Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@sanym ☹ ach jaj, ja som bola vcera taka nervozna az som tiez plakala, lebo mm mi povedal ze si vezme volno po sluzbe a pride skor okolo 10. ja hlupana som sa na to nejak spolahla, samozrejme sa tam zamotal lebo on je workoholik, potom volal ze do pol dvanastej bude doma a nakoniec volal o stvrt na jednu ze teraz sa prezlieka.... keby som sa nespoliehala, navarim si rano, a tak uz ked som videla ze o pol jedenastej ani chyru ani slychu, tak som varila polievku, emmka okolo mna behala hola a skriabala sa na mna nech jej taham psika na povrazku a malinku som mala na rukach lebo vrestala, v druhej ruke varecha a otocila som sa na par sekund....a stihlo mi to vsetko vykypiet (a to som rano si vypucovala sporak ako zrkadlo, taka som bola stastna)....ked som to videla, spustila som normalne srdcervuci plac, az obe baby stichli a pozerali na mna ze co.... a doteraz to nemam vycistene 🙄
a potom sa mm dohrnie, ze - vies aku komplikovanu cievu som urobil?? 😎 🙄 😖
boze ja mam take banalne problemy, ale aj tych ked je tisic, tak uz nevladzem....
joj baby, aspon na tu kavu vybehnete, ja som stastna ze mam aspon moje dolce gusto...normalne som na nom zavisla 😵 aj ked ho pijem vzdy sama, co uz...niekedy si vravim, ako lahko sa clovek dopracuje k tomu, ze mu sibne... 😅
Ahojte....my mame dvojizovy bytik, niekedy si vravim, ze neviem ako by som upratala vacsi...no chyba nam detska 😖 musime daco vymysliet, lebo takto rozhadzuju komplet po celom byte 😝
@denduska take stavy poznam 😠 konecne daco spravis, vytesujes sa ako mala s takej prkotinky, a pak je z to behom minutky v pazi 😠
my sme mali novu varnu dosku...drhla som ju cistila, aby sa leskla 🙂 no raz som odisla, este tehu s kubinom, do blavy za kamoskou a moja aktivna svorka mi ju chcela vycisti 🙄 tak ju celu tak doskriabala, ze ked som to videla revala som ako mala, pohadala som sa s mm a cele vianoce boli naprd 😔, odvtedy ju utieram vlhkymi utierkami z DM na upratovanie co su...nie je z toho sptad ako s tych odmastovacov, ide to fajne, no nie je to take nablistane, ale co uz...aj tak na to napada raz-dva prach, alebo sa mi daco zadari....
vcera som nechala kubinkovi vetrat na par minutiek ritulku, bo fakt to na zaparene riadne, stale ho prehana, a to teplo do toho....no a kym som sa stihla vycikat, Kubimu "uslo", takze okadeny poriadny kus koberca...truhlik sa vyskriabal na postel, sak mal spat no nie!? nervy mi tiekli zase poriadne, viem ze on chuda za to vlastne nemohlol...takze najskor som sa vyzurila, a nakazala i nech uz konecne spia a pak som dlhla koberec....prezliekala obliecky/inak to neznasam!!!/ dala ich prat, supom zehlit dalsie 😝
ked sa vyspinkali sme sa vybrali na kupalisko, bolo sice uz pol 6 ked sa sme tam prilsi, ale krpcekovia boli radi, hic bol furt...tak sme si uzili 2h medzi ludmi 😀
denduska: tak to úplne chápem - samozrejme, že naše problémy sú oproti niektorým úplné banality, ale niekedy je toho na nás ženy fakt veľa. Môj manžel síce nemá takú ušľachtilú prácu ako tvoj, ale je zodpovedný za dosť veľký kolektív a tiež sa niekedy odtiaľ nedokáže vymotať a keď mi sľúbi, že príde vtedy a vtedy tak ja sa na to spolieham a teším sa ako malá a potom keď mešká tak ma niekedy ide poraziť od zúfalstva. Mne sa zdá, že ja vlastne celý deň čakám na to, kedy príde z práce a aspoň na chvíľu budem mať pokoj. Výsledok je ten, že s mm trávime minimum času - väčšinou je s deťmi buď on, alebo ja. Niekedy večer zistíme, že sme vlastne spolu celý deň vôbec neboli. Ale snáď si to vynahradíme, keď chalani podrastú. Sa smejeme, že keď nás už tak nebudú potrebovať ešte si aj polezieme na nervy. Minule som tak rozmýšľala, že čo som ja vlastne celé dni a noci robila kým som nemala deti? 😀
@sanym ked sa mne teraz niekedy tomo takto budi tak mu poviem ze mliecko bude az rano a spytam sa ci je hladny. Vacsinou zje nejakeho brumika,jogurt ci horalku poriadne zapije a uz spi dobre. Ako na zuby asi nie bohvie co,a ani vyzivne nie no chlebik sa mi v noci natierat nechce a ani zuby mu umyvat. 😅 podstatne mi je aby spal
a inak co sa tyka toho vyrevania sa, v dobe, ked mi mala prerevala aj 4 - 5 hodinn denne (ked som bola doma uplne sama na nu), som sa nie raz vyrevala aj ja... a tiez pozerala, ze co to? ked som spustila ja, aspon prestala ona a bolo chvilku ticho 😒 niekedy som mala take stavy, ze akoby psychicke zrutenie, po ktorom som jednoducho robila veci ako automat, bez citov, emocii... Prebalovala som, krmila a to bolo vsetko... potom ma to samozrejme preslo, ale boli take chvile, a ked si na ne spomeniem dnes, tak ma az zamrazi, ze co sa to so mnou robilo... 😲
ale ked porovnam malu, ze aka je teraz a aka bola povedzme este pred mesiacom, tak to sa porovnat neda... Uz zacina vela veci chapat, rozumie mimike, slovam, je mudrejsia a to sa odzrkadluje pomalicky aj na nasom vztahu, menej place, tym padom ja som s nou ovela castejsie, lebo mam radost ked sa smeje a tak.... 🙂
Dobré ránko. Baby, mňa asi porazí. Manžel pred chvíľou dokvitol domov s asi 20 kg višní - vraj mi ich posiela jeho kolegyňa. A pýtam sa ho - čo ja ako teraz s nimi a on že no veď vykôstkovať a zamraziť deťom na zimu na bublaninu. A ja že kedy asi to mám urobiť a on veď ty si poradíš, cmuk a už ho nebolo. Tak sedím nad tým misiskom višní, revem ako blbá a rozmýšľam, že ich idem hodiť do kuky. 😠
sanym ja by som ich hodila do kuky 😀 , aj moj muz mi chcel doniest nejake ovocie na zavaranie, to bolo este vlani, ked to bolo s malym este velmi narocne, kojila som, odsavala mlieko kazde dve hodiny, maly bol furt na rukach, inac vrestal a ten idiotsky svokor, ze donesie za dve bednicky marhulí na zavaranie, hned som ich poslala nazad aj s marhulami, skoro ma porazilo 🙄
dneska v noci katastrofa, dieta sa budilo kazdu hodinu, potom sa zobudil rano o stvrtej, ze je vyspaty, celu ma dokopal a steklil, normalne sa mi snivalo, ze ma niekto obtazuje 😲 , potom som sa prebrala a on sedi a rehoce sa, dala som ho do postielky, aby si neublizil, no ten vreskot, zase mi brni v usiach, po 1,5 hodine vrestania konecne zaspal na mojom hrudniku, manzel ho aj fotil, spal ako mimino
@sanym Bre ranko....no taketo "dary" su fakt na nezaplatenie 😝 😝 😝 nas taktop obcas obdarili svorkovci...ale :
1, k zavaraniu a inym takym pracam nemam vztah...2, ani to vlastne neviem....3, nemam cas!!!! tak som im to bud pekne nabalila spat, alebo obtazovala nasich nech z toho daco vykuzlia, presnidavky,a lebo kompotiky pre drobcov, alebo dzemik....no ja by som to nezvladla 🤐
viem si predstavit tu vlnu zufalstva, ktora by ma zaliala 😖 ak tak nechal mm ked sa vrati 😉 ved on si s tym ist hravie poradi, ked ich doniesol
baby, ja tiez celodenne cakam a tesim sa, kym sa mm vrati z prace...on na pracovnu dobu niekedy do 20.00, v zime do 16,30...o tej osmej som uz bola mnohokrat na nervy...a ked konecne prisiel dom, nie raz sa stalo, ze okomentoval nas bordelik, preco neni ZASE!! nic navarene...a preco to a hento a co som tu cely den robila... 😠 tak krasny den sa skoncil hadkou a bolo....dnes ma prist okolo 13-13 🙂 tak uz teraz netrpezlivo cakam, bo mi je od vcera nejako nefajn 😝 noc som stravila na WC, aspon ze krpcekovia akotak spinkali...
ale uz sa nam dobre casy koncia....dialnica cez PB je hotova, tak opat bude chodit na tyzdnovky niekam dalej...takto chodil aspon spat domov a rano vyniesol smeti 😀
Tak višne sú už v kuke - teda väčšina 😀
Pri bližšom preskúmaní som zistila, že sú dosť nahnité a tak som vytriedila jednu misku zdravých a ostatné zahodila. A tie pekné večer predložím mm, nech ich odkôstkuje namiesto sedenia pri počítači. 😀
ollski: dúfam, že už je ti lepšie
ahojte,
sanym, no ze uslachtilu pracu, to mu poviem 😀 no raz za cas maju nieco take, ze vau, ale inac je to rutina ako vsade inde a okrem toho aj kopa papierovania. Inak to s oblecenim..mne to iste hovori moja babka..uz od nepamati...ze sa neviem poriadne obliect a mam nosit kostymceky a vysoke opatky...ktore nenosim, uz beztak som dost vysoka. takze ja som si na to uz za tie roky zvykla 😝 cim viac to hovori, tym vacsi odpor mam k tomu. vravela ze inak sa nikdy nevydam a aha 😀
No a to cakanie na otcov rodiny..ja robim to iste, ak uz meska 5 minut som nervna..a to meska skoro vzdy, a on mi to este okomentoval - vies, ja ked som doma, tak sa snazim si ten den s detmi uzit. Zatial co ty sa ho snazis len prezit. 🙄 🙄 🙄 tak nech si ho uziva a upratuje popritom. Niekedy cim viac sa nanho tesim, tym viac sa povadime 😒
suzik..ja to robim este aj teraz niekedy...ked velmi vrestia, tak akoby sa zo mna stal robot...obleciem, prezleciem, dam najest, umyjem...bez slova bez usmevu...mam pocit akoby sa vo mne spustil nejaky ochranny program pred tym aby som si neublizila alebo nebodaj neublizila detom. lebo obcas ma napadne ze keby sa emmka narodila niekomu kto nema boziu trpezlivost..no neviem neviem akoby to dopadlo..
ollski ja tiez netusim ako sa zavara...ale to este ako tak...ale dzem... 😲
co je to kuka? 😕
no to by som aj ja rada vedela 😅
a inak, hruza den, mala vstala o 7.00 rano, vecer nedajboze spat, v noci 2x jedla, inak pohoda, no ale od tej siedmej do teraz spala 2x po 20 min!!! inak vresti od rana, asi jej je teplo, porazi ma... my mame v byte len kuchynu a izbu a obe okna na juhozapad, tak to si viete predstavit.... na balkonovych kachlickach by som mohla varit... alebo zavarat 😀 😀 😀
konecne zaspala!!!!!!! dufam, ze uz na dlhsie 😎
cauko kocky, tak mne sa ich konecne podarilo prebrat, ale stale lezkaju....sa im nece vstat spali 4 hodky...to bude dllllhy vecer u nas 😅
mne je uz trosku lepsie, sanym diky 🙂 ...asi je to len tym teplom alebo co!??
kočky, kuka je u nás kontajner 😀
ahojte konečne drobec búva a mm s ním ...mne sa moc nechce tak reku pozriem, čo ste popísali 😉
no ja som plakala asi raz ale to bolo strašne veľa dní po sebe aj noci zlých 🙄 proste som si v duchu hovorila, že kedy budem mať minutu jedinú minútku voľna 😖 ale potom som si vždy povedala, že som šťastná za to čo mám a určite to nebude trvať večne...ja som zase mala tak raz za mesiac, dva alebo tri vždy jeden deň zvracania...ja som už nejak necítila únavu ani spánok mi nechýbal ale raz za čas som proste zvracala, zvracala a zvracala ale tak ako nikdy predtým jednoducho totálne prúdy ☹ a keď som bola sama aj v noci a syn nespal tak pri mne plakal a ja som zvracala 😔 potom mi ho bolo ľúto, ale vždy keď mi bolo tak on v noci spinkal o niečo lepšie akoby cítil, že nevládzem...tiež som tak vyčkávala polroka na tatina kedy príde z práce a on prišiel, že je úplne unavený a bolo takže viem o čom hovoríte našťastie sa nám dalo a dohodli sme sa, že radšej menej peňazí ale užiť si spolu, keď pojdu deti do školky a ja do práce tak može mať dve roboty ale teraz máme jedinečnú šancu byť veľa spolu a je to super
zo zavaraním mňa našťastie nikto neotravuje každý vie ako to u nás je...a čo si myslí je mne fukt hlavná je spokojnosť naša a našej lásky 😉
Ahojte, ja vas citam len nemam cim prispiet. Totiz sa citim dnes uz ze ja by som sa asi mala hodit do kuky 😀 🙄 😔 .
Malemu ako teraz idu pätky- hroza des. pritom neskutocne pomaly lezu, do porodu ked dve vylezu mozem byt asi rada... Nic sa s nim uz pomaly neda. Jediny stastny okamih je vecer vo vanicke- tam zabuda na bolest asi- inak ani vonku, ani v bazeniku, place zrazu, pobehuje v jednom kuse do nemoty- ja taktiez a neustale ponukanie pitia a jedenia- ja uz som zufala z toho, ako si nic nevypyta, nenaaznaci co by chcel vklastne...jedine ked sa snazim ho napapat doma tak vkuse ukazuje na milion veci ktore mu mam dat- kazdu asi na dve sekundy a uz dalsiu. Nevladzem, mm chodi az vecer a ani okupat ho nemoze lebo by bol velky vreskot, svokra mi cez den aspon zacala chodit pomahat behat za malym- vyzera to tak ze behame za nim dve a musim povedat ze aj ona ma dost. Maly nerozprava ani tolko uz co davnejsie, beha od horucav bez plienky ale naznaky nejakych uspechov ziadne, dne sa mi vykakal v kuchyni a cika uplne hocikde. 😔
no dobre baby...idem dať studenú sprchu a buvať...
inak každým dňom sa u nás posúva uspávanie... 😉 neviem za chvíľku budeme chodiť spať o polnoci a to už vobec nebudem mať čas na internet 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 no čo už
už aby bola jeseň aby som mala doma narodeného drobčeka a spolu sa tešili z každého pokroku..
som včera prala vecičky po synovi tie najmenšie... 😅 bože aá radosť dnes som ich žehlila a neverím, že bol taký malý 😉 fakt nie ale úplne ma taká radosť zaplavila, že za chvíľku tu je druhý anjel...a mm sa smeje, že na to čo som prežila so synom sa veľmi teším...ale to čo mi syn dáva teraz 🙂 vydržala by som aj omnoho viac...
tak pa a dobrú nocku
my sa už aj v noci by sme mohli byť bez plienok, lebo málokedy sa pociká vačšinou vydrží až do rána 😵 ale pre istotu aj to každý večer vyjednáva plenku nie slipky..ach zlatý je..ale vždy ho sprchujem studenou vodou pred spaním on to má strašne rád..
mobilo: moj mm vzal od jari práve príležitostne druhú prácu a tak to vypálilo že to nieje jednoduché ako to vyzeralo a teraz uz lutuje ze ani sa to neoplati a mohli sme si viac pomoct...
ja som praveze typ co stale zahradkarcil a zavaral a tak a teraz rpim ako je ta zahrada zanedbana- ked bezim okolo zeleniny stihnem par buriniek vytrhnut a more zas narastie...ma ide roztrhnut ked mi svokrovci zavidia ze aku mas peknu mrkvu ci petrzlemn ale to ze to treba vypliet, okopat a opreriedit ani nevnimaju, a hlavne ze co ma to stoji namahy- raz za dva tyzdne mozno ked mm vezme na 1h a snim pobehuje tak ja potim krv. prave to v hlave riesim- covlôastne s tym vsetkym, ci nechat zarast na par rokov alebo co vlastne. U nas nieje ani obchod ovocie-zelenina 😒

ahojte baby,
matova-uz pocujem dobre, aj mi vysetrili sluch, ze je v poriadku bez poskodenia, ale este furt mam zalahnute v usiach, doktorrka mi povedala , ze mam krvny tlak v topankach, mala by som viacej solit a tak 😒
to si ani neviem predstavit ako by som zvladala brusko aj behanie za narocnym certikom v tychto horucavach, dole klobuk baby
inac v tychto horucavach je spanie hotova katastrofa, celu noc vresti, prehadzuje sa ako ryba na suchu, uplne sme dokopaní a dolamaní, strasne mi kasle, ale len v noci a rano, cely den nic, davam mu hedelix uz piaty den , silno rozmyslam nad tym, ze ho zoberiem k doktorke, bojim sa, ze to bude nejaka alergia, aj nos mava upchaty, ale netecie mu 😖
dneska idem na kavu s byvalou kolegynou a kolegom, budem sa musiet trosku upravit, strasne sa mi nechce, v tomto teple by som bola najradsej pri mori v Bulharsku a popijala ich studene koktejli