Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
som vas citala, ale som akosi nemala cas prispievat posledne dni...akurat sme sa vratili od dr. -tak hrdielko je uz zdravucke, no ATB este musiem papat do soboty, chuda moje ho z toho strasne prehana a to ho dopujem biogayou ☹
nechcem provokovat 😉 ale my uz tyzden rano spime do 9 cca....pak ale vymyslaju bud spia lebo nie cez "obed" a ak zaspia tak sa nedaju zobudit aj 2-3h...a vecer blbnu minimalne do pol 11...take to mame akesi nanic, radsej by mohli vstavat okolo 7...co uz, snad sa to opat nejako upravi
tu uz daco prehrmelo, ale moc dlho neprsalo...uz zase svieto slnco...idem dat varit polievocku a povysavat, nech stihnem umyt dlazky ked budu spat...ak budu spat?!
@ollski no presne, mam z neho pocit ze ma zo mna pocit 😀 ze mne to nevadi jak je...no iste, hlavne ked sa lepim na podlahu boze ako to neznasam!!!! a ked zacnem vecer upratovat hracky, tak potom povie - joj vykasli sa na to pod radsej sem ku mne! otrasni su ti chlapi 😠
inac ja tiez ziapem, az si pripadam ako sibnuta, ale tak ked 3krat zopakujem a efekt neprichadza tak musim vrestat aby si daco neurobila..kedze ju ratovat nemozem, lebo vacsinou prave v tej chvili robim daco s malou.
ja som zamestnana, az na to ze v KE, potom sme sa prestahovali, mysleli sme ze docasne kym som na materskej, kvoli nemu a jeho robote, ze potom sa vratime naspat ..lenze uz je druha materska a ci sa vratime...? ach bohvie ako to nakoniec bude... 😒 tretia materska 😀 😀 😀
no strasne to teplo, celu noc sme nespali, este aj pes nas zohrieval v posteli, dneska ide maly s muzom k prababke, mala by som cosi upratat, hlavne umyt tie prepotene parkety a konecne si zafarbit vlasy 😝
@sanym ocenujem humor tvojho syna 😀 a s tym kojenim je to u nas take iste,len on si uz nechal vysvetlit ze ked mu dam vecer dalsie je az rano,sak uz je starsi. Len teraz tu na chate driape zasa celu noc,ked sa zobudi,ale uspokoji sa po chvili ked mu nedam,len nad ranom sa bojim ze sa skoro preberie tak neoodolam a dam mu nech este spinka 😅 doma uz ani to nerobil
manzel vie ze je to s tomom namahave,no pravidelne mi vyhodi na oci ze ako to ine stihaju. Najme starostlivost o seba. Namalovat ,vycesat sa nejako. Bo ja bez makeupu a len s gumkou vo vlasoch
@veva1 ja si myslim, ze maloktora matka, ktora venuje vsetok cas dietatu, ma cas na veci ako namalovat, ku kadernicke, nechty (to ja sice nikdy si nedavam robit) a ine "skraslujuce" veci. Ja som rada, ked sa stihnem trosku primalovat raz do tyzdna, aj to, ked niekam vybehnem nieco vybavovat, tak aby sa ma ludia nezlakli hahaha 😀
mimochodom, uz treti den sa chystam trhat chlpy z tela, ci sa mi to podari..... uz su niekolkotyzdnove 😝 😝
maľovanie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ty kokso ja som rada,. že sa stihnem ráno učesať aj to len tak aby bolo 😅 keď hneď ako oči otvoríme hneď jon jon..
ach nejak nestíham v poslednej dobe 😲 😲 čím to asi bude...a inak ja tiež potrebujem oholiť zatiaľ ešte nevyzerám ako opica ale za chvíľku aj to bude 😝
Ahojte, celkom som sa pobavila 😀 ja sa uz straaaasne dlho chystam ostrihat 🙄 vlasiska mam skoro po pas 😝 fuj fuj fuj teplo a hruuuuuuuuuuuuuuza cesat, ale zase ked to dobre zapnem zo dva dni sa nemusim cesat 🙂))) ale uz pojdem...naposled ked som bola ostrihana, presne minule vianoce, Kubi mal 8m a chytil taky zachvat revu. musela som si to vseliak povypinat a zopnut, aby ma spoznal...no furt som sa mu nezdala, ked ma zbadal, tak vrestal, nakoniec somsa zobrala a isla k kamaratmi z gymla na pivo...si to pamatam jak dnes...
tiez len, co rozlepia oci: "co ideme, kam ideme???" ☹ Kubko schmatne topky a ma snimi prenasleduje, ze ideme?? ideme?? ach jo... ale vacsinou neodolam a naozaj niekam ideme 😅aspon sa prechadzku do mesta
ja som sa uz za tie 3roky naucila strasne rychlo seba vychystat von, makeup za par minut, horsie kym nachystam deticky...
este stale nespia...Kubi na zaparenu ritulku, z tych ATB ho strasne prehana, teplo je 😒 chuda moje...a Simi klasika furt daco melie, vymysla o 106...
ozaj ked spali tak som tie dlazky umyla :D ale ich 2x oliali dzusikom, 1x pudingom a raz rozliate mliecko...ale umyte boli ;)
denduska, vidis mne nedoslo, ze ty si vlastnena MD o viac ako rok kratsiej 😎 ja som robila len tak, aby som doma nehnila 1/2 roka v T-mobile...no nic moc...ale aspon daco.
ja uz neviem ako na nich... nervozna som z toho, pracka perie, kopa caka, pijem pivo a cakam a cakam.....
Ahojte, konečne zaspalo to dieťa moje 😝 😉
uf uz spinkaju, tak ja bezim zehlit ako som slubila 😉 zatim krasny pokojny letny vecer!!!!
Docitala som a tiez som sa "pobavila", aj do placu mi je z toho vsetkeho niekedy...ale som rada ze niesom sama taka neschopna sa postarat o domacnost a o seba 😀, no hlavne ze maly je o.k. 😉 . Mna uz mm nekomentuje radsej tak casto, lebo dostane velky vresk 😀, casto si mysli tiez svoje...a veru, chvilu pobavit je ine ako bavit dieta a pritom aj navarit, upratat, obliekat....
Moj makeup- ceruzka+spirala do 1 minutky a to az teraz v lete 😀 , ale nie kazdy den...hreben nepoznam 😀 , vlasy do gumky, pukackove sponky jak decko a ide sa 😉. Holenie= nocna mora u mna 😒. Vychystam sa tiez bleskovo, a tak aj vyzeram 😀, radsej uz sportovo chodim lebo tam mam pocit ze sa aspon ako tak vystrojim ale inak som uplne mimo co sa vobec nosi...vssak ani do obchodu sa neda ist 😲
olski. to nezavidim ze raz spia, inkodey nie...a zaverecna o 23 😒, snad to bude aj tym dlhsim svetlom v lete a horuco je...
veva, sanym: obdivujem vas ze stale kojite, plne chapem ze je to tak lebo si to drobci velmi ziadaju a vy ste take mamky dobre, ja som kojila len do tych 1r a 4 mes., ale som fakt bola uz v koncoch , to bolo neskutocne jak casto vnoci a cez den tiez nic okrem mlieka mojho...hrozne je to narocne...drzte sa 😉
Podarilo sa mi zafarbit si vlasy aj upratat, no konecne, hotova som, manzel ho zobral na 2 hodiny, stihla som vsetko, chuda moje, idu nam dolne ocnaky, strasne krce ma, drhne si zuby, prehana ho, krici,
vsetko co stiham ohladne skraslovacieho procesu na mne je obocie a cesanie, co musim, aby sa ma ludia vonku nezlakli, ale to je len 1 min denne, ked nechame maleho cez vikend na vecer u mamy, tak sa normalne tesim, ze sa trochu oclovecim, namalujem, oholim a vyobliekam a s muzickom niekam ideme na veceru 😉
@mobilo, jasne ze zart 😀 teda nikdy nehovor nikdy a mam taky pocit ze moj muz aj ked sa dusuje ze uz ziadne dieta, tak by este rad skusil ci nevyjde chlapcek 😅 no ale to az tak ked budu kozy chodit do skoly...este budem v akom-takom veku.
@ollski, si mi pripomenula, teraz v juni ked bol mm 2 tyzdne prec, sa dal ostrihat dohola 🙄 a Emmka ho absolutne nespoznala....normalne sa ho bala, cely den za nim nesla, len rapotala dokolecka ze to je iny tatik 😅 a on sa na nu taki tesil, hracky jej podonasal a neviem co a ona nic nechcela a utekala ku mne sa schovat....aj ked sa k nej prihovoril tak nechapavo kukala ze kto to je.
boze, ved ja sa kolkokrat ani neucesem! dam gumku a hotovo. obocie mam ako Breznev. Minule som si holila nohy na dvore pri studni, to este dedina nevidela.... 😀
no drobec je uz hore, zachvilu vstane aj certica a zahlasi - Ideme HONKU!
pekny den vsetkym 🙂
@renika80 pekneeeeeeeee 🙂 to mate fajn, ze mozete aspon z casu-na cas ist spolu takto na veceru. my sme v celej ziline sami, tazko dat dieta niekomu (susede nedas, to nie je ako male mesto, kde sa kazdy s kazdym pozna), no a rodina daleko.... ale dnes mi pride starsia sestra, ma cestu z BA na vychod a ostava do zajtra, tak sa tesim, ako mala, pojdeme korculovat konecne trosku spolu 🙂
@denduska ja sa musim ucesat (stiham to raz denne rano vacsinou), lebo mi nenormalne padaju vlasy (vzdy mi padali, okrem tehotenstva). No a ked ich nevycesem, tak mi potom vypadavaju kade-tade okolo malej, no a ta co zhrabne, to zje, tak ked nechcem, aby mala vlasovicu, musim to aspon rano precesat 😀
ale nahodou baby, vcera vecer po deviatej sa drahy odhodlal uspavat (bol to dlhy proces po dlhom case...), tak som rychlo vyriesila pazusne chlpy a obocie a dnes rano som vstala o 6, hned som si umyla vlasy mastne ako svina (drahy zatial nakrmil malu), no a potom sa mu ju este podarilo uspat (ona si zvykne este potom na hodinku-hodinku a pol), tak som sa normalne ze primalovala a najedla bez nejakeho stresu a zhonu. ach, ako sa pekne den zacal 🙂
som sa chcela dat trosku dokopy, lebo ideme dnes vela vybavovat, drahy kupuje vacsi byt a ideme lietat po uradoch, tak tiez, nech sa ma nezlaknu 😀
@suzik77 tak dnes za kočku si 😉 super...
ja som včera už ani neprišla, lebo neviem kto zaspal skor 😅 😅 😅 ale asi poradie manžel , syn a ja... 😝
a to už ale bolo strašne veľa hodín, som čakala či nezaspí na tom koberci ako jeden doktor povedal, že tak zvyknú spinkať unavené deti 😀
mne inak manžel nič nevyčíta on mi vždy povie, že keď mal dve práce bolo to ľahšie ako byť celý deň s naším drobcom 😅 že to si aspoň kávu a obed mohol dať v kľude teraz pijeme kávu a joj,jon jon keď náhodou nepočujeme začne do toho plakať a to sa tá káva pije s iným kľudom..raz za čas sa potichučky spýtam, či sa možem okúpať- lebo vačšinou stíham rýchlu sprchu a po 5 minutách už manželo dofrčí, že či si wellnes pobyt robím 😅 😅 😅 no nieje zlatý? lenže kým si všetko oholím a potom tá chvíľka pohody no paráda 😉
včera bol u maminy lebo sme boli tiež nejaké potraviny pokúpiť najradšej mám vždy veľký nákup a potom dokupujem len chlieb a drobnosti to sa dá ako tak aj s drobcom...síce mi vačšinou ujde z obchodu..ale som rada, že už nieje taký že si niečo zmyslí a hádže sa...vždy mi povie: kindej jajce majú...a ja že no v obchode majú všeličo...alebo bjumík, alebo syjček, no zlatý je všetko okomentuje...a dnes chcem niečo porobiť aspoň trošku lebo išiel von a poobede si ho chcem užiť...
tak pekný dník a večer po 22 ho naša hodina 😵
a k neporiadku...u nás to skor vadilo vždy mne...ja nervózna, že sa lepím, že nieje to a to...a manžel stále, veď máme poriadok 😅 😅 😅 😅 ale u sa nenerváčim proste som si povedala, že tým že sa nerváčim neupracem a keď sa nedá tak sa nedá potom keď mám čas tak ma chytí upratovacia mánia všetko urobím a o polhodku je všetko tak ako predtým 😉 😉 😉 takže žiadné stresy...
@mobilo ahoj, hej, dnes som miss...
a ja este nervacim kvoli neporiadku, i ked u nas je to rovnako, ako u vas 🙂
ale kym bude moja mala taka velka ako tvoj, tak mozno ma to prejde 😀
no a snad sa coskoro budeme stahovat do vacsieho bytu, ktory by sme dnes mali podpisat, tak to bude lepsie, lebo sme v 1-izbovom a to sa uz potkynam sama o seba, takze ten neporiadok, ktory tu mavam, mi vadi o to viac.... 😉
suzik77- moja mama je super, aj ked to nie je kazdy tyzden, ale aspon 1-2 krat do mesiaca si urobime spolocny vecer s muzickom vo dvojici, mnohokrat nas uz ona zenie, aby sme si isli niekam oddychnut, neviem, co by som robila bez nej, mne pomoze len ona, perfektne rozumie malemu, toleruje jeho narocnost, je velmi trpezliva, aj hovorila, ze pri nom ma ovela viac zeleznych nervov ako mala pri nas, je to uplne ine byt starym rodicom ako rodicom, ak ked ho nevidi len cez vikendy, kazdy den si pyta maleho k telefonu a rozpravaju sa 😀
ahojte kde ste?
ja som práve douspávala horor to bol...neviem, či mu tie zúbky dorastajú ale odkedy sa poobede zobudil s asi 40 min. plačom tak odvtedy je uplakaný....ničím som ho nevedela zaujať..som si zaspomínala aké to bolo 😨 ale už buva a pojdem snáď aj ja...
no idem ja dobrú nocku všetkým 😉
Tak som sa dnes zas raz holila- nebyť tehotná tak kašlem na to, ale zajtra idem na interné a možno stihnem aj poradňu, dúfam veľmi. Ale k holeniu- chcela som aby sa malý zatiaľ pohral ešte s mm, ale on už vaničku ťahal, a penu mi dával, a ja že idem najprv ja....on plač...tak som ho nasadila do vaničky s penou a hračkami a ja nohy vykladala na vaňu a holila a obkecávala...a on kukal ako puk 😀, ale vydržal to 😉, jasne že dohoľovanie nasledovalo keď zaspal...A to som až večer na to došla že zajtra je vlastne štvrtok- a ja som si teda nestihla vyprať k lekárovi jedinú použiteľnú košeľu a letné nohafky do ktorých sa ešte vpracem (s rozopnutým zipsom 😀 😉).
ženy, mňa to dieťa zderie, on stále vbeháva a vybeháva z bazénu, holý chce bežať cez celý dvor, zistí že nemá topánky, ja len za ním zas behám s topánkami...s náradiami holý majstruje- to je pohľad- hoľák s kladivom po dvore behá...ja nestíham, hrozne dusno a teplo je, a on sa ani nenapije, už ani na mlieko dnes nemal chuť...jedol až večer.
mobilo: moj dnes zaspal parádne- po 30 min, ale včera po 1:30 😝 . Takže welness? 😀 Podobne u nás, snažím sa vždy čím skôr sa vybaviť.Ták rada už by som si dala aspoň vaňu...
denduska. ja som si predstavila ako holis pri studni na dvore 😀 😀 😀
suzik: a ešte ti hnačkuje?
renika: a ako s má ucho, lepší sa sluch stále viac? Nám idú päťky a doma sa s ním už fakt ani nedá, úplne je podráždený...jediné kde asi ako tak zabudne na bolesť je vonku, len mňa to behanie v teple hrozne ničí.
a ešte k upratovaniu- ja mám rada poriadok, ale keď už sa nestíha tak čo už, zas niesom typ že dieťa plače a ja budem upratovať...ale čo mňa hrozne vyytočí: keď mm dôjde večer domov a niežeby sa trošku s malým zbližoval ale otvorí chladničku a začne triediť a komentovať... 😔 a ja dovtedy šťastná že som aspoň navarila niečo.
Ahojte. Tak ja som to asi naozaj zakríkla s tým lepším spaním. ☹ Dnešná noc úplná katastrofa - bol na mne pricucnutý snáď v kuse a vôbec si nenechal vysvetliť, že má spinkať a nechať cici. Nad ránom som už z toho bola taká unavená a nervózna, že som ho okríkla, aby už konečne spal a chúďa tak sa ľútostivo rozplakal, až sme nakoniec plakali obidvaja. 😢
Ešte aby toho nebolo dosť, Matúško po očkovaní odvčera teplotuje, takže ani von nemôžme a to je pre nás hotová katastrofa vymyslieť im niečo na celý deň - dopadne to tak, že sa celý deň o niečo hádajú a naťahujú a mrnčia a plačú raz jeden, raz druhý, prípadne obidvaja naraz. Včera som s nimi bola sama až do večera, manžel bol zrelaxovať na kúpalisku s partiou pri nohejbale - ach tí chlapi sa ale majú.
A k tomu skrášľovaniu - ja som rada, ak stihnem aspoň základnú osobnú hygienu a niekedy nemám čas ani si nechty ostrihať 😀 keďže ja to nemôžem ani po nociach. Ale už som si zvykla. Najviac ma mrzí, keď mi niekedy mama povie, že sa mám pozrieť ako pekne chodia niektoré mamičky upravené (ako keby nevedela čo mám doma). Našťastie raz do týždňa chodíme s kamoškami na nákupy a kávičku, vtedy sa mm ponáhľa z práce a aspoň vtedy sa trošku skultúrnim a vyzerám ako človek 😀
A s upratovaním je to tiež hotová katastrofa - som rada, keď stihnem navariť a odstraňovať najväčší neporiadok - len čo ho upracem, o pár minút to vyzerá presne rovnako. Takže upratujem vlastne len cez víkendy, keď decká vezme mm niekam von - a aj to nie je ktoviečo.
Tak sa majte a užite si ďalší horúci deň.

@denduska unas je to napodobne 🙄 ja tu totiz cely den lezim hore zipsom a vegetim 🤐
on si mysli, ze mne ten bordel nenormalny nevadi, alebo co!? a pritom ja tu v tom musim fungovat ☹
ale upratovaie ako take fakt nestiham, som rada prerada, ze stihnem navaritm oprat coto po nociach pozehlit, inak cele dni zbieram hracky a odstranujem kalamity, ktore krpcekovci narobia....strasne rada by som tu mala poriadocek, vyumyvane...no snad to stihnem do kubikovych menin, to nam necele 2 tyzdne 😀
to, ze po nich vrestim, az ma hdlo a srdco z toho boli, radsej vynecham, niekedy su strasne zlatucki, no povacsinou sa biju o nejaku prkotinku...a preto chodime 2x do dna von 😉 keby sa tak dalo, ze idu von a ja mozem upratat za ten cas...keby...a ked o 23 konecne zaspia tak mne sa akosi nechce...
inak sme rovnako stare 😉 som tiez hned po skole skoncila na "materskej" a budem dufat, ze za rok ma niekam zoberu...i ked asi nie v odbore, co som vystudovala