Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
Matova u nas je to s mm rovnake,riesi vychovu hlavne vtedy ked by mal byt trpezlivy a odlakat ho od problemu. no ked chyta nervy tomo,chyti aj on a musim zasiahnut ja a zasa je to na mne.
sanym: fiha. Tak dufam ze aj nas ta 4. hexa nateraz obide 😀. Aj moj maly je pred navstevou co este nevidel al. len zriedka ako anjelik, ukazuje sa ci hanbi...A takych co pozna - z nich si robi osobnych otrokov- chyti za ruku a taha kam chce, ukaze kde maju sadnut, da do ruky hracku...apon vtedy si sadnem- asi by mali chodit castejsie navstevy 😀
veva: a s tvojim syncekom ma moj zas uplne rovnake to nenaznacovanie hladu a smadu- uplne akoby si o malom pisala, aj tie prejavy nervozity, akurat ze castejsie papa a malinko. A tiez nechapem preco nepovie, ci nenaznaci... ham ham hovori az ked ho krmim a mu vravim preco to nepovie, ze si musi vediet vypytat, tak vtedy pyta 😀 . Horie ze rano v kuchyni nechce byt ani nahodou, po kakau ma uz taha von a vonku je jasne hladny a nemam mu co dat (ked nieco nevezmem...) a konecne ked sa domov doplazime tak okamzite chce obed- takze sa snazim vselkijako ten obed platat, niekedy aj vecer den predtym...
denduska: dufam, lebo ten moj len po vonku by behal 😖
Inak ani dnes som maleho nedokazala este o 13:30 uspat tak sme ho brali do kocika- na vylet, zaspal po ceste do lesa ako kedysi davno, akurat ze posediacky. Nazad slapal sam, behal okolo domu dovecera...a zaspaval 5O min 😢. Ja nevladzem a ked lahnem spat tak ani neviem zaspat, vcera este o 2h vnoci som nespala.
matova: môj tiež jedlo nikdy nepýta - jedine cici a syr KIRI (len tak čistý) - on by pokojne vyžil na týchto dvoch veciach. 😀. Ale včera som normálne nechápala - grilovali sme na záhrade a videl ako sa Matúško napcháva, tak chcel aj on a nakoniec zjedol plný tanier mäsa aj zemiaky (to je u neho fakt zázrak). Sú totiž len tri varené jedlá, ktoré zje: cestoviny s brokolicovou omáčkou, špenát s knedľou a vajíčkom a halušky - keď je čokoľvek iné, nevezme to väčšinou ani do úst a nasilu sa nedá - on to čo sám nechce proste robiť nebude.
Ja som už tiež v takom nejakom stave, že keď aj výnimočne môžem spať, tak napriek obrovskej únave nedokážem zaspať. ☹
Dnes sme mali budíček o 4.15 a vonku leje, tak to bude "radosť". Čaká ma kopec žehlenia - tým, že keď Maroško spí, musím ležať s ním a nemôžem sa ani pohnúť, všetka robota sa mi len kopí a kopí... V sobotu bude mať 2 roky a rozhodla som sa, že tretí rok bude lepší než dva predošlé 😀
ahojte tak mi búvame aj tu sa nejak mračí..
matova moj sa tiež ráno zobudí a hneď : maminka jon nachystá si sandále, a keď nejdeme strašne plače..takže trávime skoro celý čas vonku 😉
idem dočítať čo ste popísali
inak renika už ucho dúfam ok , denduska už zdravá s poslušnou Emmkou 😅 , suzik už hádam nehnačkujú.. 😵
moje dieťa už zase papá normálne asi mal niečo s tými zúbkami tak som rada..no normálne beháme po celom byte kým spapá...veď viete ako je u nás normálne 😀 😀 😀 😀
u nás tatino s drobcom sú teda parťáci a poriadny akurát moj manžel kým sa hrajú, bláznia a tak tak všetko ok...ale akonáhle nejaká povinnosť papanie, uspávanie, cikanie , kakanie na to nemá nervy no koľko krát ani ja...fakt všetko ceremónie aj obliekanie jednoducho všetko...
my tiež papáme minimálne 5 krát za deň teda ak nemá ti jeho nechutenstvo 😉
no idem si urobiť kávu, lebo zaspím posediačky 😀 😀
sedím tu rozmýšľam, či ísť umývať okná v drobcovej izbe...hm...
a pozerala som si trošku albumčeky a viete na čo som prišla? že všetky fotky čo som videla náročných detí tak všetky majú modré oči 😕 sranda čo? idem to okno umývať lebo sa asi nudím,keď si všímam takéto veci...
pekný dník prajem lebo keď vstane šidlo zase budeme vonku možno večer ak zaspí skor tak sa stavím ahojte
ahojte!
matova, mobilo-uz sa mi asi zlepsuje sluch, vcera som bola este hlucha ako pen, robili si zo mna srandu, zajtra idem na kontrolu, uvidime, co povie doktorka
veva1-uz aj my sme boli u kadernicky, prvy krat to bolo v pohode, ale na druhy krat strasny cirkus, ledva ho vedela ostrihat, riadne sme sa vtedy zapotili, ale pravdu mas, vcera som mu to este trochu doladila strojcekom, co kde tu zostalo pred zrkadlom a normalne sa mu to pacilo 😀
taka som stastna, rozhodli sme sa s muzom, ze by sme chceli este jedno dieta, nie teraz, ale tak o 3 roky, chcela by som sa predtym este trochu vratit do prace, prist aj na ine myslienky, dufam, ze dovtedy sa Martin nauci v noci spavat 😉
okno umyté som mrtva teraz ma tak vyčerpávajú takéto veci 😲 no ale mám takkkkýýýý dobrýýý pocit 😵
ja mám sestru kaderníčku takže so strihaním ako tak pohoda 😅 sestra už je zvyknutá strihať ho v sťažených podmienkach
renika to som rada, ja som tiež inak chcela druhé,že až keď niečo ešte odrobím ale potom som rozmýšľala nech sú spolu ....nech spolu vyrastajú a nevedela som, či by sa mi chcelo za pár rokov keď to už bude normálne vraciať zase do tých prebdených nocí teraz som ešte v cviku ale veď uvidím 😉
inak moj synátor ešte buva 🙂 🙂 🙂 klop, klop
ahojte, môj malý spal celú noc, až nadránom sa zobudil a vypil mlieko a nakoniec sme sapli do 8:30 😅 , tak trochu "dobila baterky". Po obede zaspal konečne doma- o 14:15, ešte spí, no som zvedavá aký boj bude večer...
dobre sa to číta že sú aj inde také detičky, čo nechcú to robiť nebudú..... 😀
renika. super že sa vracia sluch 🙂
mobilo: ja sa snažím žehliť teraz posteľné 😀, idem to dorobiť, o chvíľu asi bude budíček 😉
sanym: ten moj malý presne tie tri jedlá nechce- teda nevezme do úst, či vypľuje: špenát, cestoviny, halušky 😀
mobilo: zaujímavý postreh s tými očami 😀 🙂
matova: tak to je sranda 😀
Teda, aj náš má oči také modro - sivé a netuším po kom...
ahojte, mala uz kaka max. 5x za 24 hodin, co je fajn, uz to nie je riedke. Zahustujeme aj smectou (booooooooze, uz neviem, ktora z vas mi to tu poradila, ale dakujem pekne, zabera to...) 🙂
uz je na cistom mlieku len s tou smectou. rano bude mat kontrolny ster.
denduska : ziadne testy jej nerobili, iba vytery z konecnika. vysledky budem mat az v piatok, kedze zajtra jej robim este 1 kontrolny, tak uvidim v piatok, ci tam ten "kok" ostal, alebo sme ho znicili. mala predtym vytery robene (pred tyzdnom) a mala nejakeho enterokoka a stafylokoka, ci co to bolo, tak v piatok bol robeny znova vyter a zajtra teda este jeden.
testy zatial neziadam, ani nepovazujem za potrebne, kedze ziadny clen rodiny (a to ju mame aj s priatelom poriadne siroku) nemal nikdy na nic alergie. Ani dokazane, ani nedokazane. Zdravotne stavy boli absolutne v poriadku, tak si myslim, ze alergiou to nebude. Navyse - to iste mliecko pije uz 3 mesiac a problemy ma len poslednych 12 dni. A to uz vcera a predvcerom bolo celkom v pohode, asi aj vdaka smecte.
Dievcata, ani nestiham citat, mam toho vela, ale tesi ma, ze ste tu, znamena to, ze zijete a ste zdrave aj deti mate zdrave!!! Zatial pekny zvysok vecera! 😀
Ahojte.
tak ako sa mate?
my sme sa boli kupat mala bola super len ona ma tolko energii,ze ani to nepomohlo....
som uz viac znicena ,ako ona.
konecne buvame.od zajtra uz neuspavam malu v sedacke,ale necham ju plakat tak uz nevldzem ju stale
uspavat
@kuspitka ahoj, nasa zase polhodinu ziapala, akoby ju z koze drali.... To asi zato, ze cely den bola pomerne "k vydrzaniu", ba chvilami priam ukazkova 🙂
Ja neviem, ci jej zuby idu, ci ju brucho boli (este z tych hnaciek), ci co.....
Ale hodne zuzle dudel na flasi, hra sa s nim, beha s nim po vsetkych dasnach naokolo, mozno sa kdesi vnutri hlasi nejaky zub 😉
@kuspitka tak držím palce s tým vyplakaním ja som na to žalúdok nemala a viem, že by ani nezaspal a myslím, že aj v tom článku bolo písané, že náročné deti nezaspia vyplakaním tak skús možno budeš výnimka...len pozor aby neplakala dlho, pretože také bábatko može z plaču dostať aj pruh ...
my sme tiež minule boli na kupku a on tak isto v pohode a my s mužom rozbitý 😀 😀 😀 😀
inak dnes som mala brutal poobedie ako to pekne začalo umývanie okien atď...tak potom mi zostalo tak zle synátor sa zobudil a ja som letela pozdraviť záchodovu misu a asi išli aj jedenie zo včera 😢 😢 😢 😢 ako brutal, ešteže ma ten moj drobček poľúbil hneď mi bolo lepšie...potom sme boli vonku a mňa tak začalo bolieť brucho, že som snáď nevládala ani chodit vystretá tak sme išli domov a ani neviem ako bol večer okúpali a Drobčiatko zaspalo a teraz sa idem niečoho najesť ale len opatrne 😠
matova ešte uspávaš? toto je náš čas 😀 😀 😀 😀 vačšinou...
inak renika k tej kámoške s tými krížami, treba poľutovať....mňa možno tiež boleli, keď som drobca kúpala lenže on pritom tak zjapal, že som na žiadnu bolesť nemyslela len rýchlo, rýchlo kúpala, obliekala a dala cici potom rozbitá na kúsky ho celú noc hojdala, či kríže boleli, či nie..
inak mňa toto tehu strašne nenormálne bolia ja nechápem 😒 😒 😒 strašne bolesti asi pojdem k doktorke či čo
Ahoj mobilo 🙂 , už som tu 😀 , len nemám dočítané...
matova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 už ??? 😅 😅 😅 😅 😅 no hovorím náš čas 😉
A celkom skoro zaspal, na to že spal poo 2 h, a zobudil sa o 16:15- tak zaspal nakoniec O 21:45, síce to trvalo 45 min, ale do postele vliezol sám- a to sa nám ešte asi nestalo 😕 . Poobede ho bol vyničiť tatík vonku 😀 .
mobilo, čože to máš ty dnes za deň 😒 . A kríže-čítala som že môžu byť bolesti krížov, ale až tak brutal žeby? mňa nebolia, zato tie triesla či jak sa to volá od 5 mes., až som sa zľakla že dajak skoro sa rozťahujem 😝
vraj poobede, večer ho bol vyničiť, však než sa po tom spaní dostal vonku... 😀
ja som sa chcela spýtať vlastne všetkých , či aj ich deti sú také dôverčivé k cudzím ľuďom- lebo už s mm máme strach z toho- malý je tak zvedavý a tak má rád všetko nové, že kľudne dá ruku aj osobe čo nikdy nevidel a ide s ňou 😠 . teda bola to jedna pani od nás, my sme vedeli že kto to je ale toto nás doráža, dakedy na mne visí a inokedy v momente neexistujem a má novú obeť 😕
matova áno aj moj je doverčivý...a hlavne, keď mu niekto dáva susu- cukrík, alebo lísko - lízatko on je vtedy s každým kamarát, tiež sme sa minule s mužom rozprávali, že musíme niečo urobiť lebo kadejaký uchýlak mu ponúkne cukrík a náš synátor s ním pojde aj na kraj sveta 😀 ako musím to zobrať ako srandu ale musíme niečo vymyslieť...
matova mňa strašne vieš aká bolesť? ja neviem proste stojím a zrazu také pichanie, že sa musím niečoho chytiť lebo by som spadla...ale aj keď ležím a chcem sa otočiť tak aj vtedy brutal
mojmu synovi stačí, že je niekto k nemu milý venuje sa mu, hrá sa s ním, rozpráva a on fakt nieje smutný za mnou alebo tak..on sa sem tam pozrie oznámi mi, že ide s inou tetou a odíde..
mobilo: tak asi by si mala ísť k dr., možno máš aj pricviknutý nejaký nerv...
presne, on nieje smutný za deťmi s ktorými sa mohol pohrať ale za ich maminami, čo sa mu venovali 😀 . Dnes tá pani vkuse s ním behala po našej záhrade- ja som bola doma ale som to sledovala z okna a mm bol tam ale tiež len čumel 😀 - mala som na práci kopu upratovania, no nemohla som spustiť zrak z jej syna 3r. ktorý asi 15 min zatiaľ vkuse sedel v pieskovisku 😅 . To náš pribehne, vehementne ukazuje že ho chce otvoriť, nastúpi si, vyváľa sa, hračky si nevšíma- pohrá sa pár sekúnd s pavúkmi a beží ďalej 😀
a dúfam že tá dôverčivosť ich prejdevekom, keď to pochopia, budeme im musieť stále vysvetľovať...no zatiaľ len mať ich na očiach neprestajne.
takže moj syn je hore 😝 😝 😝 😝
čo k tomu dodať? pekné sníčky aspoň Vám...
dobrú nocku
mobolo: no do kelu, tak želám aby si ho aspoň skoro znovuuspala 😕. Dobrú noc. 😔

ahojte,
matova neboj, podla mna to bude lepsie, uz bude predsa o nieco starsi nez nasa emma...ona este mnoho veci nechape....aj ked na druhej strane vobec neziarli, malinku fakt lubi a to je dolezite....ale zasa by ju kludne stiahla z lehatka za nohy 😅
veva1 to my mame to iste s jedenim, nikdy nepovie ze je hladna, az ked vidim ze sa nervuje....ale mnohokrat ani vtedy nechce jest, od zurivosti trepe so vsetkym...raz tak jacala v parku, a potom nam s muzom zjedla polku pizze 😀
emma ma tiez ocko proti pneumokokom a pneumokoka v nose...co uz. pchaju do tych deti co sa da, masiruju mozgy, a ked si pozriem svoj ockovaci preukaz tak sa aj cudujem ze zijem, ked si porovnam s dcerinym....ved na tolko chorob som uz mala davno umriet! 😝