Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@suzik77 no presne moja odpoveď je tiež také o mesiac je to vždy horšie..... 😒 ...my sme tiež na umelom mliečku ale nie je to bohvie čo ..začali sme aj dokrmovať zeleninka ovocie a tak ale žeby sa po tom ukľudnila tak to tiež nemôžem povedať vraj deti sa ukľudnia keď papaju normálne jedlo ale nie ešte to nemám potvrdene... ☹
ahojte dnes mám strašný dník 😔 😔 😔 😔 😔
nie kvoli synovi ten je úplne zlatučky,,ale včera ma začal pobolievať zub, celú noc som nespala čo bolel totálne 🙄 a ráno ešte totálnejšie ..nikdy predtým ma zub nebolel ja to nechápem čo to...tak ma mm dotiahol k zubárovi ten mi picho injekcie a vytrhol ☹ ☹ ☹ som myslela, že na tom kresle porodím tak to bolelo 😕 a to som si myslela, že vytrhne a bude pokoj ale kdeže--stále to bolí 😔 😔 😔 😔 😔 celú jednú časť mám stále strpnutú a ja už neviem čo mám robiť..ešteže mám takých zlatých chlapinov a keď ma videli zostali vonku..dávam si na to ľad a dúfam, že čoskoro to prejde. Po dnešnom dni budem synovi miesto dvakrát umývať zuby trikrát denne 😉
mne sa muž tak smeje lebo ja sa tak starám o zuby umývam aj 3 minúty aj viac chodím pravidelne na prehliadky a on čo si umýva o polovicu menej a tak tak má všetko ok a ja teraz toto 😒 ale rozmýšlam, či to nemože byť tehu pretože mne teraz moc nechutí mlieko že či si bábatko neberie odo mňa a preto..to prišlo úplne z ničoho a jaj ešte mi hovoril, že sa mi tlačí zub múdrosti a nemá kam ísť tak aj preto ma to tak bolí...
no idem niekam so svojou bolesťou dúfať, že prejde
mobilo: chúďa, tak nech tá bolesť rýchlo odíde 😉
mobilo: teraz mi došlo, že ty sa vlastne ani nemôžeš nadopovať liekmi proti bolesti, tak to musí byť naozaj hrozné - ale snáď bude lepšie.
Ja mám už druhý deň hroznú migrénu, našťastie decká sa dnes celkom držia
@sanym veď to...ale čo už vydržím...ale vraj panadol si možem dať dvakrát denne ale nie viac ako dva dni..
ale ešte som si nedala.. a to mám ísť zajtra ešte na krv 😕
migrénu ti nezávidím ja ju tiež mávam často...a vraj v tehu nebýva...pri synovi ma to obišlo no teraz celkovo toto tehu je náročnejšie viac mi býva zle, som viac unavená ale zase pri synovi nemám kedy na to myslieť...
chlapi išli niekam pozerať fucik som zvedavá koľko vydržia
už mi to trošku akoby odchádza tá bolesť aj strpnutie ide preč... 🤐 musím to vyhnať...
inak včera sa ma manžel pýta, že či mám na krku cucflek a ja pozerám,,,, a to mám od toho vysávača čo mi syn vysával normálne taká podliatina na krku 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
už som aj jedla melón a dobre mi to padlo..
@mobilo v druhom trimestri si mozes dat aj Ibalgin = Ibuprofen (2x 400mg). Ale len ked Ti rana po tom zube nekrvaca.
Aby si verila, tu mas odkazy 😉
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen
http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?strana=&k...
Panadol (paralen=paracetamol) na bolesti zubov moc nepomaha.
To je len kaby si nevedela vydrzat.
A to ze sa Ti pokazil zub v tehu je sposobene zmenou pH slin. S tym nic nenarobis. Kaz=porusena sklovina a odtial si babatko vapnik nevezme 😉
Drzim palce.
ja viem,ze iba paralen sa moze uzivat
@mobilo teda verim, ze ta bolest uz opusta 😉 zuby vedia boliet fakt hnusnohnusne 😝 😝
nam uz Simi dve noci poriadne nespala, najskor mali nocnu nasi, dnes ja..stale sa mrvila, mrncala, plakala, hadzala sa na posteli ako kapor 🙄 ...ked som sa jej pytala, ci ju daco boli tak povedala ze nie, ale potom, ze zubok vzadu...ale zase cely den si na zubok ani nespomenula....ma tam take cierne na tom zadnom zubku...moze to byt kaz?? myslite ze mam ist ku zubarke?? idem nejaku detsku vygooglit jka si uz nepamatam, ako to z mliecnymi zubkami bolo u mna 😅
tak sa drzte vsetci!! dufam, ze dnes uz budeme aspon ako tak spat v noci...
janka on sa mi nepokazil v tehu ale pri prvom porode som syna tak tlačila, že sa mi z neho zlomila polka 😝 no a zubár mi na druhú polku dal plombu ale teraz ako mi ide ten zub múdrosti tak to tam nejako tlačí a strašne tá polka bolela, ale on hovoril, že to je aj tak mrtvy zub tak neviem..ale tá bolesť bola úkrutna..
ale už dnes vyšlo slniečko a s ním aj bolesť je ako tak preč,,,syn sa celú noc mrvil, lebo včera cez deň buval iba polhodku..ja sa chystám na krv 😕 iba som chcela zaželať krásny dník
@mobilo ja som mala v detstve a puberte sialenu kazivost zubov a v tehotenstve akoby utal 🙂 ani jeden jediny kaz!!!!
Ale viem, o com pises, je to velmi neprijemne o to viac, ze uzitie liekov treba dokladne zvazit.
Nezavidim ti, drz sa a nech ta uz zuby nebolia! Dost mas roboty s dietatom a este toto k tomu....
no a inak, my mame furt hnacky (ale nieze vodu, ale take akoby velmi velmi husta kremova brokolicova polievka) - to je prirovnanie 🙂
tak sa trapim, trapim, ta mi vresti a vresti a ja nemam na nic cas... Asi ma bolesti brucha, lebo mi vresti ovela silnejsie a dlhsie ako zvykla doteraz...
No tak som si tu odskocila, lebo teraz rano este zaspala, ale inak sa u nas nic nezmenilo, stale beham okolo nej, nemam cas na nic, na obed rozok s kakaom a tak... 😀
majte sa pekne!!!
ahojte,
mobilo, je mi ta luto, so zubmi je to strasne, mne v 6mesiaci trhali zub mudrosti, pocas tehotenstva mi vysiel a hned sa aj pokazil, od vtedy mam problemy so stolickou, minulý tyzden ma strasne zacala boliet hlava a sumiet v uchu na tej strane ako mam ten zub, aj som bola vcera u zubara, dal mi injekciu, zase mi praskla zila, vyzeram ako skrecok, zistil, ze zub je v poriadku, isla som k usnej, ta len kukala, ze strasny zapal ucha, zase beriem antibiotika, povedala, ze budem mat stastie, ked este budem dobre pocut na lave ucho, no super, minulý tyzden som mala chripku, tiez som brala antibiotika a teraz zase toto, ale hlavne, ze Martin je uz ok, len som teraz taka menej trpezliva, skrz tej mojej choroby, musim sa viacej prekonavat, Martin je divoky ako nikdy 😀
@suzik77 ja mam pre malu probiotika infants dophilus a cely cas mi pekne kaka a myslim,ze jej to aj pomaha celkovo,lebo este nebola vobec chora (klop,klop)a to sme od 1.mesiaca na UM. Ked ma mala bolesti bruska,tak ju skus podrzat v klbku nad zachodom,ked budes pocut,ze tlaci, tak sa lepsie vyprdka a aj vykaka.
renika ved som akurát na teba myslela, že si tu dlho nebola...jaj no zážitok s tými zubami 🙄 tak si užívaš aj ty pozerám držím palce nech ti všetko dobre dopadne 😉
ahojte vsetkym bolavym a chorlavym skore polepsenie prajem 😉
dakujem mobilo, no snad uz bude iba lepsie, aj tebe nech sa hlavne ulavi 😉
Ahojte, idem len na skok, sa snazim balit...ideme na liptov na chatu, tak budem mimo net, snad abstak nechytim 😀
renika, ty si tiez vidim , ze "uzivas"...obom zelam skore zotavenie!!!
my sme dnes cele doobedie zhanali ochotneho zubara, kt by zobral Simi...no marne, jeden nam slubil, ze ku nemu mozme chodit, ale stahuje ambulanciu tak az od pol augusta 🙄 jedine co nam poradili ist na pohotovost, lebo tam nas zobrat musia...nakoniec tam mala kaz ☹ ☹ teta zubarka bola strasne zlata, vyvrtala nam to a dala vypln, no ao my si co najskor musime najst zubara, kt jej to naporiadok zaplombuje, ale aspon, uz dnes v klude zaspinkala 😔
zaver....detickam, co piju mliecko pred spanim, treba umyt zubky az potom!!! a najma ak, je to nutrilon, alebo ine super sladke mliecko...tak som z toho trosku smutna, lebo som to aj tak podvedome tusila, ze to asi neni oki, pit mliecko pred spanim, ked je taka velka...
drzkajte sa co naj a paaaapaaaaaa
@suzik77 ja som malemu davala biogayu, myslim, zeto celkom upravilo jeho crevnu mikrofloru...najskor ked maval hnacky, tak kazdy den, po par mesiacoch len preventivne, alebo ked opat hnackoval, alebo prechladol...tak sa uz vyliecte aj vy!! 😉
renika ja už ok...dokonca som to zvládla aj bez tabletky ale keď mám takého syna ako mám zabudnem aj na bolesť stále ma objímal, rozosmieval, a tak zlatušik moj najvačší 😵
inak neviem, či mojmu drobcovi, ked bol taký mrzutý nešli zúbky....nemyslím prerezávanie lebo už má všetky ale stoličky nemá ešte také veľké ako majú byť a asi to bolí aj keď len rastú však? lebo aj v noci mrnčal, aj cez deň, prsty stále v ústach a jeden deň ho aj prehnalo tak si myslím, že tým lebo teraz už je zase ok
ollski veru ja mu dávam mliečko a až potom umývame zúbky a po umytí už len čistá vodička 🙂 aj to sa čudujem, lebo cez deň by ju nevypil za nič a večer kým zaspí vypije aj dva dcl...ale som rada, že aj vodu pije aj to potrebuje
a ollski to takým malým už vŕtajú? ja že také sa nevŕtajú reku to lenvypadne ale asi keď bolí tak áno...aj my sme tak hľadali včera zubára lebo som myslela,žemoj má dovolenku našťastie nemal a zobral ma
uži si chatu a nemyslí na net a poriadne si oddýchni 😉 teda vrámci možnosti
ahojte, dnes mi od rana od 6.00 uz 6x kakala... A nechapem, preco je to tak, ale raz ma tekute, potom kasovite, hustejsie, zase tekute.... Co za anciasa ma v tych crevach? Biogaya jej davam uz asi mesiac. Ale uz som sa vykaslala na ryzovy odvar, lebo bola stale hladna ako vlk, tak jej opat davam mlieko, aspon mi nevresti od hladu...
ahojte....tak mi sme dnes mali zlý deň.....boli sme na krv..mala zlé pečeňové testy...tak ich opakovali...božinku z čoho?.....a tiež jej niečo rozbíja nejaké binky ale to my už nestihol vysvetliť bližšie lebo viki sa tak rozkričala že sme sa nepočuli...tak opäť v piatok.....
@viera22 aj my sme mali zle pečeňové testy keď bol malý....tak nám kázali dávať vigantol 2 krát denne ...
ale ja viem z čoho mne kázali dávať vigantol 2 kvapky večer ale nepovedali, že do mlieka tak som mu to dávala len tak alebo s čajom a vraj keď to dávaš tak tak akoby som mu to nedala potom som mu to dávala v mliečku na lyžičke a bolo všetko ok. 😉
a krv aj u nás bol horor brutal vždy s hlavy vždy sa dohadovali, kto mu ju bude brať a plakal fakt na celé mesto tiež som nikdy nič nepočula ale našťastie už je všetko ok...dúfam aj u teba bude----
my inak celkom fajné dni akurát zaspávanie -...to je na porazenie ale všetko sa postupne dostane do normálu no nie? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 i keď pre nás normál je pre iných stres 😉

suzik toto je jedna z vecí, ktorú doteraz nechápem...ako som mohla mať mlieko rok a pol, keď som jedla ako prišlo, nespala, stále v kolobehu,. na prechádzkach, v strese....ale moj muž povie, že ja aj chorobu presvedčím, že ju nemám a odíde tak som presvedčila aj telo, že chcem kojiť a kojila som 😅 😅 😅 😅 😅 inak si to vysvetliť neviem...ale zase každá mamina chce kojiť....takže to si tak vysvetľujem len pre seba proste mám šťastie 😉
ja som bola vždy kľudná a u nás to nezabralo skor teraz som neroznejšia, keď nechce zaspať alebo tak ale aj to len ked som na konci so silami...
dobrú všetkým 😉 dnes zase uspavanie od dušu...