klude posediet pri knihe alebo niecom inom, aby som sa dostala sama k sebe 😉
@matova ahoj, ja som niekolko rokov pred materskou jazdila sluzobne autom a myslela som si, ze uz nic narocnejsie nemoze byt, ako travit 8 hod denne na cestach v zime, ci v lete....
Nuz, su aj namahavejsie cinnosti 😀
Nasa mala potvora mala vecer najprv svoju chvilu asi od 20.30 do 21.00 (jej chvilou nazyvam neuprosny, neutichajuci, usitrhajuci ryk). Potom sa rozhodla, ze sa ide zabavat, rehotala sa v postielke, kopala o dusu, volaco tam rozpravala, no do popuku nam bolo 🙂 Zaspala nakoniec po desiatej, a spala do piatej, takze pohodka...
Teraz opat spi, lebo ona je zvyknuta spavat tak o 2 hodinky viac, nez spala, tak dufam, ze aspon hodku este pobuva 🙂
Ahojte.
Zabudla som Vam napisat metodu,ktora funguje na nas (a som na to uplne zabudla),ked strasne reve. Neviem,ci to poznate,alebo ste skusali,ale u nas je to fen...ked tak strasne revala parkrat,ze sa nedala utisit,tak som pustila fen,ale musel byt na rychlosti, 1 nezaberala 😠 skuste a dajte vediet,ze ci to aj u Vas funguje 😉 sice pri tak velkych detickach ake uz mate niektore baby mozno nebude fungovat,no pri tch malych ako ma
@suzik77 mozno hej 🙂
@mamusia u nas dlho fungoval vysavac!!! treba vyskusat vselico...asi to funguje na principe "nepocujem sa, tak naco revat" 😉 dlho tak aj zaspaval... a este som mala aj vysate 😀
@matova oni sa uz zvladaju vlastne sami, ja riesim len spory a ked spinkaju popracem co narobili, no a ciham aby si nejako zvlast neublizili 😅 ....krmemie, cikanie, a obliekanie to musime spolu, ale inak si uz celkom pekne vystacia...hrat sa ale vedia najkrajsie kazdy sam...estesa neviedia dost dobre dohodnut a Kubi nici Simcine vytvory...pak sa biju a tak stale dokola 😕 ked maju dobru chvilku tak pekne spolu pozeraju rozpravku...
konecne svieti slniecko tak idem ich vyvetrat von 😎
potvrdzujem aj u nas fungoval vysavac 😀
janzurka, tak zatial sa mi zda ze druha bambulka nie je narocna...(uvidime ci sa nevykrystalizuje neskor)...napriklad nelipne tak na noseni...niekedy sa jej to velmi paci a ukludni sa ked ju vezmem a niekedy si vyslovene pyta lahnut a tak je spokojna ked sa diva priamo na mna...osobne si myslim ze bude skor po mne, ja som bola take ostychave zakriknute bojazlive dieta.. ale napriklad zaspinka pekne vedla mna v posteli...jednou rukou drzim jedno dieta druhou druhe - hehe a to si predstavte ze tie ruky mam prekrizene, lebo najprv som obratena na bok k malej, kojim, cize ju drzim opacnou rukou..na lavom boku pravou a naopak...a ked si potom lahnem na chrbat, tak ju nepustam, len druhou volnou rukou sa naciahnem za starsou...to su fakt situacie ako v blazinci 😀
denduska, tak to si ma ukludnila, dakujem 😉 😉
Ahojte,
mna zas chyta depka z mojho dietatka, tak som si Vas prisla precitat 😒 A hned je mi trosku lepsie 😉
Citala som ako ste pisali, ze vdaka Bohu z detske konzervicky.... tiez hovorim, su dni kedy to fakt nejde. A niekto kto nema narocne dieta fakt nepochopi. 😝 Stazovala som sa kamaratke, ktora vychovala 2 deti, a ta ma "potesila": ze "keby som Ta nepoznala, tak si myslim, ze si naozaj neschopna". A to som pred tehu bola velmi vytazena a zvladala som to.
Zaujimalo by ma, ako zvladate kritiku okolia? Ja uz som sa od svokry dozvedela, ze je vraj rozmaznana 😅 To vraj ze ju beriem na ruky 😝 Musim vsak podotknut, ze mi s malou nikdy nepomohla, zatial len kritizovala, ze ju nosime a pod...
Ja viem, ze mi moze byt u... ale su dni, kedy to na cloveka dolahne...
Co sa tyka vysavaca a vsetko co huci... strasny rev a strach, ale ked je na rukach, tak v poho. Tak vysavam s Manducou. Teraz si uz zvykla aspon na rucny vysavac.
hej to aj mne starsiu niekedy aktivne brali ze ked ja nedokazem, tak oni ju dokazu utisit..a po par minutach mi ju vracali ze je asi hladna 😀 a ked sme isli kocikom a vrestala, no ale chodit este nevedela tak som musela vyzerat uzasne, vrestiace dieta a ja si idem s vyrazom akoby sa nechumelilo
@janka svokru si nevsimaj, ignoruj a hotovo..
baby o vysavaci viem uz davno.. este mladsia sestra vedela pri nom zaspat, si pamatam... my sme napr. pred chvilou vysavali, lebo mala mala zase svoju chvilu orchestralnu... 😖
teraz jej drzim flasku jednou rukou, papa. aspon je ticho... chvilku 🙂
Pri jedeni su asi vsetky deticky ticho 😀
denduska jej aj moj bol podľa každého hladný 😅 😅 😅 😅 si zo zobrali a po 5 minutách plaču prišli...on bude hladný..a ja že nie nie teraz jedol 😉 a ešte podľa iných zase chudiatko moje plakalo, lebo som ho nenaučila na dudlík...a verte mi chcela som, ale proste ho nadrapovalo, vypľúval ho tak som potom na to kašlala..
janka mňa na to všetko neštalo to, že som drobca stále nosila a musela sa mu venovať ale presne tie reči...vždy som si priala ísť na ostrov, kde nikto nieje a vychovávať si ho kým bol taký ako chcemm..ved som od nikoho nechcela aby mi ho nosil a pod..ale už som voči tým rečiam odolná 😉
mamusia u nás tiež jeden čas išiel vysávač veľmi často 😅 😅 😅 😅

mm urobil kávu ideme si spolu oddýchnuť...
pekný dník všetkým 🙂