Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
ahojte 😀 , dočítala som spomienky 😀
obilo. hej, hlavne keď už padá od únavy, oči sa zatvárajú, všetko pripravím- mlieko, pyžamko- ide sa- vypije ho a zrazu úsmev mna tvário a výraz poď sa hrať 😀 🙄 😀 . dnes cez obed som bežala dovariť polievku a mm si ľahol neskôr po uspaní tiež do spálne, už s mi zdalo že sú aj vyspaní, počula som šramot nejaký, aj si myslím že asi sa mi to zdalo, je tam akosi bez slov...Vôjdem do spálne- mm chrápe a malý mu autíčkami jazdí po rukách a bruchu 😀. No ešteže sa nevybral dolu schodmi- zatiaľ nemáme zábranu 😒
matova 😀 😀 😀
@suzik77 my máme stále náročné dni plné aktivít, a vždy je to o tom istom...či spí cez obed 10 minút, či spí dve hodiny, či celý deň robíme niečo alebo sa len hráme, či ide spať o 20 alebo 21 alebo 22 vždy potrebuje hodinu minimálne..
minule nám jeden sused vysvetľoval, že ho máme zobrať niekde k vode, a uvidíme ako zaspí za 5 minút 😅 😅 😅 a my že no určite a on že uvidíte 😀 😀 😀 manžel na neho pozerá a ja mu hovorím kašli na to 😵
sestra mi volala, že ako sme spali , lebo že oni ľahli do postele a spali a dnes mali ešte leháro oddych day 😅 a j že my sme nespali a deň total plný dobrodružstiev manžel v práci sa až bojím aby som neporodila 😀
mobilo: ja som už tiež hotová, hlavne z tých horúčav 😝 a jasne že k tomu behanie za malým...
my sme dnes použili 1x väčší bazénik vonku a najorv to vyzeralo super, aj kávu som cypila (zatiaľ čo sa s ním hral manžel a svokra 😀 😉 ) ale o chvíľku malý začal vybiehavať z bazénika a ke´dže okraje sú na neho dosť vysoké, tak sme ho všetci chytali, a nazad rozbeh do vody- rukami a hlavou rovno nadol ako rybička 😒 , tak sme zas chytali....
a na záver keď už zubami drkotal a chcel von tak som bola úplne hotová, už sme sa s mm dohodli že tento schováme na rok, dva akúpime menší, aby v pohode okraj prekročil 😀
moj zase je fialový ale z vody ani za svet. 😅 😅 😅 on by plával, plával a strašne smelý je sa nebojí ani veľkej vody veď ma minule skoro šiblo ...chcel skočiť a muž, že pozri čo sa stane, keď ťa nechytím..- tak ste si domysleli ponoril sa na chvíľku 😒 mne skoro hryva ošedivela pozerám na neho že čo robí a on že nech ma trošku rešpekt..ale on chudák ani nechcel a malý začal kašlať, pozvracal sa z toho, plakal a manžel pozeral zo strachom na mňa, či ho nezabijem 😕 ach ja,,,
baby dnes vás opúšťam ale točí sa mi hlava od nevyspatosti 😝 potrebujem to dohnať aspoň trošku a dúfam nebude noc ako včera lebo ak sa zajtra neozvem tak možno rodím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 6 myslíte na mňa--ale nie to bol hlúpy žart zvládneme 😉 😉 😉 akurát ma niekedy chytá úzkosť, keď si predstavím , že to už máme matova za pár 😅 😅 😅 ja už sa asi aj pobalím kdyby neco,,,,inak najradšej by som už mala za všetkým a doma toho malého spachtoška,lebo strašne veľa otáznikov okolo toho...s kým bude zaspávať, či to vydrží, či to vydržím ja..ale dali sme sa na to tak dobojujeme 😉
mobilo: aj nám sa napil dnes - nosom- potom čo mu mm povedal že nech sa nenapije 😀 , a plakal, dlho hlavu pod vodou nemal, ale sa mi nezdá že by chitil rešpekt, bláznil sa ako blázon, som len tŕpla kedy spadne..Večer už tam bola voda studená ale on tam liezol v topánkach...chcel veľmi, tak sme ho vyzliekli otužilca a bol tam ale už len chvíľku- aj vonku už fúkal vietor 😒 Uspávanie- napriek vyblázneniu vo vode- ťažko.
idem aj ja, ráno musím vsávať na autobus s odchodom 4:30, bojím sa že sa malý zobudí práve vtedy alebo potom, a bude veľký plač, nikdy nebol takto vnoci bezomňa...keď sa nám zobudí mm k nemu nemôže, len ja, inak sa neutíši...
tak páá- a zas sa mi nechce spať, ako na potvoru, až keď treba vstávať vtedy by som spala...
všetkým dobrú nôcku 😉
caute, no dnes v noci hruza, cely den sme makali s muzom u kamaratov na stavbe, dosli sme k nasim, po ceste mi prislo strasne zle, musela som zastavit auto, vystupit a predychat to, take cudne krce v bruchu az na omldletie, nastastie to preslo, Martin bol hore furt, stale plakal az vrestal ako zviera v dzungli, vstaval o 5,20, co nezvykne. Som zvedava, aky bude dneska, urcite vydrzi ako inokedy a bude spat max pol hodinu poobede 😒
Ahojte.
citam,ze to mate zlozite vsetci ,my sme hore od piatej mala nechce spat.teraz je v beske a chcem ju unavit,ale sa mi to neda.viacej som unavena ja ,ako ona.
ahojte, no ja sa idem pochvalit (dufam, ze tym nic neprivolam), noc bola po dlhom case v pohode, sice par krat zaplakala, ale len zo sna a spala dalej. dokonca ani papat nechcela, az rano o 6.30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😕 som ju ja trosku prebrala tym, ze som jej dala flasku, aby nemala smadik, lebo vcera sme sa vela vonku vysantili, tak som ju nechcela nechat o smade... a odvtedy mi uz 2x spinkala! raz doma a raz vonku v kociari, no nechapem, som stastna 🙂
aj som pozehlila po dvoch tyzdnoch 😀
ahojte,
ja som sa dnes v noci normalne vyspala, Emmka nebuntosila a drobec spal od deviatej do 4.rana!! myslela som ze odpadnem, ked som videla kolko je hodin...ona sa zvykne budit okolo jednej ale akosi to prespala a potiahla dalsiu etapu 😀
mm si vymyslel ze chce ist na dovolenku, a ja sa stale neviem rozhodnut ci hej ci nie...a ak hej tak kam...ked si predstavim cestu s dvoma detmi, oblieva ma studeny pot....ale to som cela ja..uz hned cakam to najhorsie a mozno by to bolo uplne v pohode....(a mozno nie.... 😨 ) ale prospelo by nam to, lebo mne uz ide na nervy, ze aj ked ma dovolenku tak furt niekto vyvolava a potrebuje zariadit toto a ono...toho boli tamto a tamtu zasa toto..akoby vsetci cakali kedy ma cas a hor sa nanho..keby sme boli prec tak smola 😅
suzik pod pozehlit aj ku mne, ja zehlim rada ale v tomto teple ee..
@denduska neznasam zehlenie 🙂 hlavne tu pripravu. uz ked mam dosku, vodu v zehlicke a stojim pri tom, uz to nejak frci... a nejdem ti zehlit, lebo mam na balkone dalsie "dve pracky" zavesene 🙂 a netusim, ci to este dnes stihnem, ci zajtra, alebo sa to bude zase dva tyzdne posuvat 😀
ahojte 😉
dnes som bola na krvi 😝 a tak to bolelo 🙄 ale mám za tým, dúfam budú ok výsledky 😉
potom sme boli celý deň vonku a teraz po dlhom prehováraní si šiel mm ľahnúť s drobcom uvidíme ako to dopadne 🤐 ale nevidím to moc ružovo....
a mne nieje moc dobre 😒 pojdem asi spať dnes skor,,,
aj my máme prádla na žehlenie kopec ale nejak nieje čas 😲
matova a ty si ako dopadla? a malý vydržal?
@suzik77 ja keď idem na krv normálne kvoli tehu tak ma to nebolí ale dnes som boli kvoli inej veci a iná sestrička záleži asi aj od toho a doteraz ma bolí ruka..my to brala tak dlhoooo 😕 a potom to vytiahla tak som tam pozrela, lenže ona vytiahla len to, kde bola krv...no a ihla ešte v ruke skoro ma kriesili 😀 😀 😀 😀 😀 bože mne je tak zle z takých vecí 😔 ale prežijeme no nie?
a inak zase z izby: maminka, maminka tak som musela ísť ja a zase som uspala obidvoch..ale idem za nimi 😉 pekný večer a len dobré noci ...pa
Ahojte, tak ja som vnoci spala možno 3h?, išla som o polnoci, nemohla som zaspať, a vstávala o 3:45 😝, a to bez budíka 😅. Už som mala ísť na ten bus a malý stále nebol ešte hore na mlieko, tak som ho spravila a šupla mu ho- on ho v spánku vypil a spal vraj až do 8 😀. Takže bol vyspatý a ráno s mm spolupracoval,cez obed išli autom po mňa- aby malý zalomil v aute- a nič... prišli po mňa, úsmev mal na tvári a keď pribehol tak zrazu sa otočil a hral urazeného 😲. Potom sme ho ešte v aute vozili ale nezaspal tak sme šli k našim ...a po dlhom čase konečne zaspal u nich, ale až o 16:30 😒 , domov sme došli neskoro, tak spí od 22:30 až, som zvedavá kedy sa zobudí, ach tie horúčavy 😔 . Najviac ma dostalo ako sa manžel chválil, že v pohodičke aj 2x riad umyl, aj pozametal a vraj malý sa sám zatiaľ pohral- a to mne v kuchyni vôbec nechce byť 😠, tak buď ma malý využíva alebo sa rád so mnou hrá 😀. Ešte keby sa ho uspať naučil tak sa aj vymeniť môžeme 😀.
mobilo: výsledky by mali poslať na interné- idem tam v štvrtok, a ty kedy budeš mať z krvi?
denduska: a mozno by bolo fajn keby ste isli, ak ti staršia zaspí aj inde, manžel sa jej môže venovať, bude mať zmenu, ty viac s menšou...Mne keby malý zaspával inde tak neváham- len čo všetko zbaliť? 😕 🙄 😀 .
@matova toto aj ja neznasam, ked moj je pri malej z casu na cas sam hodinu alebo dve (ked potrebujem k lekarovi, alebo na nakup niecoho pre seba apod.) a on "stiha" vsetko vtedy 🙂 pritom ani papat jej nemusi davat (este s nou fakt nebol osamote dlhsie ako 2 hodky). Ale co som sa napocuvala, ako sa ona vie zahrat, aka je pokojna atd atd... No to bolo v obdobi, ked mi preziapala 4-5 h. denne bezne. A ja ked som sa postazovala, ze uz je toho na mna vela, tak mi na oci vyhodil, ze on ako to zvladal super (2 h). Dobreeeeeeeee nie? 🙂
a do tretice napisem: si predstavte, ze mala nam vcera zaspala vonku v kociari o 20.00, doma si len zapytala o deviatej jest a potom este o pol jednej a spala az do rana. no a teraz znova spi. som jej v izbe otvorila okno dokoran, tak asi ma pocit, ze je vonku v kociariku. ktovie, dokedy jej to vydrzi? 🙂
Ahojte. Nás dnes čaká 2 - ročná poradňa a so starším očkovanie 😒 Mám z toho taký divný pocit - ja nejak tie očkovania nemusím, ale utešujem sa s tým, že potom až v 11 rokoch a Maroško v 5-tich, tak dúfam, že sa to zaobíde bez reakcie. Manžel si zobral v práci voľno, tak si aspoň trochu oddýchnem - dúfam. Inak u nás nič nové - stále kojím a vyzerá to tak, že ani tak skoro neprestanem, ach jaj. Ale večer sa spanie trochu zlepšilo. Stále ho síce uspáva mm na rukách pri počítači a o 9.30 mi ho odovzdáva. Predtým sa okamžite ako ma zacítil pricucol. Ale posledné noci ho mm položí ku mne a on spí bez cici. Síce sa potom zobudí a musím nakojiť, ale u nás je aj toto pokrok. 🙂 A aj v noci ho už kojím menej. Síce sa budí rovnako často, ale niekedy si už nechá vysvetliť, že mliečko už nemám a napije sa vody. Asi to bude tým, že je už starší - zdá sa mi, že za posledné týždne akoby zmúdrel a už si viac vecí nechá vysvetliť. Ale stále je to dosť únavné, petože má aj noci, kedy nespí takmer vôbec. Ale rozhodne je to lepšie než pred pár mesiacmi. Dúfam, že to nezakríknem.
Užite si ďalší horúci deň - na môj vkus až príliš horúci.
A ešte ukážka morbídneho humoru môjho staršieho syna: Včerajší rozhovor môjho otca s Matúškom:
Matúško: "Starký, kde ideš?"
Starký: "Idem si zaplatiť poplatok za miesto na cintoríne."
Matúško: "A prečo už ideš do hrobu?"
😀
Pri tom uspávaní malo byť samozrejme 21.30, aj keď by som privítala, keby mi ho mm odovzdal až ráno o pol desiatej 😀
suzik, on robi kardio, presnejsie invazivnu kardiologiu, teda koronarografie, stenty a "prefukovanie"... a veruze by sa mohol aj mne viac venovat 😀
matova, no nasa dovolenka uz asi skoncila, lebo peniazky co mali dojst teraz, dojdu az v polke septembra, a to uz mm nepustia z prace lebo je semester a on uci 😒 bol z toho totalne konsternovany chudak vcera 😖
jooj, inak to aj ja stale pocuvam, ze co sa stazujem a ostatne zeny to jak stihaju.uz som mu minule povedala ze som teda neschopna a nemozna, ze si vzal hlupu zenu a bud sa s tym zmieri abo nech sa so mnou rozvedie, nech sa paci ale nech uz nevyryva. tiez vravi aka je emma super ked je s nim, ale ze tu je okolo nich bordel jak v tanku, ani plienku za nou nezahodi, ani nezabali!..ale keby som to tu ja tak mala, tak uz pocuvam - a co si preboha robila cely den? 🙄 🙄 🙄
suzik, ano. poznas ho? 😀 😕
inac sanym 😀
mobilo, mne prave v prvom tehu prestalo byt zle z odberu krvi, som bola frajerka, som sa tesila ze super..a hned prvy odber po porode som odkvacla 😀
u nas hrmi..vzduch sa da krajat...

baby dnes som prvá uspala ? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 lebo mne sa to dnes zdalo ako večnosť....
škabkať juku masijovať nojy nie tam, tu hjavu...nie masijovať škabkať 😅 😅 😅 😅 kde mám sdiečkovi jankúš...nescem pjenku poviem kedy cikať 😀 😀 😀 hovorím reku na noc ešte musíme: ja poviem kedy scem slipky 😀 😀 😀 a tak podobne a to radšej nespomínam 1000 krát prehadzovanie: na djuhu stjanu tam lepšie buva po sekunde zase na djuhu stjanu...ach jaj..teraz mi to je už smiešne ale keď nie a nie spať tak ma idem šišnúť 😵 však to poznáte no nie?