Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
sanym. Matúškovi všetko najlepšie k narodeninkám 🙂
suzik: fíha, hádam už niečo zistie u dr. 😕
a mobilo tu na začiatku v téme písala o osteopatii-žiaľ neviem na akej str. či úplne v úvode...však ti napíše viac 😉
kuspitka: ten gynekológ teda 😠, ja som mala tri zápaly ale práve v čase keď som musela odstriekavať, až keď začal malý cucať tak už sa mi to nevrátilo. S uspávaním v kočíku som definitívne skončila až v 1 roku a mesiaci (inak jazda kočíkom terénna, vonku a v tichu 😀 ). On sa nám veľmi neskoro posadil, dovtedy sa snažil vyťahovať von rukami- chcel tiež čumákovať...ku koncu sme sa trápili ešte so zaspávaním posediačky (to ale vy asi ešte nemôžete posadzovať), len bola dosť už zima a taký spánok v sede nič moc...v tom čase som ešte kojila ale už mi nezaspával pri kojení- proste zvedavosť...Musel sa naučiť v posteli- pri mne- hoci sa napil, oči otvorené dokorán a vymýšľal...trvalo to asi 3 dni pevnej vôle...keď sa fakt nedalo, tak som ho nosila a čakala zas nejaký čas...a samozrejmä som mu vravela že do kočíka ho už nevezmem voziť lebo ani tam nespí a bola by nám zima. Nakoniec si zvykol pri mne ale najprv to bolo takých 30 min (spal vtedy 2x denne), niekedy som dokojila a ešte zaspal aleto vyzeralo ako z komédie- 1. musela som tam proste ežať s ním a čaka a ke´d už sa breberal, tak cica šup do úst- znie to divne ale jemu proste tých 30 min nestačilo- lebo sa mi budil s plačom a keď som to tak nerobila už sa nedal uspať a bolo to s ním ťažké...a s fľašou keby si ju naučila nejak v posteli? (zasodúčať od fľašky tiež ničmoc- my sme teraz na fľaši ale som rada že aspoň nejak zaspí 😒 .
kpn: vitaj, v poslednej dobe sa nám to tu práve omladilo mamičkami s mladšími deťmi, tak myslím že čím viac tým viac skúseností 😉
matova ahoj som v šoku, že ťa tu vidím veď nieje náš čas 😲 😲 😲 😲 😲 malý buva?
moj áno ale nejaká dobrá duša vŕta rovno pri naších dverách takže za chvíľku je hore ☹
@mobilo
Vieš moja malá má neuroblastóm, je to vlastne rakovina nervovej sústavy, niekedy má nezvládnuteľné stavy, nerváky, záchvaty, hádže sa o zem...
Lekári hovoria, že môžme byť radi, že je Simonka na tom tak ako je, ale keď prídeme medzi deti, tak mi je do plaču, keď vidím ako sa správajú iné deti...
Simonka nemôže kôli imunite ísť medzi deti do škôlky a ja sa nemôžem zamestnať, opatrujem ju doma, to je najhoršie, že sa nemôžeme zaradiť do normálneho života...
Všetko to má dôsledky na naše životy, myslela som si, že štát sa aspoň postará, ale s plačom som čítala rozhodnutie, že nám nepriznajú príspevky, lebo Simonka nemá ešte 6 rokov a je v prirodzenej starostlivosti matky a iné "argumenty" nejaký človek, čo ani netuší koľko stoja lieky, výživové doplnky, špeciálne plienky, nutridrinky a kopu iného tak taký rozhodne, že nám nič nepriznajú...
Vyzerá to tak, že do 6 rokov budem so Simonkou doma, ja dúfam, že sa za ten čas psychicky nezosypem a malá bude prekypovať zdravím, to je moja najväčšia túžba.
Chcem sa "poďakovať" tomuto štátu ako sa postará o choré detičky, rodičovský príspevok mi nechajú do šiesteho roku ale na nič iné vraj nárok nemáme aj keď máme ZŤP dieťa!!!
@katka0210 fakt do plaču je človeku....stále niečo platí štátu odvody, dane a keď zostane chorý alebo nedajbože jeho dieťa každý kašle na neho..ja fakt koľko krát nechápem a myslím si, že snád ani pravda to nieje.
kamoška má synčeka narodeného skor o dosť je maličky vobec nepriberá a keď mi hovorí, čo všetko zažíva v nemocnici tiež v Ba tak sa mi nechce veriť..niežeby pomáhali ale ešte viac deptajú....nikto neporadí a keď sa človek spýta pozerajú na neho ako na nejakého blbého..ona s malým ani nemohla byť v nemocnici, lebo vraj malý plno ....takže malý tam bol sám dvakrát do týždňa mu nosila odsaté mliečko ...sestričky ho nechali tak, že má trošku zdeformovanú hlavičku, lebo ho nechali stále v jednej polohe veď na čo by sa unúvali polohovať ho.. to by bola práca navyše....podľa mojho názoru sestričky a učiteľky by to mali robiť nie pre peniaze alebo preto aby mali robotu ale z lásky k tým deťom len je smutné, že takých začína byť stále menej a menej..
my sme boli v nemocnici 4 dni a stačilo mi...najskor mi jedna povedala nech syna nekojím hodinu, lebo vraj z toho plače tak som ho kojila menej druhá na druhý deň, že radšej ho kojte aj hodinu len aby mal papať lebo z toho plače ☹ ☹ potom zase, že nech ho nenosím na rukách stále ..tak som ho položila a začal samozrejme plakať tak prišla a začala po mne húkať, že ho mám utíšiť lebo aj iné deti sú tam 😝 ja keby som tam dlhšie som na práškoch a bez mlieka ..chceli aby som tam ešte zostala ale ja som povedala nie...
len mi je do plaču, keď sa to deje ajna takých oddeleniach ako ste bol vy...ale všetko človeka raz dobehne
@katka0210 a kolko dostavas prispevok? lebo kamoska bola s malym do 6r. doma, mal nejake silne alergie a dostavala ten najvyssi rodic.prispevok, aky vtedy existoval az do jeho 6.rokov... Ona bola spokojna. Skratka jej ho predlzili z 3 na 6 rokov.. A tiez musel byt chlapec doma, ziadna skolka, nic, lebo hned bol chory a mal problemy...
katka: to je fakt sila, tá pomoc od štátu ☹ Malinká má aj nejakú diétu? určiete vitamíny a nejaké veci na podporu imunity, a úprava stravy?
odbočím ale nech ešte legalizujú marihuanu a fakt niekomu asi nezostane nič iné než si zahuliť a bude super že???takto sa riešia problémy vo vláde 😢
mobilo: malý búva dnes už 2 hodiny- a to sa nechcel dať uspať 😕, ale už ho počujem vzdychať- idú mu všetky päťky naraz- zatiaľ sa mu začína prerezávať jedna z nich, ale vidno to na ňom veľmi, vačer keď tatíka zbadá hneď plače, nemôže sa ho ani dotknúť 😢. V pondelok idem na ten glukózový test a zatiaľ vkuse niečo sladké pojedám 😒
No na onkologii to zodpovedá tomu článku, čo mám na stránke, je to bohužiaľ holá pravda ako to jedna mamička napísala http://simonka.webnode.sk/news/mamicka-z-onkolo...
Ja som nastúpila s malou, keď mala polroka a kojila som a vydržala som kojiť do jedného roka aj to som ju musela odstaviť, lebo na transplantačke nemohla ani jesť ani piť a bola na parenterálke, inak by som kojila dlhšie... Mne tam na oddelení nechceli ani posteľ dať a frflali na mňa, nie aby podporovali kojenie v nemocnici, tiež mám na všetkých tam vlastný názor.
matova - marihuana sa nebude legalizovat a ani to nikto legalizovat nechcel 🙂 to len Dr.Fico to tak stale propaguje 😀
@suzik77
no beriem klasický rodičovský príspevok s prídavkami to je 186 E a to je veľmi málo a to ani nehovorím o benzíne, keď sme z Martina a chodíme na kontroly do BA. Málokedy nám vyjde na benzín a tak ideme sanitkou skoro o dve hodiny dlhšie, lebo zbierame pacientov. Horšie, že mne je strašne zle v sanitke a keď konečne vystúpime v Ba tak nás čaká milion vyšetrení a ja mne je tak zle, že nevládzem, lebo musíme vstať už o tretej niekedy... A bojím sa, že malá nachytá v sanitke choroby, veď vždy ked prídeme domov odeň o dva je chorá...
@suzik77 @matova zienky dakujem, no nasich 30min spanku sa skoncilo, takze opat dalsich xy hore
@katka0210 katuska nuz veru obdiv pred tebou, ze este stale zvladas...a to som sa tu chcela vyrozpravat o svojom nespavom a uplakanom drobcekovi s histerickymi zachvatmi placu bez priciny. Prajem ti vela sil a pozitivnej energie
suzik: zle som sa vyjadrila, nie že legalizovať ale nech nie sú postihovaní ľudia u kt. nájdu 1 či 2 jointov..., len jak už došlo na tv diskusie pred voľbami a nesúhlas aj od jeho terajších koaličnývh partnerov, nakoniec ako sa už dostali do vlády, tak to celé radšej utíchlo...ja to nemám čas sledovať, ale zopár debát som počula mm si politickú sitáciu nenechá újsť už pekných pár rokov čo kto nasľubuje (a sleduje nie len jeden program...Ja som teda tiež proti, čo má kto behať s marišou vo vrecku 😠
katka: dočíam večer tú skúsenosť Ivety B. už som nestihla, malý je hote a plače...a z toho mála čo som stihla tiež mi je do plaču ☹ . Držte sa,
vštkým pokojný deň 😉
katka0201 strašne niečo tie prachy....to nestačí ani rodine, čo má zdravé dieťatko a nemusí kupovať lieky a tie ostatné veci čo ty potrebuješ...jaj keby som mala veľa peňazí a mohla ich rozdávať rodinám ako ty ....ale nemám .
ja som minule hovorila manželovi, že máme strašne veľa vecí po synovi a že druh bude zimné a ak bude dievčatko tak že ich popredám .a on mi na to povedal, že na čo nám budú tie peniaze my máme to čo potrebujeme tak to chceme dať detičkám ktoré nemajú rodičov a rozdať a tak...tak náš druhý anjelik čo mu bude dobré ponosí a ostatné niekam darujeme 🙂 aspoň tak dúfam pomožeme tým, pre ktorých sú naše problémy smiešné..
no idem sa obliecť lebo za chvíľku mi zlatíčko vstane a pojdeme von 😉 😉
všetkým želám krásny deň..
možno večer pa 😵
@matova no hej, presne tak, nepostihovat, ale len v takom pripade, ked ten, koho prichytia, bonzne toho, od koho to ma... Takto chcu podchytit to vacsie drogove podsvetie... ale ved uvidime, co bude...
@katka0210 ta kamoska mi to hovorila pred tromi rokmi, to mal jej syn vyse 3 roky a povedala, ze jej odklepli (nech nekecam) ale zda sa mi, ze az okolo 5.500,- Sk (pred tromi rokmi)! s tym, ze poberat bude vzdy ten najvyssi prispevok do jeho 6.rokov, teda teraz pobera asi opat ten najvyssi. Ale kde to ona vybavovala, alebo co preto urobila, netusim, uz nie sme v kontakte, ona je z oravy, chodili sme len na vysku spolu..
no ale........pravdaze je to malo...
snad to teraz zmeni tato vlada, pretoze v nedavnej minulosti sa mi nepacilo to, ze niekto pobera dochodok 20.000,- a dalsich 20.000,- si zarobi, lebo pracuje dalej (nepisem o vojsku, ale v podstate sa to tyka aj ich...)
a taka mamina, ako si ty, co ma problemy s dietatom, tak ma vyzit zo smiesnych 186 eur.... to je fakt o hovne s prepacenim..
no zeny, ja som si konecne aspon ako tak upratala. drahy bol s malou, nejaku hodinku sa s nou hral a ja som lietala ako spinave pradlo. Ale po sto rokoch mam umyte aspon podlahy a balkony, lebo uz som sa o podlahy az lepila, take boli zaserkane....
Ale ruky mam vysusene ako papier. Drobec tam vedla sa rozculuje, robi to dnes cely den, take zvlastne nervozne vykriky, nech sa drahy kus potrapi, ved ja ju mam cele dni hahaha... 😎
@suzik77
Rodičovský príspevok je len tých 186 s prídavkami, tam sa to nedá navýšiť, ale ja som chcela opatrovateľský, to je viac, ale že až od šiesteho roku mám naň nárok! Nech si nechajú, veď keď budeme najbližšie v TV volali minulý mesiac 🙂 tak ja im to tam natrem, všetkým tým "odborníkom" čo robia posudok a rozhodujú o príspevkoch.
Ja by som mohla mať ešte sociálku, ale keďže je muž zamestnaný (našťastie) tak mi ho nepriznajú, lebo vyžiť traja z jedného platu je podľa nich samozrejmosť.
S tými dôchodcami to je pravda, nech nedostávajú dôchodok keď robia. Nás matky "odsekli" od privyrobenia s tým, že nedostaneme rodičovský! A dôchodci sa majú poniektorý ako prasce v žite, drahé dovolenky, výlety, kadejaké liečebné pobyty a deťom čo dá štát?
S malou ideme do liečebne v Chorvátsku, samozrejme poisťovne nepreplácajú, to je na neuverenie, keby sme nemali verejnú zbierku, tak dieťa sa po ťažkej chorobe ani na ozdravný pobyt nedostane. Sama úradníčka "odporučila" aby sme sa obrátili na nadácie. Dôchodcovia chodia každý rok do Tatier a zadarmo, tak prečo nie aj deti? Je to svinstvo a strašne nespravodlivé, tie hyeny sú také neochotné, keď niečo chceme vybaviť, až sa mi hrnú slzy do očí a mám sto chutí im všetkým tam poriadne vynadať!
Jeden taký idiot vo všeobecnej mi povedal, keď som sa bola pýtať na výkaz na benzín, lebo viem, že dospelí to majú a povedal mi, aby som s malou chodila vlakom!!! Debil ani neviem ako ho nazvať! Tak ja s kočíkom, tromi taškami, lebo spím na tom, čo si donesiem, taký debil mi povie, že vo vlakoch niesú ani bezdomovci a chorí ľudia! Vidno, že nikdy nešiel ani vlakom! Som mu nadala, aj som sa rozčúlila, a takýto "odborníci" čo nevedia, že onkologický pacient má slabú imunitu, robia asi vo všetkých úradoch! Hanba!
katka0210 ti riadne cvičia nervy ...
a to ty úradníci sú platený z naších peňazí mali by byť ochotný poradiť a tak nie?
@katka0210 a este ironia je, ze len ti dochodcovia sa maju dobre, co sa mali cely zivot dobre. A ti, co cely zivot dreli, maju dochodky ledva na prezitie a nerobia, lebo nevladzu a su radi, ze oddychuju na dochodku 😖
Teraz by vsak mali dat do zakona, ze si matka na materskej moze privyrobit, tak verim, ze to prejde... Aspon poniektore si pomozu trosku
katka: presne to je sila, že ani ozdravný pobyt pre tak ťažko choré dieťa 😢 ... hrozné je to 😔 , veľmi ťažké to máte.
suzik: ja neverím že dačo nová vláda pomení, ja sa bojím že sa bude skôr škrtať, no ako píšeš, uvidíme...ale raz tu už v podstate boli...
mobilo: ahoj, dlho ti zaspinkával? my sme boli von do 20:30, asilu dnu ho nemám srdce ťahať keď je tam zrazu taký zregenerovaný...tak spí od 21:30.
Tí úradníci radia asi tak že mne po roku a pol vyrúbili na sociálke nedoplatok okolo 700 eur- že som si neplatila dobrovoľné poistné, na ktoré som bola predtým prihlásená. My s mm sme boli v tom že to som si zrušila priamo pri okienku a jasné že teda k ópiu z toho nemám a nikde sa vraj ani u nich originál nenachádza...takže márna snaha odvolávať sa, len sila je to že že vraj keby som mala normálneho zamestnávateľapredtým, tak tá povinnosť zaniká automaticky ale keďže som bola dobrovoľne tak nie. Takže človek sa snaží odvádzať aj keď nemusí a nikdy som si ani nebola po nejaké peniažky keď som bola chorá, a oni mi dajú vedieť až po roku a pol 😠pritom som tam bola ešte v januári a mi tvrdili že všetko mám v poriadku. A to sa vraj môžem ešte aj penálov dočkať 😒 .
matova mňa okradli o 2 týždne dovolenky na sociálke...lebo som mala z práce dovolenku po materskej ormálne ma odhlasili a prihlásili ale vraj keď som to neurobila aj ja tak mi nezarátajú rok do dochodku ja som sa skoro rozplakala lebo odkedy som skončila školu, vždy som robila vždy všetko ok..tak som zisťovala a jasne že som zistila, že rok mi stiahnúť nemožu a pýtala som sa tej slečny čo podľa mňa ani deti nemá, kde sa možem sťažovať a ona že na štát, lebo je taký zákon...popýtala som sa žiadny taký zákon není tak som tak šla a ona krava húkať po mne začala, že si mám dávať pozor aby mi ešte aj pokutu nedala, že som si neplnila povinnosti a tak...a ja že predsa mi nemožete stiahnut rok do dochodku nech mi ukáže ten zákon tam húkala a sprostá z toho bola..a ona že teda len dva týždne čo som mala dovolenku..a ja sa na ňu pozerám, že dva týždne a rok je sakra rozdiel nie?
tak som bola aj za riaditeľom a kázal mi napísať sťažnosť, lebo kráska mi povedala,že to mali v interných predpisoch a on že nič také nemali..a volali ju na koberec potom som sa na to vykašľala, lebo som nemala čas ano chuť..len som bola zhrozená 😝
matova zaspával hodinu a 15 minút ale celkom fajn na to, že poobede spal 3 hodiny 😅 😅 😅 😅 som skoro okoktavela 😵
mobilo: to je fakt na úradoch hrozné- ja som sa tam aj rozrevala, ale keďže malý začal tiež tak ma to hneď prešlo a išla som ratovať jeho 😀
mne spal 2.30 a to som si myslela že ak dá hodinu tak dobre, lebo oči mal pootvorené 😕 , zasal super za 45 min- a asi by aj skôr, ale pes vonku brechal a za chvíľu už aj malý brechal 😀 😉
to ma práve hrozne hnevá, že každý poctivec sa snaží všetko platiť, odvádzať dane...ja som vždy aj cez prázdniny robila a zdaňovala...a eše ťa aj vyžmýkajú...dôchodcovia- to je jedna kapitola, ale ma ešte viac hnevá starostlivosť o závislákov a dobrovoľne nezamestnaných. Tých si úrady predvolávajú písomne, nám akoby naschvál vedieť nedajú, musíme s deťmi behať a zisťovať čo a ako...a rovnako aj ženy s ťažko chorými deťmi. 😢
matova veď aj mne bolo do plaču keď mi povedala, že mi rok naráta som vyšla z tade a manžel že čo je a ja som sa rozplakala malý pozeral a manžel že kašli na to, a ja že je to nespravodlivé a on mi povedal, že si ich nemá všímať pozisťujeme čo sa dá a nebudú ma buzerovať on potom išiel aj za ich šéfkov tak mali pruser lebo potom povedala,že ked budem čokoľvek potrebovať mám prísť za ńou že mi všetko vysvetlí
....a potom čítam, že kojaca matka sa má vyhýbať stresu, byť v kľude atď....ja keď mám ísť na úrad tak už vopred mi je zle z tých slečiniek čo sa tam dostali ani nevedia ako 🤐 alebo vedia a nevedia nič o tom čo robia..
matova ved presne ja som robila aj keď som do školy chodila po prázdninách a stále a oni mi toto zapotia...a ešte je hovorím, že pokiaľ som platila odvody tak bolo všetko ok teraz som na materskej a idete ma buzerovať..a ona, že teraz neplatíte nič a ja že viem...hovorím, že pokiaľ som robila...joj by som jej do vlasov skočila...najhoršie je, keď sa tam potom zhrnú aj kamošky úradníčky z vedľajších kancelárií a pozerajú tam na mňa aj zo tri ako na kravu...jaj bože hroza.
a ozi čo povedalli raz mojmu mužovi na úrade práce tiež stále robil akurát, keď sme prišli zo zahraničia tam išiel aby nemusel platiť odvody a kvoli jej zlému vysvetleniu prišiel o peniaze..o dosť tak išiel za ňou, že prečo mu to tak povedala a tak a viete čo mu na to povedala: pane a keď Vám poviem skočte do ohňa skočíte? on z tade vyšiel a hovorí mi, že keby není žena tak jej asi natiahne 😀 ako nechápali sme veď ona tam nieje na okrasu ale na to aby vysvetlila no nie? ja si už vopred vždy všetko radšej zisťujem na nete a tak, lebo im neverím 😕
bože už je dosť hodín ešte ma riad čaká...ale ten asi počká do zajtra nie?
😅 😅 😅 😅

Ahojte zienky, mozem sa k vam pridat? Niekedy mam pocit, ze som pri svojom 4-mes syncekovi uz na konci so silami, tak verim, ze osudy podobne tomu nasmu mi mozno daju odpovede abo pozitivny nahlad na situacie, ktore denno-denne zazivame