Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@renika80 ty brdo, vy to mate riadne namahave! drzim palceky nech sa to upravi mna by asi porazilo...
@suzik77 starsia mala necelych 5 mesiacov ked jej vysiel prvy tesak takze bud v strehu 🙂 inak mne malinka teraz spi uz 3 hodky pri akvariu...to cerpadlo ci co je ro strasne huci 😀
@matova, no my uspavame tak, ze jeden z nas sa odoberie so starsou do spalne a druhy je s malinkou - ta vacsinou zaspi na rukach a dame ju do postielky v obyvacke..my mame len dvojizbovy dom a velmi nam ta tretia izba chyba, lebo potom tu sepkame ako sprosti 😅 a potom malinku ja vezmem so sebou do spalne ked idem spat. inak starsia zaspava potme, predtym "citame" knizku, zhasneme a....cakame 😀 😀
ozaj ak mas tie detske veci, ja som posielala balik do jednej zatopenej obce, ak napises na to POVODEN, ide to zadarmo. Urcite sa im zide. poslala som dupaky a tak ale aj po sebe co nenosim nejake svetre, tricka...
ollski, denduska dakujem, no dufam, ze uz sa trochu polepsi Martin 😉 , neviem ake moze mat baterky, lebo aj cez den cely den lieta a vymysla krkolomne situacie, mozno raz bude dobry sportovec
ollski- skus na tie nohy lioton 100 000, kamaratka mala tiez strasne bolesti noh skrz zil, ani nemala viditelne nejako tie zily na nohach, ale strasne ju boleli a tento krem si nevedela vynachvalit, mna zase strasne bolia bedrove klby, dneska idem behat, tak uvidime, ako to zvladnem
kuspitka--nemala tvoja mala zaseknutu rucku pri porode, alebo nelezala na nej este v maternici, mam jednu kamaratku, jej malickej sa zasekla ruka pri porode a mala ten isty problem a druhej kamaratky syn zase na nej lezal este v brusku, on je uz velky , ma uz 2 roky, ale furt s nou tak cudne trasie
@renika80 presne ten som si dnes kupila v lekarne, no za pol dna nebol cas si to napatlat, tak teraz som "namazana" 😀 a verim, ze to raz-dva prejde 🙂
potvorky kooonecne zaspali, tak bezim varit a co to porobit, vcera v noci som konecne zehlila...cez vikend mame navstevy, tak snas to tu poludstim a aspon na oko upracem, bo sa pod zem prepadnem od hamby 😝
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/lakanie-... to je na tie trasľavé ručičky aj moj to mal-.--alebo vraj bábatka sa trasu aj vtedy , keď matka užívala magnézium v tehu
inak ahojte včera som ani nestihla..
uspávanie horor maximálny plakal, kričal tak, že sa až pozvracal a to sa mi doobeda podarilo prezliecť navliečky , no čo veď som na materskej prezlečiem znova ja už neviem ja by som ho už snáď aj hojdala, spievala a on plače a plače,,lenže keby nespí tak do večera šedivé vlasy sto percent mám..no a večer sme si išli ľahnúť všetci traja o 23 hod a zaspal za polhodku 😀 😀 😀 😀
dnes asi zase pojdeme buvať tak neskoro všetci tak nestihnem a teraz idem rýchlo žehliť čo stihnem dúfam neodpadnem v tomto teple 😝 tak som vás len chcela pozdraviť a popriať pekný večer 😉
Ahojte. Ja vás chcem tiež len pozdraviť - nestíham čítať ani písať - malý je už dva dni ešte ukňučanejší ako obvykle, nemôžem sa od neho ani pohnúť. Celý deň sa snažím doňho dostať aspoň kúsok jedla, ale na všetko povie nie - neviem či z toho tepla, alebo zuby ach jaj. A spanie stále des-bes. No utekám za ním. Majte sa, dúfam, že ste všetci v pohode a zdraví.
@mobilo ja som uzivala magnezium do aleluja (2-3 tablety 3x denne) a malej sa nic netrasie.... 😒
a ten link, co si poslala, aj moja sa strhava zo sna, ale zacala az teraz v piatom mesiaci a ja usudzujem, ze sa jej vtedy nieco zle prisnilo. lebo velakrat sa zo sna aj smeje alebo usmieva a raz dokonca zo sna uz aj "rozpravala" 🙂
@sanym ahoj, a ahojte vsetci, aj moja je dnes a vcera nejaka uplakanejsia, hlavne teda dnes. som sice par veci nutnych porobila doma, ale zakazdym som bola sprevadzana revom, musela som k nej. denne uspavanie bud s digestorom alebo na rukach, alebo prechadzka vonku. ani za svet nie v posteli... vecerne v posteli, ja po jednej strane, drahy po druhej strane - 30 minut asi.... ale teraz spinka. som zvedava na noc, lebo poslednych par noci, co ja viem? 3,4 alebo 5 noci? ja uz ani neviem, taka som zmagorena, mi sice spava, ale vela pyta papat a vela sa prehadzuje, mrvi, vypluje cumel a okamzite spusti cirkus, teda musim vyskocit a strcit jej ten cumel do pusy a tak...
pritom predtym cumel vypluvala a pohoda... tak neviem preco ho teraz takto chce, zeby ju svrbeli tie dasienka? 😕
no nic, trosku som sa pomotala po dlhom case na MK, idem do hajan, u nas uz vsetko spinka... dobru noc!
Dobre ranko 🙂 dnes sme vstali v normalnu hodinu, tak snad coto postiham 🙂)
dneska uz ideme k tej doktorke, furt kasle, som zvedava, co povedia este ma chudacik aj predkozku cervenu a popraskanu, vcera, ked som mu ju umyvala a pretahovala, potom strasne zakrical, pozerame s muzom, chudacik, ako keby si ho strkal do nejakej rezacky, neviem, ci to je z tepla, aj vela cika, casto ho prebalujem ☹
spanok katastrofa, uz to nebudem ani rozpisovat 😎
dobre rano, my sme dnes stali v neuveritelnu hodinu! 7.45 😎
to tu nebolo uz hadam 3 mesiace! vzdy uz o 6.00 najneskor budicek, teraz pohodka, aj v noci sice papakala opat 3x, ale inak spinkala lepsie ako poslednych par noci... mozno to teplo robilo problemy...
ahojte @renika80 mojmu keď sa robili tie trhlinky tak mi hovorili, že to nemám preťahovať do dvoch rokov by sa to malo samé urobiť ja som to potom nerobili, lebo vraj z tých trhliniek vznikajú jazvičky a to nieje dobre...potom som to nerobila vobec.
@suzik ja nehovorím, že to má morrox reflex alebo z toho, že brala magnézium ja len píšem, čo som počula...morrow reflex mávajú bábatka a moj sa tak budil proste mu vystrelili ruky a o tom magnéziu hovorili mojej sesterke keď sa jej narodil syn a triasol sa, že to je z toho takže asi tak
dnes bola zlá noc 🙄 stále sa budil s plačom a skoro bol hore ☹ ale dnes bude zase lepšie - dúfam 🙂
teraz tu strúha ceruzky takže možem poobede vysávať ale nemám nejak silu ho upozorňovať nech sa zahrá..
akurát si grgol a vtedy vždy povie: padon ja z toho idem umrieť od smiechu, keby ste ho videli 😀 😀 😀 taký vážny...
renika hádam dopadnete dobre 😉
denduska neboj ja čerpám energiu do zásoby veď jej mám ajajaj 😅 😅 😅 😅 som v debete 😀
no a už má maminka strúhať tak sa zase lúčim idem sa venovať zaujmavejšej práci pa zatiaľ
boooooooooooze, moja mi tu uz 15 minut tlaci chudinka. najprv mala hnacky, teraz ma uz 2 dni tvrde bobky 😖
ahojte,
u nás je to teraz podobne ako u sanym- teda cez deň, vnoci našťastie spinká dobre. Cez deň vkuse kňučí, vzdialiť sa je nemožné, papať nechce, aspoňže na večeru akotak, ale ani piť, to už ma znepokojuje, dnes prvýkrát v živote odmietol pred spaním mlieko-(nebolo horúce), a to doobedu nič nepil, len ráno o 5h 😢 .
renika: teda ty máš doma malé torpédo, tak dlho donoci byť hore tak umriem 😒 . Predkožku ani my radšej nepreťahujeme, podobné info mám ako mobilo.
@suzik77 v poho ja to neberiem ako protirečenie 😉 len som počula ja som magnezko neužívala a moj sa triasol 😵 to je ako pri ktorom dieťati 😉
my dnes inka veľmi dobré doobedie: boli sme kúpiť jablka drobec veďla mňa išiel 😉 potom mi pomohol vybrať a niesť chcel on 😉 vidí tatíka ako my vždy tašky nesie musí aj on 😅 😅 😅 😅 a v jednej ruke taška a druhou ma držal 😵 no som si užila...potom mi pomohol šúpať zemiaky na obed a vysávať 😉 ach jo dúfam sa to poobede neposerká 😅
ahojte, no boli sme u toho doktora, na ten kasel nam dal kvapky aerus, je to na alergiu, no uvidime a na pipisa sme dostali framykoinovu mast, chuda, celu noc nespal, pistal ako o dusu, pri cikani ho to strasne stipe, aspon sa tak domnievam, lebo sa pritom drzi za plienku, skoro nic som nespala, hotova som, aj poobede to bola len hodina, co spal, to som akurat stihla upratat a vyvesat pradlo
mobila, matova-vam ako hovoril pediater, od kedy pretahovat predkozku, nam ked mal rok uz povedal dr, ze mu to treba kazdy vecer pri kupani pod prudom vody, aj tak robime, tak ja neviem, mysli, ze nasim muzom , ked boli malickí nic nepretahovali a fimozu nemali 😒
@renika80 aj tomko mal raz ranku tiez sme dostali tu mast a hned pomohlo ,aj harmanceku mocit. A ak ho to este boli pri cikani treba dat nurofen aby sa v klude vycikal a ten je aj protizapalovy. Ja nepretahujem,nejde mu to a ja ani neviem ako to mam robit a nejako citim ze to mam nechat tak,mi to pride proti prirode pretahovat. Verim ze sa mu to spravi samo.
A tiez uz 3tyzdne s prestavkami kasle,ale nemam chut ist k dokine,tak verim ze si s tym poradi sam.
@renika80 joooooj chudatko, si viem predstavit ako trpi ☹ my sme mali tento problem minuly rok 😔 presne takto v juli....boli sme na rocnej prehliadke a Dr povedala, ze mu to nejako nejde tak mame ist na uro....tak ja blba sla, ked ma poslali...ujo urolog mu to tak pretiahol, ze mi az slzy vyskocili, ked som to videla, kazali nam pretahovat a prist o 3m na kontrolu... od vtedy som tam nebola...bolo to totiz hrozne, krvacalo mu to, mal to napuchnute cevrene, dotrhane 😒 😠 no des, pri kazdom cikani nie plakal, ale skriekal od bolesti ako ho to stipkalo...tak som bezala rychlo do vecer do lekarne, kde mi teda odporucila akurat cicadermu, macat v harmanceku a nurofen od bolesti...o dva dni bolo oki...nemal nikdy problemi s cikanim, len mu to proste neslo, ja som mu to ani nasilu nukdy netahala, iba skusila jemne ked neslo tak neslo---teraz tak isto, raz zacas skusim ked nejde nechame tak, lebo vtedy mi vraveli, ze ak sa nam tam pretiahnuta predkozka "zasekne" treba hned, ci je den ci noc, bezat do nemocky...tak tiez cakam ze sa to vyvinie samo ako sa ma, ak nie tak poriesime pak...
renika: ja predkožku nepreťahujem ani jednému a nedovolím ani lekárovi - čítala som, že preťahovaním sa môžu vytvoriť mikrotrhlinky, potom zrasty a že to môže byť problém. Môj názor je taký, že kým nie sú problémy s močením, alebo nejaké zápaly, má sa to nechať na pokoji a v puberte sa uvidí. Starší syn má predkožku dosť zúženú a lekár nás silou mocou posiela na urológiu, ale ja som rozhodnutá neísť kým nemá problémy.
ja som raz čítala, že prvá žena ktorá ma chalanovi pretiahnuť pipíka má byť frajerka 🙂 a nie matka...mne to je tiež proti prírode ...tiež nám vtedy dali framikolin ..no idem uspávať mojho mudrolína...prechádzame obdobím nescem, nie a neviem 😅 😅 😅 😅 tak si to viete predstaviť..
no možno sa ešte stavím držte palce 😉
@ ollski - každy dr. ma ine metody a ine názory tušim 😕 napr. naša doktorka sa ešte nikdy ani neopýtala na jeho pipika,vobec to nerieši 😕 . Ale po pravde som rada,lebo ja osobne tak ako @sanym - by som nikdy nedovolila nasilu mu to pretahnut,ved ked to tu tak čitam aj v inej teme tak stym len tie deti trpia.kedysi sa to neriešilo a bolo ok 😉
@jankapiknova ano mas pravdu, nasa dr nam kazala po kupkani len jemne skusit nic nasilu, myslim ze v casopise dieta primar detskej uro hovoril, ze do dvoch rokov nechytat!!!! vobec!...no tu u nas som detskeho uro nenasla, ani v okoli, ti tu v ZA nemaju zrovna najlepsiu povest, aspon o com viem...bolo som zhrozena, ked som odtial sla, ubolena aj za kubinka, lebo som si to davala za vinu...naozaj kazdy ma ine praktiky aj skusenosti...kym nemame problemy, tak budem cakat, kamarat co je dr, mi povedal, ze do puberty je este casu dost 😉
renika zelame skore uzdravenie a zahojenie pipika...zajtra bude lepsie uvidis

tak neviem, skus sa spýtať dr ale podla mňa to budú neaké reflexi ktoré ešte ona nevie ovládať
@kuspitka určite nič vážeho