icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

kuspitka
2. júl 2010

@suzik77 nasa budzabuva,ked papa,alebo tiez reve ako besna,ale ked pridem ku nej tak uz sa smeje mam pocit,ze ma cvici.
len u nej je problem ten,ze sa nudi v kociku,ked je na rukach prestane plakat ona chce na vsetko pozerat

perla200
2. júl 2010

@suzik77 presne ako píšes....moja mala ked sa narodila tak som sa ledva najedla a suseda ktorá rodila so mnou trhala zelinu v záhrade od nudy, lebo malý vkuse spal a spal.....no na slak trafenie

ale inak ahojte....moja mala sice celkom pekne spáva aj je usmiata ale niekedy mam tiež toho akurát tak dost!

jenn44
2. júl 2010

ahojte baby, no, moja mala je zrejme tiez patriaca do tejto kategorie, mozem sa opytat na radu? ako spia vase miminka? moja mala spi celu noc, viac, menej... ako, budi sa v noci, polozi po postielke dam cumel a zasa spi, no neviem ako ju uspat cez den, doteraz spala tie 3hodiny, prevazne v kociku, ked som ju drncala... no v tychto horucavach nechodim von a uz nechcem na obed na tom slnku... no neviem ako ju uspat, minule som ju musela 2hodiny drzat za ruku (striedavo) aby kludne spala, ved to doma nic neporobim :(((

perla200
2. júl 2010

@jenn44 my sme sa donedávna uspávali od narodenia na fitlopte....ale už ma to prestalo bavit a naučili sme sa sami zaspávat v postielke....a teraz v nej spí aj cez den aj v noci....tak ju udrndaj v kočíku vnútri...

kuspitka
2. júl 2010

@perla200 a to sa ti ju ,ako podarilo naucit buvat v postielke

suzik77
2. júl 2010

@kuspitka moja je tiez extremistka. bud sa rehoce, alebo ryci 😀

suzik77
2. júl 2010

@perla200 🙂 poznam par takych pripadov, ale tie ti neuveria, ze nestihas... myslia si skor, ze vsetko vidis cierne, a ved predsa, aj oni maju take deticky, len sa nestazuju.... 😀

@jenn44 moja tiez spava v noci tak ako tvoja, a cez den je uplne samozrejma vec, ze potrebuje dotyk, inak nezaspinka. A v kociku 3 hodky? Tak to mas super! moja certica, ked spi v kociari hodinu, tak oslavujem. Inak je poslusna v kociariku v poslednom case, ale ked ju vytiahnem von popozerat, tak potom uz ani panovi dovnutra naspat 🙂
A doma spava cez den bezne tak zo 3-4x po polhodine... takze ti neporadim

kuspitka
2. júl 2010

@suzik77 ked nasu malu tiez dam von s kociara tak super,ale ako nahle ma byt spat zacne rucat ,ako diva.
najhorsie je to,ze strasne reve a ked pridem tak sa zacne smiat.
len to,ze neviem z nej dostat tu enrgii poriadne ju unavit..

perla200
2. júl 2010

@kuspitka no bolo to hrozne ťažké pre nás kedže od narodenia som ju uspávala bud v kočíku alebo na fitlopte a v postielke nespávala takmer vôbec bud so mnou v posteli alebo v kočíku....ale raz som si povedala dost! proste som nevládala už....tak na poobedný spánok som ju dala do postielky....dve hodiny plakala ale bola som pri nej a zaspala...večer plakala hodinu a zaspala...na DRUHY den zaspala za 50minút BEZ plaču....a postupne sa to skracovalo a teraz nam to trvá 10-20minút......

kuspitka
2. júl 2010

@perla200 tak to skusim..ozaj kedy ste mali prvy zub a ktory?

kuspitka
2. júl 2010

aj nasa reve ,ako besna ked je v postiele vecer zabuva ,ked pap to sa etse da,ale cez den su velke tepla tak nechcem ist snov von ja ju hupem v sedacke a tak zabuva,ale uz ma velku vahu a ja nevladzem

mobilo
2. júl 2010

no nebudete mi veriť ale moj už 😅 😅 😅 😅 😅 😅 buva
ja konečne večeriam ach jaj...
idem počítať čo ste popísali kým mi vládzu byť oči otvorené 😀

mobilo
2. júl 2010

kuspitka ja som si tiež robila nádej s novou autosedačkou ale bolo to to isté...proste sa v nej musí sedieť a ešte k tomu pripútaný 😅 😅 😅 😅 ako tak to začalo byť u nás v aute až teraz 😉

kuspitka
2. júl 2010

@mobilo aku ste kupili sedacku?tak ja si myslim,ze to pomoze tak nevie.ked kupime uvidime co povie nato nasa mala

mobilo
2. júl 2010

suzik my by sme do nejakého roka bez lopty nezaspali mne bolo ľúto, že tak plače tak som hojdala niekedy aj dve hodiny a spal 10 minút. teraz je to už lepšie vobec sa na hojdanie nenaučil zaspí aj normálne lenže strašne strašne dlho...keby som není tehu hojdám doteraz.... 😉
kuspitka my sme chodili von v manduce to bolo ako tak normálne ale v kočíku tiež stále plač a plač
suzik nezávidím už aby bola fit tvoja malička

mobilo
2. júl 2010

takú čo pozerá do predu

mobilo
2. júl 2010

jenn44 ja som uspávala dlho na fitlopte a koľko krát po prenesení sa zobudil takže veľa krát spal na mne aby aspoň trošku pospinkal 😉 a ja samozrejme som robiť nič nemohla ale čo už...je to za nami..už nám zostalo iba uspávanie a náročné dni ale aspoň už keď zaspí tak buva

matova
2. júl 2010

ako tu píšete vioaceré o zvedavosti u vašich detičiek- aj môj je taký, a hoci je už starší od tých vašich, telesne na tom nieje extra, ale hoci sa mu nohy pletú a oči zatvárajú, tá zvedavosť mu nedá pokoja...Večer sme zvonku odchádzalu dnu o 20:30 a on zbadal ešte v ulici nové cudzie auto- no proste musel ešte ísť okukať...

mobilo:, moj malý zaspal o 21:30, poobede spal do 14, teda ale lietal po záhrade dnes do nemoty....zaspal konečne asi za takých 15 minút. Také hrozné zaspávanie sme mali minulý týždeň, tiež už som bola v koncoxh...a teraz mu začali liezť posledné zuby a mám pocit že je z toho viac unavený. Škoda že ti už nezaspí s manželom keď už tak vedel. U nás stále v tomto 0 bodov, plače teraz čo len ho na ruky vezme 😢 A už si bola na glukózový test?? ja idem o týždeň...dole ma všetko bolí 😒

mobilo
3. júl 2010

matova na gluko teste som bola skoro som sa z tej vody pototo 😕 fuj pri synovi sa mi to také hnusné nezdalo...
no a s tým zaspavaním aspoň každý vídi, že to nieje ako si si naučil ale akú má náladu vidíš zaspával krásne s ním no a teraz nie proste pravidla u nás neexistujú...
krásny dník

veva1
3. júl 2010

ahojte
co sa zaspavania tyka tak tiez len so mnou a ineho sme ani neskusili,bo hned povie ze s mamou. Aj vcera silne reci ze s dedom ,cely den sa len s nim hral,ked prislo na to tak s mamou. No a mm do teraz pre neho neexistoval. Vsetko s mamou.Je pravda ze mam pre neho viac trpezlivosti,ze mm nechce pochopit ze sa da len podobrotky,ze musi nieco vymysliet a nie nasilu,ale aj tak az tieto posledne dni zacal otca vidiet a konecne bolo S OCOOOM a mama mala chvilku bez toho aby som k nasim musela ist. Tak podla mna to s otcom netreba silit,len nech sa ockovia snazia a pride to same,ze ten otec bude zaujimavy

veva1
3. júl 2010

@jenn44 no ked si chodila po slnku si tiez nic neurobila a takto si nutene doma 2hod. oddychnes. A hadam po case si zvykne ze spi doma a budes sa moct od nej aj pohnut 😉 zaklad je ze spi

denduska
3. júl 2010

ahojte, nestiham vas ani sledovat, mame pokazeny net, ja som chora, a emmka je ako cert..co vcera vyvadzala, vravela som ze keby som nemala 2.signalnu sustavu a nelubila ju, tak ju urcite v ramci pudu sebazachovy zabijem... 😅 no hruuuuuuuza.... ona zaspi s kadekym (he dobre to znie 😀 ale trva jej to boze moj.....

@suzik77 pocuvaj a testy na alergiu na BKM a intoleranciu laktozy jej robili?? lebo ked ju duje po papani, vyzera to na toto 😕 ja by som to skusila najprv vylucit, mozes sice skusit aj bez toho napr. nutrilon allergy care ale je desne drahy bez predpisu....

renika, ja urcite ziadne navyse ockovanie nedam, u nas co ockovanie, to problem, az som povedala stop.... a odvtedy zvazujem kazde jedno, vydupala som si aj rozdelenie hexavakciny, a budem to cvakat z vlastneho vrecka....teda z manzelovho😀 a presneee, ako mobilo, chcela som dat proti kliestovej encefalitide ale presne z toho dovodu nedam....druha vec ze u malych deti to prebieha vacsinou pod obrazom chripky s vekom sa to zhorsuje... kebyze bola v kolektive, jasliach alebo tak, tak by som mozno rozmyslala, ale doma na mne zavesena chyti akurat nadchu 😅

viera22
3. júl 2010

Ahojte tak ...pečeňové testy sú vraj ok ale za to máme nejakého bacila vraj pre to je taká nervózna tak sme dostali antibiotika tak uvidíme či sa to polepší..... 🙂

viera22
3. júl 2010

čítam že rozoberáte spánok, tak ja musím poklopať, že už tri dni mi zaspinkala po riadnom boji, ale spinkala celú noc do šiestej rána a potom sa chvíľu pobaví a papáme.....kto vie do kedy ☹

renika80
3. júl 2010

ahojte.
denduska, matova- mate pravdu, nedam ho ani ja zaockovat, je to strasne s tym ockovanim, povyhrazaju sa ti v telke hygienici, ze aky si nezodpovedny rodic, ze nedas svoje dieta zaockovat a pritom im ide len o biznis, predstavte si, mala suseda, zaockovana proti pneumokokom mala strasnu nathu, trvalo to uz vyse mesiaca, zobrali jej ster z nosa a pneumokoka mala, aj toto nove ockovanie, no neviem, my sme ho dali zaockovat aj proti meningitide, ovcie kiahne som mu nedala, aj tieto ockovacie latky ukazu svoje vedlajsie ucinky mozno az o dvadsat rokov 😒
matova, no ta sestricka, to bola riadna krava, aj ja by som uz najradsej vyliezla na plafon, ked mi povedia, ze vy ste ho rozmaznali a naucili 😠 , vcera som bola pozriet kamaratku, ma 11 tyzdnoveho syna, ten cely den spi, na rukach vobec nie je a stazovala sa mi, ako ju boli chrbtica potom, ked ho okupe, bolo mi jej luto 😅
mobilo, ja ked som vypila ten hnusny roztok na glukozo toleracnom teste, tak sme akurat stihli dojst k babke a tam som to vyvratila medzi babkine ruze, to bol strasny hnus a to je na tom sranda, ze ked to neudrzis v zaludku, tak potom treba vypit jedno acidko a zjest jeden grahamovy rozok, je to ekvivalent k tomu roztoku, ja som tak potom urobila, ale nechapem, ze preco tak musia tie chudata tehotne mamicky pit ten hnusny roztok 🙄

renika80
3. júl 2010

ozaj, podarilo sa mi ostrihat Martina so strojcekom, pustila som mu dvd, zapla vysavac, aby tlmil zvuk strojceka, hracky, posadila som ho do stolicky, no riadne som sa zapotila, ale podarilo sa,trosku si poplakal, ale to bolo len take mrncanie z diskomfortu, ale taky je zlaty, sam sebe sa pacil, okukaval sa potom v zrkalde a usmieval sa na seba, mal uz 12 cm vlasy, kebyze je dievcatko, uz davno ma vrkoce 😉
konecne spi zase v postielke, nie sme s muzom dolamaní 😀
furt na to lave ucho nepocujem 😒

veva1
3. júl 2010

@renika80 vraj je dobre dat detom do ruk zrkadlo,ze sa im strihanie viac paci. my strihame vo vani,co je super az kym ho vlasy nezacnu steklit na pleciach.uz bol aj u kadernicky 2x a dalo sa,hlavne to bolo pekne a rychlo bez bordelu

matova
3. júl 2010

ahojte, no teda, už sa bojím aj tej vody čo budem po teste piť 😅...
denduška: toľko na teba myslím a predstvujem si čo bude o pár mesiacov u nás...toto keď preskáčeš tak o pár rokov už ťa asi nič ani nerozhodí 🙂
veva: len keby sa ten môj tatík aspoň posnažil trochu, on si myslí asi že uspeje so sparťanskou výchovou, dieťa ani dva roky nemá a chcel by aby na slovo počúcval, počkal keď treba alebo sa ukľudnil a prestal plakať len na povel...bez vysvetlenia...Ale sú momenty keď je aj on pre malého zaujímavý- ke´d príde domov a ,alý chce s ním zaparkovať do garáže 😀.
renika: Ja som dala očkovať všetky povinné očkovania + pneumokoka- proste sa bojím čo keď dačo schytí a človek je zodpovedný- a na druhej str. ktovie čo za svinstvo to vlastne je...Malý mal dlhodobé ekzémy a aj z očkovania to mohlo byť...už to nemá a čaká nás tuším 4. hexa? ja už ani neviem, najradšej by som už ani nešla na žiadne očko...A čo s uchom ďalej? pôjdeš na kontrolu???

Pochválila som sa že malý je ospalý jak mu idú päťky- a dnes- ja som už mŕtva pomaly- noc neprespal celú, budil sa...no aj tak na obed mi odmietol spať, tak som skúšala neskôr, o 13:30 som to vzdala, dostali sme návštevu a išli sme potom všetci do lesa, jasne že akurát už by aj spal vtedy tak som ho naložila do kočíka a zaspal posediačky- na 45min....v lese sa zregeneroval, pobehoval, nazad šlapal väčšinou po svojich a po 30 min zaspal o 21h 😝. Bojím sa zajtrajška čo vymyslí 😀.

sanym
4. júl 2010

Dobré ránko. U nás noc celkom dobrá (teda na naše pomery), ale o tretej ráno sa postavil úplne čulý a odvtedy fungujeme. Ale až sa sama divím, že ani veľmi nie som unavená - asi si môj organizmus za tie dva roky na to nespanie zvykol.

My sme v piatok boli u kaderníčky so starším synom a keďže som Maroška nemala s kým nechať, išiel s nami. Tak som ho tiež posadila do stoličky, aby mu ostrihala aspoň ofinu - zakryla ho takým igelitom, takže ruky nemal voľné - tak ju aspoň kopal a kýval hlavou zo strany na stranu tak rýchle, že ho vôbec nedokázala ostrihať - ale cvakla mu aspoň kúsok z ofiny tak mu to už aspoň nelezie do očí. Táto kaderníčka strihá staršieho od jeho dvoch rokov a len sa divila, že akí sú rozdielni.

matova: 4. hexa sa už v dvoch rokoch neočkuje, presunulo sa to až na šiesty rok veku - o dva týždne ideme so starším tak som sa na to pýtala doktora - vraj sa zistilo, že protilátky z tohto očkovania sa držia v tele dlhšie - tak som rada, že najbližšie roky je pokoj. Ja som dala z nepovinných len pneumokok staršiemu, pretože mal často zápaly stredného ucha, ale ani po očkovaní sa to nezlepšilo.

Budúci týždeň nás čaká dvojitá oslava - Maroškove druhé a Matúškove piate narodeniny, tak sa teším - prídu svokrovci, švagriná s deťmi (nie sú od nás, takže chodia len raz za čas) a Maroško sa pred každým koho dobre nepozná hanbí a keď je niekto taký u nás, tak je dobručký ako anjelik. Dúfam, že som to práve nezakríkla.

Pekný zvyšok predĺženého víkendu všetkým, my sa chystáme grilovať, mňam...
😉

veva1
4. júl 2010

@sanym krasna fotka a ako si pokojne sedkaju. Mas to doma veget 😀 aj tomo je hanblivy kym sa neotuka 5min a potom uz ide na plny plyn,no ja naopak mam rada ked je sam sebou,bo Tomasko je sice narocne dieta,ale ked sa mu vyhovie v jeho narcnych podmienkach tak je strasne mily,uzasny,rozumny chlapcek. Uz ani zo spanim nemame problemy. Budi sa len nad ranom na mliecko cucne a spi do 8,30 - 9 podla toho kedy ide vecer spat. Musi pospat tych 11-12 hodin,aby vydrzal dobre naladeny ficat do vecera. Jedine tie jeho stavy z hladu a smadu. On je velky papkac,papa kazde 2-3 hodky a poriadne vacsinou len varene,hlavne ked presvyhnem a on uz place ci sa bije. Ani za nic nepovie ze je hladny,ci smadny,aby som mu dala. Ja tomu nerozumiem. Fakt je velmi sikovny,ale toto nevie. Tak bud ho musim niecim pchat cely den priebezne,co nemam rada bo sa nikdy poriadne nenaje,alebo ked zacne byt podrazdeny,za kazdu blbost viem ze treba pit alebo jest. No a ked sme vonku,alebo niekde ze mu nemam rychle co dat,tak nastava katastrofa. Snazim sa mu to upravit na urcity cas,no uz 2,5 roka sa mi to nedari ☹ jedine obed a veceru ma stabilne v rovnaky cas,tak ked sme niekde tak musime mat po ruk restiku,inak pruser