icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

veva1
26. jún 2010

ahojte
dnes mate asi super narocny den,alebo sa venujete rodinam 🙂
mm hra fucik tak som sama,bo drobec konecne zaspinkal. V tv nie je nic tak idem lobzovat po nete.

ollski
26. jún 2010

Ahojte, my sme mali dnes prave celkom pohodickovy den 😎 dcerka bola aj je o nasich, tak mam na starosti len Kubicka...ktory este nespi 😝...som myslela, ze lahne a bude KO ale omyl, idem si zase ku nemu lazkat, len sa bojim, zespim aj ja a zehlenie bude opat cakat.... 🙄

suzik77
26. jún 2010

ahojte, tak asi sme mali viacere narocny den 🙂
ta moja hviezda kadi zase viac a horsie nez vcera 😒 tak zase beham z kuchyne k nej, varim ryzu, skusam uz aj banan mixovat, vodu varim, aby vela pila...
chvalabohu, ze jej chuti jest a pit, inak by to dopadlo zle... asi ju chytila nejaka slaktrafena viroza, nie a nie sa od stvrtku z toho dostat... no co, aspon chytim prax do buducna na pripravu tuhsej stravy hahaha. uz som sa naucila rozmixovat rozvarene jedlo do spravnej hustoty a teploty 😀 😀 😀
vsetko zle je na nieco dobre..

imazol sa bojim davat. to je len na vonkajsie pouzitie (podla letaku) a ja sa bojim, zeby sa jej to dostalo....ved viete kam 😅 tak sme dnes aj sudokrem pouzivali, aj umyvali prdel a tak....

inak je nastastie "ziva", ciperna, iba mierne zoslabnuta, ma chut jest a smiat sa, tak nemam obavy, len ovela viac roboty a aj trochu starosti, ze kedy to prejde...

kolko trvaju take virozne hnacky u deti? Mate skusenosti? niekto hovori 3 dni, niekto 10 dni, ake mate vy skusenosti?

suzik77
26. jún 2010

@ollski odkedy mam malu, tak u mna zehlenie caka niekedy aj 2-3 tyzdne 😅 velakrat uz beriem aj z nevyzehleneho pradla, co uz nemam co dat malej 😅 😅

mobilo
26. jún 2010

ahojte
tak veva1 uhadla si super náročný deň normálne do plaču mi je a to mi často nebýva 😢
od rána mrnčí za všetko za to, že si umývam zuby, že sa obliekám, že si dovolím najesť sa, že obliekam jeho...proste za všetko..ideme von a hovorím si aká pohoda...on vždy beží predomnou ale keď ide auto alebo tak zastane a čaká kým prejde..no dnes neviem, čo ho to napadlo vbehol tesne pod auto..som letela za ním a utekala s ním na druhú stranu keby išlo po druhej strane auto asi nás zrazí 😔 ja nechápem, čo to do neho vošlo...šofér sa na mna pozeral ako na blázna, že si neustrážim dieťa ale fakt som to od neho nečakala no musím byť ešte viac v strehu..
no a ukončil to zaspávaním.. chcel spať na gauči ale ja som ešte chcela večerať tak som ho preniesla..a čo robil? taký záchvat plaču som u neho ešte nevidela normálne nepríčetný sa hádzal, kopal, mostíčky robil, vzpieral tak som ho pevne chytila a objala aby si niečo neurobil a ukľudňovala ho potom sa ako tak ukľudnil a zaspal..ale mne je dnes tak zle že sa neviem dočkať, kedy sa ráno otvoria dvere a príde náš tatinko..
nemám vás ani kedy dočítať.. 😢

mobilo
26. jún 2010

denduska moj by tak neodkvecol nikdy...ja neviem..
proste on podľa toho kedy ráno vstane tak tých 5- 6 hodín frčí ako na baterky a potom je unavený..ale on keby ho nejdem uspať tak by nespal..proste by fungoval ďalej total vyčerpraný, viac umrnčaný, nekoordinovateľné pohyby , množstvo pádov a noc by bola mega brutal...čím horšie buva cez deň tým horšia je noc.
lenže to uspávanie je fakt horšie a horšie ja už neviem niekedy...niekedy zabralo spievať, niekedy hladkať, niekedy auta parkovať ale týchto pár dní so mnou bojuje neviem musím vymyslieť novú taktiku..
matova podľa mňa každá matka je občas nervózna ja mám presne ako ty výčitky, ale keď proste po hlave skákať nemože no dnes keď mi vbehol pod auto som nevedela o mu mám povedať, či mu dať na zadok..ale sľúbil, že to už nikdy neurobíí..stále myslím na to, že by išlo rýchlejšie, alebo by išlo v prostismere ďalšie..ach jaj

mobilo
26. jún 2010

suzik nás našťastie aspoň tie virozy vždy obišli takže v tom ti neporadím..ale dúfam, že čím najskor.. 😉

mobilo
26. jún 2010

idem ja buvať alebo neviem čo ..
a idem dúfať, že zajtra bude lepší deň...stále rozmýšľam nad tým jeho plačom že čo to mohlo byť ja fakticky neviem idem sa k nemu pritúliť..bože ako ho veľmi ľúbim

sanym
27. jún 2010

mobilo: tak to úplne chápem tvoje pocity - my máme bohužiaľ také dni ako píšeš skoro všetky - a ešte k tomu aj noci. ☹
A s tým zaspávaním tak isto. Maroško môže byť aj neviem ako unavený, ale len tak nezaspí. Presne ako píšeš, keby som ho nešla uspať tak by nespal vôbec. A keď konečne zaspí, nemôžem sa už od neho ani pohnúť, takže si neviem nič porobiť ani keď spí.
U nás ani len nehrozí, že by som ho nechala len tak ísť - to by bol okamžite niekde pod autom - my len v kočíku (vydrží chvíľu - väčšinou keď vidí niečo zaujímavé) a voľne vypúšťam jedine na oplotenom ihrisku a v záhrade - ale aj tam len čo sa otočím, už niekam lezie, prípadne strká ruku nášmu psovi do papule. 😀

sanym
27. jún 2010

suzik: pokiaľ malá nemá horúčky, prijíma tekutiny, malo by to byť v pohode - ryžový a mrkvový odvar by mal stačiť. Za pár dní to snáď prejde. Hlavne aby veľa pila, aby nenastala dehydratácia. A toho Imazolu by som sa nebála - my ho dávame odmalička a vždy pomohol.

mamusia
27. jún 2010

Ahojte.

A necitate uz rozpravky takym velkym detickam?Ani to ich neuspi?

sanym
27. jún 2010

mamusia: staršiemu synovi som už v takomto veku dávno čítala, ale Maroška to absolútne nezaujíma - on nedokáže len tak ležať alebo sedieť a počúvať. A ani rozprávky v telke ho nebavia.

mamusia
27. jún 2010
sanym
27. jún 2010

mamusia: vďaka za tip, vyskúšame. Ono na počítači ho sem-tam niečo zaujme, napr. POCOYO, alebo nejaké pesničky, ale väčšinou ho baví len Partička a futbal - no čo už, celý tato 😀

mobilo
27. jún 2010

@sanym ja pokiaľ sa mu venujem tak sa ako tak dá..najhoršie je, že aj keď sa venujem a aj vtedy plače lebo to už príde trošku zúfalosť 😝
náš v kočíku nechce byť absolutne od roka on asi ani nevie čo kočík je...lebo ani ako bábatko tam nebol rád...teraz stále hovorí, že bude chodiť s kočíkom jon a bude kočíkovať bábiku 😵
@mamusia moj má strašne rád knižky rozprávky čítame strašne veľa veď preto už vie toľko básničiek a pesničiek ale pri zaspavaní by to neuspelo...proste jeden deň zaspí keď si spievame, alebo hovoríme básničky ale na druhý už potrebuje niečo iné a tak proste u nás nič nieje pravidlo a keby mu čítam a je rozsvietené tak nezaspí vobec ...ale tak verím, že všetko sa vyrieši 😉 dnes je od rána ako anjelik pekne sa naraňajkoval- konečne lebo aj papanie mi už robilo starosti a teraz išli s tatinkom von a ja idem povysávať tatino mi opravil vysávač, lebo včera som povysávala handru ani neviem ako a vobec mi nešiel a strašne sa teším ako budeme spolu poobede všetci traja....
nás rozprávky a telka nebaví vobec...ešte čo ho teraz drží je finley hasičské auto ale aj to sa mu páči len úvodná pesnička už aj spievať ju vie..
inak mne on vždy beží predo mnou ale vždy keď išlo auto tak išiel na kraj chodníka skoro na trávu a čakal ma---ale ja som rozmýšlala, išli sme po druhej strane ako obvykle tak sa možno v tej jeho rýchlosti pomýlil a myslel si, že beží na trávu lebo ja tomu neverím, že by to urobil...inak mi dnes od rána sľubuje, že to už neurobí ..
idem upratovať...peknú nedeľu 😉

veva1
27. jún 2010

@suzik77 sak aj sudocrem je na vonkajsie pouzitie.

viera22
27. jún 2010

ahojte som rada že som našla túto tému...vytvorila som si tiež takú kým ma nenasmerovali na vás.....je toho tu už dosť popísané o vaších detičkách...ja mám tiež takého malého čertika....moja dcérka je od narodenia veeeeľmi uplakané dieťa teraz je nervózna stále....človek môže robiť čo chce neutíši ju....mne sa to po dlhšom čičíkani darí ale nik s rodiny si ju ani na ruky nemôže zobrať lebo spusti krik...a vonku na prechádzke...katastrofa...kočík to bolo niečo kde bola kľudná a pekne spinkala len sme sa pohli teraz ľudia na mňa pozerajú či ju bijem čo tak plače kým sa mi ju nepodarí uspať striedavo ruky kočík......je to ťažké má 5,5 mesiaca...a ja stále nemám super vypratané ..niekedy ani navarené lebo sa jej musím každú minútu venovať...inak plače...no skôr kričí....a to má riadny hlasisko....každý mi hovorí vydrž o mesiac bude staršia a iná zmení sa to ale stále je to horšie a horšie...zo začiatku mala koliku a potom jeden problém za druhým kolika ustúpila a stále niečo sa nájde + jej nespokojnosť.....som rada že si tu budem môcť s vmi pokecať a niekedy poradiť..nemám veľa času síce na písanie ale občas sa to dá... 🙂

mobilo
27. jún 2010

@viera22 vitaj v klube 😉
aj mne hovorili počkaj prvé tri mesiace, potom počkaj prvý polrok a tak..už som si zvykla, že vyžaduje neustálu pozornosť i keď potom čím sme si prešli je už toto vychádzka ružovou záhradou 😵

viera22
27. jún 2010

no ja si ešte neviem nejak stále na to zvaknúť...mám pocit, že som neschopná keď popri nej nie je nič spravené....a to ešte bývame u svokrovcoch tak máme jednú izbu a keď malinká bubá tak mne neostáva len sedieť v kuchyni lebo ona sa budí len na ťuknutie...a to som niekedy pri nej vysávala...čím je stršia tým je to horšie...veď toho sa bojím že nikdy to nebude dobré...chcela som živé dieťa ale tak som to nemyslela.. 😒

mobilo
27. jún 2010

inak dnes aj obed zjedol 😀 ako to pekne znie a teraz napíšem recept...
nechcel jesť tak sme zapli vysávač a vysával najskor svoj koberec a popritom papal potom ho to už nebavilo tak začal vysávať mňa...skoro mi povysával mandle z vonku ale zjedol úplne všetko...dokonca aj moje vlasy vyzerajú skoro ako vyžehlené kedže aj tie vysával 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 nám to príde niekedy s mm také smiešné, že proste syn papa pritom vysáva mamine mandle manžel sedí vedľa a tvári sa akoby to bolo normálne ale potom keď sa nad tým zamyslíme smejeme sa ako blázni 😅 😅 😅 😅 😅 veď keby nás vidí normálna rodina tak by pozerali ako na bláznov ...

mobilo
27. jún 2010

@viera22 my nemáme veru odkedy sa narodil upratané nikdy nič poriadne...ale aspoň navariť už stíham aj to musí ísť manžel s ním von..keď má náladu tak mi pomáha keď nie tak máme organizovaný bordel..tak sme to s mužom nazvali proste vieme kde všetko je ale je to v bordeli 😉
a nie si neschopná matka veď si prečítaj naše príspevky a snáď sa ti zlepší nálada..neboj keď odrastie ešte sa naupratuješ...

viera22
27. jún 2010

@mobilo som rada, že nie som sama kto má také deculo....no mne manžel nemá kedy pomôcť je celé dni v práci aby sme vyžili...a nik iný sa u nás nenájde kto by sa malej venoval a ja by som si mohl aspraviť svoje...no tak to máte doma veselo...a hlavne dobre povysávané

mobilo
27. jún 2010

@viera my sme tak žili prvého polroka proste manžel stále v práci ale fakt stále pomoc žiadna a ja sama nemala som kedy jesť, piť ja som ani neriešila upratovanie snívala som o základných veciach ako ísť na wc, osprchovať sa a tak.. a keď mal syn polroka povedali sme si čo je doležité...proste sme na všetko sami tak si musíme pomáhať navzájom manžel odišiel z druhej práce a odvtedy mi veľmi pomáha,,,sme dvaja a máme čo robiť 😵 ja som fakt vďačná za takého manžela

mobilo
27. jún 2010

no a teraz chce ísť na pc tak ho pustím 😉 poobede chceme ísť niekam von tak sa teším idem do sprchy kým drobec buva....inak nám začal spinkať až keď mal rok a pol ale odvtedy je to lepšie

viera22
27. jún 2010

@mobilo pááni až roka pol...no mi sme doteraz spali výberne, ale neviem čo sa to zmenilo uspať je boj možno nie až taký ako bol u vás predpokladám ale tiež to niečo trvá a keď simyslím že spinká tak ešte aspoň desaťkrát idem jej dať cumlík alebo upokojiť...v noci tiež tak ...najhoršie je to cez deň....príjemnú prechádzku 🙂

mobilo
27. jún 2010

my sme bývali v noci hore každú polhodku a potom ďalšiu hodku uspávať a tak...jednoducho som nespala vobec ale organizmus si zvykol...no už ideme pekný dník chlapi už čakajú v aute

veva1
27. jún 2010

@viera22 nam uz v tom veku pomohlo davat spat 2x za den. kym si zvykol bolo to tazke,par dni sme chodili von len na rukach,ked sa uz s nim nedalo tak som ho nadhadzovala nad hlavou,lietala menila miestnosti aby vydrzal do spania. potom sa uz dalo,pred spanim sme doobeda sadli do koca a po par min. zaspal poobede znovu. okolo roku sme tak isto vynechali doobedny spanok a od dvoch uz spi len v noci. a hlavne pozor na hlad. tomo mava neskutocne stavy od hladu a smadu a to tak az uz jest nechce. potom musim vymysliet blbost,ako mobilo pisala,aby sa najedol a napil a je zasa zlaty chlapcek. a ked sa uz dostane do hladoveho stavu zje len poriadne varene jedlo.

sanym
27. jún 2010

viera: nechcem strašiť, ale môj poriadne nespí už 23 mesiacov. Ale mnoho vecí sa zlepšilo oproti tomu keď bol bábätko. Ja mám ešte aj staršieho, ktorému sa musím venovať a niečo také ako neporiadok si už vôbec nevšímam - priority sú aby deti mali čo jesť a aby sa im nič nestalo. A neviem si predstaviť ako by som to zvládala bez manžela. So všetkým mi pomáha, akurát v noci si s mojim nespavcom musím poradiť sama, lebo s manželom je schopný prevrieskať celú noc.

sanym
27. jún 2010

viera: ešte som rozmýšľala, že keď ti predtým malá spala dobre, či to už nebudú zúbky.

suzik77
27. jún 2010

@viera22 pises ze ti hovoria: vydrž o mesiac bude staršia a iná zmení sa to 😀 😀 😀 😀
to akoby som moju mamu pocula. a potom ma mala "vymesacie" a ja hovorim mame: mas pravdu, zmenilo sa to, je este horsia 😀 😀 😀 😀 😀

viera, ja ked som este kojila - pred 2 mesiacmi, tak bol nie jeden den, ze som jedla rano o 6 hod. a potom az okolo 15.hod, co bola mala taka zla, furt okolo nej atd, atd, ved to poznas... samozrejme, to bol jeden z hlavnych dovodov, preco som o mlieko aj prisla - stres, hlad, nedostatok jedla a tekutin.... teraz to uz neriesim, mala papa z flasky umele mliecko a prospieva a to je hlavne...

a aj jej vrtochy si uz nevsimam, a prichadzam na to, ze cim menej stresujem a nervujem, tym aj mala je kludnejsia, resp. mozno vidi, ze vreskom nedosiahne nic, urobim sa hlucha-slepa, nevsimam si a ona sa skludni...

i ked niekedy...........mi nervy este prasknu, ale snazim sa to aj ja nejak ustrazit...

a inak pre ostatne infoska: vecer konecne kadila tvrdsie 😀 😀